Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Autorităţile din Suceava anunţă că la 1 septembrie va fi deschis un nou terminal al Aeroportului “Ştefan cel Mare”, în urma unei investiţii de 3,5 milioane de e

Publicat

in

Autorităţile din Suceava anunţă că la 1 septembrie va fi dat în folosinţă un nou terminal al Aeroportului “Ştefan cel Mare” din municipiu, urmând ca după deschiderea acestuia capacitatea de procesare a aeroportului să ajungă până la 650.000 de pasageri pe an. Noul terminal, în care se investesc 3,5 milioane de euro, este construit dintr-un credit contractat de Consiliul Judeţean Suceava, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering – Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, că noul terminal al Aeroportului “Ştefan Cel Mare” din Suceava va fi terminat până la 1 septembrie.

“Ar fi trebuit să fie gata dacă nu erau aceste restricţii cu pandemia, dar la 1 septembrie terminalul nou va fi gata”, a adăugat şeful Consiliului Judeţean Suceava.

Noul terminal este construit în urma contractării unui credit.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an – Exista o schemă veche de ‘lucru’ iar cei nou veniți aderau la ea – surse

“Este un terminal de 3,5 milioane de euro, pe un împrumut făcut de Consiliul Judeţean Suceava pentru că nu mai facem faţă cu acest flux de pasageri, din fericire. La Suceava, în ultimii ani, din 2016, de la circa 40.000 am ajuns la 430.000 de pasageri pe an şi capacitatea de procesare ne dădea ceva probleme. Am făcut acest proiect nou care ne va dubla capacitatea de procesare”, a declarat Gheorghe Flutur, cu ocazia unei vizite a premierului Ludovic Orban la aeroportul din Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a precizat că, după ce noul terminal va fi dat în folosinţă, capacitatea de procesare a aeroportului de la Suceava va depăşi 600.000 de pasageri pe an, ajungând până la 650.000 de pasageri anual.

Gheorghe Flutur a explicat că în aeroportul din Suceava au fost investiţi anterior 40 de milioane de euro în cadrul unui proiect european.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, ‘FUGAR’ cu ACTE în REGULĂ – CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Aeroportul din Suceava este folosit intens de cetăţeni ucraineni, aproximativ 8% dintre pasagerii care ajung pe acest aeroport fiind din Ucraina, a menţionat Flutur. El a menţionat că îşi doreşte de asemenea construirea unui terminal de tip cargo pe aeroportul din Suceava.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Precedentul Donald Trump și cum l-ar putea ajuta fostul președinte pe Hunter Biden

Publicat

in

Hunter Biden urmărit în două dosare separate pentru deţinere ilegală de arme de foc şi fraudă fiscală, a cerut joi renunţarea la urmăririle împotriva sa, invocând o decizie dintr-un caz în care este implicat Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Hunter Buden a fost condamnat în primă instanţă în iunie de un tribunal din Delaware pentru deţinerea ilegală a unei arme de foc, în 2018, iar în septembrie urmează să fie judecat în California pentru fraudă fiscală.

Cum cele două cazuri au fost instruite de un procuror special numit în august 2023, David Weiss, avocaţii lui Hunter Biden invocă o decizie care a anulat o procedură federală împotriva lui Donald Trump.

Judecătoarea Aileen Cannon, care supervizează procesul din Florida împotriva fostului preşedinte republican în care acesta este acuzat că a păstrat documente secrete după ce a plecat de la Casa Albă, a anulat luni respectiva procedură, apreciind că numirea în 2022 a procurorului special Jack Smith a fost ilegală.

Fără a se pronunţa asupra fondului, judecătoarea a afirmat că numirea şi finanţarea procurorului special încalcă prevederile constituţionale privind numirile şi cheltuielile.

Cannon s-a bazat pe opinia similară formulată de judecătorul conservator al Curţii Supreme Clarence Thomas în cadrul deciziei inedite de la 1 iulie a celei mai înalte instanţe a SUA care a recunoscut atunci preşedinţilor americani o largă imunitate privind acţiunile oficiale.

Avocaţii lui Hunter Biden au prezentat joi aceste argumente în faţa tribunalelor din Delaware şi California.

“Odată cu identificarea acestei deficienţe şi utilizarea ei pentru a invalida o procedură instruită de un procuror special împotriva fostului preşedinte Trump, (Hunter) Biden ar trebui să obţină un rezultat echivalent. Acuzaţi diferiţi, dar aceleaşi vicii constituţionale”, se arată în recursul avocaţilor la tribunalul din Delaware.

Citeste mai mult

NATIONAL

Inspectorii DGAF au luat la puricat firmele care fac ITP pentru autovehicule – Nereguli majore descoperite

Publicat

in

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat identificarea unor nereguli semnificative în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor DGAF au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili.

În cadrul unei campanii inițiale, desfășurate la nivel național, au fost selectați 600 de contribuabili pentru verificări detaliate. Inspectorii DGAF au descoperit că numeroase prestații ITP nu au fost declarate fiscal în anii anteriori, un exemplu notabil fiind un contribuabil cu peste 19.000 de prestații nedeclarate.

Până în prezent, au fost finalizate 383 de controale antifraudă, rezultând în constatarea unor creanțe fiscale suplimentare de peste 45 milioane lei. Aceste controale au avut și efecte indirecte notabile în ceea ce privește conformarea fiscală. Comparativ cu prima jumătate a anului 2023, în aceeași perioadă a anului 2024 s-a înregistrat o creștere de 18% a numărului de bonuri fiscale emise, ceea ce înseamnă peste 100.000 bonuri suplimentare. Valoarea absolută a sumelor fiscalizate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) a crescut cu aproximativ nouă milioane lei, marcând o creștere procentuală de 6%.

Un alt aspect semnificativ al acțiunilor DGAF este reducerea cu 56% a ecartului dintre numărul de prestații declarate la Registrul Auto Român (RAR) și numărul de bonuri fiscale declarate la ANAF prin AMEF.

DGAF anunță că își continuă acțiunile până la diminuarea consistentă a riscului fiscal din acest domeniu, vizând toți contribuabilii cu un comportament fiscal inadecvat, conform analizei de risc efectuate. În acest context, DGAF recomandă tuturor contribuabililor care efectuează ITP să respecte legislația fiscală, să înregistreze sistematic toate veniturile realizate prin emiterea de bonuri fiscale sau facturi, utilizând sistemul RO e-Factura, să respecte disciplina financiară și să angajeze legal forța de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend