Conecteaza-te cu noi

Administratie

Autoritățile vor fi obligate să publice liste cu salariile și primele bugetarilor

Publicat

in

Toți cei interesați să vadă ce bani primesc bugetarii care ocupă o anumită funcție vor avea acces la o listă publicată de instituția sau autoritatea unde se încadrează funcția respectivă. Legea salarizării, care a intrat în vigoare de sambata, va aduce în sarcina autorităților publice o obligație de transparentizare a veniturilor. Așa se face că, de două ori pe an, entitățile publice vor fi obligate să afișeze liste clare cu veniturile de orice fel, pe care le obține fiecare tip de funcție încadrată. Actul normativ a intrat de la 1 iulie in vigoare, însă primele astfel de liste ar trebui să fie publicate abia în toamna asta, actul stabilind ca date fixe 30 martie și 30 septembrie, în fiecare an. Listele se vor menține publicate pe site-urile instituțiilor respective și la sediul propriu, iar fiecare dintre cei interesați le va putea consulta fără prea mare efort. Instituțiile și autoritățile publice vor fi obligate să afișeze aceste informații de transparență a veniturilor, altfel vor putea primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar răspunderea contravențională va aparține conducătorului entității respective.

ACTUAL

DOCUMENT! Iată traseul centurii ocolitoare a orasului – VEZI CATE CASE ȘI GOSPODĂRII VOR FI AFECTATE

Publicat

in

Ceea ce primăria evită să vă arate și să vă informeze, vă arătăm noi: varianta oficială a traseului centurii ocolitoare orasului Cutea de Argeș. Așa cum arată acest document oficial, multe case și gospodării vor fi afectate fără ca primăria să facă ceva în acest sens iar nemulțumirea argeșenilor este bine motivată.

Click mai jos pentru a deschide harta. urmariți traseul dand zoom pentru a vedea daca va este afectata proprietatea

CLICK AICI să VEZI TRASEUL OFICIAL AL CENTURII

Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Pirande reținute de polițiști – AU FURAT MATERIALE DE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII

Publicat

in

În dimineața zilei de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că în cursul nopții, persoane necunoscute ar fi sustras bunuri din incinta amenajării de șantier a unei societăți comerciale, pe raza comunei Băiculești.

Cercetările au fost preluate de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea precedentă, o femeie de 51 de ani, împreună cu două minore de 17 ani, ar fi sustras 19 bare metalice cu lungimea de 12 metri, din zona unui șantier.

Bunurile sustrase, cu o valoare totală de 1.700 de lei, au fost recuperate și restituite reprezentantului persoanei vătămate.

După administrarea probatoriului, cele trei femei au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, să fie prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend