Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Atac dur al PSD la ministrul PNL al Energiei. „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu”

Publicat

in

PSD l-a pus pe lista neagră pe ministrul liberal al Energiei. Într-o postare a deputatului social-democrat Mihai Weber, asumată de PSD, Virgil Popescu este făcut incompetent și responsabil pentru toate problemele legate de costurile energiei pentru populație.

Virgil Popescu, ministrul EnergieiFoto: Guvernul Romaniei

De o bună perioadă, social-democrații îl atacă pe ministrul Energiei, Marcel Ciolacu sustinând luni chiar că politicile promovate de Virgil Popescu nu au făcut decât să-i ajute pe băieții deștepți din energie.

„Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică”, se arată în postarea deputatului PSD preluată pe contul oficial de Facebook al partidului.

„Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze. Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, mai scrie liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu a declarat luni că liberalii vor să transfere PSD responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în energie, liderul social-democrat susținând că Ministerul Energiei, care este în portofoliul PNL, trebuie să vină cu soluții și explicații.

El a adăugat că liberalizarea din energie „a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie”, acuzând că în ordonanță s-a strecurat o prevedere favorabilă acestora. „Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 450, ca să fie această supraimpozitare şi chiar mi-aş dori ca prim-ministrul să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a spus Ciolacu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Cum trebuie setat aerul condiționat în aceste zile caniculare? Burduja: ‘E un sfat pe care îl regăsim nu doar în România, ci şi în alte state’

Publicat

in

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le recomandă utilizatorilor de aer condiţionat să nu folosească aparatele intermitent, setându-le pe temperaturi foarte mici, el explicând că un aparat care funcţionează o perioadă mai lungă la o temperatură mai ridicată, dar constantă, consumă mai puţin decât un aparat setat pe temperaturi foarte mici, care funcţionează intermitent.

”Am dat o altă recomandare, nu am dat-o eu, o dau experţii: nu opriţi aparatele de aer condiţionat pe parcursul întregii zile şi seara să le daţi pe 16 grade că ne e foarte cald când ajungem acasă. E mult mai bine şi mai ieftin şi pentru consumatori să le ţinem la o temperatură constantă, ceva mai ridicată, 24 de grade, poate 25, cât alege fiecare, decât să facă aceste opriri, porniri în mod constant. E un sfat pe care îl regăsim nu doar în România, ci şi în alte state, dacă dăm o căutare pe internet cum pot să-mi eficientizez consumul, găsim un asemenea sfat”, a afirmat Sebastian Burduja, miercuri seară, la Digi 24.

Întrebat cu cât estimează că vor creşte facturile consumatorilor de electricitate, având în vedere creşterea consumului, ministrul a spus că ”e greu de făcut o estimare cu privire la facturi”, explicând că ”depinde de fiecare gospodărie” şi de economiile pe care fiecare le face.

Citeste mai mult

NATIONAL

Se închide temporar circulația pe A3 București-Ploiești

Publicat

in

Circulația rutieră este oprită, joi și vineri, pe Autostrada A3 București – Ploiești pentru a se monta tablierul metalic la deschiderea ax 10-20 al podului peste autostradă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 18-19 iulie, se va închide temporar circulația rutieră pe autostrada A3 București-Ploiești și va fi deviată prin rute alternative pe raza județului Prahova.

Această măsură este necesară pentru a permite montajul tablierului metalic la deschiderea ax 10-20 al podului peste autostrada A3, la kilometrul 53+275 metri.

Traficul rutier se va desfășura după cum urmează:

– Calea 1 – sensul de mers București – Ploiești va fi restricționat în data de 19.07.2024, în intervalul orar 00:30 – 06:00, astfel încât circulația va fi deviată în zona premergătoare nodului rutier de la km 43 de pe A3 pe ruta Gherghița – DJ 100B – DJ 101F – Valea Călugărească – DN 1B – E577 – Ploiești;

– Calea 2 – sensul de mers Ploiești – București va fi restricționat în intervalul 18.07.2024 ora 21:00 – 19.07.2024 ora 06:00, astfel încât circulația va fi deviată în zona sensului giratoriu din localitatea Tătărani (intersecție A3/DN1-E60), pe ruta DN1- E60.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție sporită și să respecte semnalizarea temporară a lucrărilor, folosind totodată rutele alternative indicate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend