Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Asigurari auto online: evoluția digitalizării în industria asiguratorilor

Publicat

in

Una din marile probleme cu care se confruntă România este progresul lent pe care îl face în tranziția spre digitalizare. Timpul îndelungat pentru întocmirea actelor, în cazul anumitor instituții sau companii private, reprezintă un impediment pentru majoritatea oamenilor.

Când vine vorba de asigurările auto, acestea necesită o multitudine de acte și se bazează pe procese care durează destul de mult. Vestea bună, este că acum șoferii au posibilitatea să-și facă asigurari auto online. Digitalizarea simplifică procesul de întocmire a asigurărilor auto, ceea ce vine în avantajul șoferilor.

Cu toate acestea, utilizarea tehnologiei le dă bătăi de cap anumitor persoane. Dacă vi se pare complicat procesul, Pint.ro vă pune la dispoziție acest articol cu toate detaliile necesare despre asigurari auto online, procedeu, date și alte informații relevante pentru o mai bună înțelegere și pentru optimizarea procedeului. 

Avantajele ce țin de asigurari auto online

Cred că cel mai important avantaj când vine vorba de asigurari auto online este faptul că economisiți timp. Documentele se adună, se sortează și se trimit mai repede, iar procesul de întocmire a polițelor de asigurari auto online se scurtează considerabil.

Un alt avantaj este faptul că, apelând la un broker, puteți vizualiza și compara mai multe oferte, pentru a alege ceea ce este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Nu este neapărat nevoie să fiți la curent cu piața de asigurări, deoarece un calculator de asigurari auto online vă va furniza toate informațiile necesare.

Documentele aferente poliței de asigurare vor fi livrate la domiciliu într-un timp foarte scurt, iar anumite case de asigurări pot face acest lucru fără costuri de transport, ceea ce ar fi și un beneficiu pentru bugetul dumneavoastră.

Riscurile ce țin de asigurari auto online

Deși avantajele sunt foarte ofertante, există anumite riscuri de care trebuie să țineți cont atunci când optați pentru asigurari auto online. În primul rând, trebuie să vă asigurați că toate datele introduse sunt completate corespunzător, altfel greșelile ar putea provoca întârzieri în livrarea documentelor și complicarea procesului în sine.

De asemenea, deși timpul de așteptare poate fi scurt când colaborați cu anumiți asiguratori, șansa ca timpul de așteptare să fie mai mare nu este niciodată nulă, iar asta poate crea probleme organizatorice. Totul se poate rezolva, însă, cu o estimare a marjei de eroare și cu o comunicare constantă și deschisă cu asiguratorul ales.

Tipurile de asigurari auto online

Poate unul din cele mai mari avantaje ale internetului este că acolo puteți găsi orice. La fel se întâmplă și cu asigurarile auto online, pentru că sunt disponibile atât cele RCA, cât și cele CASCO, astfel nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest aspect. 

Polițele RCA sunt acele tipuri de asigurare obligatorie care acoperă daune substanțiale precum accidente fatale sau accidente foarte costisitoare, în timp ce polițele de tip CASCO sunt facultative și acoperă daune de vandalism și cele provocate de mașinile mai vechi. 

Procedeul de încheiere asigurari auto online

În momentul în care v-ați decis să încheiați o asigurare auto în mediul online, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să căutați un broker online. Aceștia vă pot pune la dispoziție un calculator de asigurare RCA sau CASCO direct pe site-ul lor. 

Următorul pas este să completați, cu exactitate, datele din calculator. Nu uitați că asigurările sunt mai scumpe pentru persoanele care au sub 30 de ani, modele de mașini ultra performante și accidente la activ. Informațiile introduse trebuie să fie corecte, astfel încât să nu existe niciun fel de problemă.

După ce ați comparat și ați decis care este cea mai bună ofertă dintre lista cu asigurari auto online furnizată, puteți apela cu încredere la casa de asigurări, iar dacă întâmpinați probleme, puteți apela la brokerul de asigurări pentru a vă ajuta. 

Pint.ro este cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Vă punem la dispoziție un calculator RCA/CASCO optim, care vă va ajuta să găsiți cele mai bune oferte de asigurari auto online, într-un timp scurt, pentru ca procesul întocmirii asigurării să fie cât mai rapid și eficient.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune pentru șomerii din România! Peste 67.000 de locuri de muncă așteaptă să fie ocupate

Publicat

in

Vești bune pentru sute de mii de români! Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunțat că peste 67.900 locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la nivel naţional, în timp ce angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin reţeaua Eures România, 154 de posturi.

În ceea ce priveşte datele centralizate pentru România, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (5.165); manipulant mărfuri (3.760); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.382); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.985); lucrător comercial (2.985); ambalator manual (2.921); curier (2.476); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.584); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.567); ajutor bucătar (1.434) macaragiu (1.021) etc.

De asemenea, din cele 67.913 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.601 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; referent de specialitate financiar-contabilitate; administrator cont etc.), 11.684 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; casier; agent servicii client; operator introducere, validare şi prelucrare date; vânzător etc), 13.719 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; ajutor bucătar; sudor; lăcătuş mecanic; confecţioner asamblor articole din textile etc.).

Restul, de 39.909 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; curier; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor etc).

Potrivit sursei citate, angajatorii din SEE pun la dispoziţie, prin intermediul reţelei Eures România, 154 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European, cele mai multe în Belgia – 36 locuri de muncă pentru: muncitor necalificaţi în agricultură; tehnician dentar; Letonia – 30 locuri de muncă pentru: sudor; Germania – 24 locuri de muncă pentru: tehnician în mecatronică auto (carosier auto); muncitor în producţie; tehnician service; mecatronist; lucrători în producţie – procesare produse din carne.

În acelaşi timp, în Malta sunt disponibile 20 locuri de muncă pentru: şofer taxi, în Polonia – 18 locuri de muncă pentru: montator construcţii; director vânzări, în Italia – 15 locuri de muncă pentru: asistent medical, în Olanda – 6 locuri de muncă pentru: electrician; instalator; medic veterinar de urgenţă; căpitan secund; căpitan navă; inginer mecanic, iar în Austria – 5 locuri de muncă pentru tehnician producţie, conform agerpres.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei, Ştefan Radu-Oprea: Progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid, construit pe fundamente sănătoase

Publicat

in

Potrivit ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid şi doar printr-o strânsă colaborare vor putea fi îndeplinite obiectivele stabilite atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung.

Acesta a participat marţi la şedinţa Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), organizată la sediul central al instituţiei.

„Progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid, construit pe fundamente sănătoase, în cadrul căruia iniţiativele să pornească din ambele sensuri. Doar printr-o strânsă colaborare vom putea să ne îndeplinim obiectivele stabilite atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung!”, a spus Oprea în debutul şedinţei.

Conform unui comunicat al MEAT, şedinţa de lucru a CCT a oferit cadrul pentru a dezbate o serie de subiecte de interes pentru industria de turism. Unul dintre acestea a fost lista târgurilor internaţionale de profil la care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) va participa, cu pavilion naţional, în anul ce va urma.

„Suplimentar faţă de cele 7 pieţe ţintă europene, care sunt prioritare pentru promovarea destinaţiei noastre, a fost explorată în discuţii inclusiv posibilitatea de a extinde prezenţa ţării noastre şi la o serie de manifestări expoziţionale din Asia sau America de Nord. În acest sens, CCT va analiza oportunităţile şi va livra instituţiei propuneri relevante, în ordinea importanţei, astfel încât România să poată participa la toate evenimentele de interes pentru promovarea sa”, se menţionează în comunicat.

Printre alte teme de interes, se află şi Strategia Naţională a României pentru Dezvoltarea Turismului. Astfel, în cadrul dialogului, a fost evidenţiată necesitatea integrării şi armonizării propunerilor formulate de către reprezentanţii mediului privat, astfel încât documentul programatic naţional să corespundă nevoilor reale ale industriei de profil. Ulterior, aşa cum a precizat ministrul Ştefan-Radu Oprea, va fi conturată o strategie complementară, dedicată activităţilor de marketing, astfel încât destinaţia noastră să poată fi promovată în mod eficient, atât intern, cât şi pe pieţele internaţionale.

Pe agenda şedinţei, s-a aflat şi iniţiativa MEAT de a interzice promovarea structurilor de cazare neclasificate pe platformele online care oferă servicii de intermediere între turişti şi proprietarii care îşi închiriază locuinţele pe termen scurt, în regim hotelier.

Iniţiativa ţine cont de prevederile regulamentului 2022/0358 al Comisiei Europene, aflat în curs de aprobare.

„În acest sens, membrii CCT au formulat o serie de propuneri, care vor fi integrate şi armonizate în proiectul de act normativ, care în scurt timp va fi publicat, spre consultare publică, pe site-ul instituţional”, subliniază sursa citată.

Totodată, în cadrul reuniunii a fost agreată crearea unui grup de lucru dedicat înfiinţării şi operaţionalizării Organizaţiei de Management al Destinaţiei, la nivel naţional.

De asemenea, cu această ocazie a fost realizată şi o scurtă prezentare a programului „România Atractivă”, coordonat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin intermediul căruia va fi dezvoltată o platformă online, dedicată promovării celor 12 rute cultural-turistice, regăsite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În context, invitaţii din partea MIPE, prezenţi la întâlnire, au explicat că următorii paşi pentru definitivarea proiectului sunt reprezentaţi de crearea unei identităţi vizuale pentru acesta, precum şi de stabilirea conţinutului specific, informează AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend