Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ciolacu spune că PSD a salvat țara: Dacă nu eram la guvernare, niciuna dintre măsurile luate în ultimul an nu s-ar fi întâmplat

Publicat

in

În prezența lui Frans Timmermans, Marcel Ciolacu Ciolacu s-a lăudat, vineri, la scena deschisă, că PSD a salvat țara în perioadă de criză sanitară, economică și energetică în timp ce „unii care care îşi spuneau «salvatori» – au dat bir cu fugiţii”. Mai mult, Ciolacu spune că PSD a lăsat în urmă „vechile metode de a face politică şi am devenit un partid modern”.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

„Ne-am asumat guvernarea după ce unii – care îşi spuneau «salvatori» – au dat bir cu fugiţii, lăsând ţara îngropată în datorii uriaşe. Ne-am asumat guvernarea în plină criză sanitară, economică, energetică şi socială. Ne-am asumat totul pentru că aceasta era singura posibilitate de a-i ajuta în mod concret pe români în acele momente grele”, a spus Ciolacu de la tribuna evenimentului care aniversează 130 de ani de social-democrație.

Mai mult, Ciolacu spune că dacă nu era PSD la guvernare niciuna dintre măsurile luate de actualul Guvern nu ar fi fost posibilă.

„De când ne-am alăturat Coaliţiei, am demonstrat că putem guverna, că luptăm pentru lucrurile în care credem şi că putem obţine rezultate. Am crescut salariul minim, am reglementat piaţa energiei, aruncată în haos de un guvern total incompetent şi am sprijinit firmele româneşti. Dacă PSD nu ar fi fost la guvernare, niciuna dintre măsurile luate în ultimul an nu s-ar fi întâmplat. Acesta este adevărul!”, a continuat președintele PSD.

Ciolacu și-a continuat discursul precizând că PSD său s-a reformat.

„Ca partid, am lăsat în urmă vechile metode de a face politică şi am devenit un partid modern, european şi axat pe susţinerea şi creşterea economiei româneşti. Nu numai că ne-am reînnoit aici, acasă, dar ne-am asumat un loc important la masa partidelor social-democrate din Europa”, a mai spus liderul PSD.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Disney+ ar putea oferi canale care transmit în continuu

Publicat

in

De

Serviciul de streaming Disney+ urmează să introducă aşa-zise canale de conţinut, similare posturilor tradiţionale de cablu.

Disney vrea să adauge serviciului său de streaming o nouă modalitate de vizionare a conţinutului, care să elimine nevoia luării unei decizii din partea utilizatorului, susţin surse citate de The Information, potrivit news.ro.

Astfel, Disney+ va conţine canale care vor emite non-stop conţinutul disponibil în cadrul platformei, precum cel legat de universurile Marvel sau Star Wars.

Dincolo de acestea, viitoarele canale vor reda şi conţinut mai vechi al companiei precum filmele clasice Disney sau animaţiile produse de Pixar.

Aceste canale ar urma să difuzeze şi reclame, de care abonaţii nu vor scăpa chiar dacă au plătit şi un abonament Disney+.

Compania nu a comentat încă informaţia, astfel că nu se cunoaşte deocamdată când vor fi lansate canalele de conţinut ale platformei de streaming deţinute de Disney.

Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Ciolacu vrea să dea marea lovitură: merge în Qatar, iar pe masă vor fi 15 miliarde de euro pentru România

Publicat

in

De

Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro aflându-se pe agenda discuţiilor, conform unui comunicat al Executivului.

”Dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda întrevederilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, şi delegaţia oficială le vor avea în cadrul vizitei de lucru în Statul Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024. De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Qatar”, a anunţat marţi diminbeaţă Executivul.

”Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice şi politice. Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar. Poziţia strategică, parcursul ascendent al economiei şi oportunităţile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susţin atractivitatea investiţională a României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Discuții pe bani mulți în Qatar

La Doha, prim-ministrul şi delegaţia guvernamentală vor avea întrevederi tete-a-tete şi în plenul delegaţiilor cu prim-ministrul Statului Qatar şi ministru al Afacerilor Externe. Împreună cu omologul său din Qatar, Marcel Ciolacu va participa la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale. Cei doi înalţi oficiali vor susţine declaraţii comune de presă.

În Qatar, şeful Executivului român va avea discuţii şi cu reprezentanţii Autorităţii de Investiţii, fondul suveran de investiţii al statului.

Ciolacu va fi însoţit în vizita în Golful Persic de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, preşedinte ANCOM, Valeriu Zgonea, preşedinte ANSVSA, Alexandru Bociu, preşedintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanţa, Mihai Teodorescu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend