Educatie
Cinci medalii pentru România la Olimpiada Internațională de Fizică. Toții elevii sunt de la un liceu privat
Publicat
acum 2 luniin
De
adminElevii români au obținut trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internaționale de Fizică, la Isfahan, în Iran. Olimpicii sunt elevi ai aceluiași liceu privat din București.
În perioada 21-29 iulie 2024, s-a desfășurat a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, iar la aceasta au participat elevi din 46 țări ale lumii, conform Ministerului Educației. România a participat cu o echipă completă (5 elevi și 2 lideri).
Rezultatele obținute de concurenții români, elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, sunt următoarele:
- Andrei Dragomir – medalie de aur
- Alexandru Momoiu – medalie de aur
- Ionuț Stan – medalie de aur
- Mendel Mendelsohn – medalie de argint
- Felix Tudose – medalie de argint.
Lotul României i-a avut lideri pe prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și pe Conf. Univ. Dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Poate vrei sa citesti
Ciucă: Sunt alături de oamenii din comunităţile afectate de inundaţii, din sudul Moldovei. Am cerut ministrului de Interne sa meargă la faţa locului
Casa Albă, în stare de șoc după declarațiile lui Vladimir Putin: ‘Un discurs incredibil de periculos!’
Preşedintele Argentinei avertizează cu măsuri dure împotriva greviştilor de la compania aeriană de stat
Premierul Ciolacu a chemat de urgență trei miniștri în zona inundațiilor (surse)
„Dacă continuăm trendul, peste 20 de ani vom avea o ţară mare, frumoasă, sigură şi goală”. Avertismentul lui Kelemen Hunor
„Este imposibil, dar s-a întâmplat”. Dmitri Medvedev amenință că Rusia va transforma Kievul într-o „pată gigantică topită”
Educatie
Oana Moraru: „Îți trebuie multă stăpânire de sine să nu trimiți copilul la meditații din Pregătitoare”
Publicat
acum 20 de orein
13 septembrie 2024De
adminÎți trebuie multă siguranță și stăpânire de sine astăzi ca să n-o iei și tu pe urma prietenilor tăi cu copii inscriși după școală la clase de excelență, cu ghiozdane doldora de gazete matematice încă de la clasa I, cu meditatori măcar din două în două zile încă de la Pregătitoare.
Îți trebuie mult nerv personal să nu cedezi după o discuție la birou din care afli că toți colegii tăi fac teme în plus la matematică încă vreo două ore după tema învățătoarei.
Îți trebuie să știi clar cine ești și ce vrei de la viață ca să n-o iei razna ca vecina de sus care se aude clar că țipă responsabil la ăla micu’, aplecată expert peste problemele cu metoda figurativă unde e clar ca bună ziua pentru toți de ce o linie orizontală poate reprezenta un număr, o cantitate, o mulțime de elemente.
Părinți care vor să reziste, dar îi ia valul
Îți trebuie rădăcini adânci în tine ca să nu te ia boala că ăla de vis-a-vis are caietele deja pline de liniuțe și alte semne grafice după numai 3 săptămâni de Pregătitoare.
Am văzut părinți care au vrut să reziste. Dar n-au putut. I-a luat valul, i-a luat turma. Au dat leapșa fricii colective pe copil, au început să împingă tare la căruța noastră de nervi și speranțe că iese copilu’ mai bine dacă bagi ce poți în el.
Clasele primare sunt pentru instrumente de bază: scris-citit-socotit. Sunt pentru încrederea în sine, pentru integrarea greșelii ca parte organică a creșterii, sunt pentru dezvoltarea limbajului, a expresivității corporale, pentru dobândirea modurilor de operare care presupun ordine și procedură fără pierderea entuziasmului, sunt pentru curiozități din natură, pentru munca în echipă, verbalizarea nevoilor, întrebărilor și a investigației pe cont propriu.
Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de parenting www.totuldespremame.ro
ACTUAL
O fetiță de șase ani, agresată sexual de mai mulți colegi, într-o școală din București. Poliția a deschis o anchetă
Publicat
acum 2 zilein
12 septembrie 2024De
adminPoliția Capitalei a anunțat, printr-un comunicat, că anchetează „o posibilă faptă de agresiune sexuală”, după ce au primit informații că o fetiță de 6 ani a fost atinsă în zonele intime în toaleta școlii, de colegi mai mari. Momentan nu există o plângere formulată în acest caz, mai informează DGPMB.
„La data de 11 septembrie, o minoră, în vârstă de 6 ani, în timp ce se afla în toaleta unei unități de învățământ, ar fi fost atinsă în zona intimă de mai mulți elevi, colegi de școală”, anunță Poliția.
Agenții s-au deplasat la fața locului și au vorbit cu directorul grădiniței și cu mai mulți profesori.
„Precizăm faptul că până la acest moment reprezentanții legali ai minorei nu au formulat plângere în acest sens”, arată aceeași sursă.
Autoritățile s-au sesizat din oficiu pentru agresiune sexuală și cercetează cazul, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
Educatie
A început școala? Uită de meditații! Noul Youni Center vine cu o altă abordare a pregătirii pentru examene și olimpiade
Publicat
acum 2 zilein
12 septembrie 2024De
adminUn studiu realizat în anii trecuți de către IRES și Societatea Academică din România arăta că 1 din 4 elevi din România ia meditații la cel puțin o materie. Dintre cei care iau meditații, cei mai mulți – 80% – se pregătesc la matematică, iar aproximativ o treime la română sau limbi străine. Găsirea unui profesor bun aproape de casă, strecurarea orelor de pregătire în programul aglomerat al elevului sunt însă aspecte care apasă pe umerii familiilor.
Youni vine în sprijinul tuturor elevilor și părinților, încă de la clasa a II-a și până în clasa a XII-a, și propune o altă abordare pentru pregătirea extra-școlară, prin Youni Center.
Noul centru online de pregătire își deschide porțile pe 19 septembrie, iar din 1 octombrie va include și o platformă de teste pentru elevii care se pregătesc de olimpiade, evaluarea națională, Bac, SAT sau alte forme de bacalaureat internațional. Înscrierile sunt deschise aici.
Coordonat de Elena Nicolae, profesor de matematică cu un portofoliu impresionant de sute de olimpici naționali și internaționali pregătiți în ultimii ani, colectivul de profesori de la Youni Center propune:
- Cursuri de nivel avansat, pentru pregătirea concursurilor și olimpiadelor pentru clasele II-VIII. În secțiunea învățământ primar și gimnaziu, cursurile sunt organizate pe teme, se țin online, iar înregistrarea cursului poate fi furnizată la cerere.
- Cursuri pentru evaluarea națională, care se adresează elevilor din clasele VII-VIII.
- Cursuri de limbă engleză, pentru pregătirea certificărilor IELTS, TOEFL etc.
- Cursuri de pregătire pentru SAT sau alte forme de bacalaureat.
Costul mediu pentru o sesiune de pregătire destinată claselor II-VIII este de aproximativ 100 de lei. Centrul de pregătire oferă, de asemenea, reduceri pentru olimpici și pachete gratuite pentru copiii cu posibilități materiale limitate, dar care demonstrează performanțe bune la teste.
“În anul școlar 2023-2024, am sprijinit zeci de elevi în pregătirea lor pentru evaluări și olimpiade, dar și pentru examenele internaționale și, în urma feedback-ului excepțional primit de la aceștia și de la părinții lor, am decis să formalizăm acest mod de pregătire și astfel am creat Youni Center. În anul școlar care tocmai se deschide ne-am propus să ajutăm cât mai mulți elevi să se pregătească pentru a-și îndeplini obiectivele la nível educațional” – Elena Nicolae, profesor coordonator al centrului Youni.
Echipa actuală include șapte profesori de top din țară, care predau matematică și engleză. Centrul online de pregătire urmează să își extindă oferta și către alte materii. Platforma oferă un program demo gratuit pentru examenele SAT, IB și IELTS.
Youni este o companie 100% românească, fondată în 2017 de antreprenori români. Peste 14.000 de elevi și studenți au beneficiat până acum de serviciile companiei.
Mai multe informații regăsiți pe pagina web: https://younichoice.com/
Puteți urmări rezultatele și activitățile elevilor din cadrul programelor Youni pe pagina de Instagram: https://instagram.com/younichoice
Pentru orice intrebare legată de Youni sau serviciile oferite:
Email: office@younichoice.com / Telefon: +40 774 051 652
Articol susținut de Youni Center
ACTUAL
Procurorii au descoperit o altă victimă a profesorului de la „Sava” acuzat de viol și agresiune sexuală
Publicat
acum 2 zilein
12 septembrie 2024De
adminProfesorul de la Colegiul Național „Sfântul Sava” care a fost reținut în luna iulie pentru viol și apoi a fost plasat sub control judiciar este acuzat de către procurori de două noi fapte de agresiune sexuală asupra unui băiat de 14 ani căruia îi dădea meditații. Parchetul Tribunalului București a cerut joi ca bărbatul în vârstă de 51 de ani să fie arestat preventiv.
Profesorul de la Colegiul Național „Sfântul Sava” este deja cercetat sub control judiciar pentru viol și agresiune sexuală asupra unui minor, fiind acuzat de procurori că a violat și agresat sexual doi adolescenți de 16 și 17 ani. Instanța a respins, în luna iulie, arestarea sa preventivă.
Între timp, procurorii au mai descoperit o victimă a bărbatului – un băiat în vârstă de 14 ani.
„În data de 16.02.2019, în timp ce se afla la locuința sa din București, sector 3, și acorda meditații persoanei vătămate – un băiat în vârstă de 14 ani la data respectivă -, profitând de poziția sa de autoritate și încredere, fiind profesor al persoanei vătămate, inculpatul a luat-o pe aceasta în dormitorul locuinței, unde a exercitat asupra acesteia acte de natură sexuală, fără permisiunea persoanei vătămate”, a transmis joi Parchetul Tribunalului București.
Câteva zile mai târziu, profesorul „a exercitat din nou acte de natură sexuală asupra aceluiași minor, fără permisiunea acestuia”, spun anchetatorii.
Procurorii au cerut, joi, înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul profesorului. Dosarul va fi judecat de Judecătoria Sectorului 3.
Bărbatul predă Economie la Colegiul Sava și figura pe lista cadrelor didactice în anul școlar 2023-2024. Lista pentru noul an școlar nu a fost actualizată pe site-ul liceului. De asemenea, conform ultimei sale declarații de avere, din mai 2024, el ocupa funcția de șef serviciu la Centrul National de Politici si Evaluare în Educație (CNPEE).
Între anii 2020 și 2022, profesorul de Economie a participat la proiectul „Teleșcoala” difuzat pe TVR, cu diferite lecții de Economie pentru clasa a XII-a, dar și rezolvând modele de teste de Bacalaureat.
ACTUAL
„Rasist, misogin, homofob, profesor”. Investigație Recorder despre un profesor care predă la trei școli din București
Publicat
acum 2 zilein
12 septembrie 2024De
adminProfesorul de psihologie Toni Șerban, care predă la trei licee din Capitală, are un comportament nepotrivit cu elevii, arată o investigație Recorder. În ciuda plângerilor făcute de elevi, părinți și chiar directori, el continuă să predea și în anul școlar 2024-2025, care abia a început. Profesorul spune că nu vede nimic greșit în comportamentul său.
Profesorul Toni Șerban, care predă la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” și Colegiul Național „Victor Babeș” din București, are remarci rasiste, homofobe și misogine și jignește părinții și profesorii, arată o serie de email-uri, capturi de ercan ale unor mesaje și înregistrări audio-video, din 2019 și până acum, obținute de Recorder.
„La prima oră din an, când voiam să-mi pun hanoracul pe mine, mi-a zis: «nu, lasă-l acolo, că se vede bine, îmi place ce văd»”, povesteșe o elevă că i-a spus profesorul. Într-o altă oră de psihologie, profesorul a scris pe tablă: „De ce bărbații se laudă cu sex oralul la femei și femeile nu?”.
Majoritatea mesajelor profesorului sunt făcute publice chiar de Toni Șerban, pe contul său de Facebook. El nu se ferește de superiorii săi, ba, din contră, chiar și în email-urile transmise către directori folosește același limbaj.
Într-un mesaj către conducerea Liceului „Lucian Blaga”, profesorul afirmă despre elevii care merg la ore în „pantaloni scurți și șlapi” că sunt „niște delicvenți, analfabeți și cu o educație precară pe care au primit-o în familie”.
Șerban o numește „femeie de moravuri ușoare”, „gen parașută/prostituată” pe o elevă care este persoană vătămată într-un dosar de viol, victimă a unui profesor. Profesorul a dezvăluit numele fetei și i-a dat mesaje în care o întreabă: „Chiar nu ai nimic pe conștiință că ai băgat un profesor la pușcărie?”.
Într-un dialog cu jurnaliștii de la Recorder, Toni Șerban spune că nu vede nimic greșit în comportamentul său, reacțiile sale fiind un răspuns la comportamentul elevilor. Când a fost întrebat dacă le-a numit pe eleve „panarame”, a răspuns: „Și nu sunt?”.
Profesorul a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în 2020, după o reclamație făcută de Colegiul „Victor Babeș”. Cu un an în urmă, colegiul îl sancționase pe Toni Șerban cu suspendarea dreptului de înscriere la un concurs pentru a ocupa o gradație de merit sau o funcție de conducere pe o perioadă de până la trei ani. El a fost sancționat de două ori și de Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, în anul școlar 2023-2024, cu reducerea salariului timp de nouă luni.
Șerban spune despre toate aceste sancțiuni că au fost date în mod subiectiv și discreționar. Motivul? Pentru că, susține profesorul, nu vrea să le dea elevilor note „din burtă și mai ales note mari”.
Citește întreaga investigație Recorder AICI.
Educatie
Noul contract educațional. „Ai vrut să scrie negru pe alb că elevul nu are voie să stea pe telefon la ore? Scrie. Că nu e voie cu fuste scurte și cu decolteuri adânci? Scrie”
Publicat
acum 2 zilein
12 septembrie 2024De
adminCa fost cadru didactic, n-am înțeles nicio clipă de ce atâta patos, de ce atâta vâlvă în jurul noului contract educațional pe care părinții trebuie să îl semneze începând cu acest an școlar?! Scriu acest articol de opinie ca profesor și ca mamă de elev, care a petrecut ani de zile și la catedră, dar și în bancă (în calitate de însoțitor pentru fiul meu cu autism). Ca orice act oficial, contractul acesta conține drepturi și obligații, atât pentru părinți, cât și pentru școală, tocmai ca procesul educativ și, în definitiv copilul, să aibă de câștigat. Așadar, apare întrebarea firească: ce e rău în asta? Nu noi ne plângem că e nu e disciplină în școli? „Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica!” vorba unui personaj celebru al lui Caragiale.
Din prima zi de școală au apărut știri alarmiste despre noul contract educațional pe care părinții trebuie să-l semneze când copilul începe un nou ciclu de învățământ. Nimic nou sub soare, astfel de contracte erau semnate și-n trecut. De data aceasta, însă, atenția a fost dusă spre sancțiunile financiare în caz de nesemnare, de neprezentare la ședințele cu părinții, de distrugere a bunurilor școlii.
De ce s-au speriat părinții de noul contrat educațional
Am dat o simplă căutare pe Google cu sintagma „noul contract educațional” și, majoritatea articolelor afișau titluri care mai de care mai de speriat: „amenzi de 1500 de lei pentru neprezentare la ședințele cu părinții”, „amenzi pentru nesemnarea contractului”, „obligații drastice pentru părinți”, „controversele noului contract educațional”. Înainte să pun și eu paie pe foc în comunitatea „Totul Despre Mame”, am sunat un prieten de familie care este director la o școală gimnazială și l-am întrebat dacă treaba arde chiar așa de tare și, dacă școala, cumva, se pune pe tăiat amenzi.
Omul a râs și mi-a reamintit că școala încheie de mult contracte educaționale cu părinții, că fiecare școală are dreptul să-și construiască propriul Regulament de ordine interioară, adaptat la nevoile sale, că școala nu dă amenzi, dar poate sesiza autoritățile competente, DGASPC ori Poliția Locală. Și mi-a mai spus ceva: „noul contract nu face decât să reamintească, atât părinților, cât și elevilor, dar și școlii, că fiecare are partea sa de drepturi, dar și de obligații. Iar toate sunt concepute în interesul copilului, care trebuie să beneficieze de o educație de calitate.”
Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de parenting www.totuldespremame.ro
Ciucă: Sunt alături de oamenii din comunităţile afectate de inundaţii, din sudul Moldovei. Am cerut ministrului de Interne sa meargă la faţa locului
Casa Albă, în stare de șoc după declarațiile lui Vladimir Putin: ‘Un discurs incredibil de periculos!’
Preşedintele Argentinei avertizează cu măsuri dure împotriva greviştilor de la compania aeriană de stat
Premierul Ciolacu a chemat de urgență trei miniștri în zona inundațiilor (surse)
„Dacă continuăm trendul, peste 20 de ani vom avea o ţară mare, frumoasă, sigură şi goală”. Avertismentul lui Kelemen Hunor
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
ANUNȚ DECES!
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
VIDEO – ARGEȘEAN ARESTAT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM
Mutarea anului: Germania construiește în România cel mai mare centru de semiconductori din Europa de Sud-Est
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
VIDEO – ARGEȘEAN ARESTAT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției...
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
Un grav accident rutier în care un autoturism a intrat într-un cap de pod s-a produs în această dimineață în...
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu CJ Argeș, a stabilit azi Tribunalul Specializat Argeș. Procesul vizează anularea unui act emis...
Curtea de Argeș
ANUNȚ DECES!
Echipa Ziarului PROFIT și Klanar Imobiliare este alaturi de Iulian Uță în aceste momente de tristețe și doliu generate de...
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
Un grav accident rutier în care sunt implicate două autoturisme, produs pe DN 73C, pe dealul Momaia din Tigveni. Paramedicii...
ATENȚIE! Sâmbătă se închide complet Transfăgărășanul între Cetatea Poienari și Bâlea Lac
Sâmbătă, 07 septembrie 2024, în intervalul orar 07.00 – 18.00 circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule,...
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
Un violent incendiu a izbucnit cu putin timp in urma într-o gospodărie din comuna Băiculesti, satul Zigoneni. Din primele informații,...
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Până la sfârșitul lunii septembrie primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și...
Mioveni
ISU Argeș angajează personal – 30 pompieri și 6 șoferi VEZI DETALII
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș scoate la concurs un număr de 36 de posturi cu încadrare directă...
ATENȚE! Se prelungesc restricțiile de circulație pe roate drumurile din Argeș, din cauza caniculei
Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie, și marți, 16...
ARGEȘUL PÂRJOLIT! Incendii de vegetație la Valea Danului, Cepari și alte 6 localități
Pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeşeni, în unele cazuri alături de cetățeni şi Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență,...
Alertă Cod Roșu de Caniculă în tot județul Argeș – avertisment fără precedent de la ANM
Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, valabile și în județul nostru, pentru zilele...
Câmpulung
Elena Lasconi neagă faptul că Primăria Câmpulung e anchetată de Parchetul European: „Știu cine a plătit minciuna şi cine a dat-o în presă”
Lidera Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, care este și candidata formațiunii în alegerile prezidențiale, a respins vineri seară afirmaţiile...
VIDEO Elena Lasconi, interviu cu Mihai Gâdea: A ciocnit o prună cu vedeta Antenei 3 și i-a prezentat cățelușa Hermesina. „România e super pregătită pentru un președinte femeie”
„Mi-aș dori să fiu președintele care unește și sunt sigură că pot să fac asta. Sunt sigură, uită-te la mine”,...
NU RATA! Poliția Argeș face angajări! Se caută ajutor de șef de post la Valea Iașului și alte 8 comune, secretare și ingrijitori
Începând cu data de 19 august a.c., s-a dat startul înscrierilor pentru concursurile în vederea ocupării unor posturi în Inspectoratului...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
- NATIONALacum 7 zile
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
- ACTUALacum 3 zile
ANUNȚ DECES!
- ACTUALacum 2 săptămâni
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
- ACTUALacum 2 săptămâni
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
- ACTUALacum 7 zile
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
- ACTUALacum o săptămână
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă