Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

China a trimis 39 de avioane de război și 3 nave în apropierea Taiwanului

Publicat

in

D. Popa • HotNews.ro

Armata chineză a trimis în ultimele 24 de ore 39 de avioane și trei nave către Taiwan într-o demonstrație de forță menită a impresiona, a anunțat joi Ministerul Apărării din Taiwan, scrie AP.

Taiwanul îşi prezintă cel mai avansat avion de luptă, F-16VFoto: Sam Yeh / AFP / Profimedia

Hărțuirea militară de către China a Taiwanului s-a intensificat în ultimii ani, iar Armata de Eliberare a Poporului a Partidului Comunist a trimis în zonă avioane sau nave aproape zilnic.

Între 6 a.m. miercuri și 6 a.m. joi, 30 dintre avioanele chineze au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, o graniță neoficială, cândva acceptată tacit de ambele părți, potrivit Ministerului Apărării Naționale din Taiwan.

Acele avioane au zburat spre sud-vestul insulei și apoi pe orizontală până în partea de sud-est înainte de a se întoarce, conform unei hărți de zbor transmise de Taiwan. Printre avioane se aflau 21 de avioane de luptă J-16, 4 bombardiere H-6 precum și două alte avioane de război.

Taiwan a spus că monitorizează îndeaproape mișcările chinezilor, atât cele aeriene cât și pe cele navale.

Armata Chinei a organizat exerciții militare de amploare în august, ca răspuns la vizita în Taiwan a președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi.

Beijingul consideră că vizitele reprezentanților guvernelor străine pe insulă sunt o recunoaștere de facto a independenței insulei și reprezintă o provocare la adresa suveranității Chinei.

NATIONAL

Premierul Ciolacu prezintă decizia crucială pentru economie: ‘Asta înseamnă capital românesc!’

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu anunță o nouă structură și un mod de operare mai eficient în cazul agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism.

Anunțul a fost făcut miercuri înainte de ședința de Guvern.

„O altă prioritate a guvernării este susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Venim azi cu o nouă structură și un mod de operare mai eficient al agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism. Scopul nostru este să susținem cât mai multe companii locale, rapid și eficient”, a transmis Marcel Ciolacu.

Conform datelor Consiliului Concurenței, companiile românești au beneficiat în 2023 de ajutoare de stat de circa 30 de miliarde de lei, aproape 2% din Produsul Intern Brut. Peste 90% din firmele beneficiare sunt IMM-uri. „Asta înseamnă capital românesc!”, afirmă premierul.

Citeste mai mult

NATIONAL

Momentul mult așteptat de pensionari – Guvernul aprobă normele pentru recalcularea pensiilor (Video)

Publicat

in

Pliculețele pe care mulți le aruncă. Săculețele cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi folosite în moduri surprinzătoare

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend