Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

AUR obține o victorie importantă la BEC: Partidul se poate folosi de chipul lui Avram Iancu

Publicat

in

Alianţa pentru Unirea Românilor anunţă vineri că Biroul Electoral Central a desfiinţat hotărârea BEJ Alba şi formaţiunea are voie să folosească afişele cu chipul lui Avram Iancu.

”După ce Biroul Electoral Judeţean Alba a dispus, printr-o decizie nejustificată şi abuzivă, înlăturarea afişelor electorale AUR cu imaginea lui Avram Iancu stilizată, iată că acum a venit rândul Biroului Electoral Central să desfiinţeze hotărârea BEJ Alba, dând dreptate Alianţei pentru Unirea Românilor”, anunţă AUR într-un comunicat oficial, conform News.ro.

Potrivit formaţiunii, ”AUR şi-a asumat ca prin campania pentru alegerile europarlamentare din acest an să aducă în atenţia publică figurile marcante ale istoriei poporului român, cu care ne mândrim şi ale căror fapte ar trebui să ne ghideze, personalităţi pe care manualele încearcă să le facă uitate într-o acţiune concertată chiar de la nivel european de ştergere a identităţii noastre naţionale”.

”Decizia Biroului Electoral Central de a permite Alianţei pentru Unirea Românilor folosirea imaginii lui Avram Iancu este una firească, afişele utilizate de către AUR întrunind toate elementele legale, din punct de vedere al legislaţiei în vigoare. Totodată, decizia arbitrară luată de BEJ Alba, prin care ni s-a refuzat iniţial utilizarea personalităţilor marcante ale poporului român în campania noastră, nu a reprezentat nimic mai mult decât o încercare disperată a sistemului de a ne bloca şi de a ne opri. Mergem înainte, nu ne lăsăm intimidaţi!”, mai arată formaţiunea

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Incendiu devastator la Nisa – Cel puțin șapte persoane ș-au pierdut viața

Publicat

in

Un incendiu devastator a cuprins o clădire din Nisa. Cel puţin şapte persoane, între care un copil, au murit în cursul nopţii într-o clădire devastată de flăcări din cartierul Moulins din Nisa, au declarat joi pompierii citaţi de AFP, notează news.ro.

Pompierii au fost chemaţi în jurul orei locale 2.30 la un incendiu la etajul şapte al unei clădiri din acest cartier foarte populat al oraşului. Când au ajuns la faţa locului, serviciile de urgenţă s-au confruntat cu un incendiu violent într-un apartament. În ciuda resurselor considerabile puse în aplicare, “din păcate, şapte persoane au murit în incendiu”, au declarat serviciile de urgenţă. Trei persoane au fost, de asemenea, rănite şi au fost transportate la spital.

Un total de 25 de maşini şi 72 de pompieri au fost implicaţi în lupta împotriva incendiului.

Cauza lui nu este cunoscută deocamdată.

Victimele par să fie membrii aceleiaşi familii, potrivit viceprimarului din Nisa.

Pompierii au evacuat clădirea şi 33 de persoane au fost cazate în altă parte.

Incendiul a fost stins dimineaţă, la ora 7, iar autorităţile au deschis o anchetă.

Citeste mai mult

NATIONAL

Vești bune despre cel mai așteptat proiect energetic! Burduja: ‘Avem şanse să îl punem în funcţiune în luna decembrie’

Publicat

in

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că proiectul de la Iernut este cel mai important şi cel mai aşteptat şi are un grafic accelerat de lucrări, fiind un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată.

“Am parcurs stadiul principalelor proiecte care au şanse să fie puse în funcţiune anul acesta. Iernut, sigur că e cel mai important şi cel mai aşteptat, un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată, cu un grafic accelerat de lucrări”, a spus ministrul Energiei. ”Avem şanse să îl punem în funcţiune în luna decembrie anul acesta”, a completat Burduja, conform news.ro.

Ministrul Energiei a subliniat că, la Complexul Energetic Oltenia este o altă investiţie importantă, Grupul 5 Rovinari, care în septembrie ar trebui să intre în probe şi de la 1 octombrie să avem producţie foarte importantă cu un grup modern.

”De asemenea, există o centrală nouă în cogenerare în execuţie, cu grad ridicat de finalizare, undeva la 95%, la Năvodari, un proiect al Fondului româno-kazah, întârziat peste un an, un an şi jumătate. Mi s-a promis de când am început mandatul că se va termina peste o lună, peste două, peste trei. Am solicitat companiei Rompetrol, antreprenorului general, finalizarea acestei investiţii, care ar însemna 80 MW”, a anunţat ministrul, precizând că este o capacitate importantă.

Burduja a mai spus că i-a convocat săptămâna viitoare la o întâlnire special pentru această investiţie”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend