Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bani de la Guvern pentru strada surpată în Slănic, Prahova. Ciolacu: Trebuie să rezolvăm acea situație de criză, este o problemă de siguranță a locuitorilor

Publicat

in

Guvernul va aproba joi alocarea unor fonduri în regim de urgență pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova. „Trebuie să rezolvăm acea situație de criză acolo unde strada s-a surpat, este o problemă de siguranță a locuitorilor orașului. Și vom aloca suma solicitată, circa 12 milioane de lei și sper ca lucrurile să reintre cât de curând în normal”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Stradă surpată în Slănic, PrahovaFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat marți, 7 mai, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției, că miercuri vor fi demarate foraje în zona în care s-a surpat strada din Slănic, pentru a se obține o imagine clară asupra solului şi subsolului.

De asemenea, reprezentanţii Institutului National pentru Fizica Pământului (INFP) vor face noi măsurători care să confirme eventuale modificări sau stagnări ale tasărilor în acel perimetru, informează Agerpres.

Prefectul a transmis populaţiei din Slănic, în special din zona străzilor 23 August şi Tudor Vladimirescu, că a demarat procedura pentru întocmirea unei hotărâri de guvern care să susţină cheltuielile localităţii rezultate în urma surpării din 25 aprilie.

Când se va lua o decizie privind întoarcerea oamenilor evacuați

„Sper ca vineri, după prezentarea rezultatelor forajelor, să avem posibilitatea să luăm o hotărâre cu privire la o posibilă întoarcere a persoanelor evacuate”, a arătat prefectul.

De asemenea, acesta a informat că a solicitat ca, în cel mai scurt timp, operatorul Consiliului Judeţean, Hidroprahova, să intervină punctual şi apoi să reia serviciile de utilitate publică pentru populaţia din zonă, „aşa cum restul operatorilor au făcut-o deja”.

„Aştept ca ei să pună în practică hotărârea Comitetului Judeţean în acest sens”, a adăugat prefectul.

Drăgănescu a mai menţionat că blocurile, în urma expertizelor vizuale, nu dau semne de deteriorare.

„Pentru aflarea cauzelor aşteptăm rapoartele finale şi, până atunci, am demarat controale punctuale ale autorităţilor acolo unde s-a intervenit asupra solului pentru a avea o imagine clară în ceea ce priveşte legalitatea acestor lucrări. (…) Acţionăm pe două planuri bine determinate în aşa fel încât, pe lângă rezolvarea punctuală a fenomenului de pe strada 23 August, să se iniţieze de către Consiliul Local procedurile necesare executării unor studii şi expertize pentru întregul oraş”, a mai arătat Emil Drăgănescu.

Într-o informare ulterioară de presă, prefectul a precizat că persoanele care au solicitat cazare sunt găzduite în condiții hoteliere și pensiuni vor avea posibilitatea să revină la locuințele lor oricând doresc pentru a-și verifica bunurile și proprietatea.

Strada 23 August din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, pe 25 aprilie, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având aproximativ doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă.

În urma incidentului, 58 de oameni au fost evacuați.

Vinerea trecută, autoritățile din județul Prahova au anunțat că, în urma intervenţiilor realizate în regim de urgenţă, au fost terminate operaţiunile de umplere a craterului format.

Cu o zi înainte, autoritățile au decis evacuarea a încă unui bloc de locuinţe din Slănic, după ce surparea care a apărut pe strada 23 August s-a accentuat. Astfel, alte16 persoane au fost „rugate” să îşi părăsească locuinţele, după ce în groapa apărută în stradă s-a scufundat, pe verticală, un stâlp. Anterior, 42 de locuitori ai oraşului Slănic fuseseră evacuaţi.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Incendiu devastator la Nisa – Cel puțin șapte persoane ș-au pierdut viața

Publicat

in

Un incendiu devastator a cuprins o clădire din Nisa. Cel puţin şapte persoane, între care un copil, au murit în cursul nopţii într-o clădire devastată de flăcări din cartierul Moulins din Nisa, au declarat joi pompierii citaţi de AFP, notează news.ro.

Pompierii au fost chemaţi în jurul orei locale 2.30 la un incendiu la etajul şapte al unei clădiri din acest cartier foarte populat al oraşului. Când au ajuns la faţa locului, serviciile de urgenţă s-au confruntat cu un incendiu violent într-un apartament. În ciuda resurselor considerabile puse în aplicare, “din păcate, şapte persoane au murit în incendiu”, au declarat serviciile de urgenţă. Trei persoane au fost, de asemenea, rănite şi au fost transportate la spital.

Un total de 25 de maşini şi 72 de pompieri au fost implicaţi în lupta împotriva incendiului.

Cauza lui nu este cunoscută deocamdată.

Victimele par să fie membrii aceleiaşi familii, potrivit viceprimarului din Nisa.

Pompierii au evacuat clădirea şi 33 de persoane au fost cazate în altă parte.

Incendiul a fost stins dimineaţă, la ora 7, iar autorităţile au deschis o anchetă.

Citeste mai mult

NATIONAL

Vești bune despre cel mai așteptat proiect energetic! Burduja: ‘Avem şanse să îl punem în funcţiune în luna decembrie’

Publicat

in

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că proiectul de la Iernut este cel mai important şi cel mai aşteptat şi are un grafic accelerat de lucrări, fiind un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată.

“Am parcurs stadiul principalelor proiecte care au şanse să fie puse în funcţiune anul acesta. Iernut, sigur că e cel mai important şi cel mai aşteptat, un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată, cu un grafic accelerat de lucrări”, a spus ministrul Energiei. ”Avem şanse să îl punem în funcţiune în luna decembrie anul acesta”, a completat Burduja, conform news.ro.

Ministrul Energiei a subliniat că, la Complexul Energetic Oltenia este o altă investiţie importantă, Grupul 5 Rovinari, care în septembrie ar trebui să intre în probe şi de la 1 octombrie să avem producţie foarte importantă cu un grup modern.

”De asemenea, există o centrală nouă în cogenerare în execuţie, cu grad ridicat de finalizare, undeva la 95%, la Năvodari, un proiect al Fondului româno-kazah, întârziat peste un an, un an şi jumătate. Mi s-a promis de când am început mandatul că se va termina peste o lună, peste două, peste trei. Am solicitat companiei Rompetrol, antreprenorului general, finalizarea acestei investiţii, care ar însemna 80 MW”, a anunţat ministrul, precizând că este o capacitate importantă.

Burduja a mai spus că i-a convocat săptămâna viitoare la o întâlnire special pentru această investiţie”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend