Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Atenție, viituri în România! Hidrologii au emis avertizări pentru 9 județe

Publicat

in

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare Cod roşu pentru bazinul hidrografic Crișul Negru din judeţul Bihor. Râuri din alte 8 județe se află sub avertizare Cod portocaliu de inundații.

Conform hidrologilor, în intervalul miercuri ora 12.00 – joi ora 12.00, pe râurile din bazinul hidrografic Crișul Negru – sector aval confluenţă cu râul Holod-amonte S.H. Zerind (sector îndiguit – județul Bihor), este alertă Cod roșu de inundații.

O alertă Cod portocaliu de inundații este în vigoare pentru râuri din județele Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Mureş, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin şi Timiş, în perioada miercuri ora 12.00 – vineri ora 24.00.

Astfel, se anunță inundații de miercuri ora 12.00 până vineri ora 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Alba), Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă Niraj – amonte confluenţă Târnave (judeţele: Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Alba), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Brănişca (judeţele: Hunedoara şi Arad), Timiş – bazin amonte S.H. Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Caraş Severin şi Timiş). Totodată, de joi ora 9.00 până vineri ora 16.00 o alertă similară este în vigoare pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sf. Gheorghe – amonte Ac. Ioneşti, Olteţ – bazin superior (judeţele Covasna, Harghita, Braşov, Sibiu, Argeş, Gorj, Dolj şi Vâlcea), Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţul Argeş), Ialomiţa – bazin superior (judeţul Dâmboviţa), Prahova – bazin superior, Teleajen – bazin superior (judeţul Prahova), Buzău – bazin amonte Ac. Siriu (judeţele: Braşov, Covasna şi Buzău).

Hidrologii au emis și o alertă Cod galben pentru intervalul miercuri ora 12.00 – vineri ora 24.00, pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin și Gorj.

O altă avertizare Cod galben pentru intervalul joi ora 6.00 – vineri ora 24.00 vizează râuri din Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Covasna, Harghita, Braşov, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Neamţ, și Bacău.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

O ambulanță SMURD va fi prezentă 24 de ore din 24 în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

Publicat

in

Un echipaj de prim ajutor calificat își va desfășura activitatea, începând de vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Ambulanța SMURD se va afla 24 de ore din 24 pe sensul de intrare în țară, pregătită să intervină în cazul în care vor fi persoane ce vor avea nevoie de asistență medicală, potrivit Agerpres.

„Începând de astăzi (vineri – n.d.), un echipaj de prim ajutor calificat își va desfășura activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Ambulanța SMURD se va afla 24 de ore din 24 pe sensul de intrare în țară, pregătită să intervină în cazul în care vor fi persoane ce vor avea nevoie de asistență medicală de urgență”, anunță ISU Giurgiu.

Potrivit sursei citată, decizia a fost luată ținând cont de faptul că în perioada sezonului estival numărul persoanelor care tranzitează punctele rutiere de trecere a frontierei de stat va crește, o intervenție rapidă în cazul producerii unor evenimente fiind foarte importantă.

Punctul de prim ajutor va funcționa până la jumătatea lunii septembrie.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Percheziții de amploare la ‘mafia deșeurilor’: cum funcționa schema de colectare și reciclare

Publicat

in

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate au făcut joi 37 de percheziții domiciliare în județele Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Timiș și Cluj, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat în materia colectării sau reciclării deșeurilor de ambalaje, prejudiciul adus statului fiind de aproximativ 30 milioane euro.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în anul 2021, doi dintre bănuiți ar fi inițiat, în județul Mehedinți, un grup infracțional organizat, la care ulterior ar fi aderat și alte persoane (membri de familie, persoane de încredere ori aflate în relații de afinitate), în scopul obținerii în mod fraudulos de ecobonificaţii din partea O.I.R.E.P. (Organizațiile de Îndeplinire a Răspunderii Extinse a Producătorilor), pentru activități fictive de reciclare a deșeurilor din ambalaje.

Membrii grupului ar fi acționat în așa fel încât componenta frauduloasă să fie mascată de activitatea licită, folosind în acest sens, ca paravan, una dintre societățile comerciale controlate, ce avea ca obiect de activitate colectarea sau reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Cercetările au relevat că ar fi fost întocmite în fals documente care atestau colectarea, transportul și reciclarea deșeurilor de ambalaje (sticlă, plastic, cartoane etc.), înscrisurile astfel produse fiind prezentate la O.I.R.E.P de membrii grupului infracțional, în scopul decontării unor servicii fictive de gestionare a deșeurilor din ambalaje.

Prejudiciul adus statului

În acest mod, persoanele în cauză i-ar fi determinat, cu intenție, pe reprezentanții organizației să inducă în eroare, fără vinovăție, Administrația Fondului pentru Mediu, prejudiciul produs în perioada 2021 – 2023 fiind de aproximativ 151 de milioane lei. În același timp, reprezentanții O.I.R.E.P., acționând fără vinovăție, s-ar fi sustras de la plata taxei pe valoare adăugată și și-ar fi diminuat impozitul pe profit.

De asemenea, activitatea infracțională ar fi constat și în nerespectarea regimului operatorilor de salubritate, în sensul neefectuării tratării mecano-biologice și sortării deșeurilor colectate.

În fapt, la punctele de lucru ale societății comerciale controlate ar fi fost realizate depozite semnificative de deșeuri colectate din activitatea de salubrizare, pentru care nu ar fi fost respectat fluxul legal de gestionare, care ar fi condus la o rentabilitate scăzută a activității.

Pentru eliminarea stocurilor importante de deșeuri depozitate, cei în cauză ar fi apelat la alte persoane juridice care, în baza unei înțelegeri prealabile, le-ar fi îngropat, aruncat, ars sau abandonat pe mai multe terenuri aflate în proprietate sau deținute de persoane apropiate membrilor grupului infracțional, fiind identificate în județul Mehedinți patru astfel de suprafețe (pe care ar fi fost îngropate și împrăștiate importante cantități de deșeuri).

Bunurile confiscate

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate sume de bani (peste 21.000 de euro și 36.000 de lei), un kilogram de bijuterii din aur, tablete, laptopuri, unități de calculator, diferite suporturi de stocare a datelor informatice, ștampile, înscrisuri de interes pentru cauză precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la mai multe imobile și trei autoturisme de lux (cu o valoare totală aproximată la 300.000 de euro) care au fost preluate în custodie de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

11 persoane, reținute

La datele de 20 și 21 iunie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 11 persoane bănuite.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj cu propunerea de arestare preventivă a 10 dintre persoanele reținute, față de una, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj dispunând măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor serviciilor de combatere a criminalității organizate Mehedinți, Hunedoara, Olt, brigăzilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Timișoara și Cluj și cei ai inspectoratelor de poliție județene Gorj și Mehedinți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat și de sprijinul funcționarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinți, Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca şi Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 2 ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 3 ore

Rușine mare la târla regală! ISU a închis “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 3 ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 2 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 2 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend