Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cercetătorii din Israel au dezvoltat găini care fac ouă din care ies numai găini, nu şi cocoşi

Publicat

in

Cercetătorii din Israel au dezvoltat găini care fac ouă din care ies numai găini, nu şi cocoşi, transmite BBC.

Tehnologia este menită să pună capăt masacrării a milioane de cocoşi în fiecare an.

Cercetătorii au alterat materialul genetic al mai multor găini, astfel încât niciun ou fertilizat să nu conţină cocoş, pentru că numai găinile sunt necesare pentru industria de ouă.

În prezent, aproximativ şapte miliarde de cocoşi sunt masacraţi anual, subliniază BBC.

Oamenii de știință de la institutul Volcani de lângă Tel Aviv au modificat genetic ADN-ul găinilor, care poate opri dezvoltarea oricărui embrion masculin pe care îl depun, care se activează atunci când ouăle sunt expuse la lumină albastră timp de câteva ore.

Acest lucru ar evita sacrificarea găinilor masculi care sunt sacrificate în fiecare an pentru că nu depun ouă.

Vorbind pentru BBC News, Dr. Yuval Cinnamon a declarat că ceea ce el numește “găina Golda” va avea un impact enorm asupra industriei de producere a ouălor: “Sunt foarte fericit că am dezvoltat un sistem care cred că poate revoluționa cu adevărat industria, în primul rând în beneficiul găinilor, dar și al tuturor, pentru că este o problemă care afectează fiecare persoană de pe planetă.”

Dr. Cinnamon a adăugat că puii de sex feminin nu sunt afectați de lumina albastră și că nu se adaugă ADN nici la găini, nici la ouăle pe care le depun. “Fermierii vor primi aceiași pui pe care îi primesc astăzi, iar consumatorii vor primi exact aceleași ouă pe care le primesc astăzi. Singura diferență minoră în procesul de producție este că ouăle vor fi expuse la lumina albastră.”

Cercetarea nu a fost evaluată de colegi, deoarece cercetătorii intenționează să licențieze tehnologia. Cu toate acestea, organizația pentru bunăstarea animalelor Compassion in World Farming (CIWF), cu sediul în Marea Britanie, a vizitat firma, a urmărit cercetările pe măsură ce au fost efectuate și a declarat că ar putea fi o “evoluție cu adevărat importantă” pentru bunăstarea animalelor.

Peter Stephenson, consilierul șef al CIWF, a declarat pentru BBC News: “În mod normal, sunt foarte reticent în ceea ce privește utilizarea editării genetice a animalelor de fermă. Dar acesta este un caz excepțional, iar eu și colegii mei de la CIWF îl susținem.

“Următorul pas important este să vedem dacă găina și puii de femelă pe care îi produce, care vor depune ouă pentru consumul uman, pot parcurge o durată de viață comercială fără să apară probleme neașteptate legate de bunăstare.”

Organizația caritabilă estimează că aproximativ șapte miliarde de pui masculi sunt uciși în fiecare an, deoarece nu au nicio valoare comercială pentru industria de producere a ouălor. Procesul este, de asemenea, de lungă durată din cauza necesității de a sorta manual puii masculi de puii femele.

Practica a fost scoasă în afara legii în Germania la începutul anului, iar Franța analizează, de asemenea, propuneri similare. Îngrijorările legate de această practică se extind în întreaga UE, dar guvernul britanic nu și-a exprimat încă poziția.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

George Simion detonează războiul în AUR: Îl suspendă pe prim-vicepreședintele Marius Lulea după telenovela cu Cozmin Gușă la Primăria Capitalei

Publicat

in

De

George Simion detonează războiul în AUR: Îl suspendă pe prim-vicepreședintele Marius Lulea după telenovela cu Cozmin Gușă la Primăria Capitalei

Președintele AUR, George Simion, a spus, duminică seara, la Realitatea Plus, că-l va suspenda din funcția de prim-vicepreședinte al partidului pe Marius Lulea, cel care s-a opus candidaturii lui Cozmin Gușă la Primăria Capitalei.

Telenovela cu prezența lui Gușă la alegerile locale s-a încheiat la fel de repede cum a început. george Simion anunță acum, după ce i-a propus lui Cozmin Gușă să intre în bătălia pentru București, xă-l va susține pe Mihai Enache, candidatul AUR la primăria Capitalei.

“E anul 2024, anul în care vom ave aprovocări electorale, capcane întinse. AUR nu se destramă. Noi suntem o formațiune tânără, nu avem încapacitatea să ne luptăm cu PSD și PNL.

George Simion nu a declinat o candidatură la prezidențiale. Este posibil să candidez. Nu o să facem anunțul acum.

Nu am făcut niciun balet, nu sunt un om care să fie teleghidat. Nu vorbește nimeni peste mine, Marius Lulea nu va mai fi prim-vicepreședinte.

Se poate merge și până la excludere, dar nu cred că va fi cazul. Nu sunt gestionat nici de servicii, nici de altcineva.

Nu-l schimbăm pe Mihai Enache din lupta pentru Capitală”, a spus George Simion la Realitatea TV.

Citește și: Disensiuni la vârful AUR. Prim-vicepreședintele partidului îl contrează pe Simion și anunță că la București nu e loc de Cozmin Gușă

Citește și: Răsturnare de situație: Cozmin Gușă nu s-a înțeles cu George Simion și nu mai candidează la Capitală

Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski cere aliaților ca Ucraina să fie apărată la fel cum a fost apărat Israelul în timpul atacului iranian

Publicat

in

De

Președintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că Ucraina are nevoie de ajutorul aliaților săi pentru a evita atacurile aeriene, la fel cum Israelul s-a bazat pe aliații săi pentru a distruge amenințările inamice, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski, într-o vizită pe frontul din DonețkFoto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

  • „Întreaga lume a văzut că Israelul nu a fost singur în apărarea sa – amenințările de pe cer au fost, de asemenea, distruse de aliații săi”, a spus Zelenski în discursul său video de noapte.
  • „Și când Ucraina spune că aliații nu pot închide ochii la rachetele și dronele rusești, înseamnă că este necesar să acționăm și să acționăm cu fermitate”.

Reamintim că Iranul a atacat sâmbătă noaptea Israelul cu circa 300 de drone și rachete.

Apărarea aeriană israeliană, cu ajutorul SUA, Marii Britanii, Iordaniei și Franței, a reușit să doboare 99% din amenințările aeriene. Unele rachete au căzut pe teritoriul Israelului, chiar în interiorul unor baze militare, dar pagubele au fost minime, potrivit IDF.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend