Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BCR listează o nouă emisiune de obligațiuni verzi la Bursa de Valori București

Publicat

in

NATIONAL

Preşedintele lui Tottenham ar putea lua în calcul vânzarea clubului

Publicat

in

Preşedintele lui Tottenham Hotspur, Daniel Levy, a dezvăluit că ar putea lua în calcul vânzarea clubului din Premier League dacă ar fi în interesul acestuia, informează DPA, potrivit Agerpres.

Daniel Levy a afirmat pentru prima oară că ar fi „deschis” să-şi vândă participaţia la Tottenham dacă acesta ar fi un lucru bun pentru club.

Levy este preşedintele lui Spurs din 2001 şi conduce afacerile pentru acţionarul majoritar ENIC, care deţine 86,58% din club. Celelalte 13,42% din acţiuni sunt deţinute de aproximativ 30.000 de persoane.

Prima jumătate a anului 2023 a fost agitată pentru Tottenham, ceea ce a făcut ca mai mulţi suporteri să ceară plecarea lui Levy, dar starea de spirit s-a schimbat după numirea antrenorului Ange Postecoglou în luna iunie.

Atmosfera este din ce în ce mai bună pe teren, însă rămân tesiuni în afara lui, fanii protestând înainte de victoria de luna trecuta împotriva lui Manchester United din cauza deciziei clubului de a creşte preţurile biletelor pentru acest sezon.

Între timp, Joe Lewis, care a fost proprietarul lui Tottenham până în octombrie anul trecut, când acţiunile clubului au fost predate trustului familiei sale, a fost acuzat în luna iulie de trafic de informaţii privilegiate în Statele Unite.

Interesul pentru Tottenham a crescut de când clubul a inaugrattadionul cu 62.850 de locuri în 2019. Potrivit presei, la începutul acestui an Levy s-a întâlnit cu preşedintele Qatar Sports Investments, Nasser Al-Khelaifi, pentru a discuta despre cumpărarea de către QSI a unui pachet minoritar. Spurs a dezminţit aceste informaţii.

Miercuri, într-un interviu pentru Bloomberg de miercuri, Levy a confirmat că acţionarii lui Spurs vor fi deschişi să vândă clubul dacă va exista o „propunere serioasă”.

„Nu am niciun interes real să plec de la Tottenham, însă am datoria sa iau în considerare orice ar putea dori cineva să propună”, a declarat Levy.

„Nu este vorba despre mine, ci despre ceea ce este potrivit pentru club. Avem 30.000 de acţionari care deţin aproximativ 13,5%. Conducem acest club ca şi cum ar fi o companie publică”, a spus preşedintele grupării londoneze.

„Dacă cineva vrea să facă propuneri serioase consiliului de administraţie al lui Tottenham, vom lua asta în considerare împreună cu consilierii noştri. Iar dacă noi

am simţit că este în interesul clubului, am fi deschişi pentru orice”, a adăugat el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bulgaria îl expulzează pe șeful Bisericii Ortodoxe Ruse din Sofia / Reacția Moscovei: „spirit diabolic”

Publicat

in

Bulgaria i-a expulzat joi pe șeful Bisericii Ortodoxe Ruse din Sofia și pe doi preoți belaruși, acuzându-i că servesc interesele geopolitice ale Moscovei, o măsură calificată drept „diabolică” de Rusia, potrivit AFP.

Eleonora MitrofanovaFoto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia

Agenția Națională de Securitate a anunțat expulzarea celor trei bărbați, referindu-se la ei doar prin inițialele și naționalitatea lor, precum și o interdicție de intrare de cinci ani împotriva lor.

Bărbații sunt acuzați că au pus în aplicare „strategia hibridă a Rusiei, care vizează influențarea proceselor socio-politice din Bulgaria în favoarea intereselor Kremlinului”, potrivit unui comunicat.

Într-un mesaj postat pe Facebook, ambasada rusă a precizat că printre aceștia se numără și reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse din Sofia, arhimandritul Vassian.

Ambasadoarea Eleonora Mitrofanova a adăugat: „Acest caz este fără precedent”, rod al unui „spirit diabolic”, într-o înregistrare video difuzată de agenția oficială de presă TASS.

La Moscova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, s-a declarat „indignată și șocată”.

„Acest lucru arată încă o dată” că guvernul proeuropean care conduce în prezent Bulgaria „s-a angajat pe calea distrugerii nu doar a contactelor politice la nivel de stat, ci și a legăturilor culturale și umanitare dintre popoarele noastre”, a scris ea într-un comunicat.

Biserica rusă Sfântul Nicolae, „care a servit ani de zile ca loc de rugăciune comună a rușilor și bulgarilor, va fi acum închisă”, a adăugat ea.

Această frumoasă clădire religioasă cu cupole aurii și țigle multicolore, situată în centrul Sofiei, atrage de asemenea mulți turiști.

Membră a UE și a NATO, țară slavă și ortodoxă, Bulgaria este apropiată istoric și cultural de Moscova. Dar relațiile au fost tensionate de la începutul invaziei rusești în Ucraina.

În iunie 2022, Sofia a anunțat expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rus.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend