Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Armata ucraineană a doborât nouă ținte aeriene rusești

Publicat

in

Forțele aeriene ucrainene susțin că au distrus nouă ținte aeriene rusești în ultimele 24 de ore.

Este vorba de patru drone Shahed-136 și o dronă Mohajer-6 doborâte vineri, în sudul țării, cu tunuri antiaeriene.

Între timp, alte două drone Shahed-136 au fost distruse de forțele ucrainene în est.

Forțele aeriene ucrainene adaugă că un elicopter Mi-8 și un avion Su-25 au fost doborâte de rachete antiaeriene în centrul Ucrainei.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Zelenski cere aliaților ca Ucraina să fie apărată la fel cum a fost apărat Israelul în timpul atacului iranian

Publicat

in

De

Președintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că Ucraina are nevoie de ajutorul aliaților săi pentru a evita atacurile aeriene, la fel cum Israelul s-a bazat pe aliații săi pentru a distruge amenințările inamice, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski, într-o vizită pe frontul din DonețkFoto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

  • „Întreaga lume a văzut că Israelul nu a fost singur în apărarea sa – amenințările de pe cer au fost, de asemenea, distruse de aliații săi”, a spus Zelenski în discursul său video de noapte.
  • „Și când Ucraina spune că aliații nu pot închide ochii la rachetele și dronele rusești, înseamnă că este necesar să acționăm și să acționăm cu fermitate”.

Reamintim că Iranul a atacat sâmbătă noaptea Israelul cu circa 300 de drone și rachete.

Apărarea aeriană israeliană, cu ajutorul SUA, Marii Britanii, Iordaniei și Franței, a reușit să doboare 99% din amenințările aeriene. Unele rachete au căzut pe teritoriul Israelului, chiar în interiorul unor baze militare, dar pagubele au fost minime, potrivit IDF.

Citeste mai mult

NATIONAL

Rareș Bogdan îl torpilează pe Mircea Geoană: Domnul Geoană ne cam face de râs, nu-și face treaba

Publicat

in

De

Rareș Bogdan s-a arătat deranjat de afirmațiile secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a afirmat că a ajuns în funcția actuală datorită carierei sale și a personalității sale.

„Eu sunt unul din statul român care știe foarte bine, spre dezamăgirea domnului Geoană, cam cât s-a negociat și cam ce s-a făcut de la premier la președintele Klaus Iohannis. Toți au negociat, dacă România nu ar fi negociat, Geoană nu ar fi ajuns acolo.

Dacă România nu mișca niciun deget, domnul Geoană nu ajungea acolo și el știe foarte bine asta și aș vrea să se reevalueze din punctul acesta de vedere. Eu îl știam un om decent”, a spus liberalul.

„Ne face de râs”

Totodată, Rareș Bogdan i-a cerut lui Mircea Geoană să decidă dacă va candida pentru prima funcție în stat.

„Sunt cetățean european și ca toti cei aproximativ 500 de milioane de cetățeni români vreau să fiu protejat. Dacă ne uităm ce se întâmplă la Est este îngrijorător din punctul meu de vedere. (…) Eu mă aștept ca NATO să se preocupe de aceste chestiuni. (…) În momentul acesta, domnul Geonaă nu este un angajat model și distruge imaginea de angajatul model din instituție. Domnul Geoană, în momentul acesta ne cam face de râs, nu-și face treaba”, a spus prim vicepreșdeintele PNL.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend