NATIONAL
BREAKING Un avocat încearcă redeschiderea dosarului în care au fost executați soții Ceaușescu – Acesta a atacat cu apel decizia Tribunalului Militar Excepțional
Publicat
acum o lunăin
De
adminUn avocat, aparent „angajat„ de familia Ceaușescu, a introdus o cale ordinară de atac, recursul/apelul, față de decizia din 1989 a Tribunalului Militar Excepțional înființat în regim de urgență de CFSN, încercând astfel să exercite calea de atac ce nu a fost exercitată la acel moment, potrivit portalului instanțelor de judecată.
Concret, Curtea Militară de Apel București a înregistrat dosarul 1/753/1989 în care părți sunt soții Elena și Nicolae Ceaușescu, ambii având calitatea de apelanți inculpați.
Cazul a fost înregistrat de grefa instanței militare în 24 iulie iar obiectul acestuia este „genocidul„.
„Genocidul (art.438 NCP) recursul declarat de apărătorul ales al inculpaţilor, împ. sentinţei 1/25.XII.1989 pronunţ. în dos.1/1989, de Tribunalul Militar Terit., constituit conf. Lg. 58/1968 şi a Hot. din 24.XII.1989 a CFSN”, se menționează în datele fișei de dosar de pe portalul instanței militare.
Potrivit datelor publice dosarul are stabilit prim termen de judecată în 18 septembrie la ora 9.30.
Opinia unui expert jurist
Avocatul penalist Adrian Daniel Briscan, consultat de autorul acestui material, explică faptul că și „fără a cunoaște motivarea apelului declarat în această cauză, este evident că prima chestiune cu care se va confrunta Curtea Militară de Apel constă în problema unei eventuale tardivități a declarării acestui acestei căi ordinare de atac”
Este de subliniat faptul că normele incidente în cauză sunt de strictă și imediată aplicare și interpretare.
Astfel potrivit procedurii penale termenul de declarare a apelului este de 10 zile și curge de la data comunicării hotărârii sau după caz de la data comunicării copiei minutei.
După cum este de notorietate, soluția pronunțată în fond a fost comunicată apelanților cel târziu la data punerii sale în aplicare, respectiv chiar înainte de momentul execuției”, mai explică apărătorul care în trecut a obținut în dublă instanță achitarea presupusului asasin al farmacistelor din Brașov.
Expertul jurist mai arată că este posibil această comunicare să capete valoare juridică chiar dacă a fost la acele momente făcută cu un „pronunțat caracter emfatic”.
„Este de notat faptul că există și instituția repunerii în termen în cadrul căruia apelul declarat după expirarea timpului prevăzut de lege e considerat ca fiind în termen dacă se constată că întârzierea a fost determinată de o cauză temeinică de împiedicare și cererea de apel a fost făcută în cel mult 10 zile de la încetarea acestei cauze”, mai explică apărătorul consultat de autor.
Acum 34 de ani în urmă…
Este de amintit în acest context că actele ce au stat la baza înființării Tribunalului Militar Excepțional care i-a judecat pe soții Elena și Nicolae Ceaușescu au fost Legea nr. 58 din 26 decembrie 1968 pentru organizarea judecătorească și Hotărârea din 24.12.1989 a CFSN, scrisă de mână și semnată de Ion Iliescu.
Hotărârea emanată de fostul lider CFSN indica felul și cadrul juridic în care să fie înființată instanța ce avea să îi execute pe foștii dictatori ai României.
„Consiliul Frontului Salvării Naționale din România, constituit prin voința poporului român de la 22 decembrie 1989, ca organ suprem al puterii de stat, Având în vedere faptele deosebit de grave săvârșite de cetățenii CEAUȘESCU NICOLAE și CEAUȘESCU ELENA, destituiți din funcțiile de stat și politice prin acțiunea revoluționară a maselor populare, Constatând că aceștia au organizat din timp și au dirijat o serie de acțiuni ostile, îndreptate împotriva poporului român, HOTĂRĂȘTE:
Instituirea unui Tribunal Militar Excepțional, care să procedeze de urgență la judecarea faptelor comise de CEAUȘESCU NICOLAE și CEAUȘESCU ELENA. Urgența este impusă de dorința, în acest (sens – n.r.) a tuturor cetățenilor cinstiți ai României.
Tribunalul Militar Excepțional va judeca această cauză în conformitate cu prevederile legale rămase în vigoare în ceea ce privește procedura și dreptul material penal.
Acest tribunal va fi alcătuit în componența stabilită de legea pentru organizarea judecătorească în vigoare, urmând a se asigura întocmai dreptul de apărare al făptuitorilor.
Președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale, ION ILIESCU România, București, 24 decembrie 1989”, se arăta în actul scris de mână și semnat de Ion Iliescu.
Poate vrei sa citesti
Guvernul sudanez respinge o concluziile unui Raport ONU cu privire la atrocitățile comise în războiul civil în desfășurare în Sudan
„Asta este”: Reacția lui Marcel Ciolacu la dronele rusești care au intrat în spațiul aerian românesc
Mișcare ciudată a lui Zelenski: A mazilit un ministru și apoi l-a recuperat în echipa sa de consilieri
Jocurile Olimpice de la Paris au bătut recordul de bilete vândute
România-Lituania. Mircea Lucescu, înaintea debutului pe teren propriu: ‘Nu mai am emoţii demult’
Cum vede un tânăr din Transnistria viitorul regiunii: Unificarea cu Moldova, unde salariile sunt și de 4 ori mai mari
NATIONAL
Guvernul sudanez respinge o concluziile unui Raport ONU cu privire la atrocitățile comise în războiul civil în desfășurare în Sudan
Publicat
acum 2 minutein
8 septembrie 2024De
adminDiplomaţia sudaneză a denunţat un raport recent al unor experţi ai ONU care solicită desfăşurarea unei forţe “imparţiale” de protecţie a civililor, descriind Consiliul pentru Drepturile Omului ca fiind un “organism politic şi ilegal”, relatează France Presse.
“Guvernul sudanez respinge în întregime recomandările misiunii”, a transmis Ministerul de Externe într-un comunicat emis sâmbătă seara, descriindu-le ca fiind o “încălcare flagrantă a mandatului său”.
Solicitând “desfăşurarea imediată” a unei forţe “independente şi imparţiale” pentru a proteja populaţia civilă, experţii ONU au declarat vineri că în Sudan au fost comise “crime de război şi crime împotriva umanităţii”.
Războiul, care a ucis zeci de mii de oameni, a izbucnit în aprilie 2023 între armata condusă de generalul Abdel Fattah al-Burhan şi forţele paramilitare de sprijin rapid (FSR), conduse de fostul său adjunct Mohamed Hamdan Daglo.
“Protecţia civililor rămâne o prioritate pentru guvernul sudanez”, a transmis Ministerul de Externe, acuzând “miliţiile că vizează sistematic civilii şi instituţiile civile”.
Ministerul a adăugat că “rolul” Consiliului pentru Drepturile Omului ar trebui să fie acela de a “sprijini procesul naţional, şi nu de a încerca să impună un mecanism extern diferit”, respingând apelul experţilor pentru un embargo asupra armelor.
Publicarea acestui raport cu câteva zile înainte de o sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului “este o demonstraţie a lipsei de profesionalism şi de independenţă a comisiei şi confirmă că este vorba de un organism politic şi ilegal”, a spus sursa.
Războiul, care a provocat strămutarea a peste 10 milioane de oameni, în special în ţările vecine, a provocat şi o criză umanitară foarte gravă, conform ONU.
NATIONAL
„Asta este”: Reacția lui Marcel Ciolacu la dronele rusești care au intrat în spațiul aerian românesc
Publicat
acum 5 minutein
8 septembrie 2024De
admin„Asta este”, a declarat Marcel Ciolacu după ce cel puțin două drone rusești au încălcat spațiul aerian al României și este posibil ca una să se fi prăbușit pe teritoriul românesc. Atacurile vor continua pentru că Ucraina va începe iar să exporte cereale, a spus premierul.
„Am vorbit azi noapte cu ministrul (Apărării), am vorbit și azi dimineață cu domnul ministru, la cafea, cum era normal“, a spus Marcel Ciolacu potrivit imaginilor difuzate de Digi 24.
„Nu au fost probleme deosebite pe teren, (atacurile) vor continua, pentru că urmează iar exporturi de grâne. Asta este, noi avem un război lângă granița cu România”, a adăugat premieru.
Elena Lasconi, președinta USR și candidata partidului la prezidențiale, i-a criticat dur duminică pe premierul Marcel Ciolacu și pe liderul liberal Nicolae Ciucă, dar și pe președintele Klaus Iohannis.
„În primăvară, șeful Armatei ne cerea să modificăm legislația pentru a putea doborî dronele care intră pe teritoriul nostru. Domnule Ciolacu, aveți 60% din Parlament, faceți ceva? Generalul Ciucă are vreun cuvânt de spus sau nu-l lasă șeful lui, Klaus Iohannis?”, a declarat ea.
Reacțiile au venit după ce Ucraina a spus azi-noapte că drone Shahed rusești au trecut prin spațiul aerian românesc. MApN a confirmat informația, spunând că există și o „probabilitate de impact” în apropiere de Periprava.
Bucureștiul a reacționat oficial prin Ministerul Afacerilor Externe, care a cerut respectarea normelor de drept internaţional, inclusiv a inviolabilităţii spaţiului aerian al României şi a reiterat condamnarea puternică a acestor atacuri ilegale.
NATIONAL
Mișcare ciudată a lui Zelenski: A mazilit un ministru și apoi l-a recuperat în echipa sa de consilieri
Publicat
acum 8 minutein
8 septembrie 2024De
adminPreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit duminică pe fostul ministru al producţiei de armament Oleksandr Kamîşin în funcţia de consilier extern pentru probleme strategice, potrivit unui decret publicat pe site-ul prezidenţial. Săptămâna trecut Kamîșin demisionase din Guvern, asta pentru că Volodimir Zelenski a cerut o amplă remaniere guvernamentală, informează News.ro.
Oleksandr Kamîşin, care a fost ministru al industriilor strategice şi a supervizat producţia de armament, a demisionat săptămâna trecută ca parte a unei remanieri a guvernului ucrainean într-un moment critic al războiului cu Rusia.
Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de „energie nouă” şi a ordonat cea mai mare remaniere guvernamentală de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022.
Nouă miniștri noi în Ucraina
Parlamentul ucrainean a votat zilele trecute numirea a nouă noi miniştri, inclusiv ministrul de externe şi doi viceprim-miniştri.
Duminică, Zelenski a luat mai multe măsuri pentru a-şi reseta echipa şi a publicat mai multe decrete privind noile numiri din biroul său.
„Voi continua să lucrez pentru industria noastră de apărare”, a declarat Kamîşin pe Telegram la scurt timp după numirea sa. El a spus că se va ocupa şi de alte direcţii de importanţă strategică, dar nu a dat detalii.
În mandatul lui Kamîşin, producţia internă de arme a Ucrainei a crescut în mod semnificativ în contextul luptelor. El a fost o forţă motrice în eforturile de a aduce mai multă finanţare, experienţă şi tehnologii occidentale în industria ucraineană de producţie de arme. În vârstă de 40 de ani, cu o aparenţă nonconformistă, Kamîşin este considerat un politician în ascensiune.
El a fost numit ministru în martie 2023, după ce, în primul an de la invazia la scară largă a Kremlinului în Ucraina, şi-a conturat o imagine de manager eficient al căilor ferate naţionale, o arteră logistică vitală atât pentru civili, cât şi pentru armată. De când a preluat conducerea producţiei de apărare, Ucraina a produs mii de drone cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia. Luna trecută, Zelenski a anunţat că Kievul a folosit pentru prima dată o nouă „rachetă-dronă” şi a testat, de asemenea, o nouă rachetă balistică.
Zelenski l-a numit, de asemenea, pe Viktor Mîkita, guvernatorul regiunii occidentale Zakarpattia, în funcţia de adjunct al şefului biroului său pentru supravegherea regiunilor. Mîkita a declarat că una dintre sarcinile sale cheie va fi să asigure activitatea eficientă a administraţiilor militare din regiuni şi să dezvolte comunicarea şi încrederea între autorităţi, comunităţile locale şi întreprinderi.
NATIONAL
Jocurile Olimpice de la Paris au bătut recordul de bilete vândute
Publicat
acum 12 minutein
8 septembrie 2024De
adminJocurile Olimpice de la Paris au bătut recordul de bilete vândute, au anunțat duminică organizatorii, citați de Reuters. Recordul anterior fusese deținut de JO de la Londra din 2021.
În total, la Paris au fost vândute un număr record de 12 milioane de bilete pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice, conform organizatorilor.
Aproximativ 9,5 milioane de bilete au fost vândute pentru Jocurile Olimpice și 2,5 milioane pentru Jocurile Paralimpice, care se încheie duminică.
În 2012, organizatorii de la Londra au stabilit recordul pentru Jocurile Paralimpice, cu 2,7 milioane de bilete vândute, dar numai 8,2 milioane au fost vândute pentru Jocurile Olimpice.
NATIONAL
România-Lituania. Mircea Lucescu, înaintea debutului pe teren propriu: ‘Nu mai am emoţii demult’
Publicat
acum 20 de minutein
8 septembrie 2024De
adminSelecţionerul Mircea Lucescu a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, înaintea debutului său în actualul mandat la echipa naţională de fotbal a României pe teren propriu, cu Lituania, în Liga Naţiunilor, că nu se mai pune problema emoţiilor având în vedere experienţa sa.
“Eu nu mai am emoţii demult. Desigur, mă pot bucura, mă pot manifesta, dar emoţii de genul ăsta, nu. Preocupat pot să fiu de modul în care pregătesc echipa. Am ocazia să am la dispoziţie nişte jucători foarte receptivi. E meritul celor care i-au crescut şi i-au dus la nivelul acesta. Pentru că educaţia este cel mai greu lucru de dat jucătorilor. Dacă am oameni educaţi, pot avea şi rezultate. Jucătorii au într-adevăr emoţii, în ‘confruntarea’ aceasta cu suporterii ei simt prezenţa publicului. Şi sunt convins că şi mâine va fi la fel. Sper ca toţi suporterii să lase orice rivalitate deoparte şi să susţină echipa naţională”, a declarat Lucescu.
Tehnicianul spune că după partida cu Kosovo a fost dificil să pregătească partida cu Lituania într-un timp atât de scurt.
“E dificil să te recuperezi atât de repede, să faci un antrenament cu cei care nu au jucat şi apoi se pregătesc meciul într-o singură zi. Sunt mult mai importante discuţiile pe care le ai cu jucătorii. Zece minute mi-au fost de ajuns pentru analiza cu ei a meciului, i-am felicitat şi le-am spus ceea ce a spus Napoleon, că ‘cea mai mare primejdie este momentul victoriei’. Ei trebuie să înţeleagă lucrul ăsta, pentru că nu mai există echipe mici. Când se intră pe teren suntem 11 contra 11. Cel mai greu pentru jucători este atunci când nu joacă, dar sper ca prezenţa la echipa naţională să îi stimuleze. Mai ales în raportul pe care îl au cu mine. Sunt convins că vor şti să aprecieze prezenţa lor la echipa naţională şi efortul pe care trebuie să-l facă, nu doar pentru a fi prezenţi, ci şi eficienţi”, a completat Mircea Lucescu.
Lucescu, înainte de meciul cu Lituania: Încă nu am decis echipa
Selecţionerul nu a decis formula de start pentru partida cu Lituania şi a precizat că Ianis Hagi are un handicap comparativ cu ceilalţi “tricolori”, care evoluează la echipele lor de club, spre deosebire de decarul naţionalei.
“Încă nu am decis echipa, nu ştiu la ce să vă aşteptaţi, trebuie să văd care este situaţia. Ianis Hagi are un handicap enorm faţă de ceilalţi, lipsa minutelor la nivelul competiţiei şi asta este valabil pentru toată lumea, nu doar pentru el. Important este că el şi-a dorit să fie aici şi sunt convins că va fi şi în continuare. Noi trebuie să câştigăm meciul, la asta trebuie să ne gândim, nu trebuie să mă gândesc la un jucător sau altul. Pentru că după aceea, toată lumea profită de acest lucru”, a mai spus Lucescu.
Naţionala de fotbal a României, la redebutul lui Mircea Lucescu, a învins fără drept de apel selecţionata Kosovo, cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe Stadionul ”Fadil Volkri” din Prishtina, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor.
România va juca următorul meci luni, pe Stadionul Steaua din Capitală, contra Lituaniei (21:45).
ACTUAL
Cum vede un tânăr din Transnistria viitorul regiunii: Unificarea cu Moldova, unde salariile sunt și de 4 ori mai mari
Publicat
acum 23 de minutein
8 septembrie 2024De
adminUn tânăr din Transnistria care lucrează la Chișinău a stat de vorbă cu corespondenta HotNews și i-a oferit o perspectivă diferită de cea promovată de autoritățile separatiste.
- „În Transnistria, salariile sunt de 250-300 euro lunar. Am cunoscuți care lucrează la Chișinău pe funcții similare și câștigă și 1.000 de euro”, spune tânărul de 33 de ani.
Când se fac sondaje în Republica Moldova referitoare la direcția în care ar trebui să o apuce țara, către UE sau Rusia, regiunea transnistreană, de regulă, lipsește, pentru că nu se află sub controlul efectiv al autorităților legitime ale țării. Astfel, nu numai în România, dar chiar și în Republica Moldova se știu puține lucruri despre ceea ce gândesc oamenii și, mai ales, tinerii care trăiesc acolo.
Nici jurnaliștii moldoveni nu acces decât foarte rar în regiunea transnistreană. Aceștia au nevoie de o acreditare din partea așa-zisei administrații separatiste, document care, în realitate, este aproape imposibil de obținut.
În aceste condiții, opiniile transnistrenilor sunt valoroase.
Corespondenta HotNews în Republica Moldova a stat de vorbă cu un tânăr de 33 de ani din Transnistria care a venit să muncească în Chișinău în domeniul serviciilor. Tânărul a spus că nu cunoaște limba română, ci doar rusă. De asemenea, a cerut să-i fie protejată identitatea „pentru a nu avea probleme în viitor.”
Care au fost răspunsurile sale, la câteva întrebări punctuale:
„În proporție de 90%, tinerii doresc unificare cu Moldova”
– Știți cine este principalul partener comercial pentru regiunea transnistreană?
– În Transnistria avem uzine precum „Tirotex”, care confecționează lenjerie de pat și alte produse textile. Această producție este exportată în Italia, din câte știu. Ei mai produc geci, blugi, adică exportă mult în Italia și în alte câteva țări europene. A mai fost o fabrică care practic și-a suspendat acum activitatea.
Nota redacției: Potrivit datelor Biroului pentru Reintegrare, în primul semestru al anului 2024, exportul agenților economici din Transnistria către țările UE a reprezentat peste 80% din total, în creștere cu aproape 10% față de anul trecut.
– Cum ați aprecia relațiile cu Rusia?
– Din câte știu, producția agricolă a fost exportată în Rusia. Probabil că încă se mai exportă. Merele, prunele – acestea au fost întotdeauna exportate. Poate și vinul. Dar acum e posibil ca exportul să fie pe pauză.
Nota redacției: Ultimele date statistice arată că exporturile Moldovei către Rusia au ajuns la cote nesemnificative, în jur de 3%.
– Credeți că această situație reprezintă o problemă pentru regiunea transnistreană?
– Cred că da. Dacă ar fi fost exportată mai multă producție din regiunea transnistreană în alte țări, am fi avut un buget mai mare și am fi fost mai dezvoltați. Oricum, suntem o parte a Moldovei. Cred că mulți gândesc la fel.
– Credeți că această opinie este împărtășită de majoritatea locuitorilor din regiunea transnistreană?
– Eu cred că tineretul, cei cu vârste cuprinse între 18 și 33-35 ani, în proporție de 90% gândesc așa, adică doresc unificare (n.r. – cu partea dreaptă a Nistrului).
– Care ar fi motivele lor?
– Primul ar fi lipsa hotarelor, libertatea de mișcare. Mulți din regiunea transnistreană vin să lucreze la Chișinău sau în alte orașe din Moldova, unde salariile sunt mai mari. Cred că 70% din tineri „migrează” în Moldova. Cunosc mulți tineri care lucrează la Chișinău, le place, chiar dacă se întorc zilnic acasă, în Transnistria.
– Care sunt salariile în regiunea transnistreană comparativ cu cele de la Chișinău?
– În regiunea transnistreană, salariul este de aproximativ 250-300 de euro lunar, în medie. Am mulți cunoscuți care, la Chișinău, pe o funcție similară, câștigă 1000 de euro lunar, chiar și mai mult.
„Am prieteni atât din Ucraina, cât și din Moldova”
– Cum percep oamenii din regiunea transnistreană relațiile dintre Rusia și Republica Moldova și dintre Rusia și Ucraina?
– Pot să vorbesc în numele tineretului, deoarece, probabil, generația de la 45 de ani în sus gândește puțin diferit. În regiunea transnistreană sunt foarte mulți tineri din Ucraina. Am mulți cunoscuți care s-au mutat temporar aici și lucrează aici. Mulți s-au mutat ulterior în Europa pentru a munci.
Nu avem niciun conflict, nici pe criterii de limbă, nici de altă natură. Niciodată nu am văzut să fie cineva nemulțumit în acest sens. Am mulți prieteni, atât din Ucraina, cât și din Moldova. Relațiile sunt foarte bune, niciodată nimeni nu a fost limitat în drepturi.
– Însă oamenii din alte generații au o altă atitudine?
– Probabil că generațiile mai în vârstă privesc lucrurile din perspectiva lor: mulți dintre ei lucrează la stat, alții sunt deja pensionari și sunt mulțumiți de ceea ce au. Generației mai tinere nu-i ajung salariile actuale și nu au locuri de muncă suficiente. Din aceste motive, toți pleacă. Foarte puțini tineri rămân. Dacă analizăm proporția populației, cred că aproximativ 70% sunt persoane în vârstă și 30% sunt tineri, din care 20% pleacă și doar 10% rămân.
– Care este atitudinea față de războiul din Ucraina?
– Evident că toți sunt împotriva războiului. Împotriva cui și cu cine se luptă?
– Cum credeți că va fi posibilă soluționarea problemei transnistrene, în sensul reintegrării țării?
– Cred că este un scenariu real, doar că nu este clar când anume se va întâmpla acest lucru. Însă am o senzație că totul merge în această direcție, începând cu numerele de înmatriculare neutre pentru automobile. Ulterior, probabil, după numerele neutre se va trece la cele moldovenești.
Nota redacției: Un proiect de lege depus în Parlamentul de la Chișinău le dă dreptul locuitorilor din stânga Nistrului să-și înmatriculeze mașinile cu așa-numite „plăcuțe neutre”, până la 31 decembrie, ceea ce le permite să participe la traficul internațional.
– Ne puteți spune, vă rog, dacă sunteți de acord să publicăm imaginea dumneavoastră și numele?
– Nu neapărat, dar nu aș vrea să se întâmple ceva ulterior… Mi-am exprimat opinia personală și pe cea a prietenilor mei, care provin din diverse părți ale Transnistriei. Așa vedem noi lucrurile.
Transnistria, un conflict înghețat
„Republica Sovietică Socialistă Moldovenească Transnistreană” a fost autoproclamată pe 2 septembrie 1990. Nu a fost recunoscută oficial de niciun stat membru ONU.
În martie 1992, așa-numita criză transnistreană a escaladat într-un război care a durat câteva luni și s-a soldat cu câteva sute de victime. Conflictul a fost înghețat până în prezent, iar reglementarea acestuia se încearcă în cadrul mai multor formate de negocieri, unul dintre acestea, „5+2″.
Acest format a fost suspendat de la începutul războiului, deoarece ambele țări implicate, Ucraina și Rusia, sunt parte a negocierilor.
Guvernul sudanez respinge o concluziile unui Raport ONU cu privire la atrocitățile comise în războiul civil în desfășurare în Sudan
„Asta este”: Reacția lui Marcel Ciolacu la dronele rusești care au intrat în spațiul aerian românesc
Mișcare ciudată a lui Zelenski: A mazilit un ministru și apoi l-a recuperat în echipa sa de consilieri
Jocurile Olimpice de la Paris au bătut recordul de bilete vândute
România-Lituania. Mircea Lucescu, înaintea debutului pe teren propriu: ‘Nu mai am emoţii demult’
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
Un grav accident rutier în care un autoturism a intrat într-un cap de pod s-a produs în această dimineață în...
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu CJ Argeș, a stabilit azi Tribunalul Specializat Argeș. Procesul vizează anularea unui act emis...
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Până la sfârșitul lunii septembrie primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și...
Curtea de Argeș
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
Un grav accident rutier în care sunt implicate două autoturisme, produs pe DN 73C, pe dealul Momaia din Tigveni. Paramedicii...
ATENȚIE! Sâmbătă se închide complet Transfăgărășanul între Cetatea Poienari și Bâlea Lac
Sâmbătă, 07 septembrie 2024, în intervalul orar 07.00 – 18.00 circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule,...
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
Un violent incendiu a izbucnit cu putin timp in urma într-o gospodărie din comuna Băiculesti, satul Zigoneni. Din primele informații,...
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
În noaptea de 30 spre 31 august a.c., în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș...
ACUM! Moarte șocantă la Curtea de Argeș – Bărbat prăbușit pe terasa unui magazin din Noapteș – POLIȚIA LA FAȚA LOCULUI
Incident șocant în urmă cu puțin timp in cartierul Noapteș din Curtea de Argeș! Un bărbat în vărstă de 50...
Mioveni
ISU Argeș angajează personal – 30 pompieri și 6 șoferi VEZI DETALII
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș scoate la concurs un număr de 36 de posturi cu încadrare directă...
ATENȚE! Se prelungesc restricțiile de circulație pe roate drumurile din Argeș, din cauza caniculei
Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie, și marți, 16...
ARGEȘUL PÂRJOLIT! Incendii de vegetație la Valea Danului, Cepari și alte 6 localități
Pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeşeni, în unele cazuri alături de cetățeni şi Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență,...
Alertă Cod Roșu de Caniculă în tot județul Argeș – avertisment fără precedent de la ANM
Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, valabile și în județul nostru, pentru zilele...
Câmpulung
NU RATA! Poliția Argeș face angajări! Se caută ajutor de șef de post la Valea Iașului și alte 8 comune, secretare și ingrijitori
Începând cu data de 19 august a.c., s-a dat startul înscrierilor pentru concursurile în vederea ocupării unor posturi în Inspectoratului...
DE NERATAT! ISU Argeș angajează pompieri și șoferi – Zeci de posturi disponibile pentru Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung
I.S.U. Argeș angajează 30 de posturi soldați profesioniști (servanți) și 6 șoferi profesionisti pentru unitatile de pompieri din Pitești, Curtea...
VIDEO, ACUM! ARDE UN CUNOSCUT RESTAURANT DIN ARGEȘ!
În aceste momente, pompierii de la Detașamentele Câmpulung, Pitești și Punctul de Lucru Rucăr intervin cu trei autospeciale de stingere,...
În Trend
- ACTUALacum o săptămână
La un pas de tragedie în Curtea de Arges! Șoferul camionului spune că din cauza bumperelor i-au căzut lemnele pe carosabil
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Moarte șocantă la Curtea de Argeș – Bărbat prăbușit pe terasa unui magazin din Noapteș – POLIȚIA LA FAȚA LOCULUI
- ACTUALacum 6 zile
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO La Momaia, în primul tunel forat de autostradă din România. E pe primul lot de munte din A1 Sibiu – Pitești, între Curtea de Argeș și Tigveni
- ACTUALacum 2 săptămâni
A fost scandal monstru la Curtea de Argeș – Tănăr din oraș din bătut crunt de 4 turiști
- ACTUALacum 3 zile
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
- ACTUALacum 6 zile
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
- ACTUALacum 6 zile
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE