Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Benjamin Netanyahu respinge categoric planul lui Biden pentru Gaza: ‘Dar vă pot garanta un lucru (…), vom schimba această realitate’

Publicat

in

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins joi presiunile internaţionale legate de operaţiunile armatei sale, într-un scurt comunicat emis după o reuniune de evaluare a situaţiei de securitate în ţară, scrie agenţia EFE, scrie AGERPRES.

Efortul militar israelian, afirmă Netanyahu, “se desfăşoară în mijlocul unei complicate presiuni internaţionale”. “Dar vă pot garanta un lucru (…), vom schimba această realitate”, mai spune premierul israelian în mesajul său.
El menţionează în continuare că Israelul se confruntă cu o situaţie dificilă “pe multe fronturi”, respectiv în sud, în Fâşia Gaza, unde continuă ofensiva contra grupării Hamas, în nord, unde armata israeliană are zilnic schimburi de focuri cu Hezbollahul libanez, precum şi în centrul ţării odată cu intensificarea violenţelor în Cisiordania.

Acest scurt comunicat este singura reacţie de joi a guvernului israelian faţă de diferitele declaraţii ce intensifică presiunea internaţională asupra Israelului, deşi de obicei membrii guvernului israelian răspund destul de rapid declaraţiilor de acest fel.

Liderii a 17 țări, printre care și România, declarație comună a liderilor privind Gaza

Într-una dintre acestea, liderii din 16 ţări au sprijinit joi mai devreme iniţiativa preşedintelui american Joe Biden privind încetarea focului în Fâşia Hamas şi au îndemnat Israelul şi gruparea palestiniană Hamas să o accepte.

“A sosit momentul ca acest război să se încheie şi acest acord este un punct de plecare necesar”, a transmis Casa Albă într-un comunicat comun semnat de Joe Biden şi de alţi 16 lideri, din Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franţa, Germania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, România, Serbia, Spania şi Thailanda.

“În acest moment decisiv, îndemnăm liderii Israelului şi pe cei ai Hamas să facă ultimele compromisuri necesare pentru încheierea unui acord şi sprijinirea familiilor ostaticilor noştri, precum şi a celor aflaţi de ambele părţi ale acestui teribil conflict, inclusiv a populaţiei civile”, se arată în declaraţie.

Planul anunţat vineri seară de preşedintele american – o foaie de parcurs propusă, potrivit lui Biden, de Israel – prevede într-o primă etapă o încetare a focului de şase săptămâni însoţită de retragerea trupelor israeliene din zonele dens populate ale Fâşiei Gaza, eliberarea unora dintre ostaticii deţinuţi de Hamas (femeile şi cei bolnavi) şi a prizonierilor palestinieni, iar în a doua etapă, ale cărei detalii rămân să fie stabilite, ar urma o încetare a focului permanentă şi eliberarea tuturor ostaticilor.

Premierul Netanyahu a declarat luni că propunerea preşedintelui american este incompletă. “Afirmaţia conform căreia am convenit o încetare a focului fără să fie îndeplinite condiţiile noastre nu este corectă”, a reacţionat premierul israelian, care a precizat că susţine doar un armistiţiu temporar pentru eliberarea ostaticilor.

La rândul ei, mişcarea Hamas a estimat că “un acord care nu include explicit o încetare a focului permanentă nu are niciun sens”.

În acest timp continuă negocierile dintre Israel şi Hamas, mediate de Qatar, Egipt şi SUA şi care au ca obiective principale încetarea focului în Fâşia Gaza, după opt luni de război sângeros, şi eliberarea ostaticilor capturaţi de Hamas în incursiunea armată din 7 octombrie în sudul Israelului.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Sfaturile lui ÎPS Teodosie i-au enervat pe Cristi Danileț și Adriana Stoicescu: Judecătorii îl bagă în corzi

Publicat

in

Sfaturile Arhiepiscopului Tomisului i-au scos din sărite nu doar pe românii care cred că biserica e cam strictă, ci și pe doi cunoscuți judecători. Dacă magistratul Cristi Danileț s-a pensionat, judecătoarea timișoreană Adriana Stoicescu e încă activă profesional și contondentă când vine vorba de îngrădirea libertății femeilor!

Cristi Danileț crede că riscăm să ajungem ca în țările islamiste, unde libertățile femeilor sunt grav îngrădite

„ÎPS Teodosie vrea ca femeile căsătorite să poarte batic pe cap, că altfel e păcat. Eu zic să ne ferească Cerul și Rațiunea să ajungem ca alte state, unde femeile au fost deja coborâte la stadiul de obiecte deținute de bărbații lor de acasă!”, a declarat Dănileț pentru ȘtirideCluj.ro.

Judecătoarea Adriana Stoicescu spune că datoria femeii nu e să încaseze bătăi de la soț și să fie tâmpită!

Dumnezeu nu ne cere sa fim prosti.

De ce ne-ar cere noua, femeilor, sa fim tampite?

Nu, sa stai langa un bărbat betiv, care iti rupe spinarea, nu înseamnă sa iti duci crucea.

Sa stai langa un prunc ce nu se poate misca si sa il ingrijesti ani întregi, asta e o Cruce.

Sa iti hranesti sotul bolnav, sa il speli ca pe un bebeluș, pana la moartea cea izbavitoare, asta e Cruce.

Desigur, voi, preasfintisorii, va doriti sa ne intoarceti cu 200 de ani in urma, cand vaca din batatura era mai importanta decat nevasta.

Dar, ce sa vezi, nu prea mai avem chef.

Nu mai suntem dispuse sa fim niste corpuri de mobilier din dotarea stapanului, desi asta ne sfatuiti, nu-i așa?

Daca ma intrebati, instigarea la prostie si imbecilitate ar trebui incriminata pentru ca, într-o buna zi, o fatuca din cele ce va asculta fara sa puna intrebari, va fi gasita cu gatul taiat, rupta in prealabil in bataie de prea iubitul ei soț, stapan, cum ar veni.

Nu v-am auzit, pe niciunul din astia, sfintisori in viata, sa va ingrijorati ca fete de 14 ani sunt violate de proprii tati, dar va dati cu capul de pereti ca nu purtam poale pana la pamant și, eventual, burka, asa cum, de fapt, va doriti.

Enervant de fericiților si inaltilor, daca ar fi dupa echipa voastră, pentru mine si altele ca mine nici in iad nu ar fi loc.

Ati inventa o anexa la iad, loc mic și friguros, pe care sa scrie “femei destepte, independente si care gândesc”.

Catolica, divortata, singura, ma declar vinovata.

Imi petrec vara in pantaloni scurți, ca sa imi expun picioarele lucrate din greu la sala, beau gin tonic cu Mariana, prietena mea si citesc, ca o nenorocita, Origen

Dar, da, port basma ca sa nu fac insolatie.

Acasa, in loc sa tricotez sosete, alerg in fiecare zi, ma machiez, port rochii scurte și tocuri, dar asta nu ma impiedica sa fiu in fiecare duminica la slujba si sa imi fac Rozariul zilnic

Singura mea consolare e aceea ca ne vom intalni pe coridoare, la Marea Judecata, unde eu voi fi cercetata pentru sentințele strâmbe iar voi, prea fericitilor, pentru sfaturile tampite pe care le dați.

Nu am nicio îndoială ca Dumnezeu va găsi niste circumstanțe atenuante pentru mine, dar nicio clementa pentru fariseismul si ipocrizia voastră.

Liber la dat cu pietre, sunt in concediu…., a scris Stoicescu pe Facebook.

Iată declarația făcută de IPS Teodosie care a isterizat întreaga țară!

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mihai Polițeanu, primarul ales al Ploieștiului: Municipiul e în pericol să rămână fără apă caldă și căldură la iarnă

Publicat

in

Mihai Polițeanu, primarul ales al Ploieștiului spune că municipiul e în pericol să rămână fără apă caldă și căldură la iarnă.

“De aceea toate forțele politice din oraș au trecut peste orgolii și s-au unit într-un apel comun la Guvernul României semnat de parlamentarii de Prahova, de primarul ales al Ploieștiului și de președintele ales al Consiliului Județean Prahova. Mulțumesc tuturor partidelor din Ploiești, care au dat dovadă, cu această ocazie, de solidaritate în slujba ploieștenilor.

Pentru a-și constitui stocul obligatoriu de gaze naturale Termo Ploiești trebuie să se împrumute, iar Primăria trebuie să garanteze împrumutul. Pentru a se întâmpla acestt lucru, e nevoie de derogare de la lege, altfel orașul rămâne fără căldură și apă caldă, din cauză că Termo Ploiești nu are bani de gaze naturale.

Astfel, am trimis premierului Marcel Ciolacu și guvernului României o scrisoare prin care solicităm să se ofere unităților administrativ-teritoriale (în cazul nostru, Ploieștiului), posibilitatea garantării de împrumuturi de la băncile comerciale sau alte instituții de credit contractate de operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine care prestează serviciul public de producere a energiei termice în sistem centralizat pentru achiziția de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2024-2025 (în cazul nostru, Termo Ploiești SRL).

O măsură identică a fost adoptată de Guvernul României prin ordonanța 41 din 31 august 2023 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, care a permis asigurarea energiei termice pentru Ploiești și alte UAT-uri în sezonul rece 2023-2024.

Adoptarea cu prioritate a acestei măsuri este urgentă, având în vedere obligația de constituire a stocului minim de gaze naturale până la data de 31 octombrie 2024 și plata acestora, precedată de procedurile de contractare a împrumutului necesar”, se precizează în comunicatul de presă al edilului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend