NATIONAL
ASF: Piața pensiilor private din România, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut
Publicat
acum 2 luniin
De
adminPiața pensiilor private din România a ajuns, la finalul primului trimestru din 2024, la active totale de 140 de miliarde de lei, în creștere cu aproape 31% față de aceeași perioadă a anului precedent și cu 6,5% comparativ cu finalul anului 2023.
Potrivit unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară, ca pondere în PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au înregistrat un nivel de aproximativ 8,7% la finalul lunii martie 2024, marcând o evoluție pozitivă de-a lungul ultimilor ani. În primul trimestru din 2024, volatilitatea activelor unitare nete ale fondurilor de pensii private a fost una moderată, fără șocuri pe termen scurt.
Fondurile de pensii private reprezintă investitori instituționali care sprijină, în principal, economia locală, având totodată un rol de factor de echilibru și de stabilitate pentru piața financiară.
Pilonul II
Valoarea totală a activelor fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II) a fost de 135 de miliarde de lei la 31 martie 2024, în creștere cu aproximativ 30,7% față de aceeași dată a anului 2023, atingând astfel un nou maxim istoric.
Numărul participanților înregistrați în sistemul Pilonului II a fost de 8,2 milioane de persoane la sfârșitul primelor trei luni din 2024, în ușoară creștere de la 8,15 milioane de persoane la finalul anului anterior.
La nivelul Pilonului II, contribuția medie a participanților, cu contribuții virate în luna martie 2024, a fost de aproximativ 358 lei/participant, în timp ce la 31 decembrie 2023 valoarea acesteia a fost de 276 lei/participant.
Pe parcursul trimestrului I 2024, contribuțiile virate în sistemul de pensii administrate privat au fost în cuantum de 3,84 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 21% față de aceeași perioadă a anului precedent.
Rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii administrate privat a fost 7,51% în martie 2024, în ușoară creștere față de finalul anului 2023, când nivelul acesteia a fost de 7,39%.
La finalul primului trimestru din 2024, valoarea medie a activului unui participant la sistemul pensiilor administrate privat era de 16.624 de lei, înregistrând o creștere de peste 28% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
Pe parcursul trimestrului I 2024 au fost efectuate plăți ale activului personal net către participanți în cuantum de 302 milioane de lei pentru 15.344 participanți și beneficiari.
La finalul lunii martie 2024, titlurile de stat și acțiunile au rămas principalele instrumente financiare în care au investit fondurile de pensii administrate privat. Plasamentele fondurilor de pensii administrate privat în titluri de stat au reprezentat 65,4%, în scădere față de nivelul de 66,4% înregistrat la 31 decembrie 2023.
Totodată, investițiile în acțiuni au reprezentat un procent de 24,94% din valoarea totală a activelor fondurilor de pensii din Pilonul II. De asemenea, activele erau investite și în obligațiuni corporative (4,81%) și fonduri de investiții (2,76%), procentul depozitelor bancare și al conturilor curente fiind de 1,28%.
Pilonul III
Valoarea totală a activelor fondurilor de pensii facultative a fost de 5,03 miliarde de lei la finalul lunii martie 2024, în creștere cu aproximativ 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent și cu 6,1% raportat la finalul lunii decembrie 2023.
Numărul de participanți înregistrați în sistemul pensiilor facultative, la 31 martie 2024, a fost de 736.606 persoane, în creștere cu 14% față de aceeași perioadă a anului 2023.
La nivelul Pilonului III, contribuția medie a participanților cu contribuții virate la 31 martie 2024 a fost de aproximativ 159 lei/participant, în scădere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului anterior.
Pe parcursul trimestrului I 2024, contribuțiile virate în sistemul de pensii facultative au fost în cuantum de aproximativ 169 de milioane de lei, în creștere cu 19% față de aceeași perioadă din 2023.
Rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii facultative cu grad de risc ridicat a fost 7,37% în martie 2024, în timp ce rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii facultative cu grad de risc mediu a înregistrat un nivel de 5,95%.
La finalul lunii martie 2024, valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor facultative era de 6.822 de lei, cu 14,1% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
În perioada ianuarie-martie 2024 au fost efectuate plăți ale activului personal net către participanți în cuantum de 38,6 milioane de lei pentru 2.772 de participanți și beneficiari.
La finalul lunii martie 2024, titlurile de stat și acțiunile au rămas principalele instrumente financiare în care au investit fondurile de pensii facultative. Plasamentele în titluri de stat au reprezentat 65,6%, în scădere față de nivelul de 66,7% înregistrat la 31 decembrie 2023.
Totodată, investițiile în acțiuni au reprezentat un procent de 26,4% din valoarea totală a activelor fondurilor de pensii din Pilonul III. De asemenea, activele erau investite și în obligațiuni corporative (3,8%) și fonduri de investiții (2%), procentul depozitelor bancare și al conturilor curente scăzând până la nivelul de 1%.
Poate vrei sa citesti
fanatik.ro: A dispărut jumătate din suma pe care fostul premier Florin Cîțu o avea în conturi. Motivul pentru care salariul senatorului a scăzut
Românii își vor putea folosi identitatea digitală ROeID pentru a accesa alte sisteme IT din UE
VIDEO Premierul britanic are un discurs care șochează țara: Trebuie reformat sau lăsat să moară
Antony Blinken sosește la Varșovia pentru a discuta despre Ucraina
CNSAS dă detalii picante legate de oamenii urmăriți de Securitate: Toată lumea era suspectă!
CURS Survey – How Romanians View the Imposition of Gender Quotas on Electoral Lists
NATIONAL
fanatik.ro: A dispărut jumătate din suma pe care fostul premier Florin Cîțu o avea în conturi. Motivul pentru care salariul senatorului a scăzut
Publicat
acum 17 minutein
12 septembrie 2024De
adminSenatorul PNL Florin Cîțu, fost premier și ministru de finanțe, a încasat un salariu de parlamentar mai mic decât cel din anul precedent.
Senatorul PNL Florin Cîțu, fost premier între decembrie 2020 și noiembrie 2021, ministru al finanțelor (iulie-august 2021) și ministru al investițiilor și fondurilor europene (septembrie-noiembrie 2021), se află la al doilea mandat în Parlamentul României. Cîțu a ocupat și funcția de președinte al Senatului, în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022. Citește mai mult pe fanatik.ro
Articol susținut de fanatik.ro
NATIONAL
Românii își vor putea folosi identitatea digitală ROeID pentru a accesa alte sisteme IT din UE
Publicat
acum 20 de minutein
12 septembrie 2024De
adminRomânii care și-au creat identitate digitală prin aplicația ROeID vor putea să se identifice și să se autentifice și în alte sisteme informatice ale statelor membre UE, după un audit la nivel european care a arătat că sistemul are un nivel de încredere substanțial, conform cărții de identitate existente la momentul actual în România, a anunțat joi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).
Comisia Europeană a recunoscut ROeID ca fiind sistemul de identificare electronică al Statului Român, iar notificarea a fost publicată în jurnalul Uniunii Europene, spune ADR.
- „ROeID beneficiază de cele mai avansate soluții de securitate cibernetică și asigură posibilitatea interacționării rapide cu administrația, cu un singur set de credențiale. Cetățenii au acces la toate operațiunile digitale indifferent dacă se află în țară sau străinătate, pot să plătească taxe, impozite pot solicita și obține diverse documente și beneficiază de numeroase servicii.”, a declarant Dragoș-Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.
Sistemul ROeID a fost supus testării și auditării de către Rețeaua de Cooperare a Uniunii Europene în conformitate cu metodologia reglementată de Regulamentul 910 / 2014 (regulament eIDAS).
În urma acestui audit, ROeID a fost recunoscut de către țările membre având un nivel de încredere substanțial, conform cărții de identitate existente la momentul actual în România.
- „Acordarea acestui nivel de încredere sistemului ROeID permite folosirea identității electronice naționale transfrontalier în cadrul sistemelor informatice ale statelor membre UE prin intermediul nodurilor eIDAS. Totodată, cetățenii români au garanția că vor beneficia de un serviciu de încredere pentru identiticarea și autentificarea în cadrul sistemelor informatice naționale care oferă servicii de e-guvernare și sunt înrolate în ROeID”, se arată în comunicatul ADR.
Cum îți poti face identitate digitală prin ROeID
Pentru a-ți crea identitatea digitală ai nevoie de un telefon smartphone Android sau iPhone, pe care să-ți instalezi aplicația de mobil ROeID, și de cartea de identitate.
Potrivit autorităților, crearea contului ROeID presupune 5 pași:
- 1. Deschizi aplicația și introduci datele personale prin fotografierea buletinului
- 2. Faci un selfie din aplicație
- 3. Filmezi un clip video mișcând capul
- 4. Filmezi în continuare cartea de identitate
- 5. Înregistrezi un clip audio-video în care citești textul afișat de aplicație
Odată validată solicitarea, primești un mesaj de confirmare pe adresa de e-mail (numele de utilizator) furnizată în procesul de înregistrare și o notificare în aplicația mobilă ROeID de unde îți stabilești mai departe o parolă.
Cu acest set unic de date de acces ar trebui teoretic să te poți înregistra în orice sistem IT al statului care se va interconecta la ROeID, care vor avea opțiunea de login, de conectare cu ROeID, marcată printr-un buton specific – „Autentificare cu ROeID”.
Poți folosi ROeID în platformele informatice administrate de instituțiile publice așa cum folosești acum contul Facebook sau Google pentru a te autentifica în alte platforme private. ROeID este interconectată cu Ghișeul.ro, PCUe, ANRE si alte platforme ale primăriilor.
HotNews.ro a testat această aplicație în noiembrie 2023, la 6 luni de la lansarea acesteia în versiune beta, și a arătat la cel moment că procesul de creare a unui cont dura mai mult, iar accesul la sistemele IT devenise mai complicat.
NATIONAL
VIDEO Premierul britanic are un discurs care șochează țara: Trebuie reformat sau lăsat să moară
Publicat
acum 22 de minutein
12 septembrie 2024De
adminPremierul britanic Keir Starmer a subliniat joi nevoia urgentă de reformare a NHS, sistemul britanic de asistenţă medicală gratuită, în condiţiile în care un raport independent evidenţiază “starea critică” a instituţiei. Starmer a ținut să spună răspicat că sistemul britanic de sănătate trebuie ”reformat sau lăsat să moară”.
Liderul laburist, care a venit la putere în iulie, promite “cea mai mare revizuire” a NHS de la înfiinţarea sa, potrivit unui extras dintr-un discurs pe care urmează să îl ţină joi pentru a marca publicarea unei anchete privind NHS.
Raportul de 142 de pagini concluzionează că funcţionarea serviciului public de sănătate s-a deteriorat în ultimii cincisprezece ani şi că acesta se află într-o stare de “decrepitudine”.
Potrivit autorului raportului, Ara Darzi, membru neafiliat al Camerei Lorzilor, există mai multe motive pentru aceasta: lipsa de investiţii, încercări ineficiente de reorganizare şi pandemia Covid-19.
Raportul evidenţiază, de asemenea, creşterea numărului de pacienţi cu afecţiuni pe termen lung, cum ar fi diabetul şi hipertensiunea arterială, ceea ce pune presiune pe sistemul naţional de sănătate.
De asemenea, raportul subliniază faptul că Regatul Unit are o rată de incidenţă a cancerului mai mare decât alte ţări europene, cu liste de aşteptare uriaşe pentru ca pacienţii să primească tratament.
“Avem nevoie de curajul de a pune în aplicare o reformă pe termen lung: o intervenţie chirurgicală majoră, nu soluţii provizorii”, afirmă Starmer, potrivit extrasului din discursul său.
Trei domenii de reformă vor fi prezentate cu scopul de a “redresa NHS”: digitalizarea, dezvoltarea îngrijirii ambulatorii şi prevenirea.
“Schimbarea ar putea reprezenta cea mai mare reinventare a NHS-ului nostru de la naşterea sa”, a declarat prim-ministrul.
Laburiştii, care i-au înlăturat pe conservatori de la putere la 4 iulie, au promis să “repare” NHS, acuzându-i pe conservatori că l-au “stricat” în timpul celor 14 ani în care au fost la putere.
NATIONAL
Antony Blinken sosește la Varșovia pentru a discuta despre Ucraina
Publicat
acum 26 de minutein
12 septembrie 2024De
adminSecretarul de stat american Antony Blinken, care s-a aflat miercuri la Kiev, a sosit joi în Polonia. Oficialii guvernului polonez, citați de Ukrinform, notează că negocierile pe care Blinken le va purta la Varșovia se vor referi în mare parte la situația din Ucraina, potrivit Agerpres.
„Negocierile se vor referi în primul rând la Ucraina, deoarece acesta este cel mai important subiect… Cu siguranță vom vorbi despre utilizarea armelor americane dincolo de linia frontului”, a declarat pentru Radio Polonia ministrul adjunct polonez al apărării naționale, Pawel Zalewski.
Potrivit oficialului, citat de aceași sursă, Varșovia sprijină pe deplin sarcina de a lovi obiective militare din interiorul Rusiei. În plus, Polonia susține consolidarea maximă a Ucrainei cu capacități de apărare aeriană, promise deja de Occident.
Blinken se va întâlni la Varșovia cu șeful guvernului polonez, Donald Tusk, și cu ministrul afacerilor externe, Radosław Sikorski.
Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, Blinken a anunțat că Statele Unite oferă Ucrainei 325 de milioane de dolari pentru repararea rețelelor electrice, 290 de milioane de dolari în ajutor umanitar pentru populația care suferă de pe urma agresiunii armate a Rusiei și peste 100 de milioane de dolari pentru deminare.
NATIONAL
CNSAS dă detalii picante legate de oamenii urmăriți de Securitate: Toată lumea era suspectă!
Publicat
acum 33 de minutein
12 septembrie 2024De
adminApar detalii picante legate de tipologia oamenilor urmăriți de Securitate înainte de 1989. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) precizează că majoritatea titularilor celor 250.000 de dosare de urmărire deschise de Securitate în 1980-1989 erau bărbaţi. Puțini din ei aveau studii superioare, circa 50.000, iar 35.000 erau pensionari. De asemenea, 18.500 dintre cei urmăriţi erau din domeniul universitar, iar 8.000 erau din alte forme de învăţământ – profesori, învăţători, educatori, pedagogi. În domeniul artei erau supravegheate informativ cel puţin 2000 de persoane.
Printre urmăriţi se aflau şi 500 de ziarişti, dar şi aproximativ 3.000 de membri ai cultelor. ”Regimul comunist considera clasa muncitoare ca având cea mai înaintată conştiinţă revoluţionară şi, deci, principalul susţinător al P.C.R. Cu toate acestea, numai între 1980-1989, peste 45.000 de mii de dosare au avut ca titulari membri ai acestei categorii sociale”, precizează CNSAS, printre urmăriţi aflându-se muncitori, maiştri, zidari, mineri, sudori.
”Toată lumea era suspectă”, notează CNSAS într-o postare pe pagina de Facebook, referitoare la cei vizaţi în cele 250.000 de dosare de urmărite deschise de Securitate în ultima decadă a regimului comunist (1980-1989).
206.000 dintre titulari erau bărbaţi. 50.000 aveau studii superioare, iar 35.000 erau pensionari.
În domeniul universitar erau cam 18.500 de urmăriţi, din care 2300 cadre didactice, 800 de cercetători şi 300 de doctoranzi străini, iar pentru personalul din treptele inferioare ale învăţământului (profesori, învăţători, educatori, pedagogi) erau deschise 8.000 de dosare.
10.500 erau ingineri, cărora li se adăugau 1900 de subingineri, 700 de laboranţi şi 780 de proiectanţi. De asemenea, erau cuprinşi în diferite forme de urmărire şi 500 de arhitecţi.
La capitolul sănătate sunt prinşi în evidenţe 5700 de urmăriţi, 1500 erau în sistemul juridic şi aproape 3000 se numărau între membrii cultelor.
În domeniul artei erau supravegheate informativ cel puţin 2000 de persoane, din care 300 de actori, 320 de pictori, 100 de balerini/ balerine, 90 de sculptori, 100 de scriitori. În plus, erau urmăriţi 150 de muzeografi, 250 de bibliotecari şi 500 de ziarişti.
2700 dintre cei urmăriţi erau turişti străini
Peste 21.000 de agricultori – cuprinşi în C.A.P.-uri, sau cu gospodării individuale – erau şi ei puşi în urmărire de Securitate.
”Regimul comunist considera clasa muncitoare ca având cea mai înaintată conştiinţă revoluţionară şi, deci, principalul susţinător al P.C.R. Cu toate acestea, numai între 1980-1989, peste 45.000 de mii de dosare au avut ca titulari membri ai acestei categorii sociale. Între ei se numărau 16.600 de muncitori, 2.100 de maiştri, 1.900 de mecanici (de toate tipurile), 3.500 de electricieni, 6.300 de lăcătuşi, 1.200 de sudori, 1.000 de zidari, 800 de mineri”, remarcă reprezentanţii CNSAS.
NATIONAL
CURS Survey – How Romanians View the Imposition of Gender Quotas on Electoral Lists
Publicat
acum 42 de minutein
12 septembrie 2024De
adminGender Quotas Instead of Equal Opportunities? Pure meritocracy is no longer favored in the political world, so discussions are increasingly focusing on imposing gender quotas: 30% of the candidates on electoral lists should be women. A survey conducted by the Center of Urban and Regional Sociological (CURS) shows that Romanians partially support this idea.
According to the research, the idea of introducing gender quotas into the law does not have majority support, but the idea of better representation for women in politics is endorsed.
Public Opinion on Representation of Women in Politics:
How do you think better representation of women in politics should be achieved?
- Political parties should create internal regulations, but there should not be a law – 43%
- There should be a law requiring parties to include a minimum number of women on party lists – 37%
- Don’t know/No answer – 20%
Parliamentary Discussion on Gender Quotas:
In Parliament, the law regarding the imposition of a 30% quota for women on the electoral lists of political parties for parliamentary elections is currently under debate. Do you agree with this law?
- Total agreement: 41%
- Partial agreement: 28%
- Partial disagreement: 12%
- Total disagreement: 7%
- Don’t know/No answer: 12%
Should This Be Implemented in the Upcoming Elections (December 1, 2024 Parliamentary Elections)?
- Yes, starting from these elections – 56%
- No, it is not a priority – 33%
- Don’t know/No answer – 11%
Methodology:
- Sample universe: The adult resident population of Romania
- Sample size: 1067 respondents, voters aged 18 and over
- Sampling type: Probabilistic, multi-stage, stratified
- Maximum margin of error: +/- 3% at a 95% confidence level
- Data collection method: Face-to-face interviews at respondents’ homes
- Sample validation: Based on the latest National Institute of Statistics (INS) data
- Survey period: August 13–27, 2024
fanatik.ro: A dispărut jumătate din suma pe care fostul premier Florin Cîțu o avea în conturi. Motivul pentru care salariul senatorului a scăzut
Românii își vor putea folosi identitatea digitală ROeID pentru a accesa alte sisteme IT din UE
VIDEO Premierul britanic are un discurs care șochează țara: Trebuie reformat sau lăsat să moară
Antony Blinken sosește la Varșovia pentru a discuta despre Ucraina
CNSAS dă detalii picante legate de oamenii urmăriți de Securitate: Toată lumea era suspectă!
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
ANUNȚ DECES!
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
ATENȚIE! Sâmbătă se închide complet Transfăgărășanul între Cetatea Poienari și Bâlea Lac
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
VIDEO – ARGEȘEAN ARESTAT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției...
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
Un grav accident rutier în care un autoturism a intrat într-un cap de pod s-a produs în această dimineață în...
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu CJ Argeș, a stabilit azi Tribunalul Specializat Argeș. Procesul vizează anularea unui act emis...
Curtea de Argeș
ANUNȚ DECES!
Echipa Ziarului PROFIT și Klanar Imobiliare este alaturi de Iulian Uță în aceste momente de tristețe și doliu generate de...
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
Un grav accident rutier în care sunt implicate două autoturisme, produs pe DN 73C, pe dealul Momaia din Tigveni. Paramedicii...
ATENȚIE! Sâmbătă se închide complet Transfăgărășanul între Cetatea Poienari și Bâlea Lac
Sâmbătă, 07 septembrie 2024, în intervalul orar 07.00 – 18.00 circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule,...
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
Un violent incendiu a izbucnit cu putin timp in urma într-o gospodărie din comuna Băiculesti, satul Zigoneni. Din primele informații,...
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Până la sfârșitul lunii septembrie primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și...
Mioveni
ISU Argeș angajează personal – 30 pompieri și 6 șoferi VEZI DETALII
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș scoate la concurs un număr de 36 de posturi cu încadrare directă...
ATENȚE! Se prelungesc restricțiile de circulație pe roate drumurile din Argeș, din cauza caniculei
Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie, și marți, 16...
ARGEȘUL PÂRJOLIT! Incendii de vegetație la Valea Danului, Cepari și alte 6 localități
Pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeşeni, în unele cazuri alături de cetățeni şi Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență,...
Alertă Cod Roșu de Caniculă în tot județul Argeș – avertisment fără precedent de la ANM
Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, valabile și în județul nostru, pentru zilele...
Câmpulung
VIDEO Elena Lasconi, interviu cu Mihai Gâdea: A ciocnit o prună cu vedeta Antenei 3 și i-a prezentat cățelușa Hermesina. „România e super pregătită pentru un președinte femeie”
„Mi-aș dori să fiu președintele care unește și sunt sigură că pot să fac asta. Sunt sigură, uită-te la mine”,...
NU RATA! Poliția Argeș face angajări! Se caută ajutor de șef de post la Valea Iașului și alte 8 comune, secretare și ingrijitori
Începând cu data de 19 august a.c., s-a dat startul înscrierilor pentru concursurile în vederea ocupării unor posturi în Inspectoratului...
DE NERATAT! ISU Argeș angajează pompieri și șoferi – Zeci de posturi disponibile pentru Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung
I.S.U. Argeș angajează 30 de posturi soldați profesioniști (servanți) și 6 șoferi profesionisti pentru unitatile de pompieri din Pitești, Curtea...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
La un pas de tragedie în Curtea de Arges! Șoferul camionului spune că din cauza bumperelor i-au căzut lemnele pe carosabil
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM! Moarte șocantă la Curtea de Argeș – Bărbat prăbușit pe terasa unui magazin din Noapteș – POLIȚIA LA FAȚA LOCULUI
- ACTUALacum o săptămână
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
- NATIONALacum 5 zile
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
- ACTUALacum o săptămână
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
- ACTUALacum o săptămână
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
- ACTUALacum o zi
ANUNȚ DECES!