NATIONAL
Business report Incredibilele sume restante pe care le au de primit magistrații ieșeni. Mustangii. Cum a pierdut România încă un proces la CEDO. 18 produse cool anunțate la CES 2022
Publicat
acum 3 aniin
De
adminIncredibilele sume restante pe care le au de primit magistrații ieșeni. Totalul, cât o tranșă BERD ● Firma la care toți românii sunt obligați să își asigure casa dă sume uriașe pe reclamă, cu rezultate incerte dar „secrete” ● Mustangii. Cîmpeanu: „Îmi este teamă de cifrele pe abandon şcolar după această criză sanitară” .● Cum a pierdut România încă un proces la CEDO ● 5 boli infecțioase cu care omenirea s-a confruntat în timpurile moderne ● S-a digitalizat sau nu Fiscul? ● Adrian Vasilescu, BNR: Dobânda-cheie: de ce 2 şi nu 10%?!…● Proprietarii de mașini vechi ar putea primi un bonus de 3.000 de lei ● Fuziunea PNL cu ALDE, dar fără Tăriceanu. Bătălie pentru funcții în PNL ● România și hidrogenul ● Cele mai spectaculoase hoteluri care vor fi deschise in 2022 ● 18 produse cool anunțate la CES 2022.
Și totuși, Mustang e un nume internațional, pe care și românii, dar și bulgarii, italienii sau francezii îl pot pronunța cu destulă ușurință. În rândurile următoare o să vă spun cum a devenit el celebru, dar mai ales câte feluri de mustangi s-au perindat de-a lungul anilor în viețile pasionațiolor de roți, motoare sau șenile, scrie Autocritica.ro
„Îmi este efectiv teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară. Dacă era unu din patru, ne putem imagina cam unde suntem. Şi atunci, programul naţional de abandon şcolar, care este primul lucru care se face cu adevărat palpabil în România Educată, care presupune 543 de milioane de euro pentru finanţarea a 2.500 de şcoli care sunt cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului şcolar, care presupun granturi de până la 200.000 de euro într-o şcoală înseamnă o finanţare de circa 2000 de euro per elev”, a declarat Cîmpeanu, la B1 Tv, potrivit Newsweek.ro
Cum a pierdut România încă un proces la CEDO, intentat de o familie agresată de Poliție. România a mai pierdut încă un proces la CEDO. De această dată, autoritățile statului au fost găsite vinovate că nu le-au făcut dreptate mai multor persoane care au reclamat faptul că au fost agresate chiar de polițiștii pe care îi chemaseră în ajutor. Este vorba, mai exact, despre un caz de violență domestică petrecut în 2016, care a degenerat în violența polițiștilor față de cei care au sunat la 112. Cazul reclamanților a fost susținut la CEDO de APADOR-CH, prin avocata Nicoleta Popescu.
Un caz de violență domestică petrecut în 2016, care a degenerat în violență a polițiștilor la adresa celor care au sunat la 112, a fost soluționat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în favoarea celor bătuți de poliție și în defavoarea statului român. Cazul S. și alții împotriva României, susținut la CEDO de APADOR-CH, prin avocata Nicoleta Popescu, se adaugă seriei de condamnări ale statului român la CEDO pentru brutalitatea poliției și lipsa unor anchete efective în legătură cu aceste comportamente, scrie RFI.
5 boli infecțioase cu care omenirea s-a confruntat în timpurile moderne. Nu au trecut decât șapte ani de când Organizația Mondială a Sănătății declara că rezistența crescândă a agenților patogeni la antibioticele cunoscute reprezintă un risc major pentru întreaga populație a planetei. Avertismentele cu privire la posibilitatea unei epidemii globale au fost privite, la rândul lor, ca o amenințare ipotetică, puțin probabilă. Și totuși, epidemia de COVID-19 a demonstrat fără doar și poate că astfel de pericole sunt cât se poate de reale. Mai mult, a demonstrat că sistemele politice și medicale ale țărilor dezvoltate sunt, în realitate, mult mai puțin eficiente decât se credea. A fost ca și cum omenirea a uitat, sau a învățat prea puțin, din experiența luptei cu bolile infecțioase. Iar mișcările anti vaccinare din întreaga lume o dovedesc cu prisosință. Vă propun, în această ordine de idei, să enumerăm doar câteva dintre cele mai periculoase maladii pe care omenirea le-a înfruntat chiar în timpurile noastre., scrie pictofapte.ro
S-a digitalizat sau nu Fiscul? „După 100 de ani“, 450.000 de case de marcat sunt conectate la Fisc, dar Fiscul nu ştie/nu spune cu ce efect pe încasări. Peste 450.000 de case de marcat cu jurnal electronic sunt conectate la serverele ANAF în acest moment, dintr-un total de 600.000.
Saga caselor de marcat cu jurnal electronic s-a întins pe aproape 8 ani, până când ANAF a conectat aparatele, pe care contribuabilii erau obligaţi să le aibă din 2018, la propriile servere.
Care este beneficiul? Cât speră statul să colecteze în plus? Care a fost valoarea încasărilor zilnice? ANAF nu a răspuns la aceste întrebări adresate de ZF, deşi datele sunt/ ar trebui să fie transmise în timp real.
„Ar trebui în primul rând să vedem rezultate de la ANAF şi de la Ministerul de Finanţe, să vedem o analiză asupra rezultatelor“, spune Anca Dragu, care a fost ministru de finanţe în cabinetul Cioloş în 2016 şi a avut în gestionare proiectul caselor de marcat cu jurnal electronic.
ANAF nu a răspuns până la închiderea ediţiei Ziarului Financiar de astăzi solicitărilor legate de stadiul implementării caselor de marcat şi de analiza de impact asupra încasărilor la bugetul de stat, deşi analiza de impact ar fi trebuit să o fi avut înainte de implementare, iar datele de la casele de marcat cu jurnal electronic sunt transmise în timp real, scrie ZF.
Adrian Vasilescu, BNR: Dobânda-cheie: de ce 2 şi nu 10 la sută?!… În şedinţa din 10 ianuarie 2022, CA al BNR a decis să mişte în sus dobânda de politică monetară, de la 1,75 la 2 la sută. Decizie prefaţată de dezbateri aprinse în spaţiul public, o provocare pentru media şi pentru analişti să comenteze si să parieze.
S-au făcut trimiteri la strategiile altor bănci centrale. Dar, sub acest aspect, poziţiile sunt accentuat diversificate. Flancul european estic, deşi alcătuit in corpore din ţări ce au ca numitor comun cele mai mari rate ale inflaţiei din întreaga Uniune Europeană, este împărţit în trei categorii distincte. România, singura din acest flanc cu o rată armonizată a inflaţiei sub 7 la sută, e plasată în celălalt pluton, cu Germania, Olanda şi Spania. Ţările baltice, cu rate între 7,4 şi 9,3 la sută, sunt în zona euro şi depind de politica monetară a Băncii Centrale Europene. Cehia, cu o inflaţie de sub 5 la sută, este sub media europeană. Iar Polonia şi Ungaria, cu rate mari, de 7,4 şi respectiv 7,5 la sută, au întârziat prea mult în zona dobânzilor de politică monetară apropiate de zero şi s-au trezit obligate să intre într-un galop de recuperare. Era limpede: decizia BNR avea să depindă de alte criterii, scrie Adrian Vasilescu în Ziarul Financiar.
Proprietarii de mașini vechi ar putea primi un bonus de 3.000 de lei. Proprietarii de mașini vechi ar putea primi un bonus de 3.000 de lei. Este un proiect pe care Ministerul Mediului vrea să îl implementeze împreună cu autorităţile locale, pe modelul care a avut succes la Sfântu Gheorghe: pune jumătate statul, jumătate primăria, iar cel care renunţă la maşina veche câştigă nişte bani.
Coaliţia a decis ca în 2022 să nu fie nicio taxă nouă, niciun impozit nou, astfel că pentru a avea un mediu mai curat Ministerul de resort încearcă eficientizarea programului Rabla, dar şi alte metode pentru a scoate din piaţă sau din circulaţie cât mai multe maşini poluante., potrivit Aleph News.
Ce modificări au apărut de la începutul anului la furnizarea de electricitate, gaze naturale și la serviciile de canalizare. Începutul acestui an a adus mai multe schimbări în domeniul furnizării de curent electric, gaze naturale sau al serviciilor de canalizare. Printre altele, au fost modificate regulile branșării gratuite la electricitate și gaze naturale pentru clienții casnici, s-a stabilit că regularizarea consumului trebuie făcută la cel mult trei luni, iar cei ce riscă debranșarea de la curent trebuie să primească alternative înainte de sistarea serviciilor. . Vezi articolul complet pe avocatnet.ro
Fuziunea PNL cu ALDE, dar fără Tăriceanu. Bătălie pentru funcții în PNL . Conducerea PNL a decis să demareze procedurile pentru fuziunea cu ALDE, iar negocierile cu PMP se află într-un stadiu avansat. Biroul Permanent Național al PNL a împărțit funcțiile de secretar de stat, mai multe organizații fiind nemulțumite de blocajul existent.
„Le mulțumesc celor de la PNL pentru invitație, iar dacă acest dialog politic va merge spre o fuziune, asta vom vedea ulterior”, a spus președintele ALDE, Daniel Olteanu, pentru Europa Liberă. El a precizat că din noua conducere nu mai fac parte Călin Popescu Tăriceanu sau Daniel Chițoiu. Olteanu a precizat că fostul premier Tăriceanu nu mai este membru ALDE.
ALDE a rămas fără subvenție după alegerile locale și parlamentare de anul trecut. Liderii partidului au preferat să meargă pe lista Pro România la parlamentare, dar nici așa nu au trecut pragul de 5%. După scurta escapada la Pro România, Tăriceanu nu a mai a revenit în ALDE, scrie Europa Liberă.
Cum vrea Klaus Iohannis să-i învețe pe toți elevii despre schimbările climatice . România Educată, proiectul de suflet al președintelui Klaus Iohannis aflat în desfășurare, va avea un „frate” – un proiect național prin care elevii vor învăța despre schimbările climatice.
Prin acesta, profesorii de geografie și biologie vor preda noțiuni despre schimbări climatice și mediu, iar elevii vor avea o „Săptămâna Verde”, alta decât „Școala Altfel”, începând cu anul școlar 2022-2023.
Proiectul nu are, deocamdată, un buget propriu. Unele dintre activitățile cuprinse în el vor fi finanțate prin PNRR. În acest an școlar, elevii vor învăța despre schimbările climatice în cadrul programului „Școlii Altfel”. Doar că ea nu a mai avut loc în multe dintre școli din cauza săptămânii de vacanță forțată din octombrie 2021, scrie Europa Liberă.
România și hidrogenul: Proiectele energetice deja desenate chiar în lipsa unei strategii. Companiile energetice mari și mici ale României, ca și cercetătorii din domeniu au inițiat deja proiecte care au în obiectiv hidrogenul, ca resursă energetică și ca mijloc de stocare. În lipsa unei strategii guvernamentale, însă, cererea de hidrogen verde este prea mică. Guvernul promite să aibă o strategie finalizată abia în 2023.
Hidroelectrica, Romgaz (simbol bursier SNG), OMV Petrom (SNP), Liberty Galați, mai mulți producători de energie eoliană și chiar Lukoil, prin filiala sa Petrotel din Ploiești, pun la punct planuri pentru producția de hidrogen verde. Adică acel hidrogen produs prin electroliza apei, dar cu un consum exclusiv de energie regenerabilă.
De asemeni, operatorul sistemului național de gaze naturale, Transgaz (TGN) urmează să se asocieze cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (I3M) într-o companie de proiect pentru construcția conductelor magistrale de hidrogen, scrie cursdeguvernare.ro
Banking Trends: Băncile tatonează noi alternative la serviciile tradiţionale pe fondul unei creşteri rapide a creditării în ultimele 12 luni. Pe măsură ce serviciile bancare trec printr-o schimbare profundă pe fondul dezvoltării tehnologiei și al schimbării preferințelor consumatorilor către noi mijloace de plată, un nou concept se conturează și revoluționează industria financiară: open banking. Utilizarea algoritmilor a dus serviciile bancare mobile la un nivel fără precedent, făcându-l pe Ivo Grigorov – CEO, Credefi Ltd din Italia să estimeze la 300 de miliarde numărul de tranzacții online alternative (în afara serviciilor bancare tradiționale) la nivel mondial anul trecut, cu o prognoză de dublare până în 2026, scrie FinEco24News.
Piața criptomonedelor s-a prăbușit. Investitorii scapă de ele „în turmă”. Piața criptomonedelor și Bitcoin au suferit pierderi grele. Investitorii scapă de ele „în turmă”.
Bitcoin a atins valori de peste 65.000 USD în 2021 (65.467 USD/BTC în 8 noiembrie 2021). De atunci, vedem o scădere constantă, astăzi fiind 42.082 USD/BTC. O scădere de 35,72% în câteva luni.
ETH a atins o valoare record tot în 2021, fix în aceași zi cu BTC (4.626 USD/ETH în 8 noiembrie 2021). De atunci, la fel, o scădere constantă, astăzi fiind cotat la 3.112,8 USD/ETH. O scădere de 32,7%, scrie project-e.ro
18 produse cool anunțate la CES 2022. Varianta hibridă a celui mai mare show de electronice din SUA a fost scurtată și lăsată fără expozanți de Omicron.
Desfășurat în Las Vegas, CES a fost ultimul mare șhow de electronice care s-a petrecut fără a fi încurcat de pandemie. Se întâmpla în ianuarie 2020, când puțini luau în serios acea epidemie ciudată dintr-un oraș chinez despre care nu se știa mare lucru. Nici două luni mai târziu, MWC-ul din Barcelona rămânea fără expozanți, pentru că virusul era deja o amenințare reală.
Cele mai spectaculoase hoteluri care vor fi deschise in 2022. Dupa ce si-au petrecut o mare parte a anului trecut fara calatorii internationale, majoritatea celor pasionati de turism si descoperirea de locuri spectaculoase ar putea avea un an mai optimist in 2022. Specialistii din companiile de ospitalitate si agentiile de turism estimeaza ca granitele si restrictiile vor fi relaxate dupa valul pandemic care domina intreaga lume in acest moment.
Poate vrei sa citesti
Înainte de interdicţia care se profilează pentru TikTok în SUA, creatorii de pe platformă cer fanilor să îi găsească pe Instagram sau YouTube
România în Schengen. Ce se întâmplă cu regulile pentru ieșirea minorilor din țară
Poate Trump să cumpere Groenlanda? Un expert răspunde: ‘Suveranitatea pentru administrarea resurselor ar putea fi transferată’
Ministrul Finanțelor anunță o reorganizare importantă, pentru reducerea cheltuielilor – ANAF ‘înghite’ o altă mare structură
Ministrul Finanțelor dezminte că Guvernul ia în calcul creşterea cotei TVA de la 19% la 21%
Topirea gheții în regiunea arctică deschide accesul către resurse naturale uriașe: Rusia, China și SUA încep o luptă acerbă pentru a prelua controlul in zonă
NATIONAL
De ce renunțăm atât de ușor la rezoluțiile de Anul Nou?
Publicat
acum 41 de minutein
13 ianuarie 2025De
adminAnul nou vine mereu cu promisiuni mari. Agenda se umple de planuri ambițioase: să slăbim, să economisim mai mult, să fim mai organizați sau să ne lăsăm de obiceiuri nesănătoase. Totuși, în ciuda entuziasmului inițial, studiile arată că peste 80% dintre rezoluțiile de început de an sunt abandonate până în februarie.
De ce? În cele mai multe cazuri, problema nu este lipsa de voință, ci conflictele subtile dintre conștientul și subconștientul nostru. Obiceiurile vechi, convingerile limitative și frica de schimbare lucrează împotriva dorinței de a crea o viață mai bună.
Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, ne spune despre cum funcționează acest proces: “Conștientul este partea minții noastre care face planuri, analizează și ia decizii în mod rațional. Este locul unde îți spui: „De mâine mă apuc de sală” sau „De luna asta voi economisi mai mulți bani”. Este acea voce internă care setează obiective clare și își dorește schimbarea. Dar, dincolo de această voință rațională, există subconștientul care guvernează obiceiurile automate, emoțiile și convingerile adânc înrădăcinate despre cine suntem și ce merităm. Dacă subconștientul tău „crede” că schimbarea este periculoasă, că nu ești suficient de bun sau că succesul este greu de obținut, te vei sabota în moduri subtile. Poate vei procrastina, vei găsi scuze sau te vei simți copleșit, chiar dacă conștientul tău vrea cu disperare să progreseze.””
Această disonanță apare deoarece conștientul și subconștientul nu sunt mereu aliniate. Conștientul funcționează pe termen scurt, bazându-se pe rațiune, în timp ce subconștientul operează în fundal, bazându-se pe tipare învățate în timp. Dacă obiectivele tale contrazic programele deja existente în subconștient – cum ar fi „mâncarea mă face fericit” sau „nu am timp pentru mine” – subconștientul va câștiga întotdeauna.
Hipnoza este una dintre cele mai profunde și rapide metode de schimbare pe care le poți învăța și aplica în viața ta. Este modalitatea prin care reușim să deschidem ușa către mintea subconștientă pentru a identifica frământările, conflictele și durerile ascunse care duc la declanșarea unor emoții și acțiuni, tipare de comportament care ne fac rău.
În ultimele decenii, hipnoza a trecut dincolo de cortina spectacolelor de divertisment și a intrat pe scena terapiei moderne. Din ce în ce mai mulți oameni apelează la hipnoterapie ca o alternativă sau completare la tratamentele convenționale. Unul dintre motivele creșterii popularității este creșterea gradului de conștientizare a sănătății mintale și căutarea unor metode mai puțin invazive de vindecare.
“Hipnoza este doar o formă de relaxare concentrată care permite accesul către mintea subconştientă. Hipnoza îţi ghidează atenţia de la lucrurile din jurul tău pentru ca tu să te poţi concentra pe un obiectiv ales, cum ar fi depășirea unei frici, fobii, să slăbești sau să te opreşti din fumat. Ceea ce experimentezi atunci când eşti hipnotizat se numeşte o stare de conştiinţă modificată. Aşadar eşti treaz, dar nu acorzi atenţie lumii “conştiente” în acelaşi fel. În schimb, gândurile îţi sunt concentrate în interior, iar tu intri într-o transă uşoară.” ne explică Eugen Popa
Ce este o transă?
O transă este termenul pentru starea în care intri când treci prin hipnoză. Ar putea suna misterior sau ca o formă înspăimântătoare de control al minţii, dar este doar o stare de profundă relaxare și concentrare sporită.
Transa este o stare naturală. Cel mai probabil ai experimentat transa deja. Poate avea loc atunci când faci lucruri de rutină şi mintea îţi fuge, cum ar fi să te uiţi pe geam într-o zi ploioasă și să rămâi “pierdut”.
De fapt, de fiecare dată când “îţi fuge mintea” experimentezi o transă uşoară. Unii oameni o numesc visare cu ochii deschişi. Atunci când eşti hipnotizat, această stare de transă este indusă și ghidată pentru a obține rezultate pozitive.
Hipnoza te ajută în mod natural şi sigur să realizezi un număr de obiective într-un timp destul de scurt, ghidându-te într-un proces în care:
1. Te relaxezi. Atunci când eşti relaxat, mintea ta nu mai este pe modul alertă și se oprește din a mai căuta informaţie nouă
2. Îndepărtează rezistenţa. Prin blocarea distragerilor din afară, transa îţi elimină rezistenţa naturală la schimbare.
3. Depășești factorul critic al minții conștiente. Atunci când treci de mintea conștientă, te opreşti din obiceiul tău natural de a analiza totul.
4. Accesezi mintea subconștientă. Cum eşti lipsit de distrageri, acum te poţi concentra pe ceea ce vrei să schimbi oferindu-ţi sugestii puternice pentru a încuraja rezistenţa în timp a schimbării.
“Hipnoza funcționează pentru că activează potențialul latent al subconștientului, acolo unde se află sursa multor probleme, dar și soluția lor. Este o tehnică simplă, dar profundă, care combină relaxarea, concentrarea și sugestia pentru a crea schimbări remarcabile. De la depășirea anxietății până la transformarea obiceiurilor, această tehnică oferă nu doar o soluție, ci și o cale spre autocunoaștere și echilibru. Într-o lume tot mai interesată de puterea minții, hipnoza ne amintește de un adevăr esențial: schimbării nu vine din exterior, ci din interior”, concluzionează Eugen Popa.
Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia și Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.
NATIONAL
USR’s Lasconi: It is regrettable that Romanians who protested in the streets roughed up journalists
Publicat
acum 42 de minutein
13 ianuarie 2025De
adminThe essence of democracy starts from a free press, Save Romania Union (USR) national leader Elena Lasconi said on Sunday evening, strongly condemning recent violence against journalists.
„I strongly condemn any type of violence in Romanian society. 35 years ago, we earned the right to protest, to shout our grievances in the streets, to think and speak freely. 1,166 people died then for our freedom and for us today to live in a democracy. It is regrettable, serious that some Romanians who protested today in the streets, some in folk clothing, with icons in their hands and with tricolor flags, roughed up journalists. What brought us to this situation? God is love, He doesn’t make us angry, He doesn’t turn Romanian against Romanian, He doesn’t turn brother against brother. Romania has good, hospitable, loving people. Let’s remember who we are and enjoy each other,” Lasconi wrote in a social media post.
She called on state bodies claiming that they were inactive last year. „Everything that is happening now is the effect of your incompetence and lack of involvement, those of you who are paid from our money to defend our democracy. Now, in the eleventh hour, urgently penalise the gestures of aggression against the press! Protect journalists and stop protecting politicians! We need a free press, and journalists who do their job correctly must be respected, not booed and beaten.”
The Bucharest Police reported on Sunday that, during a public protest rally in Bucharest, a representative of a television company was allegedly assaulted, adding that specific actions will be taken to detect the persons involved in the event.
Investigations are currently being carried out by Precinct 20 officers in order to accurately establish the factual situation and take the necessary legal measures.
NATIONAL
Angajații nu vor să revină îm birouri – Nemulțumiri după decizia unui gigant american
Publicat
acum 48 de minutein
13 ianuarie 2025De
adminBanca americană JPMorgan Chase a anunţat, printr-un memo intern, că angajaţii care lucrează conform unui program hibrid trebuie să se întoarcă la birou 5 zile pe săptămână, începând din luna martie. Decizia a stârnit sute de comentarii din partea angajaţilor, inclusiv plângeri legate de această schimbare, transmite Reuters, potrivit news.ro.
Companiile financiare au fost printre cele mai ferme în impunerea cerinţelor de întoarcere la birou în urma pandemiei de COVID-19 care a afectat Statele Unite din 2020. Multe dintre acestea au început să ceară angajaţilor să se întoarcă în birouri încă din 2021.
CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, şi omologii săi de la Goldman Sachs şi Morgan Stanley au susţinut puternic munca de la birou, considerând că aceasta favorizează un învăţat mai bun, inovaţia şi cultura organizaţională.
Potrivit memo-ului de vineri, mai mult de jumătate dintre angajaţii JPMorgan deja lucrează full-time la birou. Banca are peste 316.000 de angajaţi la nivel global.
”Acum este momentul potrivit pentru a consolida abordarea noastră de muncă full-time la birou. Credem că aceasta este cea mai bună modalitate de a conduce compania”, au scris directorii băncii.
Un purtător de cuvânt al JPMorgan a confirmat conţinutul memo-ului, dar a refuzat să comenteze suplimentar.
”Ştim că unii dintre voi preferă un program hibrid şi înţelegem cu respect că nu toată lumea va fi de acord cu această decizie”, au scris Dimon şi alţi lideri ai băncii. „A fi împreună sporeşte semnificativ mentoratul, învăţarea, brainstorming-ul şi realizarea sarcinilor.”
Unii angajaţi JPMorgan au protestat faţă de această directivă de întoarcere la birou prin postarea de comentarii pe site-ul intranet al companiei, potrivit a două surse care au văzut postările şi care au refuzat să fie identificate discutând despre problemele de personal.
Printre plângeri s-au numărat costurile crescute de navetă şi îngrijire a copiilor, precum şi îngrijorările legate de sănătatea mentală şi stres, potrivit uneia dintre surse.
După ce au fost postate mai mult de 300 de comentarii în prima oră, pagina a fost blocată, a declarat a doua sursă.
Angajaţii esenţiali ai băncii, inclusiv cei din sucursale, au continuat să lucreze în persoană pe toată durata pandemiei.
JPMorgan a început să cheme angajaţii corporativi în birouri pe bază de rotaţie la mijlocul anului 2021, după luni de închidere din cauza pandemiei, iar în 2023 a adus directorii de la nivel de management în birouri full-time.
Banca, cea mai mare din SUA, a menţionat că angajaţii vor avea cel puţin 30 de zile pentru a se pregăti pentru întoarcerea completă la birou. De asemenea, aceştia vor trebui să solicite aprobarea managerilor dacă au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti.
„Ceea ce nu se schimbă este sprijinul nostru pentru flexibilitatea la locul de muncă, pe care ne angajăm să o oferim la toate nivelurile într-un mod echitabil”, a precizat banca.
Memo-ul include şi un link către o listă de întrebări frecvente, oferind detalii despre excepţiile speciale pentru munca la distanţă, flexibilitatea pentru motive personale şi registrele de prezenţă.
NATIONAL
Consolidated general budget arrears decrease 0.29% in November 2024
Publicat
acum 48 de minutein
13 ianuarie 2025De
adminThe arrears of the consolidated general budget decreased 0.29% in November 2024, compared to the previous month, reaching 595.5 million lei, down from 597.2 million lei in October, according to data published on the Ministry of Finance (MF) website and consulted by AGERPRES.
Arrears over 90 days increased 9.5%, from 166 million lei to 181.8 million lei, while arrears over 120 days decreased 3.14%, from 332 million lei in October 2024 to 321.6 million lei in November 2024. Arrears over 360 days saw a decline of 7.16%, from 99.2 million lei to 92.1 million lei.
According to the quoted source, regarding local budgets, arrears went up 0.29%, from 548.7 million lei (in October 2024) to 550.3 million lei (in November 2024).
Arrears over 90 days grew 12.78%, to 158.8 million lei, arrears over 120 days dropped 3.11%, to 311.8 million lei, and arrears greater than 360 days reduced 7.32%, to 79.8 million lei.
Regarding the „State Budget and Autonomous Bodies” section, arrears decreased from 48.5 million lei in October 2024 to 45.5 million lei in November (-6.19%). Arrears over 90 days decreased by 6.35%, to 23.6 million lei. Those over 120 days decreased 5.89%, to 9.6 million lei, and those over 360 days decreased to 12.3 million lei (down 5.39%).
Apple va lansa anul acesta versiuni noi ale smartwatch-urilor dezvoltate de companie, cu câte un set de îmbunătăţiri pregătite pentru fiecare model, relatează news.ro
Cel mai accesibil ceas inteligent vândut de Apple, modelul SE, va primi anul acesta un nou design, conform surselor citate de Bloomberg.
Publicaţia americană nu oferă detalii despre ceea va însemna noul design, astfel că nu este clar, în acest moment, dacă vor fi schimbări importante sau doar mici modificări.
Modelele mai scumpe, Apple Watch Series 11 şi Ultra 3, nu vor beneficia de o schimbare de design, dar se pare că vor oferi noi funcţii de sănătate.
Acestea vor putea depista tensiunea arterială ridicată, conform surselor citate. Funcţionalitatea nu va oferi posibilitatea măsurării manuale a tensiunii, ci doar va avertiza utilizatorul când are hipertensiune.
În plus, modelul de top al seriei, Apple Watch Ultra 3, va extinde opţiunile de conectivitate urmând să ofere suport pentru comunicarea prin satelit şi 5G RedCap (protocol destinat speciali dispozitivelor de IoT).
În paralel, Apple lucrează la ceea ce sursele numesc un antrenor AI şi la o nouă aplicaţie Health, dar nu este clar dacă cele două vor fi lansate anul acesta.
NATIONAL
Un apropiat al lui Trump îl atacă pe Elon Musk: ‘Are maturitatea unui copil. E un om rău și mi-am propus să-l opresc’
Publicat
acum o orăin
13 ianuarie 2025De
adminÎn opinia unuia dintre principalii susținători ai lui Donald Trump, „singurul obiectiv al lui Elon Musk este să devină miliardar”.
De la victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut, un nume este pe buzele tuturor: Elon Musk. În ultimul timp, miliardarul, numit recent șeful ministerului „eficienței guvernamentale”, pare să-și acorde tot mai mult spațiu pe scena geopolitică internațională, înmulţindu-şi declarațiile provocatoare și atrăgându-şi mânia detractorilor săi, notează publicația belgiană La Libre Belgique, potrivit Rador Radio România.
Un dezacord cu privire la vize
Printre aceștia se numără și un anume Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump care i-a adus accesul prima dată la Casa Albă în competiţia cu Hillary Clinton în 2016. Într-un interviu acordat cotidianului italian „Corriere della Sera”, fosta mână dreaptă a republicanului a făcut numeroase remarci usturătoare la adresa lui Elon Musk, evocând în special dezacordul lor cu privire la problema acordării vizei H1B.
În opinia patronului Tesla, această viză permite atragerea de profesioniști calificați și specializați în Statele Unite. Pentru Bannon, dimpotrivă, este de neconceput să oferi locuri de muncă bine plătite unor muncitori străini. Dar în fața numeroaselor critici care împărtășesc opinia lui Steve Bannon, Musk a trebuit să facă un pas înapoi și să accepte o reformă a acestui sistem.
„Oamenii din jurul lui Trump s-au săturat de el”
„A suferit o înfrângere cu vizele H1B, a numit mișcarea noastră rasistă și înapoiată și a pierdut. Are maturitatea unui copil”, reacționează Steve Bannon în ziarul italian. „După pierderea credibilității în Statele Unite și după ce oamenii din preajma lui Trump s-au săturat de el, a încercat să-și schimbe discursul. I-am văzut caracterul intruziv, lipsa de înțelegere a problemelor reale și atitudinea egoistă. Singurul său scop este să devină miliardar”, denunță apoi, înainte de a încheia cu un avertisment: „Este o persoană foarte rea și mi-am făcut o misiune personală din a-l opri”.
GATA! Cetatea Poenari poate fi vizitată! O poți face chiar acum, virtual
Benzina și motorina s-au scumpit din nou. Iată cât a ajuns să coste un litru de carburant
VIDEO | Accident grav in Argeș – Autocar cu pasageri lovit de un TIR
De ce renunțăm atât de ușor la rezoluțiile de Anul Nou?
USR’s Lasconi: It is regrettable that Romanians who protested in the streets roughed up journalists
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
Radu Tudor: ‘Acesta este cel mai mare succes rusesc: obiectivul lui Vladimir Putin este aproape gata!’
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR
Marius Moisescu, noul viceprimar al Curții de Argeș? Reacția profesorului de istorie
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
GATA! Cetatea Poenari poate fi vizitată! O poți face chiar acum, virtual
Recent reabilitată, Cetatea Poienari își deschide porțile într-un mod inedit: virtual! Ziarul PROFIT te invită să faci o călătorie în...
VIDEO | Accident grav in Argeș – Autocar cu pasageri lovit de un TIR
Echipajele ISU Argeș au fost solicitate să intervină în aceasta dimineață în cazul unui accident rutier produs pe Autostrada A1,...
Lege nouă pentru pensionari – Șoferii de 70 de ani, vânați pentru verificați pentru a fi lăsați fără permis. Parlamentarii îi consideră pericol public
În timp ce guvernanții tot cresc vârsta de pensionare a românilor, pe motiv că trăiesc mult și bine, parlamentarii susțin...
Lorena Toma a demisionat din AUR Argeș – Valul dezertărilor ia amploare în filiala lui Velcescu
Cameleonismul lui George Simion în privința scandalului politic generat de decizia CCR de anulare a alegerilor prezidentiale precum și atitudinea...
Curtea de Argeș
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
Consilierii PSD și PNL au stabilit nivelul tarifelor de acces la putinele așezăminte sportive din municipiul Curtea de Arges. Au...
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
Afecțiunea și admirația pe care argeșenii le simt pentru iubitul lor primar Panțurescu au atins noi cote aseară, în timp...
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR
După ce au pierdut la foc automat procesele intentate de argeseanul Constantin Cîrjan pe tema unor terenuri nerestituite (inclusiv cel...
PUTUROȘII! Vacanță eternă la Primăria Curtea de Argeș? Cetățenii, revoltați de absența funcționarilor în zi lucrătoare
O situație incredibilă se petrece la Primăria Curtea de Argeș. În ciuda faptului că astăzi este o zi lucrătoare obișnuită,...
Marius Moisescu, noul viceprimar al Curții de Argeș? Reacția profesorului de istorie
Negocieri intense la Curtea de Arges, singurul municipiu care incepe anul fara viceprimar. Potrivit surselor si zvonisticii din interiorul partidelor...
Mioveni
Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
În urma votului exprimat duminică, 1 decembrie, Argeșul va trimite în Parlamentul României 13 deputați și senatori. Iată care sunt...
ARGEȘ – Rezultate finale alegeri Parlamentare în orașele importante – ȘOC LA MIOVENI, PNL dezastru la Pitești – VEZI CLASAMENTE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut în Argeș o...
PSD câștigă alegerile parlamentare în Argeș, PNL suferă o prăbușire lamentabilă – VEZI REZULTATE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut o victorie concludentă...
VIDEO | Incendiu de proporții în Argeș – 3 case mistuite de flăcări
Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineată în comuna Stâlpeni, satul Rădești la trei locuinte vecine. Dată fiin amploarea...
Câmpulung
Reacția HOLCIM după amenda uriașă primită de la Consiliul Concurenței: Respingem concluziile raportului de investigație și vom contesta sancțiunea
Așa cum relatam intr-o știre anterioară, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Holcim Romania, Romcim şi Heidelberg Materials România cu amenzi...
VIDEO | Casă mistuită de flăcări în Argeș
Pe parcursul nopții, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit...
VIDEO | Accident grav în Argeș – S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA
Un grav accident rutier în care un autovehicul s-a rasturnat, a avut loc in urma cu putin timp în municipiul...
În Trend
- ACTUALacum o săptămână
A murit un îndrăgit preot din Argeș, paroh la Băiculești și fost director al Seminarului Teologic
- ACTUALacum o săptămână
CIOLANIADA REGALĂ – Curtea de Arges, singurul municipiu fara viceprimar – De la PIC și POC la doi PICI ?
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Incendiu violent la Valea Danului – CASĂ ÎN FLĂCĂRI, BUTELII CU GAZ SCOASE ÎN ULTIMA CLIPĂ
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Gospodărie în flăcări la Curtea de Argeș
- ACTUALacum 4 zile
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
- ACTUALacum 4 zile
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
- NATIONALacum 4 zile
Radu Tudor: ‘Acesta este cel mai mare succes rusesc: obiectivul lui Vladimir Putin este aproape gata!’
- ACTUALacum 5 zile
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR