Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cît de util îți poate fi un serviciu de rent a car în Timișoara sau în orice alt oraș din țară?

Publicat

in

Secolul în care trăim este unul în care totul în jurul nostru se derulează pe repede înainte și în care căutăm cu ardoare eficiența în toate activitățile pe care le desfășurăm.

Secolul în care trăim este unul în care totul în jurul nostru se derulează pe repede înainte și în care căutăm cu ardoare eficiența în toate activitățile pe care le desfășurăm. Astfel, nu este de mirare faptul că mașinile au devenit niște mijloace de transport fără de care cu greu ne mai putem imagina cum ar arăta lumea actuală. Există însă situații în care mijlocul de transport personal nu este un lucru rentabil, astfel că din ce în ce mai mulți oameni își îndreaptă atenția încrezători înspre serviciile de rent a car. Popularitatea acestor servicii a crescut considerabil în ultimul deceniu, iar un factor care a influențat acest lucru este chiar cumulul impresionant de avantaje pe care un șofer le are optând pentru acestea.

            Una dintre situatiile clasice în care serviciile de rent a car sunt la îndemâna oricui sunt cele în care se ia decizia de a călătorii înspre alte state cu avionul, urmând ca ulterior să se închirieze o mașină pentru mai multă flexibilitate. Indiferent că este vorba despre un serviciu de rent a car în Timișoara, Cluj, București sau orice alt oraș din țară, avantajele vor rămâne întotdeauna aceleași. Iată câteva dintre cele mai importante!

            Alternativa accesibilă

            Unul dintre motivele pentru care serviciile de rent a car au devenit atît de populare astăzi se datorează faptului că reprezintă o alternativă accesibilă la calatoriile cu propriul automobil. Spre exemplu, dacă locuiești într-un alt stat, însă îți dorești să apelezi la un cabinet de stomatologie în Clujeste mult mai simplu să optezi pentru avion și ulterior pentru un serviciu de rent a car decat să vii cu propria mașină ore sau chiar zile pe drumuri pentru a beneficia de serviciile de care ai nevoie.

            Flexibilitate

            Optarea pentru un serviciu de rent a car mai vine totodată cu un avantaj important și anume, cu multa flexibilitate. Mai exact, alegând un serviciu de rent a car vei putea uita complet de achiziția biletelor de calatorie, taxi-uri sau de programele de funcționare ale mijloacelor de transport. Practic tu vei fi cel care va avea un control absolut asupra modului în care se desfasoară călătoria ta.

            Posibilitatea de a conduce autovehicule moderne, cu specificații de top

            Pe lista avantajelor importante, poate fi consemnat și faptul că un serviciu de rent a car îți oferă posibilitatea de a închiria modele de mașini moderne, ce vin la pachet cu specificații de top. Acest lucru înseamnă că te vei putea bucura din plin de experiențe de condus unice, dar și de siguranța sporită. Mai mult decât atât, ai chiar posibilitatea de a opta pentru automobile cu un consum redus de combustibil, ideale pentru circulația din orașe.

            Previi uzura propriului automobil

            Nu în ultimul rand, prin intermediul alegerii unui serviciu de rent a car, vei preveni în mod cert uzura propriului automobil, prelungind astfel durata de viață a componentelor mașinii tale. În plus, ai posibilitatea de a a alege dintr-o gamă largă de automobile ce îți pot acoperi perfect orice nevoie în materie de siguranță sau experiența de condus. Dă startul unei aventuri de neuitat!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ONRC: Aproximativ 5.400 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2023

Publicat

in

Potrivit datelor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a scăzut cu 0,17% în primele zece luni din 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate 5.378 de insolvenţe.

Cele mai multe firme şi PFA intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 1.084, număr în creştere cu 17,83% faţă de perioada ianuarie-octombrie 2022.

Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Bihor, cu 458 insolvenţe (minus 0,87%), Cluj – 321 (minus 17,48%), Timiş – 263 (plus 10,99%) şi Constanţa – 253 (plus 20,48%).

Cele mai puţine insolvenţe s-au consemnat în judeţele Covasna – 21 (minus 19,23%), Harghita – 23 (minus 4,17%), Botoşani – 23 (la fel ca în primele zece luni din 2022) şi Mehedinţi – 28 (minus 36,36%).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe s-a înregistrat în comerţul cu ridicata, amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 1.450 (minus 1,36% comparativ cu perioada ianuarie-octombrie 2022), construcţii – 1.075 (plus 3,27%) şi în industria prelucrătoare – 645 (minus 6,53%).

În octombrie 2023, au fost consemnate 800 de insolvenţe, cele mai multe în Bucureşti (181) şi în judeţele Bihor (73), Cluj (51) şi Timiş (49), informează AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sacrificarea porcului în gospodărie de Sărbători poate aduce probleme! Regulile care trebuie respectate 

Publicat

in

Direcţia Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să respecte unele reguli înainte, și după sacrificarea porcului din gospodărie.

„Direcţia Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa (DSVSA) recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar, astfel, vor avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică”, se arată în comunicatul DSV Dâmbovița

După cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează conform indicațiilor de pe etichetă.

Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave, mai spune sursa citată

DSVSA spune că, carnea și produsele din carne provenite de la porcul din gospodărie sunt interzise a fi comercializate!

„De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA)”

Solicitaţi vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului, pentru a:
– verifica starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare;
– da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare şi analizele ce trebuie făcute pentru a nu vă pune sănătatea în pericol;
– asomarea porcul înaintea sacrificării, pentru a scuti animalul de suferinţă şi a respecta cerinţele de bunăstare a animalelor.

Deținătorul animalelor are obligația de a preda medicului veterinar de liberă practică împuternicit crotaliile auriculare ale animalelor sacrificate, în termen de maxim 7 zile de la sacrificare, pentru actulizarea Bazei Naționale de Date (BND).

Nu consumaţi carnea şi nu o preparaţi, până nu obţineţi de la medicul veterinar rezultatul examinării pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ.

„În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscați sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului, numai dacă acesta este identificat și înregistrat.
Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea examinării pentru Trichinella spp. este obligatorie și se efectuează pe probe provenite atât de la porcii identificați și introduși în BND, cât și de la porci neidentificați, care nu figurează în BND”, se arată în comunicat

Probele se recoltează din musculatura intercostală, pilierii diafragmatici, , partea musculară a diafragmei situate în apropierea costelor sau a sternului.

Este interzisă introducerea cărnii și a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vită, pasăre, etc.) dintr-o țară terță în Uniunea Europeană, respectiv în România, prin bagajele personale ale călătorilor. Interdicția se aplică și în sens invers, din România într-un stat membru sau țară terță.

Este recomandat ca ouăle și alte produse alimentare care se consumă în mod tradiţional în această perioadă, cum sunt: cozonacii, prăjiturile, legumele de sezon etc. să fie achiziţionate din spaţii amenajate,autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, aflate sub controlul personalului de specialitate.

De asemenea, înainte de achiziţionarea alimentelor de origine animală din locuri specializate în acest sens, asiguraţi-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuşi curate sau de unică folosinţă.

„Având în vedere intensificarea comerțului on-line în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreuna cu produse nealimentare, recomandăm consumatorilor să urmarească cu atenție sporită, atunci când cumpară produse alimentare prin comerțul on-line, cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru produsele alimentare ușor alterabile), precum și respectarea condițiilor prescrise de păstrare și consum ale acestora”, a conchis sursa citată

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend