Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Avocații se revoltă – Planul Guvernului, ‘o inechitate socială, o discriminare nejustificată’

Publicat

in

Uniunea Națională a Barourilor din România anunță că se opune ferm tendințelor de supraimpozitare a profesiilor liberale și denunță „discriminarea nejustificată” a acestor profesii față de alte domenii.

Comisia Permanentă a UNBR, întrunită în ședință de urgență în data de 1 august 2023, a analizat proiectul de Ordonanță al Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri financiar-fiscale.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma acestei analize, UNBR denunță „tendințele de supraimpozitare a avocaților și a celorlalte profesii liberale, ceea ce reprezintă o inechitate socială, o discriminare nejustificată în raport cu alte categorii de contribuabili”.

CASS neplafonat, discriminare fiscală

Conform proiectului de ordonanță, veniturile din activități independente ar urma să fie supuse plății cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar fi de natură să conducă la o dublare a sarcinii fiscale sau chiar să conducă la o multiplicare și mai accentuată.

„Este profund inechitabilă și lipsită de fundament tendința de a corecta dificultățile financiare ale sistemului de sănătate prin discriminarea fiscală a unor categorii profesionale a căror unică „vină” este reprezentată de faptul că în timp au fost buni contribuabili. Această obligație fiscală nu este un impozit ci o contribuție pentru care statul datorează contribuabilului o contraprestație, care este aceeași pentru toți, indiferent de cuantumul contribuției achitate. Prin urmare, spolierea unor categorii de contribuabili încalcă principiul așezării juste a sarcinilor fiscale”, transmite UNBR.

În aceeași ședință a Comisiei Permanente s-au stabilit și „măsurile necesare pentru a contracara prin toate mijloacele legale adoptarea unor astfel de modificări ale codului fiscal, de natură să aducă perturbări grave în activitatea profesiilor liberale”.

„S-au inițiat demersuri pentru analizarea de către experți a impactului real al dispozițiilor din proiectul de ordonanță care vizează avocații, pentru o argumentare detaliată a poziției UNBR împotriva acestor modificări fiscale, precum și demersuri pentru conlucrarea cu celelalte profesii liberale în vederea adoptării unei poziții comune în sensul respingerii acestei posibile agresiuni fiscale asupra acestor profesii”, mai transmite UNBR.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Iranul amenință din nou după atacul masiv asupra Israelului. „Vor primi un răspuns decisiv şi mult mai puternic”

Publicat

in

De

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat duminica aceasta că reacţia ţării sale va fi „mult mai puternică” în caz de „comportament imprudent” al Israelului, după atacul iranian fără precedent întreprins în timpul nopţii, informează AFP și Agerpres.

Președintele iranian Ebrahim Raisi având pe fundal o imagine cu generalul Qasem SoleimaniFoto: Morteza Nikoubazl / Zuma Press / Profimedia

„Pedepsirea agresorului a fost realizată”, a anunţat Raisi într-un comunicat, adăugând că „dacă regimul sionist sau susţinătorii săi dau dovadă de un comportament imprudent, ei vor primi un răspuns decisiv şi mult mai puternic”.

Iranul a lansat în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică „peste 300 de drone şi rachete” împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său la Damasc.

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat duminica aceasta că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului „şi-a atins toate obiectivele”, precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene.

El a afirmat că cele două ţinte principale au fost „centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare” pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi „baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35″ care au bombardat consulatul.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.

Urmărește ultimele evoluții despre criza din Orientul Mijlociu LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ce seriale și filme au fost cele mai populare pe Netflix și Disney+ în 2023

Publicat

in

De

Clasamentul filmelor de pe Netflix pentru anul 2023 include și două producții românești, „Teambuilding” și „Romina VTM”. Conform topului realizat de Flixpatrol.com, lista este condusă de filmul de animație „The Grinch” din 2018.

Detalii despre cele mai populare filme și seriale au fost prezentate de Alex Ciucă în cadrul emisiunii „Ora de digital”, un proiect online găzduit de Studioul Paginademedia. La nivelul serialelor, preferințele românilor sunt dominate de serialul turcesc „Terzi” („Tânărul croitor”), urmat de „The Witcher” și „The Blacklist”.

Top filme:

The Grinch

The Mother

Heart of Stone

Luther: The Fallen Sun

The Out-Laws

Extraction 2

Reptile

F9

Teambuilding

Romina, VTM

Top seriale:

Terzi

The Witcher

The Blacklist

Ginny & Georgia

The Night Agent

The Lincoln Lawyer

King the Land

Fatal Seduction

Perfil Falso

The Crown

La ce s-au uitat românii pe Disney+ în 2023

Top filme:

Avatar: The way of Water

Elemental

Avatar

Black Panther: Wakanda Forever

Home Alone

Frozen

Guardians of the Galaxy Volume 3

The Little Mermaid

Turning Red

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Top seriale:

Grey’s Anatomy

Modern Family

Bluey

Family Guy

Criminal Minds

Desperate Housewives

I am Luna

The Mandalorian

Violetta

The Kardashians

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend