NATIONAL
CFR Cluj rămâne pe locul 1 în liga I și se distanțează de FCSB: victorie cu Universitatea Craiova, scor 3-1
Publicat
acum 4 aniin
De
adminFormaţia CFR Cluj a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-1), echipa Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a opta a play-off-ului Ligii I, arată News.ro.
Au marcat Baiaram ’11 pentru gazde şi Păun ‘5, ’74 şi Deac ’68 pentru oaspeţi.
0-1, min. 5: Păun a înscris cu un şut la colţul lung, după un corner executat de Deac.
1-1, min. 11: Baiaram a egalat cu un şut din afara careului.
1-2, min. 68: Deac a readus oaspeţii în avantaj trimiţând mingea în poartă din 7 metri.
1-3, min. 74: Păun a stabilit scorul final cu un şut cu latul la colţul lung.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Căpăţînă, Acka, M. Constantin (Bălaşa ’46), Vătăjelu – Mateiu (Tudorie ’78), Nistor – Cîmpanu (Screciu ’66), Cicâldău (Fedele ’79), Baiaram (Camara ‘39) – A. Ivan. Antrenor: Marinos Ouzounidis
CFR Cluj: Sandomierski – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac (Hoban ’81), Bordeianu, Sigurjonsson (Pereira ’66) – Gîdea (Păun ‘4, Rondon ‘81), Debeljuh, V. Costache (Itu ’66). Antrenor: Edward Iordănescu
Cartonaşe galbene: / Iordănescu ’27, Vinicius ’34, Deac ’35, Costache ‘59
Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – Cătălin Popa;
Citește și: VIDEO – Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit
Observator de arbitri: Cristian Nica.
Duminică, de la ora 22.00, este programată în etapa a opta a play-off-ului partida Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB.
Clasament: 1. CFR Cluj – 48 de puncte, 2. FCSB – 44, 3. Universitatea Craiova – 37, 4. Sepsi – 36, 5. FC Botoşani – 31, 6. Academica Clinceni – 29.
Poate vrei sa citesti
România și Bulgaria vor fi trimise în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene
Liga Naţiunilor: cu mulţi absenţi, Anglia a câştigat la Atena, în fața Greciei / Rezultate înregistrate joi seara
Ministrul Burduja anunță un proiect energetic unic în România: ‘O vom face, după decenii de nepăsare sau neputinţă’
A doua venire a lui Trump și triumful unei ideologii radicale în fața altei ideologii radicale. Regresul progresismului occidental. Soluția centristă
Ministrul austriac al Energiei, avertisment dur înainte de iarnă: ‘O întrerupere bruscă a aprovizionării cu gaze rusești ar putea cauza tensiuni’
fanatik.ro: Orașul din România care își schimbă fața de Crăciun. S-au adus sute de brazi, vor fi montate tuneluri luminoase și se organizează un parc de distracții
NATIONAL
Sărbătorile zilei din 15 noiembrie 2024 – Sf. Cuv. Paisie de la Neamţ (Începutul Postului Naşterii Domnului)
Publicat
acum 26 de minutein
15 noiembrie 2024De
adminSărbătorile zilei din 15 noiembrie 2024 – Sf. Cuv. Paisie de la Neamţ (Începutul Postului Naşterii Domnului)
Ortodoxe
Sf. Cuv. Paisie de la Neamţ; Sf. Mc. şi Mărturisitori: Gurie, Samona şi Aviv diaconul (Începutul Postului Naşterii Domnului)
Greco-catolice
Sf. m. Gurie, Samona şi Aviv. Începe Postul Naşterii Domnului. Post
Romano-catolice
Ss. Albert cel Mare, ep. înv.; Leopold al III-lea
Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ este pomenit în calendarul creştin ortodox în 15 noiembrie, ziua în care începe Postul Naşterii Domnului.
Sfântul Paisie s-a născut la 21 decembrie 1722, în oraşul Poltava, într-o veche familie de preoţi. Dintre rude, bunica şi sora mamei sale au îmbrăţişat viaţa monahală. Din botez a primit numele de Petru, după numele mitropolitului moldovean Petru Movilă al Kievului, care este sărbătorit la 21 decembrie, ziua naşterii Sfântului Cuvios Paisie. Tatăl său, Ioan, era preot al catedralei din Poltava, iar mama sa, Irina, se îngrijea de buna creştere a celor doisprezece copii, fericitul Paisie fiind al unsprezecelea.
Studiile le-a făcut la Academia teologică din Kiev, întemeiată de mitropolitul Petru Movilă. A intrat în viaţa monahală la Mănăstirea Medvedeschi, fiind făcut rasofor sub numele de Platon. Negăsindu-şi însă odihna şi liniştea în mănăstirile ucrainiene, a trecut în Moldova şi s-a stabilit la Schitul Trestieni-Râmnicul Sărat, apoi la Cârnul, pe valea Buzăului.
După patru ani petrecuţi în mănăstirile din Moldova, a plecat la Sfântul Munte Athos, unde a trăit o vreme în singurătate, în preajma Mănăstirii Pantocrator. La Athos a fost călugărit sub numele de Paisie şi a fost hirotonit ieromonah. Acolo a format o obşte de 64 de monahi la Schitul Sfântul Ilie.
Stareţul Paisie s-a întors în Moldova, împreună cu toţi ucenicii săi, după şaptesprezece ani de vieţuire în Athos, stabilindu-se la Mănăstirea Dragomirna, unde a petrecut 12 ani, timp în care obştea monahală a ajuns la 350 de călugări.
La Dragomirna, Cuviosul Paisie se îndeletnicea, pe lângă grija conducerii soborului, şi cu traducerea cărţilor patristice. Iarna, când se adunau toţi vieţuitorii din mănăstire de la diferitele ascultări, în fiecare seară, în afară de sărbători, stareţul citea din cuvintele Sfinţilor Părinţi. Fraţii se adunau la trapeză, se aprindeau lumânări, apoi venea Cuviosul Paisie, se aşeza la locul său şi citea cuvânt de învăţătură. La urmă explica cuvântul citit pe înţelesul tuturor.
În mănăstire se nevoiau călugări moldoveni, slavi şi greci. De aceea era nevoit să citească într-o seară în limba română, iar în seara următoare în limba slavă sau greacă. Aceste citiri din tezaurul patristic se făceau de la începutul postului Crăciunului până în sâmbăta Sfântului Lazăr, când încetau.
Pe toţi cei din obşte, Sfântul Paisie îi sfătuia părinteşte, zicând: “Fraţilor, mai întâi de toate se cuvine vouă să vă apropiaţi de Domnul cu credinţă tare şi cu iubire fierbinte să vă lepădaţi hotărât de toate plăcerile veacului acestuia, de voinţa voastră, de cugetul inimii voastre şi să fiţi săraci cu duhul şi cu trupul. Numai atunci, prin harul lui Hristos, se va aprinde în voi sfânta râvnă”. (Vieţile Sfinţilor)
Altădată iarăşi le zicea Cuviosul Paisie: “După măsura ostenelilor voastre, cu timpul veţi dobândi lacrimi şi plâns cu nădejde, spre mângâierea sufletului. Se va ivi în voi râvna fierbinte de a trăi după poruncile Domnului şi veţi câştiga smerenie şi răbdare, milă şi iubire către toţi, iar mai ales către cei nedreptăţiţi, către bolnavi şi bătrâni”. (Vieţile Sfinţilor)
În toamna anului 1775, Sfântul Paisie a fost nevoit să se retragă la Mănăstirea Secu, împreună cu 200 de monahi, din cauza ocupării Bucovinei de austrieci. Aici s-a nevoit patru ani, continuând aceeaşi rânduială de viaţă monahală din Sfântul Munte Athos, ca şi la Dragomirna. În 1779, s-a mutat la Mănăstirea Neamţ, cu o mare parte din obştea de la Secu, ca stareţ peste ambele obşti, unificând astfel cele două mănăstiri sub povăţuirea unui singur stareţ.
La Mănăstirea Neamţ, a făcut numeroase traduceri din operele Sfinţilor Părinţi, a organizat obştea după rânduiala din Athos, a format un sobor de aproape o mie de călugări, a deprins pe mulţi ucenici să practice rugăciunea lui Iisus.
La Neamţ, ocupaţiile sale cărturăreşti au ajuns la cea mai mare înflorire. A întemeiat o întreagă şcoală pentru formarea de traducători, scriitori şi corectori de cărţi. Manuscrisele patristice au umplut biblioteca mănăstirii şi erau răspândite prin numeroase alte mănăstiri din ţară şi de peste hotare: “Astfel, Neamţu devine centrul şi făclia monahismului ortodox şi şcoala vieţii sihăstreşti şi a culturii duhovniceşti pentru tot Orientul ortodox”. (Vieţile Sfinţilor)
La 15 noiembrie 1794, în timpul slujbei de seară, stareţul Mănăstirii Neamţ, Cuviosul Paisie, supranumit “Cel mare” (Velicikovski), s-a mutat la cele veşnice, în vârstă de 72 de ani, fiind înmormântat în gropniţa bisericii voievodale.
Pentru sfinţenia vieţii lui, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul sfinţilor, fiind prăznuit în fiecare an la 15 noiembrie. (surse: Vieţile Sfinţilor – paginiortodoxe.tripod.com; “Patericul Românesc”, Arhimandrit Ioanichie Bălan, Ed. Mănăstirii Sihăstria, 2005)
NATIONAL
Medic trage semnalul de alarmă asupra unei boli: O boală silenţioasă care poate debuta cu un infarct sau AVC
Publicat
acum 39 de minutein
15 noiembrie 2024De
adminDoctorul Ileana Stamate, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, a tras un semnal de alarmă privind diabetul în rândul românilor şi a subliniat că este o boală silenţioasă care poate debuta fulminant, chiar şi cu un infarct sau un AVC. Totuşi, pacienţii aflaţi în prediabet pot scăpa de valorile mari ale glicemiei, dacă îşi schimbă stilul de viaţă.
”Dacă ne simţim mai obosiţi, dacă ne simţim mai înfometaţi, dacă ne doare capul, totul se pune pe baza stresului, pe baza ritmului rapid de viaţă şi atunci omitem să mergem la medic. Diabetul, mai ales diabetul de tip II este o boală silenţioasă. De multe ori semnele sunt insidioase: luăm în greutate, suntem obosiţi, nu mai avem aceeaşi poftă de viaţă, avem insomnii, putem să facem anumite infecţii urinare, cutanate, pe care nu le punem pe seama diabetului. Atunci ajungem la medicul de familie care ne poate da nişte investigaţii. Vedem că sunt glicemiile mari şi ne trimite către medicul diabetolog. Şi aici intrăm pe firul diagnosticului şi tratamentului”, a declarat Ileana Stamate, vineri, la Medika TV, potrivit news.ro.
Medicul a explicat că diabetul poate debuta cu afecţiuni grave.
”Există situaţii în care diabetul şi diabetul de tip II debutează fulminant, cu un infarct, cu un AVC, cu o infecţie masivă sistemică şi cu aceatsă ocazie descoperim glicemii şi hemoglobine glicate foarte crescute. Urmarea este că pacientul este trimis către un diabetolog şi început tratamentul (…)”, a mai spus Stamate.
Despre diabetul de tip I și II
Diabetul de tip I este o boală autoimună, pe când cel de tip II se depistează mai greu, exiplică specialistul.
”Pentru diabetul de tip I, diabetul copilului, diabetul autoimun, nu are mare relevanţă consumul de dulciuri. Este o boală autoimună care apare în urma unor infecţii virale, a unui stres intens. Vârstele sunt între 1-4 ani şi 12-14 ani (…) Semnele sunt clare, debutează rapid cu scădere bruscă în greutate. La diabetul de tip II este insidios şi apare şi se depistează greu. Dar aici luăm în calcul factorii de risc: superponderabilitatea şi obezitatea, antecedentele de diabet din familie, sedentarismul, factori de risc (fumat, tensiune, consumul de alimente nesănătoase)”, a mai spus Ileana Stamate.
În ceea ce priveşte prediabetul, acesta poate fi ţinut sub control, prin schimbarea stilului de viaţă.
”Înseamnă nişte valori modificate ale glicemiilor şi ale hemoglobinei glicozilate care nu se încadrează în stadiul de diabet. Vorbim de glicemii între 110 şi 126mg/dl dimineaţa şi vorbim de o valoare a hemoglibinei glicozilată între 5,7 şi 6,5 procente (…). Prin regim adecvat, începerea unei activităţi zilnice adică plimbări şi puţin execiţiu fizic, printr-o dietă corespunzătoare şi când spun dietă nu înseamnă că pacientul cu diabet trebuie să mănânce salată şi apă, ci un stil de viaţă sănătos, să îşi introducă legume, grăsimi de înaltă calitate, să renunţe la fast food, la prăjeli, la foarte multe dulciuri, există posibilitatea ca pacienţii să rămână pe valori absolut bune de glicemie fără să ajungă la tratamentul de diabet”, a adăugat Ileana Stamate.
Potrivit datelor prezentate în emisiune la Medika TV, unul din 12 români a fost diagnosticat cu diabet.
NATIONAL
Tratamentul minune pentru Alzheimer, aprobat de EMA – O analiză a concluzionat că beneficiile depăşesc riscurile
Publicat
acum 54 de minutein
15 noiembrie 2024De
adminAgenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat joi, pentru anumiţi pacienţi, un tratament mult aşteptat menit să reducă declinul cognitiv la persoanele care suferă de boala Alzheimer, după ce l-a blocat iniţial în iulie, transmite AFP, potrivit Agerpres.
Tratamentul, comercializat sub numele Leqembi, este acum recomandat de EMA pentru pacienţii care nu au ajuns încă într-un stadiu avansat al bolii, a indicat autoritatea de reglementare.
“După revizuirea avizului său iniţial, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMA a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Leqembi (lecanemab) pentru tratamentul deficienţelor cognitive uşoare (tulburări de vorbire şi de gândire) sau al demenţei uşoare cauzate de boala Alzheimer (boala Alzheimer precoce)” şi doar pentru anumite grupuri de pacienţi, a explicat EMA.
“O analiză a concluzionat că beneficiile depăşesc riscurile la o populaţie limitată de pacienţi”, a adăugat ea.
În iulie, EMA s-a pronunţat împotriva comercializării Leqembi în UE, motivând că efectul observat al tratamentului nu depăşea riscul de reacţii adverse grave, inclusiv potenţiale sângerări la nivelul creierului.
Leqembi, dezvoltat de laboratorul farmaceutic japonez Eisai împreună cu producătorul american Biogen, a fost autorizat în ianuarie 2023 în Statele Unite pentru pacienţii care nu atinseseră un stadiu avansat al bolii. Este, de asemenea, comercializat în Japonia şi China.
Autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor a aprobat acest tratament în august.
În pofida deceniilor de cercetare, oamenii de ştiinţă nu au reuşit până în prezent să înregistreze un progres considerabil în lupta împotriva bolii Alzheimer, care afectează zeci de milioane de oameni din întreaga lume.
Cauza exactă a acestei boli rămâne insuficient înţeleasă, însă observarea creierului pacienţilor a arătat că acumularea de plăci de amiloid în jurul neuronilor conduce, în timp, la distrugerea acestora.
Aceasta este ceea ce provoacă pierderea memoriei, caracteristică bolii. În etapele ulterioare, pacienţii nu mai pot îndeplini sarcinile zilnice sau nu mai pot susţine conversaţii.
Tratamentul Leqembi, administrat intravenos o dată la două săptămâni, permite, conform studiilor clinice, reducerea acestor plăci de amiloid.
NATIONAL
Anunțul lui Kim Jong-un aprinde și mai mult tensiunile internaționale: ordonă Phenianului să treacă la producţia masivă de drone explozive
Publicat
acum o orăin
15 noiembrie 2024De
adminLiderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat să se acorde prioritate „producţiei în masă” de drone explozive, el asistând joi la un test de performanţă al acestui tip de dispozitiv la o fabrică, potrivit presei oficiale, relatează AFP, citat de news.ro.
„El a subliniat necesitatea de a construi un sistem de producţie în masă cât mai curând posibil şi de a trece la producţia în masă” a dronelor explozive, a relatat agenţia de presă nord-coreeană KCNA.
Acest tip de dispozitiv este o dronă care transportă explozibili şi sunt concepute pentru a se prăbuşi în mod deliberat asupra ţintelor inamice, acţionând ca o rachetă ghidată. Phenianul şi-a prezentat pentru prima dată dronele explozive în luna august, experţii considerând că acestea ar putea fi rezultatul unei consolidări a alianţei cu Rusia.
În testul de joi, dronele au lovit „cu precizie” ţintele după ce au urmat traiectorii prestabilite, a raportat KCNA. „Dronele sinucigaşe utilizate la diferite distanţe au sarcina de a ataca cu precizie toate ţintele inamice de la sol şi de pe mare”, a declarat agenţia.
Dronele, „element uşor de utilizat”
Kim a declarat că dronele sunt un „element uşor de utilizat” datorită costului de producţie relativ scăzut şi gamei largi de aplicaţii, potrivit KCNA. El a susţinut că Phenianul „acordă importanţă” dezvoltării sistemelor de echipamente fără pilot şi integrării acestora în strategia militară generală a ţării.
Experţii spun că aceste drone, ale căror imagini au fost publicate de mass-media de stat în luna august, seamănă cu „Lancet-3” de fabricaţie rusească, precum şi cu drona sinucigaşă „Harop” de fabricaţie israeliană şi cu „Hero 30” israeliană. Este posibil ca Coreea de Nord să fi achiziţionat aceste tehnologii de la Rusia, care, la rândul său, le-a obţinut probabil de la Iran, Teheranul însuşi fiind suspectat că a obţinut acces la acestea prin piratarea sau furtul lor din Israel.
Acest anunţ intervine într-un moment de tensiune între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, care a lansat recent o rachetă prezentată drept cea mai avansată din arsenalul său şi este acuzată că a trimis mii de soldaţi pentru a ajuta Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.
NATIONAL
Elon Musk își intră în atribuții: întâlnire importantă cu ambasadorul Iranului la ONU
Publicat
acum o orăin
15 noiembrie 2024De
adminElon Musk, noul consilier al preşedintelui ales al SUA Donald Trump, s-a întâlnit luni cu ambasadorul iranian la ONU pentru a “atenua tensiunile” dintre Teheran şi Washington, potrivit ediţiei de joi a publicaţiei The New York Times, citată de AFP, scrie AGERPRES.
Cotidianul menţionează două surse iraniene anonime precizând că întâlnirea care a durat mai bine de o oră într-o locaţie secretă din New York între miliardar şi Amir Saeid Iravani a fost “pozitivă” şi reprezintă “o veste bună”.
Nici misiunea Iranului la ONU, nici echipa lui Donald Trump nu au confirmat pentru AFP întâlnirea în acest stadiu.
Preşedintele ales al SUA şi-a confirmat promisiunea de campanie săptămâna aceasta, numindu-l pe Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, să conducă o nouă Comisie pentru eficacitatea guvernului.
Dacă întâlnirea ar fi confirmată, ar putea fi un semn că preşedintele ales a decis să opteze pentru o abordare diplomatică în relaţia cu Teheranul.
În timpul primului său mandat, el a fost arhitectul unei aşa-numite politici de “presiune maximă” faţă de Iran, restabilind sancţiuni grele împotriva Teheranului, care fuseseră ridicate în cadrul unui acord nuclear istoric încheiat în 2015.
Iranul i-a transmis lui Donald Trump un semnal de deschidere săptămâna trecută, cerându-i să adopte o nouă politică, după ce Washingtonul a acuzat Teheranul de implicare într-un plan de asasinare a preşedintelui american ales.
NATIONAL
VIDEO Au ‘demascat’ blana ursului din pădure! Incredibil cum au încercat patru americani să înşele companiile de asigurări. Deghizarea n-a fost reușită
Publicat
acum o orăin
15 noiembrie 2024De
adminPatru persoane suspectate că au pus la cale o înşelătorie pentru a încasa asigurări pe maşini au fost arestate miercuri în California, relatează Associated Press, potrivit news.ro.
An investigation into a suspicious insurance claim filed by four Los Angeles-area residents revealed a scheme where someone wore a bear costume and scratched up the inside of three cars, officials said.
Get the details at https://t.co/lcXKmWJnJM pic.twitter.com/k74BJu4s8R— ABC7 Eyewitness News (@ABC7) November 14, 2024
Cei patru americani, cu vârste cuprinse între 26 şi 39 de ani, suspectaţi de comiterea unei escrocherii în domeniul asigurărilor, au fost arestaţi miercuri în apropiere de Los Angeles.
Grupul este acuzat că, în ianuarie, a furnizat companiilor de asigurări înregistrări video din Munţii San Bernardino cu un „urs” care a intrat în interiorul unui Rolls-Royce şi a două Mercedes, provocând daune – zgârieturi pe scaune şi uşi.
Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru asigurări din California, asiguraţii au explicat că un urs a deteriorat un Rolls-Royce Ghost, o maşină de lux care costă câteva sute de mii de dolari. Ca dovadă, aceştia au furnizat o înregistrare video a unor camere de supraveghere care arăta animalul dezlănţuit.
Păcăleala a fost descoperită în urma unei anchete declanşate de îndoielile unei companii de asigurări
Păcăleala a fost descoperită în urma unei anchete declanşate de îndoielile unei companii de asigurări, căreia i-au cerut să acopere daunele provocate vehiculului. Imaginile au fost trimise unui biolog de la Departmentul pentru Viaţa Slăbatică, iar acesta a certificat „că era vorba în mod clar de un om în costum de urs”, potrivit comunicatului de presă.
Anchetatorii au descoperit apoi că suspecţii au mai folosit acest mod de operare. Alte două cereri de despăgubire fuseseră depuse la companii de asigurări diferite pentru două Mercedes-uri de lux. În fiecare caz, pagubele fuseseră provocate de un urs, iar ca dovadă a fost trimisă tot o înregistrare video care arăta agresivitatea presupusei bestii.
O percheziţie la domiciliul suspecţilor a dus la descoperirea costumului cu care se deghizau în animale.
Cererile lor de despăgubire totalizau 142 000 de dolari.
Înşelătoria a fost pusă la cale în condiţiile în care urşii care pătrund în locuinţe sau vin la coşurile de gunoi în căutare de hrană au devenit o problemă în California – de la Lacul Tahoe din Sierra până la suburbiile de la poalele munţilor în Los Angeles, unde se ştie că unii dintre ei au jefuit frigidere şi au făcut baie în piscinele şi jacuzzi pe care le-au găsit prin curţi.
Sărbătorile zilei din 15 noiembrie 2024 – Sf. Cuv. Paisie de la Neamţ (Începutul Postului Naşterii Domnului)
Medic trage semnalul de alarmă asupra unei boli: O boală silenţioasă care poate debuta cu un infarct sau AVC
Tratamentul minune pentru Alzheimer, aprobat de EMA – O analiză a concluzionat că beneficiile depăşesc riscurile
Anunțul lui Kim Jong-un aprinde și mai mult tensiunile internaționale: ordonă Phenianului să treacă la producţia masivă de drone explozive
Elon Musk își intră în atribuții: întâlnire importantă cu ambasadorul Iranului la ONU
Vești mari pentru șoferi! Se dechide tronsonul 5 al celei mai așteptate autostrăzi din România. Până unde se va putea circula
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
Atenție, sâmbătă se închide bulevardul Basarabilor pentru desfășurarea Duatlonului Regal Invictus, ediția a VI-a- VEZI PROGRAMUL COMPETIȚIEI
ACUM! Casă în flăcări la Valea Iașului
Constructorul celei mai complexe și mai grele autostrăzi din România face un anunț neașteptat
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
Echipa de parlamentari PSD Argeș, în piețele din Pitești! Proiecte concrete pentru susținerea producătorilor locali din județ
Echipa de parlamentari PSD Argeș a fost astăzi în piețele Ceair și Găvana din Pitești, discutând cu numeroși producători pentru...
Tot pensionarii! O bătrână cinstită a returnat banii găsiți unui pensionar care îi pierduse în centrul Piteștiului
Într-o lume în care veștile bune par să fie din ce în ce mai rare, o poveste emoționantă vine din...
Argeșean reținut de polițiști pentru șantaj – A ÎMRUMUTAT BANI ȘI I-A VRUT ÎNAPOI PRIN VIOLENȚĂ
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, în ziua de 12 noiembrie a.c. au continuat cercetările într-un dosar penal privind...
Ion Mînzînă a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean: “Îmi doresc să avem și pentru următorii ani o echipă unită, la fel de competitivă și să continuăm dezvoltarea județului”
S-a constituit noul Consiliu Județean, iar Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte...
Curtea de Argeș
VIDEO | Incendiu violent la Brăduleț – Casă făcută scrum, familie rămasă pe drumuri
Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță...
Probleme la Sala de Sport din Curtea de Argeș – Plouă în interior și e frig
O nouă dezamăgire pentru cetățenii din Curtea de Argeș. În pofida promisiunilor făcute de autorități, Sala de sport continuă să...
S-A DECIS: Transfăgărăşanul se închide începând de marţi, 12 noiembrie
Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan se va închide, începând de marţi dimineaţă, pe tronsonul cuprins între Piscul Negru...
Ministrul Simona Bucura-Oprescu și echipa PSD, la Curtea de Argeș: “Guvernarea PSD înseamnă creșterea veniturilor pentru toți românii și investiții record în proiecte de utilitate publică”
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a fost astăzi alături de primarul Constantin Panturescu și echipa PSD în...
Scandal monstru la Domnești! Doi minori de 15 și 17 ani au băgat în spital un bărbat de 35 ani – PUȘTANII AU FOST REȚINUȚI DE POLIȚIE
În seara zilei de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au...
Mioveni
Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Consolidăm și extindem cooperarea bilaterală cu Franța pe probleme de muncă și securitate socială ca parte a parteneriatului strategic
O delegație guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Franța și a avut o întrevedere...
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
Agenţia Naţională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul...
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
Pa parcursul nopții, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a două accidente rutiere, după cum urmează: Două...
VIDEO! ACUM! Arde o casă la Mioveni!
In urmă cu puțin timp pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din orașul Mioveni,...
Câmpulung
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
Salvamontiştii și jandarmii montani din Argeş au intervenit, sâmbătă seară, pentru a recupera trei persoane care s-au despărţit de grupul...
ITM ARGEȘ, ANUNȚ DE MAXIM INTERES: CUM PUTEȚI INTRA ÎN POSESIA CARNETELOR DE MUNCĂ – VEZI DETALII
Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş anunţă angajatoriide pe raza judeţului Argeş că se pot prezenta la instituția noastră situată în...
Președintele Klaus Iohannis a decorat un colegiu și două școli din Argeș – „Zinca Golescu”, Școala din Rucăr și „Tudor Vladimirescu”
Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer,...
În Trend
- NATIONALacum 5 zile
Vești mari pentru șoferi! Se dechide tronsonul 5 al celei mai așteptate autostrăzi din România. Până unde se va putea circula
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM, ARDE O VILĂ ÎN ARGEȘ
- ACTUALacum 7 zile
SCHEMA NORDIS LA CURTEA DE ARGEȘ? Un avocat-constructor și doi vânzători de mobila second hand, în vizorul autorităților – Ca să scape de datorii la clienți, avocatul și-a falimentat firma dar… a luat-o de la capăt
- ACTUALacum 2 săptămâni
TRAGEDIE ÎNTR-O FAMILIE DIN ARGEȘ – A murit strivit de propria mașină
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
- ACTUALacum 2 săptămâni
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
- ACTUALacum 2 săptămâni
Semafoare noi la Lidl: Un pas înainte pentru siguranța rutieră în Curtea de Argeș
- ACTUALacum 7 zile
Atenție, sâmbătă se închide bulevardul Basarabilor pentru desfășurarea Duatlonului Regal Invictus, ediția a VI-a- VEZI PROGRAMUL COMPETIȚIEI