NATIONAL
Ce se întâmplă, de fapt, cu producția de vin din acest an: Fenomen surprinzător în urma secetei din 2024
Publicat
acum 4 săptămâniin
De
adminSeceta severă din această vară a afectat grav culturile agricole din Balcani, dar a adus și o surpriză pentru viticultori: calitatea vinului din acest an va fi considerabil îmbunătățită.
Temperaturile extreme și lipsa precipitațiilor au distrus culturile de porumb, soia și floarea-soarelui, însă au avut un efect benefic asupra strugurilor, sporind concentrația de zahăr și, implicit, calitatea vinului, conform Playtech.
În Serbia, una dintre cele mai afectate regiuni, fermierii se confruntă cu mari dificultăți. Rastislav Pucovski, fermier din Backi Petrovac, arată boabe de soia uscate și de dimensiuni foarte mici, exprimându-și îngrijorarea: „Totul este complet uscat. Nu știu cum vom vinde ce vom recolta”. Culturile de porumb și soia s-au ofilit din cauza lipsei de apă și a temperaturilor care au depășit 40 de grade Celsius.
Agricultura, o componentă importantă a economiilor din Balcani, a înregistrat pierderi semnificative. În Serbia, producția de porumb ar putea scădea cu până la 20% pe hectar, în timp ce în Bosnia-Herțegovina pierderile ar putea ajunge la 50%. Lipsa sistemelor de irigații și seceta prelungită au adâncit criza, fermierii estimând o scădere a veniturilor de aproximativ 500 de milioane de euro.
Recolta de struguri, mai devreme ca niciodată
În acest context agricol dificil, viticultorii au observat o recoltare neobișnuit de timpurie a strugurilor. În Balcani, aceștia au fost culeși cu aproape o lună mai devreme decât de obicei. În regiunea Ilok din Croația, strugurii sunt recoltați pe timp de noapte pentru a evita căldura intensă, care ar putea accelera fermentarea. „E mai bine să recoltăm noaptea, când nu e atât de cald”, explică Darko Sili, un fermier local.
În Kosovo, proprietarii de vii s-au confruntat cu dificultăți în găsirea culegătorilor la timp. „Nici străbunicii noștri nu își amintesc să fi cules strugurii atât de devreme”, spune Nebi Duraj, reprezentant al podgoriei Stone Castle, situată lângă Rahovec.
Vinul din 2024, o recomandare pentru cunoscători
Deși recolta de struguri a fost mai mică, calitatea acestora a crescut datorită concentrației ridicate de zahăr, rezultat al secetei. „Este ca și cum ai mânca zahăr”, spune un culegător în vârstă de 60 de ani, descriind dulceața strugurilor culeși.
Nebi Duraj recomandă cu entuziasm vinurile din 2024, afirmând că acestea vor fi de o calitate excepțională. „Când veți căuta un vin în următorii ani, cereți unul din 2024”, sugerează el.
Chiar dacă agricultura din Balcani a fost grav afectată de secetă, viticultura oferă o rază de speranță, cu vinuri de calitate superioară care pot compensa, măcar parțial, pierderile din alte sectoare. Totuși, aceasta rămâne singura veste pozitivă într-un an agricol dificil pentru fermierii din regiune.
Poate vrei sa citesti
Boom pe piața imobiliară din România – Orașele care au înregistrat cele mai mari creșteri
NATO limpezește cazul `Geoană și rușii`: `A obținut autorizație de securitate și a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianţei transatlantice`
Premiul Nobel pentru Pace în 2024: Aleksei Navalnîi a devenit favoritul caselor de pariuri. Există peste 280 de candidați
Pentru al V-lea an consecutiv, IQOS susține DIPLOMA Show. Ediția a XI-a a festivalului noii generații de artiști, arhitecți și designeri începe în 4 octombrie
Se apropie momentul decisiv! Când se discută în Consiliul JAI dacă România și Bulgaria intră în Schengen și terestru
Presidential elections 2024/Ana Birchall registers candidacy with Central Electoral Bureau
NATIONAL
Formarea de meseriași pornește greu. Ministra Educației: ‘Există îndoială din partea firmelor şi a universităţilor în cazul învăţământului dual’
Publicat
acum 10 secundein
4 octombrie 2024De
adminMinistrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat vineri, la o dezbatere organizată la Cluj pe tema învăţământului dual academic, că deocamdată există o îndoială din partea celor implicaţi, atât din partea companiilor, cât şi a universităţilor.
“Într-adevăr, există, din păcate, un sentiment, n-aş spune de neîncredere, mai degrabă de îndoială, de ambele părţi, şi companii, şi mediul educaţional, fiindcă încearcă să-i înţeleagă pe ceilalţi. Particularitatea dualului este că nu se întâmplă dacă angajatorul nu solicită. Aceasta este prima particularitate. Deci, ca să apară în programele noastre, trebuie ca o companie să spună că-i trebuie şi că e gata să fie partener”, a spus ministrul Ligia Deca.
Ministrul Educaţiei a participat, vineri, la o dezbatere pe tema învăţământului, organizată în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2024, după ce anterior, în cadrul aceluiaşi eveniment, primarul Emil Boc a participat la o dezbatere referitoare la îmbunătăţirea exporturilor.
Eveniment organizat de firme româno-germane
Mai multe firme româno-germane organizează, la Cluj-Napoca, în perioada 3-6 octombrie, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest 2024, eveniment care îşi propune să creeze un cadru propice pentru dialog între mediul economic, academic şi comunitate, şi care oferă, pe lângă dezbateri, şi o gamă variată de activităţi pentru toate vârstele, de la spectacole culturale şi concerte, la expoziţii interactive şi activităţi recreative, toate contribuind la o celebrare a relaţiilor economice şi culturale româno-germane.
Evenimentul este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT), cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
“Suntem o comunitate de companii care sunt înrolate sub egida DWNT în Cluj, o comunitate de companii care îşi desfăşoară business-ul pe ruta România-Germania, Germania fiind principalul partener de afaceri al României, acolo unde România exportă cel mai mult. Ce este inedit este faptul că încercăm oarecum să ne adresăm publicului larg cu anumite activităţi actualizate realităţii în care ne aflăm, prin care noi încercăm să învăţăm publicul larg sau să dăm publicului larg ceea ce ştim noi din interiorul companiilor şi mergem în direcţia culturală pe fiecare zonă, ne adresăm copiilor, încercăm să aducem firme germane. Încercăm oarecum ca din mixul acesta româno-german, care s-a generat prin business, să-l ducem şi să evidenţiem cât mai mult cât de real şi cât de important este el la nivelul societăţii”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele DWNT, Florin Sabou.
Acesta a arătat că dezbaterile tematice organizate în cadrul manifestării împreună cu Universitatea “Babeş-Bolyai” vizează calitatea economiei româneşti şi problemele pe care le întâmpină companiile zi de zi, printre care şi o creştere a exporturilor, dar şi competenţele angajaţilor şi pregătirea lor în sistemul de învăţământ pentru cerinţele de pe piaţa muncii.
“Exportul este o temă care va fi necesară României în următorii ani, pentru a-şi îmbunătăţi performanţele economice şi pentru a redresa oarecum deficitul despre care se vorbeşte în public. Deficitul respectiv va putea fi îndreptat doar prin îmbunătăţirea performanţelor companiilor locate în România şi, în aceeaşi măsută, pentru a se evita oarecum măririle de taxe de care tuturor ne este frică şi vrem oarecum să le evităm, fiindcă duc în zona impredictibilităţii şi aduc problem sau de multe ori chiar descurajează investitorii străini care îşi desfăşoară activitatea în România. Şi pentru a îmbunătăţi performanţele economice, avem nevoie de competenţe superioare, de competenţe aprofundate şi în această direcţie merge a doua dezbatere, în direcţia de învăţământ şi a învăţământului dual academic”, a mai evidenţiat preşedintele DWNT.
NATIONAL
Boom pe piața imobiliară din România – Orașele care au înregistrat cele mai mari creșteri
Publicat
acum 10 minutein
4 octombrie 2024De
adminPreţurile medii ale apartamentelor de vânzare, vechi şi noi, au înregistrat o creştere de 15% în septembrie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX, scrie Ziarul Financiar.
În acelaşi timp, în luna septembrie au fost cu 52% mai multe interacţiuni între vânzători şi cumpărători comparativ cu luna septembrie a anului trecut.
„Luna septembrie a adus noi modificări în evoluţia preţurilor apartamentelor de vânzare, evidenţiindu-se creşteri mai pronunţate în anumite zone. De exemplu, în Sibiu preţurile au crescut cu 21%, reflectând o cerere tot mai mare pe această piaţă. În alte regiuni, cum ar fi Constanţa, evoluţiile au fost mai temperate. Un aspect interesant este că, deşi vizualizările paginilor au crescut într-un ritm mai lent, contactările directe dintre vânzători şi cumpărători au avansat cu 52%, sugerând o determinare mai mare din partea celor interesaţi de achiziţie. Această dinamică indică o audienţă mai decisă şi implicată activ în procesul de cumpărare”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.
Evoluţia preţurilor apartamentelor
În Bucureşti, preţul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi şi vechi a fost de 1.899 euro/metru pătrat, cu 16% mai ridicat faţă de septembrie 2023. Apartamentele vechi sunt, în medie, mai scumpe cu 12% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, având un preţ de 1.942 euro/metru pătrat. Apartamentele noi se găsesc la un preţ mediu de cerere de 1.833 euro şi sunt cu 18% mai scumpe faţă de aceeaşi lună a anului trecut.
Astfel, preţul mediu al unei garsoniere (40mp) în Bucureşti a fost de 74.187 euro, preţul mediu al unui apartament cu două camere (55mp) este de 102.008 euro, iar preţul unui apartament cu trei camere (75mp) este de 139.102 euro.
În Cluj Napoca, preţurile medii pentru apartamente au fost de 2.824 euro/metru pătrat (în creştere cu 13% în septembrie 2024 vs. 2023). Pentru un apartament nou media a fost de 2.835 euro/metru pătrat, iaar pentru unul vechi de 2.811 euro/metru pătrat, cu 15% mai ridicat comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior.
Preţul mediu al unei garsoniere (40mp) din Cluj-Napoca a fost de 109.621 euro în luna septembrie, preţul mediu al unui apartament cu două camere (55mp) a fost de 150.729 euro, iar preţul unui apartament cu trei camere (75mp) a fost de 205.540 euro.
La Iaşi, preţul mediu de cerere a fost de 1.661 euro/metru pătrat. Apartamentele noi au înregistrat o creştere medie de preţ de 13%, ajungând la 1.623 euro/metru pătrat, în timp ce apartamentele vechi au înregistrat o majorare de 21%, la 1.702 euro/metru pătrat.
O garsonieră de 40 mp a avut un preţ mediu la Iaşi de 64.852 euro. Apartamentele cu două camere de 55 mp au costat 89.172 euro, iar apartamentele de 75 mp cu trei camere au ajuns la 121.598 euro.
În Timişoara, preţul mediu de cerere a fost de 1.684 euro/metru pătrat. Preţul mediu pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a fost de 1.666 euro, cu 11% mai ridicat faţă de aceeaşi lună a anului 2023. La apartamentele vechi se observă o creştere de 17%, acestea ajungând la un preţ mediu de cerere de 1.693 euro/metru pătrat.
Astfel, în luna septembrie 2024, preţurile medii ale apartamentelor din Timişoara au fost următoarele: 65.173 euro pentru o garsonieră de 40 mp; 89.613 euro pentru un apartament cu două camere de 55 mp; 122.200 euro a costat un apartament cu trei camere de 75 mp.
Preţul mediu al unei garsoniere de 40 mp din Braşov a fost de 79.343 euro. Un apartament de 55 mp cu două camere a costat în medie 109.097 euro, iar un apartament de 75 mp cu trei camere a ajuns la 148.768 euro.
La Sibiu, preţul mediu de cerere a fost de 1.677 euro/metru pătrat. Preţul mediu de cerere pentru apartamentele noi a crescut cu 21% în luna septembrie a.c. faţă de luna septembrie din 2023, ajungând la 1.554 euro/metru pătrat. În acelaşi timp, preţurile pentru locuinţele vechi au avut creşteri de 21%, ajungând la 1.742 euro/metru pătrat.
În Sibiu, o garsonieră de 40 mp a avut un preţ mediu de 65.228 euro. Un apartament de 55 mp cu două camere a costat, în medie, 89.689 euro, în timp ce un apartament de 75 mp cu trei camere a ajuns la 122.303 euro.
Preţurile medii ale apartamentelor din Constanţa au fost de 70.600 euro pentru o garsonieră de 40 mp, un apartament cu două camere de 55 mp a avut un preţ mediu de 97.075 euro, iar un apartament cu trei camere de 75 mp a ajuns la 132.375 euro.
NATIONAL
NATO limpezește cazul `Geoană și rușii`: `A obținut autorizație de securitate și a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianţei transatlantice`
Publicat
acum 12 minutein
4 octombrie 2024De
admin”Toţi angajaţii NATO trebuie să obţină o autorizaţie de securitate de la autorităţile lor naţionale pentru a-şi putea prelua atribuţiile în cadrul organizaţiei, iar dl. Geoană a făcut acest lucru”, spune un oficial din biroul de presă al Alianței Nord-Atlantice despre fostul secretar general adjunct român într-un răspuns pentru News.ro.
Mircea Geoană a activat în cadrul NATO ca secretar general adjunct după ce a obţinut o autorizație de securitate, a trecut prin verificările structurilor de securitate ale NATO.
„Dl. Geoană a îndeplinit funcţia de secretar general adjunct al NATO în perioada octombrie 2019 – septembrie 2024. Toţi angajaţii NATO trebuie să obţină o autorizaţie de securitate de la autorităţile lor naţionale pentru a-şi putea prelua atribuţiile în cadrul organizaţiei, iar dl. Geoană a făcut acest lucru”, a precizat NATO ca răspuns la întreabarea news.ro despre ” verificările făcute de NATO, în 2019, cu privire la posibilele legături cu Moscova ale lui Mircea Geoană”.
„În perioada în care a fost secretar general adjunct al NATO, dl. Geoană a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianţei transatlantice şi în apărarea valorilor democratice ale NATO”, a mai transmis oficialul NATO în răspunsul pentru News.ro.
NATIONAL
Premiul Nobel pentru Pace în 2024: Aleksei Navalnîi a devenit favoritul caselor de pariuri. Există peste 280 de candidați
Publicat
acum 18 minutein
4 octombrie 2024De
adminPeste 280 de candidați au fost nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace în 2024. Aleksei Navalnîi a devenit favoritul caselor de pariuri – dar premiul nu este acordat postum, scrie Reuters, relatează Meduza, conform Rador Radio România.
286 de candidați au fost nominalizați pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2024, relatează Reuters. Printre aceștia se numără Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Papa Francisc și biologul britanic David Attenborough.
Experții intervievați de agenție consideră că printre favoriții din acest an s-ar număra și Agenția ONU pentru Refugiați din Palestina (UNRWA), Curtea Internațională de Justiție și secretarul general al organizației Antonio Guterres. În același timp, experții notează că acordarea premiului UNRWA va stârni controverse, mai ales pe fondul unor rapoarte conform cărora mai mulți angajați ai agenției au fost implicați în atacul terorist al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023.
La rândul lor, favoriții caselor de pariuri i-au preferat pe politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie din Rusia, și pepreședintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Reuters scrie că lui Navalnîi nu i se poate acorda premiul, deoarece premiul nu este acordat postum, iar Zelenski este puțin probabil să câștige, deoarece conduce o țară aflată în război.
Comitetul Norvegian Nobel poate decide, de asemenea, ca nimeni să nu primească premiul în acest an – acest lucru s-a întâmplat deja de 19 ori în istoria decernării premiului, cel mai recent caz este cel din anul 1972.
‘Poate că anul acesta Comisia Premiului Nobel pentru Pace nu ar trebui să acorde premiul și să se concentreze pe faptul că aceasta este o planetă aflată în război’, a declarat Dan Smith, șeful Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm.
Câștigătorii Premiului Nobel 2024 vor fi anunțați între 7 octombrie și 14 octombrie. Comitetul Nobel norvegian va anunța câștigătorul premiului pentru pace pe 11 octombrie. În 2023, premiul a fost primit de activista iraniană pentru drepturile omului Narges Mohammadi.
Narges Mohammadi este cel mai important activist pentru apărarea drepturilor omului din Iran. A fost arestată de 13 ori și închisă în închisoare de cinci ori, dar ea nu încetează să lupte cu regimul nici din închisoare. În 2023, activista a primit Premiul Nobel pentru Pace.
NATIONAL
Pentru al V-lea an consecutiv, IQOS susține DIPLOMA Show. Ediția a XI-a a festivalului noii generații de artiști, arhitecți și designeri începe în 4 octombrie
Publicat
acum 19 minutein
4 octombrie 2024De
adminÎntre 4 și 13 octombrie, clădirea fostului restaurant CINA devine scenă pentru 145 de artiști emergenți. Un board creativ format din 57 de profesioniști a evaluat și selectat cele mai bune proiecte de diplomă ale absolvenților facultăților creativ-vocaționale din România dintr-un număr de 480 de înscrieri. Misiunea board-ului a fost aceea de a identifica talentul și originalitatea, astfel încât expoziția colectivă să prezinte o selecție cuprinzătoare și reprezentativă pentru cele 18 specializări din cadrul festivalului DIPLOMA, ajuns anul acesta la ediția a unsprezecea.
DIPLOMA Show explorează viziunea artistică a celor care vor contura viitorul industriilor creative. Puține țări găzduiesc manifestări similare, motiv pentru care festivalul este privit cu foarte multă apreciere și în afara țării. Scopul său este să creeze contextul în care studenții universităților vocaționale să se cunoască reciproc, dar și să aibă acces la specialiști, organizații din scena matură și public, cu care să intre în relație directă.
Pe lângă expoziția propriu-zisă, DIPLOMA Show 2024 va găzdui o serie de evenimente conexe, menite să încurajeze dialogul și schimbul de idei între noua generație de creatori și publicul larg. Programul include masterclass-uri, întâlniri cu expozanții, expoziții capsulă, un târg de artă și design, petreceri, concerte și alte contexte dedicate comunităților creative. Astfel, festivalul nu expune doar lucrări de artă, arhitectură și design, ci creează și un spațiu de interacțiune și colaborare între diversele discipline creative.
Pentru un proiect precum DIPLOMA Show este vital să aibă parteneri pe termen lung care să aducă predictibilitate și sustenabilitate demersului creativ, dar și să înțeleagă foarte bine profilul celor care generează conținutul expozițiilor și pe cel al vizitatorilor și participanților la eveniment. Iar IQOS este un astfel de partener, pentru al cincilea an consecutiv. Ca partener care susține industriile creative și artiștii aflați la început de drum, IQOS a inițiat anul acesta o colaborare cu Simina Filat. Designerul, care a reprezentat România la Expoziția Internațională de la Dubai, va produce obiecte-surpriză în ediție limitată, pe care le va dărui în semn de apreciere celor mai fideli membri ai comunității IQOS.
Accesul la ediția a XI-a a DIPLOMA Show este gratuit și se va realiza în baza unui bilet care poate fi rezervat online. Mai multe detalii se găsesc pe canalele de comunicare DIPLOMA Show: website, Facebook sau Instagram.
Material susținut de IQOS
***
IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină
NATIONAL
Se apropie momentul decisiv! Când se discută în Consiliul JAI dacă România și Bulgaria intră în Schengen și terestru
Publicat
acum 21 de minutein
4 octombrie 2024De
adminPreşedinţia ungară a Consiliului UE va prezenta în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Luxemburg de săptămâna viitoare situaţia actuală a aplicării integrale a acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România, informează un comunicat al Consiliului, în timp ce Comisia Europeană va prezenta Barometrul Schengen, care analizează evoluţiile din spaţiul de liberă circulaţie.
Miniştrii de interne, care se reunesc pe 10 octombrie la Luxemburg, vor face un bilanţ al situaţiei generale a spaţiului Schengen.
Comisia Europeană va prezenta Barometrul Schengen, un raport bianual care analizează evoluţiile înregistrate, precum şi ameninţările şi evoluţiile emergente din spaţiul Schengen.
Miniştrii vor avea un schimb de opinii cu privire la punerea în aplicare a priorităţilor ciclului anual al Consiliului Schengen, iar discuţia se va axa pe prioritatea legată de creşterea rezilienţei frontierelor externe, precizează comunicatul Consiliului UE, potrivit antena3.ro.
Preşedinţia ungară va prezenta, de asemenea, situaţia actuală a aplicării integrale a acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România, mai menţionează comunicatul, reamintind că, la 30 decembrie 2023, Consiliul a decis să elimine controalele de la frontierele aeriene şi maritime cu Bulgaria şi România.
Pentru a se stabili data eliminării controalelor la frontierele terestre interne cu Bulgaria şi România este nevoie de o altă decizie a Consiliului
Pentru a se stabili data eliminării controalelor la frontierele terestre interne cu Bulgaria şi România este nevoie de o altă decizie a Consiliului, precizează sursa citată.
Cel mai probabil cu acest prilej va avea loc o trecere în revistă a situaţiei la zi în ceea ce priveşte posibilitatea aderării la Schengen cu frontierele terestre a României şi Bulgariei, întrucât până în prezent nu au apărut în spaţiul public semne din partea Austriei că ar fi gata să susţină o decizie politică în acest sens.
Totuşi, mai mulţi oficiali români şi bulgari au declarat că speră că România şi Bulgaria vor obţine o decizie privind aderarea integrală la spaţiul liber de circulaţie până la sfârşitul acestui an.
Ultimul Consiliu JAI din 2024 va avea loc Bruxelles în prima parte a lunii decembrie, dar o decizie privind aderarea cu frontierele terestre la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei se poate lua în orice format, după cum a dovedit-o primul pas făcut pe 30 decembrie 2023, aprobat în scris de statele membre cu puţin timp înainte de sfârşitul anului.
Formarea de meseriași pornește greu. Ministra Educației: ‘Există îndoială din partea firmelor şi a universităţilor în cazul învăţământului dual’
Boom pe piața imobiliară din România – Orașele care au înregistrat cele mai mari creșteri
NATO limpezește cazul `Geoană și rușii`: `A obținut autorizație de securitate și a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianţei transatlantice`
Premiul Nobel pentru Pace în 2024: Aleksei Navalnîi a devenit favoritul caselor de pariuri. Există peste 280 de candidați
Pentru al V-lea an consecutiv, IQOS susține DIPLOMA Show. Ediția a XI-a a festivalului noii generații de artiști, arhitecți și designeri începe în 4 octombrie
Se înființează o funcție importantă și bine plătită în Primăria Curtea de Argeș – CINE VA FI NOUL ȘEF NUMIT DE PRIMAR?
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
Atac armat de tip execuție în una dintre țările considerate cele mai sigure: Trei persoane au murit
ACUM! TIR răsturnat la Ciofrângeni pe DN 73 C
Când începe furtuna în București. Prognoza meteo anunțată de meteorologi pentru Capitală
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
ARGEȘ | Bărbat de 56 ani găsit împușcat
În seara zilei de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic...
VEȘTI BUNE! Au “bubuit” salariile in Argeș! Salariul mediu brut a ajuns la 1800 Euro – Un argeșean ia 1000 euro în mână
Salariile din Argeș, în creștere semnificativă, dar încă sub media națională potrivit datelor oficiale O veste bună pentru angajații din...
ARGEȘ – Pensionar de 93 ani accidentat grav de un șofer neatent
Un grav accident rutier în care un pieton a fost acroșat a avut loc in această după amiază în localitatea...
VIDEO | Incendiu devastator în Argeș – 3 gospodării făcute scrum
Un violent incendiu izbucnit a izbucnit in urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din Poiana Lacului. Acesta s-a extins rapid...
Curtea de Argeș
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
Acțiune în forță la Curtea de Arges , miercuri seara, a mascaților într-un dosar care vizeaza traficul de droguri de...
ACUM! TIR răsturnat la Ciofrângeni pe DN 73 C
Un grav accident rutier s-a produs în urmă cu puțin timp pe DN 73 C, în localitatea Ciofrângeni, unde un...
Femeie din Sălătrucu bătută crunt de concubin – A FOST ARESTAT!
În ziua de 30 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost...
Poliția din Domnești, capturi de lemne fără acte – Bărbați din Mălureni și Domnești prinși in trafic
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mălureni, care conducea...
Bărbat din Sălătrucu prins cu lemne fără acte – LE TRANSPORTA CU O MAȘINĂ FĂRĂ ITP și ASIGURARE
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveniau depistat un bărbat de 26 de ani, din Sălătrucu, care conducea o...
Mioveni
Bucuria constructorilor! Magazinul Leroy Merlin din Pitesti se deschide săptămâna viitoare – VEZI DETALII și PROGRAM
Lantul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucator de pe piata de bricolaj din Romania, cu o retea...
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
Consiliul Național al Audiovizualului a adus o veste bună pentru telespectatorii din Argeș, aprobând în ședința de ier, în unanimitate,...
DSV a făcut prăpăd! Zeci de amenzi și zeci de tone de alimente retrase din magazinele din Argeș
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au efectuat 154 controale în cursul lunii august...
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
Câmpulung
TIR răsturnat într-o prăpastie în Argeș
În urmă cu puțin timp pompierii argeșeni au fost anunțați prin 112 despre un accident între n care un cap...
ARGEȘ | Un bărbat de 38 ani și-a snopit mama în bătaie, în plină stradă
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria...
Elena Lasconi neagă faptul că Primăria Câmpulung e anchetată de Parchetul European: „Știu cine a plătit minciuna şi cine a dat-o în presă”
Lidera Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, care este și candidata formațiunii în alegerile prezidențiale, a respins vineri seară afirmaţiile...
În Trend
- ACTUALacum 5 zile
Se înființează o funcție importantă și bine plătită în Primăria Curtea de Argeș – CINE VA FI NOUL ȘEF NUMIT DE PRIMAR?
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Tărăboi la Curtea de Argeș – Tineri bicicliști au vandalizat coșuri de gunoi
- ACTUALacum o săptămână
Curtea de Argeș în haos rutier total! Primăria, Poliția unde sunteți? FESTIVAL DE ÎNJURĂTURI LA ADRESA PSD
- ACTUALacum o zi
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
- ACTUALacum 2 săptămâni
TIR răsturnat într-o prăpastie în Argeș
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO – Bărbat surprins abandonând doi câini în centrul Curții de Argeș
- ACTUALacum o săptămână
Condamnare record: un dezvoltător imobiliar a primit 865 de ani de închisoare, după devastatorul cutremur din Turcia
- NATIONALacum o săptămână
SURSE Înalt fucționar ANAF și `rechinul Magiunică` țintele DNA în dosarul de evaziune în imobiliare – Cum a făcut avere Cornel Petruț în `joaca` cu TVA-ul