Conecteaza-te cu noi

AUTO

China avertizează UE că investigarea vehiculelor electrice chineze va avea un impact negativ asupra legăturilor economice

Publicat

in

Situație tensionată între Republica Populară Chinează (RPC) și Uniunea Europeană (UE). Industria mașinilor electrice vine cu noi provocări pe plan comercial.

Ministerul Comerţului de la Beijing a avertizat că investigaţia Comisiei Europene (CE), care nutreşte temeri că vehiculele electrice chineze ar fi beneficiat de subvenţii de stat, va avea un impact negativ asupra legăturilor economice şi comerciale.

Investigaţia anunţată de Comisia Europeană va stabili dacă sunt necesare tarife punitive pentru protejarea producătorilor auto din UE de importurile mai ieftine de vehicule electrice chineze.

”Este protecţionism autentic, care va distorsiona şi va perturba serios industria auto globală”

China crede că măsurile propuse de Uniunea Europeană sunt menite în realitate să protejeze propria sa industrie în numele ‘concurenţei echitabile’. Este protecţionism autentic, care va distorsiona şi va perturba serios industria auto globală şi lanţul de aprovizionare, inclusiv în UE, şi va avea un impact negativ asupra legăturilor economice şi comerciale dintre China şi UE„, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului de la Beijing, informează agerpres.ro.

În 2022, exporturile Chinei către blocul comunitar au urcat cu 8,6%, la 562 miliarde de dolari, dar importurile din UE au scăzut cu 7,9%, la 285 miliarde de dolari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

AUTO

Vești proaste privind polițele RCA! Milioane de români vor fi afectați

Publicat

in

Pe data de 10 octombrie expiră plafonarea tarifelor RCA, ceea ce înseamnă că polițele de asigurare vor continua să crească.

Şoferii care au o poliţă RCA Euroins o pot schimba până pe 7 decembrie 2023. Termenul a fost prelungit cu 3 luni, însă nu toate veştile sunt bune.

Deşi tarifele încă sunt plafonate, în doar câteva luni preţul poliţelor a crescut, cel puţin la unii asiguratori.

Aproape 1,8 milioane de șoferi care dețin o astfel de poliță vor trebui așadar să o schimbe cu cel mult două luni înainte de termenul limită.

„În perioada de plafonare, majoritatea asiguratoriilor au avut posibilitatea modificarea tarifelor atât timp cat practicau prețuri sub nivelul de referință. Asta a permis, oricând de la momentul plafonării până acum, să se joace într-o anumită plajă de tarife”, a explicat Cosmina Dinu, broker de asigurări.

Toate poliţele trebuie schimbate până pe data de 7 decembrie 2023.

Pentru a evita eventuale scumpiri datorate aglomerării, specialiştii recomandă achiziţioarea unei poliţe din timp.

Asigurarările RCA pot fi cumpărate cu 2 luni înainte de expirare, scrie antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

AUTO

Asociaţia Constructorilor de Automobile cheamă guvernul la dialog: Măsurile fiscale gândite vor avea un impact negativ asupra sectorului auto naţional

Publicat

in

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) avertizează că lipsa de predictibilitate fiscală sau legislativă, precum şi a dialogului cu mediul de afaceri, înainte de introducerea unor noi măsuri fiscale menite să reducă deficitul bugetar, va avea un impact negativ asupra sectorului auto naţional şi va duce la renunţarea la planurile de investiţii în curs.

„ACAROM a luat act cu îngrijorare de intenţia Guvernului Romaniei de a introduce măsuri fiscale ce pot impacta mediul de afaceri, menite să reducă deficitul bugetar (…) Lipsa de predictibilitate fiscală sau legislativă, a dialogului cu mediul de afaceri, lipsa unor studii de impact pe termen scurt, mediu şi lung înainte de luarea unor asemenea decizii va avea un impact negativ asupra sectorului auto naţional, ducând la renunţarea la planurile de investiţii în curs, la scăderea atractivităţii României ca posibilă destinaţie pentru proiecte noi şi implicit la pierderea unui număr important de locuri de muncă.

Trebuie să reamintim că ne aflăm într-un mediu economic volatil atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, şi orice schimbare neprevăzută în legislaţia fiscală va conduce automat la dezechilibre macroeconomice, iar un tratament fiscal aplicat diferit companiilor va genera cu siguranţă efecte negative asupra planurilor de afaceri şi de dezvioltare a companiilor impactate”, susţin reprezentanţii constructorilor auto.

Potrivit sursei citate, „un dialog deschis, corect cu autorităţile naţionale” poate conduce la „creşterea economică, la creşterea gradului de competitivitate şi la dezvoltarea durabilă a României”.

„Motorul industriei româneşti, sectorul auto, a întâmpinat numeroase provocări pe parcursul ultimilor ani: mai întâi pandemia cu un efect imediat de încetinire a businessului, apoi criza semiconductorilor, conflictul din Ucraina, creşterea preţurilor utilităţilor, mărfurilor şi muncii adăugând o povară imensă asupra bugetelor companiilor.

În plus, industria noastră se află în centrul unei profunde transformări, toate vehiculele electrice, conectate şi autonome urmând să fie produse în facilităţi de producţie neutre din perspectiva emisiilor de carbon. Considerăm că această revoluţie tehnologică este o mare şansă pentru România de a-şi reconfirma poziţia în industria auto europeană, în special în competiţia cu Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia. Acest moment reprezintă o oportunitate pentru România de a reduce decalajul şi a-şi consolida poziţia la nivel european.

Desigur, această revoluţie de mari dimensiuni necesită un parteneriat puternic între companii, autorităţi şi asociaţii şi eforturi comune din partea tuturor şi, mai important, necesită investiţii mari care pot fi susţinute doar prin stabilitate şi predictibilitate pe termen lung”, se menţionează în punctul de vedere al asociaţiei, publicat pe propria pagină de Internet.

ACAROM este organizaţia reprezentativă a industriei auto din România, care generează peste 200,000 de locuri de muncă directe, o cifră de afaceri cumulată de 31 miliarde de euro şi 29% din totalul exporturilor, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend