Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cazul disperat al unui tată din Argeş a ajuns pe masa vicepreşedintelui CJ Argeş, Simona Brătulescu

Publicat

in

Boala, sărăcia şi imposibilitatea de a –şi duce copilul la medic l-au împins pe un argeşean din satul Jupâneşti, comuna Coşeşti. să ceară cu disperare ajutor  Consiliului Judeţean Argeş. Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, tată a doi copii, care a rămas infirm  în urma unui accident de muncă . Omul lucra la o firmă de exploatări forestiere şi un buştean i- a cazut  pe  picior. Şi cum niciodată o nenorocire nu vine singură, fiica lui, acum în vârstă de aproape 8 ani, după o operaţie pe cord efectuată la spitalul din Târgu Mureş, a mai primit o lovitură- a fost diagnosticată cu tetrapareză spatistică, o formă de paralizie cerebrală extrem de gravă şi care necesită şedinţe lungi şi costisitoare de recuperare medicală pe care familia cu greu şi le-a putut  permite şi pentru care are acum datorii peste tot. A mai fost ajutat de oameni cu suflet dar micile ajutoare au rezolvat doar pe moment problema. Mai are şi el nevoie de o operaţie care l-ar putea ajuta să meargă fără cârjă însă nici nu mai visează la ea căci priroritate are fetiţa  lui de aproape 8 ani care trebuie să ajungă şi la şedinţele de recuperare din Bucureşti şi la control la Târgu Mureş. Numai că omul este înglodat în datorii şi nu mai gaseşte cale de ieşire . Disperat, abia mergând  în cârjă şi cu lacrimi în ochi, tânărul mult prea încercat de viaţă s-a prezentat astăzi, ca ultim colac de salvare,   la usa vicepreşedintelui CJ Argeş, Simona Brătulescu pentru a-şi expune problema şi pentru a cere ajutor. Trăieste cu familia lui, formată din patru membri,  dintr-o pensie de invaliditate de 450 de lei şi din pensia de handicap de 925 de lei pe care o are fiica  sa diagnosticată cu tetrapareză spastică, într-o casă care stă să cadă pe ei. Vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Brătulescu a preluat cazul acestui om şi mâine, 4 august, va merge la Primăria Coşeşti  să vadă ce soluţii legale există pentru ca măcar fetiţa de 8 ani să poate avea acces la procedurile medicale de care are nevoie şi să beneficieze  de control medical. Fără intervenţia rapidă a statului acest caz ar putea avea un final tragic .

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Rusia: Detenție prelungită a directorului unui ONG de monitorizare a alegerilor / Cum îl intimidează gardienii

Publicat

in

Un tribunal din Moscova a prelungit vineri arestarea preventivă a copreședintelui unui ONG de monitorizare a alegerilor, arestat în august 2023, în contextul unei represiuni exacerbate în Rusia împotriva tuturor vocilor critice de la atacul asupra Ucrainei, potrivit AFP.

Grigori Melkonianț va fi reținut cel puțin „până la 17 august”, a anunțat judecătorul tribunalului Basmanni Boris Sarafine, potrivit unui jurnalist AFP prezent la audiere.

Grigori Melkonianț riscă până la șase ani de închisoare. El este acuzat de legături cu Rețeaua europeană a organizațiilor de observare a alegerilor (ENEMO), care a fost declarată „indezirabilă” și interzisă de autoritățile ruse.

El este copreședinte al ONG-ului rus Golos, despre care se spune că ține o evidență minuțioasă a fraudelor din timpul alegerilor din Rusia și care este clasificat drept „agent străin”.

La audierea de vineri, Melkonianț a insistat asupra nevinovăției sale și a denunțat condițiile în care a fost deținut, afirmând că a fost mutat din celulă de opt ori și a avut mai mult de 100 de colegi de celulă diferiți de la arestarea sa.

„A fost un calvar dificil”, a spus el. La audiere, acuzarea a cerut ca acesta să rămână în arest preventiv, susținând că ar putea încerca să fugă datorită „contactelor sale internaționale”.

„Nu am nicio intenție de a fugi din țară și de a mă ascunde. Am un singur obiectiv: să mă pregătesc pentru proces și să obțin adevărul”, a replicat Melkonianț, fără succes.

În Rusia, atacul pe scară largă asupra Ucrainei a fost urmat de o reprimare neîngrădită a oricărei disidențe, fie din partea presei, a ONG-urilor sau a cetățenilor obișnuiți. Mii de persoane au fost pedepsite cu amenințări, amenzi și pedepse grele cu închisoarea.

Citeste mai mult

ACTUAL

Gaza: Protecția civilă anunță recuperarea a aproximativ 60 de cadavre în două cartiere

Publicat

in

Aproximativ 60 de cadavre au fost găsite vineri în două cartiere din orașul Gaza, a anunțat Apărarea civilă palestiniană, afirmând că armata israeliană s-a retras din aceste zone din nordul teritoriului palestinian, potrivit AFP.

„Apărarea civilă și echipele medicale au găsit aproximativ 60 de martiri de când armata de ocupație israeliană s-a retras în această dimineață din Tal al-Hawa și al-Sinaa”, în sud-vestul orașului Gaza, a declarat Mahmoud Basal, purtătorul de cuvânt al apărării civile din Fâșia Gaza.

Acesta declarase vineri pentru AFP că au fost găsite aproximativ 40 de cadavre.

„Există încă persoane dispărute sub dărâmături, la care echipele noastre au dificultăți de acces”, a declarat el într-un comunicat.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a confirmat că s-a retras din aceste zone ale orașului Gaza.

De asemenea, Mahmoud Basal a declarat vineri dimineață că multe case au fost distruse în aceste cartiere, iar altele incendiate.

Cu o zi înainte, organizația sa anunțase deja că a exhumat aproximativ 60 de cadavre din molozul clădirilor din Choujaïya, un alt cartier din Gaza din care armata și-a anunțat oficial retragerea miercuri seara.

Acest cartier, aproape complet ras de pe fața pământului după două săptămâni de operațiuni militare israeliene, a fost declarat „zonă calamitată” de către Apărarea Civilă.

Miercuri seara, armata israeliană a anunțat că și-a „încheiat” ofensiva în Shujaia, scena unor lupte violente începând cu 27 iunie, care au forțat zeci de mii de persoane să fugă.

Potrivit armatei, operațiunea a distrus opt tuneluri și a ucis „zeci de teroriști”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend