Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Când este recomandat să faceţi o programare la un cabinet de cardiologie Iaşi?

Publicat

in

Afecţiunile cardiologice sunt cele mai răspândite patologii la nivel mondial. Ritmul alert al vieţii cotidiene, condiţiile speciale de muncă, solicitările emoţionale, predispoziţiile genetice, un stil de viaţă dezechilibrat, diferite contexte medicale parcurse şi demararea procesului de îmbătrânire, sunt doar câteva dintre cauzele esenţiale care pot produce dezechilibre pe acest palier şi pot influenţa buna funcţionare a inimii și sistemului circulator. Din acest motiv, este esenţial să acordăm o foarte mare atenţie prevenţiei, să luăm măsurile necesare şi să efectuăm controale medicale de specialitate.

Electrocardiograma, obligatorie în investigaţiile uzuale

Pentru a ne menţine organismul într-o stare de echilibru şi pentru a ne bucura de o stare optimă de sănătate pentru cât mai mult timp, este esenţial să acţionăm asupra stilului de viaţă, dar şi să acordăm atenţie semnalelor pe care ni le transmite propriul corp. Este important să ne facem o rutină din a ne programa periodic la un control cardiologic de specialitate, tocmai pentru a nu ne confrunta cu situaţii medicale severe.

Avem astfel posibilitatea de a ne efectua o electrocardiograma Iași şi de a depista eventualele disfuncţionalităţi şi dezechilibre, de a ni se stabili un diagnostic exact şi de a ni se prescrie tratamentul potrivit, în cazul în care este necesar. Medicii specialişti vor efectua într-un cadru plăcut şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie, atât o electrocardiogramă de repaus, cât şi un test de efort, respectiv o electrocardiogramă efectuată în timpul mişcării şi solicitării fizice. De asemenea, pentru a se stabili profilul cardiac general al pacientului, medicii pot apela şi la investigaţii de monitorizare Holter, o electrocardiogramă care înregistrează activitatea electrică a inimii, pe o perioadă cuprinsă între 24 şi 48 de ore.

Rolul electrocardiogramei

Electrocardiograma este o procedură total nedureroasă, care are rolul de a înregistra activitatea electrică care se produce la nivelul inimii şi care este transmisă în tot muşchiul cardiac. Astfel, medicul specialist din cabinetul de cardiologie Iaşi are posibilitatea de a depista rapid modul în care se contractă inima, precum şi ritmicitatea, frecvenţa şi gradul de normalitate ale bătăilor inimii. Electrocardiograma este esenţială în depistarea unui spectru foarte larg de simptomatologii şi afecţiuni specifice, precum tulburările de ritm cardiac, îngroşările miocardului, tahicardia sau bradicardia, precum şi diagnosticarea unui infarct miocardic desfăşurat în trecut sau în plină desfăşurare.

Când să solicitaţi un control de cardiologie?

Este recomandat să mergeţi într-un cabinet de cardiologie Iași, în oricare dintre următoarele contexte: 

  • când semnalaţi o durere toracică; 
  • când aveţi palpitaţii; 
  • când vă confruntaţi cu dificultăţi de respiraţie;
  • când manifestaţi oboseală excesivă în timpul efortului. 

De asemenea, controlul cardiologic devine obligatoriu în cazul pacienţilor cărora li se impune verificarea periodică a dispozitivelor implantabile de tip pacemaker.

Citeste mai mult

ACTUAL

Sancțiuni drastice pentru un șofer care a depășit pe trecerea de pietoni și era să lovească un copil

Publicat

in

Un șofer a fost filmat cu o cameră de vord în timp ce face o depăşire în apropierea unei treceri pentru pietoni din municipiul Suceava, fiind la un pas să lovească un copil care traversa regulamentar strada, scrie News.ro. El a fost identificat şi amendat de Poliţie după ce imaginile au apărut pe reţelele de socializare.

În imaginile postate vineri pe internet se vede cum, pe o stradă, cu o bandă pe sens o autoutilitară opreşte la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate, moment în care un autoturism intră în depăşire şi este la un pas să lovească un copil aflat în traversarea străzii, pe marcajul special pentru pietoni.

După ce au vizionat imaginile, poliţiştii au identificat locul unde s-a produs incidentul şi pe şofer.

„Poliţiştii Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către poliţiştii rutieri s-a constatat faptul că la data de 21.06.2024, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja din direcţia Iţcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecţiei str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depăşire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton. De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare şoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul”, a transmis sâmbătă IPJ Suceava.

Conform sursei citate, şoferul de 45 de ani a fost testat pentru consumul de alcool, rezultatul fiind negativ. El a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.980 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

Conform poliţiştilor, „gestul şoferului care a încălcat legislaţia rutieră a produs indignarea celorlalţi participanţi la trafic, generând totodată şi un risc rutier sporit”.

Nu este prima dată când poliţiştii suceveni identifică şi sancţionează şoferi care se abat grav de la regulile rutiere, sancţiunile fiind aplicate în urma publicării imaginilor în mediul online.

Citeste mai mult

ACTUAL

Crucea Roșie anunță că 22 de persoane au fost ucise într-un atac lângă sediul său din Gaza

Publicat

in

Cel puțin 22 de persoane care au căutat adăpost în jurul complexului Crucii Roșii din Gaza au fost uciși de un bombardament care a avariat și clădirea, a anunțat organizația umanitară citată de BBC.

„Proiectile de calibru greu au aterizat la câțiva metri de biroul și reședința Comitetului Internațional al Crucii Roșii vineri după-amiază”, se arată într-un comunicat al organizației.

Acesta a adăugat că toate părțile au obligația de a lua măsuri de precauție pentru a evita vătămările aduse civililor și facilităților umanitare.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului a declarat pentru BBC că anchetele inițiale au sugerat că nu există „nicio indicație” că ar fi efectuat o lovitură în zonă, dar a adăugat că incidentul este „în curs de revizuire”.

„Atacul a deteriorat structura biroului CICR, care este înconjurat de sute de civili strămutați care trăiesc în corturi, inclusiv mulți dintre colegii noștri palestinieni”, a spus organizația.

„Acest incident a provocat un aflux masiv de victime la Spitalul de Campanie al Crucii Roșii din apropiere, spitalul primind 22 de morți și 45 de răniți, dar există relatări despre victime suplimentare”, precizează organizația.

Crucea Roșie a declarat că „gravul incident de securitate” a fost unul dintre câteva care s-au produs în ultimele zile.

„Condamnăm aceste incidente care pun în pericol viața lucrătorilor umanitari și a civililor”, se adaugă declarația.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a oferit cifre diferite, spunând că 25 de persoane au fost ucise și 50 au fost rănite în bombardamentele, pe care le-a pus pe seama Israelului.

Armata israeliană a lansat o campanie de distrugere a grupării armate palestiniene ca răspuns la un atac fără precedent asupra sudului Israelului în 7 octombrie, în timpul căruia aproximativ 1.200 de persoane – majoritatea civili – au fost ucise și alte 251 au fost luate ostatici.

Peste 37.390 de oameni au fost uciși în Gaza de atunci, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, subordonat Hamas. Cifrele sale nu fac diferența între civili și combatanți, dar bilanțul menționează 14.680 de copii, femei și persoane în vârstă printre morți până la sfârșitul lunii aprilie.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 22 de ore

Rușine mare la târla regală! ISU a închis “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 23 de ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 3 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 3 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend