Conecteaza-te cu noi

AUTO

China avertizează UE că investigarea vehiculelor electrice chineze va avea un impact negativ asupra legăturilor economice

Publicat

in

Situație tensionată între Republica Populară Chinează (RPC) și Uniunea Europeană (UE). Industria mașinilor electrice vine cu noi provocări pe plan comercial.

Ministerul Comerţului de la Beijing a avertizat că investigaţia Comisiei Europene (CE), care nutreşte temeri că vehiculele electrice chineze ar fi beneficiat de subvenţii de stat, va avea un impact negativ asupra legăturilor economice şi comerciale.

Investigaţia anunţată de Comisia Europeană va stabili dacă sunt necesare tarife punitive pentru protejarea producătorilor auto din UE de importurile mai ieftine de vehicule electrice chineze.

”Este protecţionism autentic, care va distorsiona şi va perturba serios industria auto globală”

China crede că măsurile propuse de Uniunea Europeană sunt menite în realitate să protejeze propria sa industrie în numele ‘concurenţei echitabile’. Este protecţionism autentic, care va distorsiona şi va perturba serios industria auto globală şi lanţul de aprovizionare, inclusiv în UE, şi va avea un impact negativ asupra legăturilor economice şi comerciale dintre China şi UE„, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului de la Beijing, informează agerpres.ro.

În 2022, exporturile Chinei către blocul comunitar au urcat cu 8,6%, la 562 miliarde de dolari, dar importurile din UE au scăzut cu 7,9%, la 285 miliarde de dolari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

AUTO

Ultima oră! Au respins legea de urgență în Parlament: Ce se întâmplă cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA)

Publicat

in

Important! Au respins legea de urgență în Parlament! Comisia de transporturi a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, o propunere legislativă a USR privind RCA care modifica Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Un număr de 14 deputaţi au votat în favoarea respingerii, patru „împotrivă” şi trei s-au abţinut.

Potrivit propunerii, contractul RCA ar fi dat dreptul persoanei prejudiciate, în cazul producerii unui prejudiciu, să se poată adresa pentru efectuarea reparaţiei unei unităţi reparatoare auto, în condiţiile legii, care are contract de colaborare încheiat cu asigurătorul RCA pentru plata directă a despăgubirii aferente costurilor de reparaţie.

Ce prevedea legea

Contractul RCA urma să cuprindă o clauză potrivit căreia, în cazul producerii unei daune, persoana prejudiciată să se poată adresa pentru efectuarea reparaţiei unei unităţi, în condiţiile legii, care are contract de colaborare încheiat cu asigurătorul RCA pentru plata directă a despăgubirii aferente costurilor de reparaţie către respectiva unitate reparatoare, fie să încaseze despăgubirea în avans în baza evaluării asigurătorului folosind sistemele de evaluare specializate.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare, ASF ar fi revizuit, în mod corespunzător, reglementările emise în aplicarea Legii nr 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, cu modificările ulterioare.

Propunerea legislativă, iniţiată de 20 de deputaţi USR, a fost respinsă de Senat în luna septembrie a acestui an, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

AUTO

Dacia a dat lovitura în 2023! Volumul vânzărilor a crescut cu aproximativ 17%. Care au fost cele mai vândute modele

Publicat

in

Dacia a transmis printr-un comunicat de presă că a vândut 493.511 vehicule în primele 9 luni ale anului 2023, în creștere cu 16,7 % față de perioada similară a anului 2022.

Grupul auto anuntă că în trimestrul al treilea, Dacia a vândut 148.124 vehicule, cu 2,4 % mai mult față de perioada similară a anului trecut, când marca înregistrase cea mai ridicată cotă de piață în perimetrul său de comercializare.

Cele 4 modele de referință ale mărcii înregistrează creșteri semnificative în primele 9 luni : Spring : +40,6 %, Sandero : +18,3 %, Duster : +4,1 % și Jogger : +76,1 %.

Cota de piață a mărcii Dacia în segmentul VP rămâne stabilă în Europa în primele 9 luni ale anului 2023, în ciuda scăderii ponderii canalului de vânzări către clienții particulari în ansamblul pieței europene (de la 44 % la 40 %*).

Pe canalul de vânzări către clienții persoane fizice, Dacia își confirmă locul al doilea la nivel european, cu o cotă de piață în segmentul retail de 8,4 %*, în creștere cu 0,8 puncte procentuale față de perioada similară a anului 2022.
Cele 4 modele de referință continuă să înregistreze tot mai mulți clienți
Vânzările modelului Dacia Sandero se ridică la 199.516 vehicule, în creștere cu 18,3 % față de aceeași perioadă a anului precedent. Sandero își menține locul 1 în clasamentul celor mai vândute modele către clienții persoane fizice din Europa începând din 2017*.

Cu 154.460 unități vândute, Dacia Duster înregistrează o creștere de 4,1 % față de aceeași perioadă a anului 2022 și rămâne cel mai vândut SUV către clienții persoane fizice din Europa*.

Dacia Jogger a fost comercializată în 70.932 exemplare în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 76,1 % față de perioada similară a anului 2022. Jogger se menține astfel pe prima poziție în topul celor mai vândute modele de segment C (exceptând vehiculele SUV)* către clienții particulari.

Cu 44.262 de unități vândute, Spring înregistrează o creștere de 40,6 % față de perioada similară a anului precedent și se menține în Top 3 al celor mai vândute vehicule electrice pe segmentul de retail din Europa*.

Creșteri pe toate marile piețe europene

Vânzările Dacia pe piața VP (Vehiculelor de Persoane) din Europa au crescut în intervalul de referință cu 19,6 % (față de o creștere a pieței de +16,9 %).

Cota de piață a Dacia în segmentul VP european a ajuns la 4,4 %, în creștere cu +0,1 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut, în pofida unui mix al canalelor de vânzări (Persoane Fizice/Persoane Juridice) defavorabil.

Pe segmentul său tradițional, cel al vânzărilor către clienții particulari, Dacia rămâne pe podiumul european, cu o cotă de piață de 8,4 %.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend