Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

China pune la punct SUA, după acuzațiile de colaborare cu Rusia: ‘Nu acceptăm critici sau presiuni!’

Publicat

in

China a declarat miercuri că respinge orice “critică sau presiune” cu privire la legăturile sale cu Rusia, după ce Statele Unite au avertizat cu o zi înainte Beijingul că îl vor considera responsabil dacă Rusia va ocupa alte teritorii în Ucraina, în condiţiile în care Beijingul şi-a reînnoit promisiunile de cooperare cu Moscova în timpul unei vizite a ministrului de externe rus Serghei Lavrov, relatează AFP, informează Agerpres.

“China şi Rusia au dreptul să aibă o cooperare normală pe plan economic şi comercial”, a declarat Mao Ning, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe. “Nu ar trebui să existe interferenţe sau limite pentru acest tip de cooperare, iar China nu acceptă critici sau presiuni” în acest sens, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze a dat asigurări miercuri că Beijingul “a jucat întotdeauna un rol constructiv” în căutarea unei soluţii la războiul din Ucraina.

“Dacă o ţară este cu adevărat preocupată de pacea în Ucraina, şi speră ca această criză să se încheie în curând, atunci ar trebui să se gândească mai întâi la cauzele fundamentale ale crizei”, a mai spus Mao Ning.

Ce au spus reprezentanții SUA

Kurt Campbell, un important responsabil diplomatic, a avertizat marţi că cuceririle teritoriale ale Rusiei ar putea “altera echilibrul de putere în Europa, de o manieră de-a dreptul inacceptabilă”, după doi ani de război în Ucraina şi în condiţiile în care ajutorul american pentru Kiev rămâne blocat în Congres de luni de zile.

“I-am spus direct Chinei că, dacă va continua (să sprijine Rusia), aceasta va avea un impact asupra relaţiei dintre SUA şi China. Nu vom rămâne cu braţele încrucişate ca şi cum ‘totul e ok'”, a avertizat Campbell. “Aceasta este împotriva intereselor noastre”, a adăugat el în Comitetul naţional pentru relaţiile dintre SUA şi China.

Diplomatul american a răspuns astfel la o întrebare referitoare la vizita de marţi a ministrului afacerilor externe rus Serghei Lavrov în China, în timpul căreia preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat că este deschis pentru o întărire a coordonării între cele două ţări.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Jude Bellingham a fost ales jucătorul sezonului în LaLiga

Publicat

in

Jude Bellingham, mijlocașul lui Real Madrid, a fost ales jucătorul sezonului în LaLiga. Bellingham i-a devansat pe coechipierul său Vinicius Jr, Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Artem Dovbyk (Girona) și Robert Lewandowski (Barcelona) în urma voturilor exprimate de fani, căpitani de echipă și un juriu de experți.

Bellingham a marcat 19 goluri și a avut șase pase de gol în 28 de meciuri de campionat în acest sezon și a adunat 23 de goluri și 12 pase de gol în toate competițiile pentru club.

Bellingham, care nu a putut participa la ceremonia de marți, în Sardinia, deoarece se pregătește pentru finala Ligii Campionilor de pe Wembley împotriva fostului său club Borussia Dortmund, a declarat că este onorat că a primit premiul.

„Aș dori să îl dedic colegilor mei de echipă, staff-ului tehnic și, cel mai important, fanilor celui mai bun club din lume”, a spus el într-un mesaj.

„Este o plăcere de fiecare dată când joc pentru această echipă. Hala Madrid!”

Englezul a mai câștigat titlul de jucătorul sezonului 2022-23 în Bundesliga jucând pentru Dortmund înainte de a se transfera la Real pentru o sumă de aproximativ 103 milioane de euro.

Mai devreme, marți, directorul sportiv al lui Dortmund, Sebastian Kehl, a fost plin de laude la adresa lui Bellingham.

„Știu cât de puternic este Jude și îi cunosc foarte bine personalitatea, așa că este un jucător extraordinar, un caracter extraordinar și, bineînțeles, va face totul pentru a câștiga acea finală”, a spus el, citat de Reuters.

Citeste mai mult

NATIONAL

ANOFM: 139 programe de formare profesională vor începe în iunie 2024, la nivel naţional

Publicat

in

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna iunie, 139 programe de formare profesională, pentru un număr de 2.097 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Potrivit unui comunicat al ANOFM, transmis miercuri, programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum referent resurse umane -160 de persoane, îngrijitor spaţii verzi – 140 persoane, lucrător comercial – 109 de persoane, operator introducere validare şi prelucrare date – 109 de persoane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 90 de persoane, instalator în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă -74 de persoane, agent securitate – 70 de persoane, competenţe digitale de utilizare a tehnologiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 70 de persoane, îngrijitoare bătrâni la domiciliu – 70 de persoane, competenţe de comunicare în limba română – 65 de persoane.

Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri în luna iunie a acestui an, cu număr mare de participanţi, sunt Suceava (210 persoane), Dâmboviţa (140 persoane) şi Bucureşti (126 persoane).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend