Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

BOMBĂ! Narcis Sofianu anunță REFERENDUM pentru DEMITEREA PRIMARULUI de la Călinești

Publicat

in

Valuri de reacții după emisiunea Chestiuni Arzătoare de aseară de la PROFI 24 TV, în care s-a probat cu dovezi clare faptul că primarul PSD de la Călinești s-a folosit de funcție și banul public pentru a obtine favoruri sexuale de la o angajată, culmea, propria sa nepoată. Liderul Ligii Aleșilor Locali din PNL, consilierul Județean Narcis Sofianu, susține că PSD Argeș nu a făcut suficient prin suspendarea primarului Mihai Georgescu din toate funcțiile politice din partid. ” Clar, nu este suficient, raportat la ce a făcut primarul. Nu e tîrziu, totuși, ca PSD Argeș să ceară public demisia lui Mihai Georgescu din funcția de primar. Omul acesta a profitat de funcție și banii cetățenilor pentru a-și satisface plăcerile carnale afectând grav imagina alesului local, al primarului din această țară. Dacă primarul Georgescu nu își va da demisia după solicitarea liderilor județeni, PSD ar trebui să se ralieze demersului celor care vor iniția referendumul pentru demiterea primarului”, ne-a declarat Narcis Sofianu, președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

FMI vine la București! Ce discuții va purta echipa Fondului Monetar Internațional cu autorităţile române

Publicat

in

Fondul Monetar Internațional a transmis că în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, o echipă a FMI se va afla la Bucureşti pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, declara în urmă cu câteva zile că nu se pune problema unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci de respectare a unor angajamente faţă de Comisia Europeană.

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică

Publicat

in

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit duminică despre zborurile anulate. 

Acesta spune că noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air, iar în acel proiect este un articol ce poate să le dea pârghiile necesare pentru a interveni, pentru că ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”.

Preşedintele ANPC a declarat la Prima News că în cazul zborurilor anulate autoritatea nu are pârghiile necesare pentru a lua măsuri şi să sancţioneze o companie care îşi desfăşoară activitatea administrativ şi juridice pe teritoriul altei ţări europene.

”Trebuie ca prin Centrul European al Consumatorilor, structură europeană, să fie anunţată autoritatea din ţara respectivă”, a spus Constantinescu, el precizând că i-a invitat pe reprezentanţii din România ai Wizz Air şi ”au avut o atitudine mai mult decât fermă”.

”Ministerul Transporturilor, prin domnul secretar de stat Bogdan Mândrescu, i-a invitat la o video întâlnire, s-au pus tranşant problemele şi au fost continuate discuţiile înclusiv până la nivelul săptămânii trecute de către Autoritatea noastră. Am înţeles că au rămas undeva la două zeci şi ceva de consumatori ce nu şi-au primit banii înapoi”, a mai spus Horia Constantinescu, el arătând că Ministerul Economiei, coordonatorul ANPC, a invitat la o discuţie faţă în faţă reprezentanţii companiei Wizz Air şi s-au stabilit clar o serie de măsuri.

Şeful ANPC a subliniat că ”noua lege a Protecţiei Consumatorilor, iniţiată de deputatul PSD Laura Vicol, după 30 de ani, Autoritatea desfăşurându-şi activitatea după o Ordonanţă din 1992, este ”blocată de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air”.

Acolo este un articol ce poate să ne dea pârghiile necesare”, a afirmat Horia Constantinescu, el explicând că în legea aflată în Parlament, ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”, notează news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend