Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Circ de zile mari! Diana Șoșoacă și-a pus o botniță de câine agresiv și a strigat: ‘Trăiască dreptul la libera exprimare! Jos botnița!’

Publicat

in

Diana Șoșoacă, senator independent, a făcut circ în Parlamentul României, luni, într-o ședință solemnă dedicată aniversării Constituției.

Șoșoacă a scos o botniță și și-a pus-o la gură, acuzând că Parlamentul, președintele și Guvernul au încălcat Constituția prin măsurile anti-Covid-19.

„I-am cerut Sfântului Nicolae să îmi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat.

Este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamentale au fost anulate de către Parlament, de către președinte și Guvern.

Trăiască România liberă! Trăiască dreptul la liberă exprimare! Jos botnița!”, a tunat Șoșoacă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Război Israel-Hamas – Surse israeliene dezvăluie cât va mai dura operațiunea militară din Gaza

Publicat

in

Ofensiva militară intensă pe care Israelul o desfăşoară în Fâşia Gaza ar putea continua încă două luni, au declarat surse israeliene pentru postul public israelian Kan, informează duminică EFE, potrivit Agerpres.

După încheierea perioadei de lupte intense, este de aşteptat ca forţele israeliene să continue să desfăşoare operaţiuni localizate şi selective în interiorul Fâşiei Gaza, au spus aceleaşi surse. La rândul lor, în următoarele două luni vor exista mai multe încercări de a ajunge la acorduri temporare de încetare a focului pentru a asigura eliberarea mai multor ostatici încă deţinuţi de Hamas.

Aceste informaţii sunt în concordanţă cu declaraţiile de sâmbătă seară ale consilierului israelian pentru securitate naţională, Tzachi Hanegbi, care a dat asigurări că operaţiunea actuală ar putea dura mai multe săptămâni sau luni.

Canalul de ştiri israelian 12 citează, de asemenea, înalţi oficiali militari care preconizează că vor avea nevoie de cel puţin încă o lună şi jumătate „pentru a prelua controlul asupra tuturor bastioanelor Hamas”.

După aceea, „efortul de război va trece la o nouă etapă, iar Israelul va trebui să se gândească la cum ar trebui să fie ‘ziua de după’ în Gaza”.

Potrivit oficialilor militari, este de aşteptat ca în următoarele ore să fie preluat controlul complet al taberei de refugiaţi Jabalyia, unde trupele israeliene au purtat lupte grele în ultimele zile.

Este totodată de aşteptat ca armatei israeliene să îi mai ia câteva zile pentru a controla cartierul Shijaiya din oraşul Gaza, iar calculele arată că va mai dura aproximativ o lună şi jumătate pentru a prelua controlul asupra altor puncte, cum ar fi oraşul Khan Younis, în sudul Gaza, unde trupele israeliene îşi concentrează acum ofensiva terestră.

Această situaţie a generat un număr şi mai mare de evacuaţi în rândul populaţiei din Gaza, care au fost nevoiţi să se deplaseze mai la sud, în oraşul Rafah, iar mulţi oameni sunt concentraţi în zona Al Mawased, clasificată drept „zonă umanitară desemnată” de către forţele israeliene, deşi palestinienii au acuzat că atacurile nu s-au oprit nicăieri în Fâşia Gaza.

Toate acestea au loc pe măsură ce presiunea globală creşte pentru a ajunge la un armistiţiu în Gaza, deşi vineri Statele Unite s-au opus prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite care a cerut o încetare imediată a focului în Fâşie. O asemenea abordare oferă mai mult spaţiu de manevră Israelului, care, potrivit Canalului 12, „şi-a coordonat programul de luptă cu Statele Unite până în ianuarie”.

Potrivit acestui post, guvernul israelian trebuie totodată să planifice ce va face cu Gaza în viitor, odată ce ofensiva de mare intensitate se încheie, şi „trebuie să ia decizii clare” înainte de încheierea luptei, care trebuie coordonate cu SUA şi ţările din regiune „pentru a nu ajunge în acel moment nepregătite”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Manchester United a fost învinsă acasă surprinzător de Bournemouth, în etapa a 16-a din Premier League

Publicat

in

Manchester United a fost învinsă acasă surprinzător de Bournemouth, 0-3, în etapa a 16-a din Premier League, într-o partidă disputată sâmbătă seara, conform Agerpres.

Pe Old Trafford, oaspeţii au marcat prin Dominic Solanke (5), Philip Billing (68) şi Marcos Senesi (73), Bournemouth având patru victorii în ultimele cinci etape şi fiind pe locul 13 în clasament. Manchester United ocupă poziţia a 6-a, cu 27 de puncte.

Aston Villa a produs la rândul său o surpriză după ce a învins cu 1-0 pe Arsenal Londra, londonezii cedând astfel fotoliul de lider lui Liverpool. Singurul gol al partidei a fost reuşit de John McGinn (7), „tunarii” ocupând poziţia secundă în clasament, cu 36 de puncte, iar Aston Villa fiind pe ultima treaptă a podiumului, cu 35 de puncte.
Sheffield United, „lanterna roşie”, a obţinut cea de-a doua victorie în actualul sezon după ce a învins acasă, cu 1-0, pe Brentford, prin golul izbutit de James McAtee (45+1). Gazdele rămân însă pe ultimul loc al clasamentului, cu doar 8 puncte, Brentford fiind pe 11, cu 19 puncte.

Wolverhampton şi Nottingham Forest au terminat la egalitate, 1-1 (Matheus Cunha, 32/Harry Toffolo, 14), acelaşi scor fiind înregistrat şi în confruntarea dintre Brighton şi Burnley (Simon Adingra, 77/Wilson Odobert, 45).

Aşa cum se ştie, în primul meci al rundei, Liverpool s-a impus cu 2-1 în deplasare la Crystal Palace.

Etapa va continua cu meciurile programate duminică.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend