Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Călătoria de la antrenor de triatlon la fondatorul Wind Discovery

Publicat

in

Se spune că o carieră în sport nu are viață lungă, dar ce impact are?! Sportul este o adevărată sursă de inspirație și transformare pentru mulți oameni, clădind caractere puternice, inspiraționale pentru cei din jur.

În fiecare disciplină sportivă, oamenii găsesc provocări și obiective care îi motivează să-și depășească limitele și să-și îmbunătățească performanțele. Prin angajamentul și eforturile lor constante, sportivii învață valoarea muncii asidue, perseverenței și sacrificiului pentru a atinge excelența. Această etică a muncii se extinde adesea și în alte aspecte ale vieții, contribuind la dezvoltarea unor oameni disciplinați și orientați către realizări.

O astfel de persoană este Alexandru Ghica, organizatorul taberelor de vară pentru copii Wind Discovery, campion și antrenor de triatlon, profesor, kinetoterapeut, un om care și-a dedicat viața pasiunii pentru mișcare și performanță. De la cariera sportivă impresionantă la misiunea de fondator Wind Discovery, povestea lui Alex reprezintă o călătorie inspirațională de dezvoltare personală și profesională.

Un campion în triatlon 

Un aspect semnificativ al carierei lui Alex îl reprezintă realizările sale remarcabile în triatlon. Este multiplu Campion Național de Triatlon în cadrul categoriei age group, atât în competițiile de triatlon pe șosea, cât și în cele off-road. Participarea sa la 3 Campionate Finale Europene de Triatlon reflectă angajamentul constant față de acest sport exigent și diversificat.

Alex a urcat pe podium în aproape toate competițiile de triatlon și alergare la care a participat, atât la nivel național, cât și internațional. Cu o clasare remarcabilă pe locul 4 la European Cross Triathlon Championship în cadrul categoriei age group, el a demonstrat că munca asiduă și dedicarea aduc rezultatele dorite.

Dorința de a împărtăși cunoștințele și pasiunea sa pentru triatlon l-a condus către rolul de antrenor. Certificat de International Triathlon Union (ITU), el a devenit un ghid pentru alții în drumul lor către performanța sportivă și atingerea obiectivelor personale.

O viziune mai largă: fondatorul Wind Discovery

Cu toate acestea, pasiunea și viziunea profesorului Alexandru Ghica au fost mai mărețe chiar decât triatlonul. El a fondat Wind Discovery, o organizație care promovează mișcarea, aventura și bucuria de a descoperi lumea dintr-o perspectivă activă și dinamică. Prin taberele de vară și taberele de iarnă Wind Discovery, a transmis dragostea pentru sport și mișcare mai multor generații de copii.

Totodată, Wind Discovery este gândit ca un context în care copiii să se descopere mai bine pe ei înșiși, să exploreze noi hobby-uri, să-și facă prieteni buni, de calitate și să-și creeze amintiri care să le îmbogățească sufletul. Astfel, taberele îmbină activitățile fizice cu cele culturale, destinațiile alese pentru tabere fiind locuri cu încărcătură istorică, precum Halkidiki (Grecia) sau Munții Bodoc (Covasna), Munții Ciucaș (Cheia) ș.a. Copiii au ocazia să învețe despre floră și faună, supraviețuire în natură, dar și să se relaxeze și să povestească la căldura focului de tabără. 

Alex oferă oportunități unice de dezvoltare fizică și personală și în mediul montan și al sporturilor de iarnă, fiind certificat ca profesor-monitor de ski și ghid montan. În taberele de iarnă, copiii au acces la cursuri de ski personalizate, după metoda de predare franceză, instructorii Wind Discovery adaptându-și metoda de predare în funcție de stilul și nivelul fiecărui elev. 


Povestea inspirațională continuă

Călătoria lui Alexandru Ghica de la a fi un sportiv de performanță în triatlon la fondatorul Wind Discovery reflectă întocmai esența și impactul sportului în societate, acesta reușind să transforme performanța sa atletică în resursă pentru a crea activități cu impact pozitiv pentru generațiile viitoare. Educația sa solidă în domeniul sportului, realizările impresionante ca sportiv și angajamentul său ca antrenor și fondator arată puterea pe care o poate avea dragostea pentru mișcare în transformarea vieților oamenilor. 

ACTUAL

ȘOCANT! Un argeșean și-a obligat nevasta să se prostitueze în Anglia și Italia și și-a amenințat copilul cu moartea – A FOST ARESTAT

Publicat

in

La data de 20 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – februarie 2024, o persoană ar fi exploatat sexual o alta (soția), pe care ar fi transportat-o în diverse locații din Marea Britanie, Italia și Germania, prin acte de violență fizică și psihică, obligând-o să practice prostituția în folosul său material.

În urma refuzului victimei de a continua, persoana cercetată ar fi proferat amenințări, inclusiv cu moartea, la adresa fiului lor minor care se afla împreună cu aceasta, dar și a persoanei vătămate, în scopul de a o determina să revină asupra deciziei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, în cursul zilei de 20 februarie a.c., persoana cercetată a fost depistată într-un imobil din municipiul Câmpulung, unde se afla împreună cu minorul.

Față de aceasta, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Minorul a fost preluat de către D.G.A.S.P.C. Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Grav accident în Argeș cu două victime încarcerate

Publicat

in

Azi noapte în jurul orei 00:30, polițiștii argeșeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 73, în localitatea Schitu Golești, în care un autoturism s-a răsturnat.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DN 73, dinspre Câmpulung către Pitești, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 38 de ani, și a unui pasager, un tânăr de 19 ani, care au suferit multiple traumatisme și fracturi și au fost transportați la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că șoferul nu a consumat alcool.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend