Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

Ce avere are Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi reținut de procurorii DNA

Publicat

in

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost reținut, duminică, de procurorii DNA, într-un dosare ce vizează comiterea de fapte de corupție.

Bugetul.ro vă prezintă în cele ce urmează averea lui Niculae Bădălău.

Potrivit declarației de avere ce a fost consultată de Bugetul.ro, Bădălău deține o casă de locuit în Bolintin-Vale, de 863 mp, precum și o casă de vacanță în Ogrezeni, județul Giurgiu, de 441 mp.

De asemenea, el deține și trei terenuri intravilane și unul agricol, două intravilane în Bolintin-Vale, respectiv un teren intravilan și unul agricol în Ogrezeni.

Bădălău are bijuterii și tablouri în valoare totală de 37.000 de euro.

În 2021, el a vândut un teren intravilan în schimbul sumei de 600.000 de euro.

În bănci, baronul de Giurgiu are peste 660.000 de euro, 7.000 de dolari și aproximativ 32.000 de lei.

În anul 2021, Niculae Bădălău a încasat un salariu anual de 317.741 de lei de la Curtea de Conturi.

DNA îl acuză pe Bădălău de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– dare de mită, în formă continuată,
– trafic de influență,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Dezvaluiri

Totul despre comandantul paradei militare organizate de Ziua Națională: Cine e generalul-locotenent Ciprian Marin

Publicat

in

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României a fost comandată de generalul-locotenent Ciprian Marin.

Generalul-locotenent Ciprian Marin este șeful Statului Major al Forțelor Terestre. Miercuri, 29 noiembrie 2023, Ciprian Marin a fost ridicat la gradul de general-locotenent, printr-un decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

Născut la 3 mai 1969, în Ploiești, județul Prahova, generalul-locotenent Marin a participat la numeroase misiuni internaționale, dintre care amintim teatrele de război din Irak și Afganistan.

A îndeplinit funcții de comandă la toate nivelurile ierarhice

Conform CV-ului oficial, generalul-locotenent Ciprian Marin a îndeplinit funcții de comandă la toate nivelurile ierarhice.

El a fost comandant al Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”, în perioada 2009-2014, locțiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, între 2014 și 2017, comandant al Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, între 2017 și 2020, șef Direcție Operații, în perioada 2020-2022, comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în perioada 2022-2023, iar începând cu luna aprilie 2023 a fost instalat în funcței de șef al Statului Major al Forțelor Terestre.

Generalul-locotenent Ciprian Marin a participat la numeroase misiuni internaționale:

– 2003 – ofițer de legătură la Comandamentul Întrunit Italian pentru operația ANTIKA BABILONIA (IRAQ);

– 2004-2007 – ofițer de stat major în cadrul Biroului evaluare forțe, G7/CC-Land HQ Madrid;

– 2009-2010 – locțiitor al Comandantului Combined Team Zabul, T.O. Afganistan;

– 2012-2013 – șef Secție Dezvoltare la Comandamentul RC South Kandahar, T.O. Irak.

Distincțiile ce i-au fost conferite:

Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre, Medalia NATO non article 5, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 de ani de activitate, Distincția „Omul Anului”, la nivelul SMFT, Emblema „Onoarea Armatei României”, Medalia NATO non article 5 – ISAF , Medalia „Steaua de bronz” – SUA, Titlul onorific de „Militar Veteran” pentru militari, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României”, clasa a III-a, a Statului Major General, Emblema de Merit „În Slujba Păcii”, clasa a III-a, a Statului Major al Forțelor Terestre, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României”, clasa a II-a, a Statului Major al Apărării, Emblema de Merit „Acțiuni umanitare”, clasa a III-a, a Statului Major al Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Resurselor Umane, Emblema de Onoare a Comunicațiilor și Informaticii, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, Veteran din Teatrele de Operații, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, Emblema de Onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite, Emblema de Onoare a Finanțelor Militare, Emblema de Onoare a Direcției Domenii și Infrastructuri, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Pfizer a fost data in judecata pentru inducerea in eroare a publicului american

Publicat

in

Procurorul-General al statului Texas vrea sa aduca firma Pfizer in fata justitiei pentru vaccinul anti-COVID, sau, dupa cum arata plangerea in instanta „miracolul care trebuia sa fie, dar n-a mai fost”. Ken Paxton, Procurorul-General texan, acuza firma Pfizer de inducerea in eroare a publicului american, prin vehicularea multor neadevaruri, de exemplu, privind eficacitatea serului COVID-19. Procurorul-General din Texas considera ca Pfizer le-a indus americanilor ideea ca vaccinul este eficient in proportie de 95 la suta, dar datele ulterioare au aratat ca eficienta a fost de sub 1 la suta, la nivel statistic. De asemenea, desi Pfizer dadea asigurari ca serul sau e „foarte, foarte eficient impotriva variantei Delta”, s-a dovedit ca, de fapt, eficienta a lipsit aproape cu desavarsire. Parti importante din plangerea anti-Pfizer aici https://newsin.ro/noi-minciuni-din-timpul-vaccinarii-firma-pfizer-data-in-judecata-de-procuratura-din-texas/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend