Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Azi începe noul an şcolar 2023-2024, cu scandaluri, lipsuri şi probleme

Publicat

in

Azi, 11 septembrie, trei milioane de elevi revin în clasele de curs, în condiţiile în care învăţământul românesc e marcat de scandaluri şi lipsuri.

Anul şcolar începe cu scandaluri, lipsuri şi probleme. Sute de şcoli sunt transformate în şantiere, mii de elevi sunt nevoiţi să înveţe în trei schimburi sau să facă naveta la alte unităţi de învăţământ. Alte câteva sute de şcoli nu au autorizaţie ISU, iar mulţi părinţi s-au revoltat când au auzit de testarea antidrog a elevilor şi de montarea de camere video în toate clasele. 

Probleme au şi părinţii cu copii de creşă sau grădiniţă. Deficitul de locuri este alarmant, iar familiile sunt nevoite să plătească mii de lei la privat.

Deşi au avut la dispoziție trei luni, multe autorități locale nu au fost în stare să finalizeze lucrările de renovare din şcoli. La nivel național, în 600 de şcoli este șantier, iar mii de elevi vor fi relocaţi sau vor învăța în trei schimburi.

Probleme sunt şi cu școlile fără autoritățile ISU. Sute de unități de învățământ încă nu au reușit să le obțină. Nici mii de părinți nu au reușit să obţină un loc în creşele şi grădiniţele de stat. Aşa că sunt nevoiţi să dea mii de lei la unități private sau pentru bone.

De departe însă scandalul momentului este provocat de montarea de camere video în toate clasele şi de testarea antidrog a elevilor. În mod paradoxal, mulți parinţi se opun sub pretextul că elevii vor deveni victime ale bullying-ului.

Supărări mari au şi profesorii. Legea salarizării nu este nici acum gata, deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple încă din luna iunie. Din cauza salariilor inechitabile, mulţi directori demisionează, iar liderii sindicali avertizează ca vor reîncepe protestele dacă oficialii nu se ţin de promisiuni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Noul logo al Facebook, subiect de ironii si glume

Publicat

in

Schimbarea – ca si inexistenta – decisa de compania Meta pentru Facebook este subiect de critici, glume si ironii. Practic, logo-ul e la fel, s-a schimbat doar putin nuanta de albastru si litera f, insa modificarile sunt insesizabile. Expertii in marketing sunt de parere ca Meta ar fi trebuit sa treaca sub tacere aceasta asa-zisa schimbare de logo, care, practic nu e vizibila. Dar compania condusa de Mark Zuckerberg a vrut sa iasa in evidenta si a trimis un comunicat de presa pentru a explica aceasta schimbare. In plus, internautii din toate colturile lumii au ironizat “noua” sigla Facebook, inclusiv cu meme haioase. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/facebook-si-a-schimbat-logo-ul/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce avere are Dumitru Buzatu. Încasa venituri ca președinte al CJ Vaslui, venituri din pensie, indemnizație de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei

Publicat

in

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, prins vineri seară în flagrant de DNA în timp ce lua o mită de peste un milion de lei, încasa venituri ca preşedinte de CJ, venituri din pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Buzatu are mai multe terenuri în localitatea Zapodeni, din Judeţul Vaslui, achiziţionare în 2018: 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la ”alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil” şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea ”altele”.

El mai deţine proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în co-proprietate.

În 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea ”altele”.

Are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Buzatu are un autoturism Lada fabricat în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752 din 1984 şi un Mercedes Benz din 1979.

În 2022 i-a donat fiului său Tudor Buzatu teren agricol, teren intravilan şi o casă de locuit.

Buzatu are acţiuni la SC Acip Perla SR, Lîn valoare de 200 de lei.

El are trei conturi bancare în lei deschise în 2010 şi 2011, totalizând aproximativ 100.000 de lei şi o datorie de 205.202 lei la SC RALFI IFN SA, creditul fiind contractat în 2021 şi scadent în 2026.

În ultimul an fiscal, Dumitru Buzatu a încasat – 164.268 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte de CJ, pensie pentru limită de vârstă de 95820 lei şi 73372 reprezentând ”indemnizaţie limită de vârstă” de la Parlamentul României, acestea totalizând 333.460 de lei, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend