Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Ce înseamnă închiderea Podului Prieteniei pentru turiștii care pleacă în Bulgaria sau Grecia. Cu cât li se prelungește călătoria și prețul trecerii Dunării cu bacul

Publicat

in

Românii au fost informați că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând de marți, 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulația pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia și Grecia.

Într-o primă etapă a reparațiilor circulația rutieră pe pod va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria și apoi pe sensul de ieșire, spre România.

HotNews a primit din partea unei agenții de turism alternativele la trecerea pe Podul Prieteniei precum și cât timp veți face pe drum până când ajungeți pe litoralul bulgăresc luând ca reper orașul Varna sau la granița cu Grecia de la Kulata.

Punctele vamale de trecere România-Bulgaria și distanțele de parcurs

Iată care sunt punctele vamale de trecere România-Bulgaria și distanțele de parcurs, având ca punct de plecare Gara de Nord din București:

 • Vama Giurgiu – Ruse = 70 km. – Varna = 285 km. total
 • Vama Negru Vodă = 257 km. – Varna = 363 km. total
 • Vama Vama Veche = 270 km. – Varna = 391 km. total
 • Vama Ostrov – Silistra (cu bacul) = 129 sau 145 km. – Varna = 288 km. total. Program bac Luni-Duminică 06.00-22.00.
 • Vama Turnu Măgurele (cu plecare din București) 454 km. până la Varna
 • Vama Zimnicea (cu plecare din București) 404 km. până la Varna
 • Vama Calafat – Vidin (cu plecare din Craiova) = 300 km. până la Varna, Vama Kulata = 783 km.
 • Vama Bechet = 306 km. până la Varna, (cu plecare din Craiova) – Vama Kulata = 601 km. total
 • Vama Turnu Măgurele (cu bacul cu plecare din Craiova) 135 km. = Vama Kulata 541 km. total

Prețurile de trecere a Dunării cu bacul

Preț bac Zimnicea (mai 2024):

 • Autoturism – 65 lei
 • Pasager – 5 lei
 • Motocicletă – 15 lei
 • Auto 6 – 9 locuri – 100 lei
 • Utilitară 2 – 3.5 t – 100 lei
 • Platformă – 150 lei
 • Camion – 250 lei
 • Autocar – 250 lei

Bac OSTROVIT Călărași Chiciu – Ostrov (Silistra – Bulgaria). Programul de vară – 06 prima cursă Ostrov Călărași – 23.30 ultima cursă Ostrov Călărași – 00.00 ultima cursă Călărași Ostrov.

”Este o realitate că punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse este cel mai accesat de către turiștii români, în special cei din București – Ilfov, Ploiești sau Brașov. În această vară, podul va fi mult mai greu accesibil iar turiștii au nevoie de răbdare. Este decizia autorităților din Bulgaria de a efectua acum reparațiile. Astfel că noi, în calitate de consultanți în turism, trebuie să recomandăm turiștilor alternative de transport. Firește, și o parte dintre cursele noastre cu autocarul aleg alternative de trecere la Vama Veche, Negru Vodă sau cu bacul la Silistra”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

„Din informatiile pe care le avem, autoritățile bulgare au decis să reabiliteze secțiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informați că pentru reparații, drumarii bulgari vor închide câte o bandă și se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, se arată pe pagina de Facebook a CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Potrivit CNAIR, partea bulgară a decis închiderea circulației pe o bandă, cu o temporaziare la trei minute, semaforizată, pentru prima fază a decopertărilor, urmând ca ulterior să vadă dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulației rutiere. În prima fază se va închide câte o bandă de circulație, urmând ca circulația să se desfășoare alternativ, la cadențe de trei minute, începând cu 9 iulie.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AUTO

Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină din Europa. Ce surprize au apărut în topul pentru primul semestru

Publicat

in

Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină nouă în Europa în primele șase luni, cu cifre peste Volkswagen Golf și Renault Clio. Datele JATO din 28 de țări arată că Volkswagen și Toyota au fost mărcile cu cele mai mari vânzări, iar pe trei a fost BMW. Își fac simțită prezența și mărcile chineze.

Pentru prima jumătate a anului, Sandero și-a găsit peste 143.000 de clienți, arată datele JATO. Tesla Model Y, care anul trecut era lider, a scăzut cu 26% și este pe opt. Alte mașini foarte bine vândute sunt: Volkswagen Golf și T-Roc, Renault Clio, Peugeot 208, Skoda Octavia și Citroen C3. Dacia Duster a fost pe locul 12 în topul modelelor, cu aproape 90.000 de unități.

În topul mărcilor, Volkswagen a fost pe primul loc, cu 700.000 de mașini, iar Toyota a fost pe doi. Marca BMW a crescut și a ajuns pe locul trei, cu aproape 400.000 de mașini. Dacia este pe nouă în topul mărcilor, iar pe 20 este marca MG din China, care a vândut peste 120.000 de mașini.

În top 25 al mărcilor auto din Europa, Volvo a avut cea mai mare creștere: +34%. Suzuki s-a descurcat foarte bine, cu un avans de 28%. Cele mai mari scăderi au fost la Mini (-25%) și la Ford (-17%).

În prima jumătate a anului au ajuns în Europa 70.000 de mașini electrice produse de mărci chineze, iar cea mai bine vândută electrică a unui brand chinez a fost MG 4, cu 31.000 de mașini.

În total au ajuns din China în Europa aproape 300.000 de mașini din toate mărcile.

Europenii au cumpărat în șase luni 950.000 de mașini full-electrice de la câteva zeci de mărci auto.

Citeste mai mult

ECONOMIC

Eazy Asigurari a inceput sa vanda polite RCA

Publicat

in

Compania Eazy Asigurari a inceput vanzarea de asigurari RCA in Romania

Anuntata inca de la inceputul anului, intrarea efectiva pe piata a companiei Eazy Asigurari s-a produs la jumatatea lunii iulie, din data de 15 iulie 2024 clientii din Romania pot cumpara polite RCA emise de Eazy Asigurari.

Trebuie mentionat ca Eazy Asigurari vinde polite RCA exclusiv online prin intermediul catorva site-uri cu care compania a incheiat parteneriate, lista partenerilor fiind intr-o continua crestere.

Asadar, cei care doresc sa incheie o asigurare auto online vor putea alege din mai multe oferte ale asiguratorilor si vor primi inclusiv oferta RCA de la Eazy Asigurari.

Numarul societatilor de asigurari care vand polite RCA in Romania ajunge astfel la 9 (noua), Eazy Asigurari se alatura astfel celorlalti jucatori din piata: Groupama, Allianz, Generali, Omniasig, Asirom, Grawe, Axeria si Hellas Direct.

Dintre toate acestea, noua companie de asigurari care este detinuta de patronul renumitei agentii de pariuri sportive Superbet, Sacha Dragic impreuna cu sotia sa, este singura care opereaza exclusiv online.

Asa cum a sustinut inca de la obtinerea autorizatiei de functionare de la ASF, Eazy Asigurari primul – insurTech din Romania, promite ca va adopta tehnologiile digitale in domeniul asigurarilor.

Echipa de conducere a Eazy Asigurari este formata din: Theodor Alexandrescu – presedintele Boardului, Mihai Coca-Cozma – membru al Boardului, Dan Filip – membru al Boardului si Director General si Viorel Moglan – Director General Adjunct.

Fiind o companie de tip insurtech cu structura simpla si costuri reduse, Eazy Asigurari este posibil sa ofere preturi bune la politele RCA, cel putin pentru anumite categorii de clienti.

Pentru a obtine un pret RCA 12 luni oferit de Eazy Asigurari este nevoie sa efectuati un calcul de pret la unul din partenerii prin intermediul carora compania vinde polite RCA.

Ramane de vazut cum vor evolua preturile la politele RCA in ultima parte a anului, clientii asteapta reduceri de preturi la politele RCA odata cu cresterea numarului de firme care vand astfel de asigurari.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend