Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Consilier juridic: ce criterii trebuie să întrunești pentru a aplica la o astfel de poziție

Publicat

in

Un consilier juridic este persoana care oferă asistență și sfaturi juridice în diverse domenii, precum dreptul comercial, dreptul muncii, dreptul imobiliar, dreptul proprietății intelectuale sau dreptul penal. Acesta poate lucra în cadrul unei firme de avocatură, a unei companii sau a unei instituții publice.

Cerințele pentru a aplica la un loc de munca de consilier juridic variază în funcție de poziție și de industrie, dar cele mai comune sunt:

 •       Diploma de licență în drept: pozițiile de consilier juridic impun o diplomă de licență în drept.
 •       Examenul baroului: pentru a putea practica dreptul, este necesar să treci examenul baroului în țara în care dorești să lucrezi.
 •       Experiență: unele poziții solicită experiență în domeniul specific în care se aplică, cum ar fi dreptul imobiliar sau dreptul muncii.
 •       Abilități de comunicare: un consilier juridic trebuie să fie capabil să explice clar problemele juridice și să dea recomandări eficiente.
 •       Abilități de rezolvare a problemelor: consilierii juridici trebuie să fie capabili să analizeze situații juridice complexe și să găsească soluții adecvate.
 •       Gestionezi bine stresul: Ai capacitatea de a-ți menține calmul și de a lucra bine și în perioade aglomerate sau în momente tensionate.
 •       Abilități de negociere: un consilier juridic ar trebui să poată să negocieze acorduri și să ajute la rezolvarea conflictelor.
 •       Capacitatea de a se informa și de a învăța în permanență: e important să rămâi la curent cu diversele schimbări din domeniul legislativ pentru a putea soluționa diverse probleme.
 •       Nu ești reticent la schimbare: te adaptezi cu ușurință la schimbări, noi metode de lucru, proceduri, etc.

Ce sarcini intră în grija unui consilier juridic

Persoanele care aleg acest rol se ocupă de obicei cu redactarea, analiza și revizuirea documentelor supuse operațiunilor Departamentului Juridic, acordare consultanței juridice pe teme diverse, urmărirea apariției actelor normative specifice domeniului de activitate al societății și aducerea la cunoștința conducerii societății și a departamentelor implicate și întocmirea formalităților prevăzute de lege.

Tot în sarcina unui consilier juridic intră și acordarea asistenței, consultanței și reprezentării juridice a societății, în raport cu instanțele de judecată, autoritățile statului, Registrul Comerțului, dar și cu alte persoane juridice de drept privat. De asemenea, un consilier juridic mai verifică din punct de vedere legal contractele existente dintre societate și furnizori/clienți, le adaptează conform legislației în vigoare și ține evidența acestora.

Esti interesat si de locuri de munca call centerasistent manager sau in alte domenii? Poti accesa eJobs.ro si te indemnam sa cauti locurile de munca preferate, pentru a descoperi care sunt optiunile momentului. Nu uita ca in cazul in care cele cu prezenta la birou nu te satisfac, exista fireste si numeroase variante de remote jobs!

Citeste mai mult

Sanatate

Primele semne de sarcină după inseminarea artificială

Publicat

in

Chiar dacă nu poți obține o sarcină pe cale naturală, visul de a deveni părinte se poate împlini cu ajutorul medicilor specializați în tehnici de reproducere umană asistată. Nu pune cea mai mare dorință pe o hârtie pe care să o împachetezi și să o închizi într-un sertar al inimii! Există diferite metode cu ajutorul cărora poți obține sarcina mult dorită.

Una dintre cele mai cunoscute tehnici de reproducere umană asistată este inseminarea artificială. Poți afla mai multe detalii despre fiecare etapă a planului de tratament de la Adela Serban și de la întreaga echipă medicală specializată în îndeplinirea celor mai frumoase dorințe de familie. Urmează să parcurgi primul ciclu de tratament? Înseamnă că vrei să știi care sunt primele semne de sarcină. Află toate detaliile din acest articol.

Când se instalează sarcina după inseminare?

Spre deosebire de sarcina obținută pe cale naturală, când materialul genetic masculin întâlnește materialul genetic feminin în timpul contactului sexual, inseminarea artificială presupune introducerea spermatozoizilor în uterul viitoarei mămici printr-o procedură medicală sigură și complet nedureroasă. Odată ce am stabilit acest aspect putem găsi cel mai bun răspuns pentru mare frământare a viitoarelor mămici – la cât timp după inseminare se instalează sarcina? În mod normal, sarcina începe să se instaleze încă din primele zile de la inseminare, timp în care nivelul beta hcG (hormonul sarcinii) crește semnificativ.

Ar fi indicat să faci un test de sarcină după aproximativ două săptămâni. Doar așa te poți asigura că obții un rezultat concludent. Sigur că există și posibilitatea ca testul să indice un rezultat negativ. Trebuie să știi că, de obicei, se recomandă între 3 și 6 inseminări, iar în cazuri mult mai complexe, echipa medicală îți va recomanda noi metode de tratament. Deși pentru multe cupluri, drumul infertilități poate fi presărat cu multe suișuri și coborâșuri, cu încredere și credință, familiile de 2 se pot mări cu unul și chiar cu mai mulți membri.

Care sunt semnele care prevestesc sarcina după inseminare?

Primul semn timpuriu de sarcină este lipsa menstruației, fie că ne referim la tehnicile de reproducere umană asistată ori la sarcinile obținute pe cale naturală. În completare, viitoarele mămici pot experimenta și alte simptome, cele mai frecvente fiind:

 • Greață și vărsături;
 • Amețeală;
 • Mici probleme de respirație;
 • Stare generală de rău;
 • Balonare;
 • Constipație;
 • Mărirea și sensibilitatea sânilor;
 • Sensibilitate la mirosuri;
 • Crampe abdominale.

Trebuie menționat și faptul că unele femei pot experimenta și o ușoară sângerare vaginală. Se numește sângerare de implantare și poate apărea la 10 – 14 zile după inseminare, fiind o reacție normală a organismului, atunci când ovulul fecundat se atașează de peretele uterului. De asemenea, crampele abdominale sunt la fel de normale, cu precizarea că aceste trebuie să fie ușor de suportat. Orice durere intensă, care durează destul de mult trebuie să-ți ridice un semn de întrebare.

Amintim și faptul că fiecare organism este diferit, deci nu toate femeile vor experimenta toate semnele menționate mai sus. De asemenea, unele simptome pot fi asociate și cu alte afecțiuni. Aici intervine comunicarea deschisă cu echipa medicală. Trebuie să anunți medicul imediat ce observi anumite semne de îngrijorare.

În orice caz, sigura modalitate prin care poți afla dacă ești sau nu însărcinată este testul de sarcină, despre care spuneam că se efectuează la aproximativ două săptămâni de la inseminare. Cere ajutorul specialiștilor și nu lăsa deoparte visul de a deveni părinte! Cu încredere și speranță, orice cuplu poate obține șansa de a da naștere unui copil frumos și sănătos.

Citeste mai mult

ACTUAL

Tărăboi la târla regală! Tovarășul Moisescu l-a penalizat dur pe ciobanul Petrescu: SĂ FACĂ CIOCUL MIC!

Publicat

in

Tărăboiul regal de la curtea primarului PIC pare a nu se mai sfârși nici după afișarea rezultatului votului de dumincă 9 iunie. Astfel, astazi dimineață, consilierul PSD Marius Moisescu, cel căruia îi place să fie alintat cu apelativul “tovarășul” a semnat, in calitate de președinte de ședință, Procesul Verbal al ședinței cu scântei de dinaintea alegerilor. Informația ne-a fost furnizată chiar de tovarășul Moisescu, cel care ne-a dat asigurari că, din această lună, nu va mai permite scandaluri în plenul ședințelor. “Gata cu scandalurile celor care orăcăie fără să spună nimic concret, inteligibil. L-am sancționat cu avertisment pe domnul Daniel Petrescu și, de asemenea, i-am interzis să mai ia cuvantul la următoarele ședințe. Să facă ciocul mic și să zică merci că a prins la limită încă un mandat de consilier local. O să vedeți ce mielușel va fi”, ne-a declarat consilierul Marius Moisescu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend