Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Clotilde Armand l-a enervat pe Ionuț Stroe (PNL): ‘Nu poate accepta că a pierdut / Aceste tactici sunt la limita penalului’

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe reacționează în scandalul tergiversării voturilor de la Sectorul 1. Liberalul susține că, prin tot ceea ce face acum, Clotilde Armand vrea vicierea credibilităţii rezultatelor de la acest sector pentru că „nu poate accepta că a pierdut”. „Este inadmisibil şi sunt foarte atenţi la aceste tactici care nu au nimic democratic în ele şi care ele însele, prin faptul că afectează procesul electoral, sunt la limita penalului”, atrage atenția Stroe.

„Prin tot ceea ce face acum, Clotilde Armand vrea vicierea credibilităţii rezultatelor de la Sectorul 1. Nu poate accepta că a pierdut. Clotilde Armand a obstrucţionat şi obstrucţionează şi in aceste momente procesul electoral de centralizare şi numărare a votului la Sectorul 1”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit Realitatea Plus.

„Tot ce vedeţi, haosul centralizării, cu oameni care stau în caniculă, ei i se datorează. Ea este cea care, în calitate de primar, a îngreunat tot procesul prin condiţiile proaste puse la dispoziţie pentru Biroul Electoral de Sector şi spaţiile în care se desfăşoară numărătoarea. În al doilea rând, tergiversează tot procesul de numărare, inventând probleme care nu există, contestând chiar şi semnătura propriilor reprezentanţi USR care au semnat toate procesele verbale, toate”, precizează Stroe.

„Clotilde Armand contestă la grămadă”

Potrivit acestuia, „este absurd că nici un reprezentant al USR din secţii nu a făcut vreo sesizare, vreo contestaţie pentru procesele verbale, şi cu toate acestea Clotilde Armand contestă la grămadă, zeci de procese verbale doar pentru a crea haos şi pentru a pune la îndoială alegerile”.

„Este pur şi simplu disperare că a pierdut. În acest moment, oficial, nu pe numărători paralele, deci oficial, mai sunt cred ca doar 7 secţii de verificat şi deja distanţa lui George Tuţă este de peste 650 de voturi. Asta o deranjează pe Doamna Armand: că oficial, corect, cu semnătura membrilor USR pierde, că oamenii din Sectorul 1 au votat să plece acasă. Şi este atât de mare disperarea încât a ajuns să facă zeci de plângeri penale către preşedinţi de secţii, către reprezentanţii în secţii, doar pentru a pune la îndoială totul, pentru distruge credibilitatea procesului electoral”, a arătat Ionuţ Stroe.

Liberalul a menţionat că „este inadmisibil şi sunt foarte atenţi la aceste tactici care nu au nimic democratic în ele şi care ele însele, prin faptul că afectează procesul electoral, sunt la limita penalului”.

Întrebat dacă PNL este de acord cu renumărarea cerută de Clotilde Armand, Stroe a precizat: „Repet ce am spus, aproape toate procesele verbale au fost deja numărate, mai sunt doar 7, diferenţa de voturi e foarte mare pentru George Tuţă. Nu vedem ce se poate schimba, dacă nici membri USR din secţii nu au contestat aceste procese verbale? Doamna Clotilde Armand încearcă se creeze condiţiile, prin sabotajul acesta, prin haosul creat, pentru a spune ca rezultatul e altul, pentru a delegitima rezultatul, adică votul oamenilor. Dacă ar fi cu adevărat motive, contestaţii, atunci Biroul Electoral ar fi cel care ar putea decide, nu noi. Dar totul este doar o maşinărie de fum şi zgomot. Sunt chestiuni inventate acum de Clotilde Armand, când vede că pierde”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Creșteri de taxe și impozite din 2025? Boloș dă asigurări: ‘La MF nu s-au purtat niciun fel de discuţii / Comisia Europeană nu a dat un verdict’

Publicat

in

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025.

„La MF nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16%, nici pentru creşterea TVA din 2025. Comisia Europeană nu a dat un verdict pe planul de ajustare a deficitului, pentru că noi nu am prezentat încă un astfel de plan. Aşa cum am subliniat ieri (marţi, n.r.), abia după ce va fi agreat în coaliţie, vom merge să îl prezentăm la Bruxelles”, a scris ministrul miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Boloş a anunţat, în context, că autorităţile române vor prezenta CE o analiză de detaliu privind sistemul de cheltuieli publice la nivelul instituţiilor şi companiilor cu capital de stat, posibilitatea îmbunătăţirii gradului de colectare a veniturilor încasate la buget, reducerea gap-ului de TVA şi continuarea implementării măsurilor de digitalizare şi de combatere a evaziunii fiscale pe perioada ajustării deficitului bugetar.

Totodată, va fi prezentată şi o analiză de profunzime a sistemului de venituri publice, inclusiv a veniturilor rezultate din exploatarea resurselor naturale şi o valorificare adecvată a activelor statului.

„Ne-am asumat că va fi modificată legea privind combaterea evaziunii fiscale, astfel încât erorile umane să nu intre sub incidenţa faptelor de evaziune fiscală. În ceea ce priveşte reducerea gap-ului de TVA, nu vom mai folosi algoritmii care au fost utilizaţi de-a lungul timpului, care de fiecare dată au fixat obiective, dar nu au fost implementaţi practic. Strategia actuală se bazează pe datele obţinute din modulele antifraudă. Astfel, toate activităţile noastre de inspecţie fiscală şi antifraudă vor fi desfăşurate digital, nu fizic. Aşteptăm, la începutul lunii viitoare, primele rezultate ale modulului antifraudă, care ne permit să avem o imagine globală asupra situaţiei fiscale a fiecărei companii”, a mai scris ministrul Finanţelor, pe reţeaua de socializare.

Marcel Boloş s-a întâlnit în aceste zile cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României precizând că aceasta a fost o oportunitate bună pentru a clarifica informaţii incerte sau aspectele solicitate în mod expres de mediul de afaceri.

Citeste mai mult

NATIONAL

Presiunea crește pe Joe Biden. Un aliat îi cere să-şi retragă candidatura: ‘Naţiunea noastră este la o răscruce de drumuri’

Publicat

in

Un reprezentant de prim-plan al Partidului Democrat, Adam Schiff, îi cere miercuri preşedintelui Joe Biden să-şi retragă candidatura la un al doilea mandat, subliniind că se îndoieşte de faptul că şeful statului îl poate înfrânge pe Donald Trump, relatează AFP, conform news.ro.

„Naţiunea noastră este la o răscruce de drumuri”, subliniază Adam Schiff într-un comunicat transmis cotidianului Los Angeles Times.

„O a doua preşedinţie Trump va submina fundamentele însele ale democraţiei noastre şi am îngrijorări serioase în privinţa capacităţii preşedintelui de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie”, scrie el.

Alesul este ultimul dintr-o serie de lideri democraţi care îi cer lui Biden să abandoneze, după performanţa sa dezastruoasă de la 27 iunie, într-o dezbatere televizată CNN, la Atlanta, cu Donald Trump.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend