Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Carmen Iohannis nu dă școala pe pensie! Prima doamnă vrea să mai rămână la catedră, în timp ce președintele își caută un loc de muncă după terminarea mandatului

Publicat

in

Carmen Iohannis ar fi trebuit să iasă la pensie în acest an, dar prima doamnă vrea să continue să le predea elevilor. Soția președintelui României are 64 de ani.

Carmen Iohannis nu va ieși în acest an la pensie, cu toate că ar fi putut să se retragă, dacă și-ar fi dorit. Prima doamnă a României nu împlinește vârsta de 65 de ani până la data de 1 septembrie 2024, așa că legea îi permite să își continue activitatea didactică. Aceasta nu și-a depus dosarul de pensionare la Inspectoratul Școlar și și-a exprimat dorința de a rămâne profesor pentru încă un an, scrie romaniatv.net.

Carmen Iohannis nu renunță la predare

Soția președintelui Klaus Iohannis va preda engleza în următorul an școlar la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții din educație.

„Având în vedere că doamna Iohannis nu împlinește vârsta de 65 ani până la data de 01 spetembrie 2024, acesta și-a exprimat opținuea de a ramâne în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, în perioada prevăzută de calendarul mobilității personalului didactic”, au anunțat reprezentanții ISJ Sibiu.

Așadar, prima doamnă a României, născută pe 2 noiembrie 1960, a ales să-și prelungească activitatea didactică.

„Cadrele didactice titulare, femei, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (3) lit. a), precum şi cadrele didactice, femei, care au avut calitatea de personal didactic de predare titular, reîncadrate în funcţia de personal didactic de predare în anul şcolar 2023-2024 sub condiția suspendării pensiei pe durata reîncadrării, care nu împlinesc 65 de ani până la data de 1 septembrie 2024, pot opta, în scris, fie pentru menţinerea în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, conform prevederilor art. 229 alin. (2) din Legea nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, fie pentru pensionarea începând cu data de 1 septembrie 2024. Opţiunea se adresează, în scris, consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, conform Calendarului. Cadrele didactice titulare, femei, care optează pentru menţinerea în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, beneficiază de toate drepturile personalului didactic titular”, se arată în art. 31 alin. (4) din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2024-2025.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Fotbal feminin: Tricolorele s-au calificat în play-off-ul WEURO 2025

Publicat

in

Naţionala feminină de fotbal s-a calificat, vineri, în play-off-ul WEURO 2025, după ce a învins cu 3-0 selecţionata din Kazahstan, la Almaty, în Grupa C4 preliminară, notează news.ro.

Au marcat Carp (17), Olar (40) şi Iordăchiuşi (60).

KAZAHSTAN: 1. Portnova – 18. Burova (23. Vlassova 63), 15. Myasnikova, 9. Nurusheva, 4. Aitymova, 5. Demidova – 21. Turlybekova (6. Nizamutdinova 26), 7. Kulmagambetova (14. Kozhabekova 73), 16. Bibossynova – 8. Gaistenova, 10. Karazhanova (2. Taldykina 63). Selecţioner: Madiyar Kembilov

ROMÂNIA: 1. Părăluţă – 5. Meluţă, 2. Stanciu (6. Ficzay 79), 15. Goder, 13. Gered (7. Vlădulescu, 74) – 4. Bortan, 19. Iordăchiuşi (16. Bălăceanu 64) – 10. Ciolacu (14. Herczeg 74) , 8. Vătafu, 11. Olar-cpt – 20. Carp (22. Marcu 64). Selecţioner: Massimo Pedrazzini

Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, România este lider în grupă, cu 15 puncte, în timp ce Armenia are 6 puncte, Bulgaria trei şi Kazahstan tot trei. Armenia şi Bulgaria au un joc în minus.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Accident spectaculos surprins pe DN 6, în Dolj: Şoferul unui TIR a intrat pe contrasens și a lovit două mașini

Publicat

in

Şoferul unui TIR a intrat pe contrasens, pe DN 6, în judeţul Dolj, unde a lovit două vehicule. În urma impactului, bărbatul care a provocat accidentul şi încă un şofer au fost răniţi, scrie news.ro.

Momentul impactului a avut loc pe DN 6, în comuna Brădeşti, judeţul Dolj.

Se vede cum TIR-ul intră pe contrasens unde loveşte o maşină, care, cel mai probabil aştepta să facă stânge şi apoi întră într-un alt vehicul.

”Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi care au stabilit că un bărbat de 53 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, nu ar fi păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autoturismul ce circula în faţa, a intrat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Craiova şi un autoturism condus de o femeie de 38 de ani, din comuna Brădeşti”, a transmis IPJ Dolj.

În urma evenimentului rutier, cei doi bărbaţi de 53 şi 59 de ani au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportaţi la spital.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend