Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Blocul Național Sindical intervine în scandalul concedierilor de la Poșta Română

Publicat

in

BNS a transmis, recent, ministrului interimar al Cercetării, Inovării și Digitalizării o informare în care invocă intervenția ministerului tutelar în scandalul concedierilor impuse la Poșta Română de directorul general provizoriu, Valentin Ștefan.

Revoltat de presiunile și acțiunile de instigare la dezbinare a salariaților din CNPR pe care le practică Valentin Ștefan, pentru a-și atinge scopul de impunere a propriei organigrame și concediere a câtorva sute de angajați, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, afiliat BNS, a adus în discuția blocului situația explozivă din compania națională de servicii poștale.

În sesizarea transmisă ministrului interimar al MCID, Virgil Popescu, Dumitru Costin,  președintele BNS, atrage atenția că o modificare de asemena anvergură a structurii unui operator economic de importanța Poștei Române nu poate fi făcută nici fără acordul sindicatului și nici de un director general provizoriu și un Consiliu de Administrație, tot provizoriu, cu mandate de 4 luni, cum este cazul CNPR.

De asemenea, BNS solicită definitivarea procedurilor de numire a unui CA și a unui director general cu mandate pline de 4 ani, în conformitate cu OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Armata sudaneză a anunţat uciderea comandantului Forţelor de Reacţie Rapidă din Darfur

Publicat

in

Armata sudaneză a anunţat vineri că l-a ucis pe comandantul formaţiuni paramilitare sudaneze Forțele de Sprijin Rapid (RSF) din Darfur, Ali Yagoub Gibril, în timpul unei bătălii din oraşul al-Fashir, informează Reuters.

Ali Yagoub Gibril era pe lista persoanelor supuse sancţiunilor SUA. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea RSF.

Gibril a fost un comandant de frunte pentru RSF în al-Fashir, ultimul oraș important din regiunea Darfur din Sudan pe care forța paramilitară nu îl controlează.

Armata a precizat într-o declarație că Yacoub a fost ucis în timp ce un atac RSF a fost dejucat vineri dimineața de trupele sale și de „forțele comune” aliate care luptă alături de ea – o referire la fostele grupuri rebele non-arabe din Darfur, care sunt aliniate cu armata.

RSF a asediat al-Fashir, un oraș de 1,8 milioane de locuitori, de câteva săptămâni, iar oficialii de rang înalt ale ONU au avertizat că agravarea conflictului de acolo ar putea declanșa violențe intercomunitare pe scară largă.

Consiliul de Securitate al ONU a cerut joi oprirea asediului.

Războiul dintre armată și RSF a izbucnit din cauza condițiilor pentru o tranziție la democrație la mijlocul lunii aprilie a anului trecut în capitala Khartoum, răspândindu-se în curând și în alte părți ale țării.

Conflictul a dus la cea mai mare criză de strămutare din lume, la reînnoirea violenței etnice în Darfur, pusă pe seama RSF și a aliaților săi și la o creștere bruscă a foametei extreme.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Liderii PNL au stabilit în unanimitate – Exclus să susțină un PSD-ist la prezidențiale

Publicat

in

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, vineri, că liderii filialelor judeţene au participat la analiza rezultatelor alegerilor, cifre care „reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”. La finalul unei şedinţe care a durat peste şase ore, liberalii au stabilit că vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

„Am avut o analiză a rezutatelor şi, sigur, am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la BEC. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi”, a defclarat, vineri, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a mulţumit din nou celor care au votat PNL, dar şi celor care nu au ales candidaţii partidelor şi care, la următoarele alegeri, „vor cântări şi vor vedea toate realizrile pe care PNL le-a realizat în administraţia locală şi la givernare”.

„Acest vot totodată reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”, a mai declarat Ciucă.

„Am avut dialog şi am lăsat fiecare preşedinte de filială să-şi exprime propria analiză, propriul punct de vedere. La final am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare”, a anunţat liderul PNL.

Ciucă a anunţat că toţi preşedinţii de filială au stabilit, în unanimitate, ca liberalii să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend