CULTURA
Arhitecţi apreciaţi la nivel naţional şi internaţional, au expus la Muzeu

Publicat
acum 10 aniin

La sfârşitul săptămânii trecute iubitorii de artă din Curtea de Argeş s-au reunit în sala multifuncţională a Muzeului Municipal, acolo unde a avut loc vernisajul expoziţiei de arhitectură şi acuarelă. Intitulată „Arhitectura – Arta” şi organizată cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România şi Uniunea Arhitecţilor din România, expoziţia a cuprins două secţiuni şi anume Concursul de arhitectură 2006-2009 şi una de pictură, acuarelă, grafică.
„Mulţumesc că ne-aţi primit în oraşul regilor. Fiind din Curtea de Argeş, şi ajungând la vârsta la care mai am nevoie şi de odihnă, cred că e nevoie ca şi arhitecţii tineri să fie prezentaţi. Tinereţea îşi spune cuvântul iar ei sunt arhitecţi care muncesc. Avem astăzi lucrări ale Mihaelei Buzilă, Cătălin Cozma, care a luat locul trei la anuala de arhitectură şi Bogdan Aleca, participant la un concurs internaţional în Dubai.”, a declarat arhitectul Ivănescu.
În partea a doua a vernisajului au fost prezentate mai multe lucrări de acuarelă care înfăţişau în special clădiri din Franţa, Paris.
Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Poate vrei sa citesti
Bani de la stat ca să lași iarba să crească. Cum pot românii intra în posesia sumei meritate, plătite de APIA din 15 iunie 2025
Andreea Tonciu a făcut anunțul despre relația cu soțul ei: „Am fost la un pas de despărțire”
Pensii 2025. Recalcularea pensiilor a fost FINALIZATĂ, dar nu toţi seniorii şi-au primit deciziile. CALENDAR plată pensii mai 2025
ANM anunţă fenomene meteo periculoase în jumătate de ţară. Vânt puternic, ploi torenţiale, tunete şi fulgere, ISU le cere românilor să stea în case
Doliu în lumea muzicii. Karen Silva s-a stins din viață la 17 ani, după un AVC
Tichete, prime și zile libere: Strategia companiilor pentru menținerea angajaților mulțumiți în 2025
ACTUAL
Vinerea Mare: Este complet INTERZIS să faci aceste lucruri în această zi – Tradiții și obiceiuri

Publicat
acum o săptămânăin
18 aprilie 2025De
admin
Vinerea Mare este o zi cu mare însemnătate pentru întreaga lume creștină, fiind ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos s-a răstignit pentru iertarea păcatelor lumii. În tradiția populară se păstrează o serie de obiceiuri legate de această zi, dar și ritualul religios este extrem de important.
Vinerea Mare este ziua în care Iisus a suferit patimi cumplite, primind drept pedeapsă răstignirea și fiind obligat să parcurgă drumul purtându-și în spate crucea și coroana de spini.
Denia din Vinerea Mare amintește de patimile suportate de Iisus în urma trădării de către Iuda.
Slujba, numită și Ceasurile împărătești și vecernia, în timpul căreia se face scoaterea Epitafului în mijlocul bisericii, simbolizează coborârea de pe Cruce a lui Hristos și pregătirea trupului pentru înmormântare.
Postul negru din Vinerea Mare este o practică ascetică prin care credincioșii își exprimă durerea și compasiunea față de suferințele lui Iisus. Această formă de post presupune abținerea totală de la mâncare și băutură până la apusul soarelui. Prin această renunțare, credincioșii își purifică trupul și sufletul, participând spiritual la patimile Mântuitorului.
Credincioșii merg la biserică pentru a trece pe sub masă
Un obicei specific Vinerii Mari este trecerea pe sub masa Sfântului Altar, care simbolizează mormântul lui Iisus. Credincioșii se apleacă și trec pe sub masă de trei ori, în semn de smerenie și pocăință. Acest gest reprezintă dorința de a fi alături de Hristos în suferința sa și de a primi binecuvântarea divină.
Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare
Pe lângă post și rugăciune, Vinerea Mare este însoțită de diverse tradiții și obiceiuri:
Aprinderea lumânărilor: Credincioșii aprind lumânări în memoria celor adormiți și pentru a simboliza lumina lui Hristos.
Participarea la Prohod: Seara, în biserici se oficiază slujba Prohodului Domnului, în care se cântă cântări de jale și se rememorează patimile lui Iisus.
În această zi nu se coace nimic, nu se mănâncă urzici și nu se folosește oțet în preparate. În plus, în Vinerea Mare, nu se sacrifică animale, iar gospodinele nu roșesc ouă și nici nu fac alte pregătiri pentru Paște.
Tot în Vinerea Mare nu se lucrează la câmp. Se spune că, în caz contrar, nu vei avea parte de recoltă.
Tot în Vinerea Mare se spune că femeile merg la morminte unde aprind lumânări și plâng morții.
Vinerea Mare este zi liberă pentru angajați
În România, Vinerea Mare este declarată zi liberă legală pentru angajați, conform Codului Muncii. Această măsură permite credincioșilor să participe la slujbele religioase și să se dedice rugăciunii și reflecției. De asemenea, oferă oportunitatea de a respecta tradițiile și obiceiurile specifice acestei zile sfinte.
ACTUAL
Argeșul, pe primul loc… la interimari! Fostă șefă AUR și candidată la primărie, numită de PSD manager la Centrul Cultural Județean – Numiri pe criterii politice, acuză oamenii de cultură din Argeș

Publicat
acum o lunăin
25 martie 2025De
admin
În ciuda discursului public al PSD privind meritocrația în administrația publică, județul Argeș se confruntă cu o serie de numiri controversate la conducerea instituțiilor de cultură, pe criterii politice. Astfel, ieri, Consiliul Județean Argeș a suprins lumea culturală anunțând numirea a doi noi manageri interimari la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș. Decizia a stârnit critici din partea oamenilor de cultură și a societății civile, care acuză politizarea instituțiilor de cultură.
Dacă în CV-ul Lucreției Marilena Frusina Vlad, care a fost numită manager interimar pentru o perioadă de 120 de zile la Biblioteca Județeană, regăsim doar o referire ca fiind licențiată în Psihologie dar apropiată a unor influenți din PSD, în cazul Argentinei Elena Culcuș, lucrurile sunt cu totul de altă natură, ea fiind cu doar cateva luni în urmă un om de bază al lui George Simion în Argeș și candidată AUR la primăria Mioveni, acum 6 luni. Cunoscută ca fiind un voiajor politic schimbând partidele în funție de ceea ce primește, ea va ocupa ca interimar numit de PSD funcția de manager al Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, tot pentru 120 de zile.
Mulți oameni de cultură din Pitești susțin că numirile au fost făcute pe criterii pur politice, fără a se ține cont de competențele manageriale ale persoanelor numite și nu înțeleg de ce nu s-a organizat un concurs, deși legea prevede acest lucru. Aceștia acuză PSD că ignoră principiul meritocrației și că politizează instituțiile de cultură.
Reprezentanții Consiliului Județean Argeș susțin că numirile au fost făcute în conformitate cu legea și că persoanele numite au competențele necesare pentru a ocupa aceste funcții iar Societatea civilă se declară îngrijorată de politizarea instituțiilor de cultură și cere respectarea principiului meritocrației.
Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș sunt două dintre cele cinci instituții de cultură finanțate și subordonate Consiliului Județean Argeș. Numirea unor manageri interimari ridică semne de întrebare cu privire la planurile pe termen lung ale Consiliului Județean pentru aceste instituții.
ACTUAL
PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI 27 FEBRUARIE – 2 MARTIE 2025

Publicat
acum 2 luniin
26 februarie 2025De
admin
La Teatrul Alexandru Davila din Pitești februarie se încheie cu premiera comediei GHINIONISTUL de Lucia Verona, în regia Monei Gavrilaș, iar Martie începe în ritm de muzică și în pași de dans. Invităm spectatorii mari și mici să se bucure de surprizele artistice pregătite pentru perioada 27 Februarie – 2 Martie a.c..
PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI 27 FEBRUARIE – 2 MARTIE 2025
JOI, 27 FEBRUARIE 2025
GHINIONISTUL – AVANPREMIERĂ
Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor Lucia Verona
Regia Mona Gavrilaș
Scenografia Miruna Lia Varodi
Coregrafia Andreea Drugulescu
Durata 1 h 15 min.
Vârsta acceptată +12
Distribuția:
Actori: Gogu Preda, Adrian Duță, Alina Diaconu, Tatiana Serghi, Robert Tudor, Cornelia Niculescu, Daniela Marinache, Petrișor Cristian Diamantu.
Baletul: Lorena Sandu, Maria Popa, Ruxandra Dimulescu, Vlad Sandu, Valentin Dobriță, Daniel Maricescu.
GHINIONISTUL este o comedie cu accente dramatice pe teme actuale, în care publicul spectator se regăsește foarte ușor. Relatia șef – angajat susține prima temă a piesei, în care cu siguranță ne-am aflat, la un moment dat în viață, cu toții. Teama de a vorbi când trebuie cu șeful, neîncrederea în sine, timiditatea prea mare în fața Puterii, Bunul Simț în contrast și în lupta cu Forța autoritară, lipsită de empatie față de un simplu angajat, un simplu om.
În spectacol regăsim și o altă temă, mai subtilă, mai profundă și anume lupta dintre o tehnologie prea des folosită, fără măsură, o tehnologie care dezumanizează individul, îl golește de sine, o tehnologie folosită prea mult și haotic și omul simplu-Popescu, omul cu bun simț, cu valori, cu educație, care citește mult și nu se desparte de cartea sa nici măcar pe stradă.
O lume modernă, actuală, în care trăim azi. O lume goală, lipsită de valori și de umanitate. O lume în care omul este anulat și aruncat la gunoi – la propriu. Este ceea ce trăim azi și ceea ce e posibil să trăim și mâine…..din păcate, dacă nu ne trezim la timp.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/bilete/ghinionistul-4587/#/r=38108
VINERI, 28 FEBRUARIE 2025
GHINIONISTUL – PREMIERĂ

Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor Lucia Verona
Regia Mona Gavrilaș
Scenografia Miruna Lia Varodi
Coregrafia Andreea Drugulescu
Durata 1 h 15 min.
Vârsta acceptată +12
Distribuția:
Actori: Gogu Preda, Adrian Duță, Alina Diaconu, Tatiana Serghi, Robert Tudor, Cornelia Niculescu, Daniela Marinache, Petrișor Cristian Diamantu.
Baletul: Lorena Sandu, Maria Popa, Ruxandra Dimulescu, Vlad Sandu, Valentin Dobriță, Daniel Maricescu.
GHINIONISTUL este o comedie cu accente dramatice pe teme actuale, în care publicul spectator se regăsește foarte ușor. Relatia șef – angajat susține prima temă a piesei, în care cu siguranță ne-am aflat, la un moment dat în viață, cu toții. Teama de a vorbi când trebuie cu șeful, neîncrederea în sine, timiditatea prea mare în fața Puterii, Bunul Simț în contrast și în lupta cu Forța autoritară, lipsită de empatie față de un simplu angajat, un simplu om.
În spectacol regăsim și o altă temă, mai subtilă, mai profundă și anume lupta dintre o tehnologie prea des folosită, fără măsură, o tehnologie care dezumanizează individul, îl golește de sine, o tehnologie folosită prea mult și haotic și omul simplu-Popescu, omul cu bun simț, cu valori, cu educație, care citește mult și nu se desparte de cartea sa nici măcar pe stradă.
O lume modernă, actuală, în care trăim azi. O lume goală, lipsită de valori și de umanitate. O lume în care omul este anulat și aruncat la gunoi – la propriu. Este ceea ce trăim azi și ceea ce e posibil să trăim și mâine…..din păcate, dacă nu ne trezim la timp.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/bilete/ghinionistul-4587/#/r=38109
SÂMBĂTĂ, 1 MARTIE 2025
FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI
Ora 11:30 – Sala Studio „Liviu Ciulei”

Adaptare de Toma Hogea după Ion Creangă
Regia artistică Toma Hogea
Scenografia Mihaela Dinu Pițigoi
Muzica Radu Sanduloviciu
Durata spectacolului 50 min.
Vârsta acceptată +3 ani
Distribuția: George Slătioreanu, Mihai Savu, Gabriela Roșu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Andreea Botescu-Boțîrcă, Alina Diaconu, Aura Floroiu, Cristina Dumitru, Ionuț Oanță.
Universul creat de poveștile lui Ion Creangă și-a clădit trăinicia pe mesajele transmise. Pe de o parte copii savurează aventurile personajelor, iar pe de altă parte învață, în cel mai plăcut mod, lecții importante de viață.
FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI este basmul care îi învață pe copii să facă diferența dintre bun și rău, dintre frumos și urât. Este o lecție despre generozitate, empatie și hărnicie.
O poveste pentru cei mici predată, cu mare artă, de cei mari. Vă așteptăm cu drag!
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/bilete/fata-mosului-si-fata-babei-1699/#/r=38570
SÂMBĂTĂ, 1 MARTIE 2025
LOVE IS IN THE AIR
Ora 19:00 – Sala Mare

Regia artistică Cezar Ghioca
Scenografia, concept video Andrei Răduț
Coregrafia Ramona Titov
Conducerea muzicală Vicențiu Perniu
Durata spectacolului 1h 30 min.
Vârsta acceptată + 12 ani
Distribuția:
Actorii: Dan Andrei, Puiu Mărgescu, Cătălin Mirea, Marius Pieca, Adriana Drugulescu, Paula Chirilă, Mirela Dinu Popescu, Lia Deaconu;
Soliștii: Marius Bălan, Claudia Diaconescu, Cristina Neacșu, Iulia Pupezescu;
Baletul: Valentin Dobriță, Daniel Maricescu, Vlad Sandu, Lorena Sandu, Maria Popa, Ruxandra Dimulescu, Andreea Drugulescu, Andeea Dragnea, Loredana Neagoe;
Orchestra: George Diaconescu, Vicentiu Perniu, Anton Dumitru, Bogdan Folea, Robert Fulfuc, Ștefan Gilă, Bogdan Giurea, Alexandru Iordache, Ionuț Mihalcea, Răzvan Mihăiță, Alin Petra.
LOVE IS IN THE AIR – „spectacol pentru îndrăgostiții de orice vârstă, o fantezie revuistică, plină de antren, unde dragostea cântă și se cântă, asezonată cu momente vesele care surprind tot spectrul emoțiilor dătătoare de „fluturi în stomac”, de la reveria romantică la ridicolul sublim și coregrafii inspirate care ne imbie și ele la zbor. Un prilej de suspendare a cotidianului pentru încărcarea rapidă a motorașului inimii, capricios și independent.” – Cezar Ghioca, regizor
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/bilete/love-is-in-the-air-4588/#/r=38571
DUMINICĂ, 2 MARTIE 2025
O ALTĂ CAPRĂ CU TREI IEZI
Ora 11:30 – Sala Studio ,,Liviu Ciulei”

Adaptare de George Slătioreanu după Ion Creangă
Regia și scenografia George Slătioreanu
Muzica Remus Negoșanu
Durata spectacolului 40 min.
Vârsta acceptată + 3 ani
Distribuția:
George Slătioreanu, Aura Floroiu, Andreea Botescu – Boțîrcă, Cristina Muscalu, Mihai Savu, Gabi Roșu.
Din seria de povești ale copilăriei nu lipsește celebra pățanie a caprei cu trei iezi. Este printre primele povești cu care sunt încântați copiii. O aventură pusă în scenă spre deliciul celor mici care, pe de o parte sunt entuziasmați de întâlnirea cu celebrele personaje din povestea lui Ion Creangă, iar, pe de altă parte, asimilează morala transmisă prin intermediul acestui spectacol.
SPECTACOL SOLD OUT
DUMINICĂ, 2 MARTIE 2025
PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ
Ora 19:00 – Sala Mare

Autor Teodor Mazilu
Versiunea scenică, light design, ilustrația muzicală Felix Alexa
Scenografia Maria Miu
Vârsta acceptată +12 ani
Distribuția:
Adrian Titieni, Ioana Podăreanu, Ada Dumitru, Gogu Preda, Mirela Popescu, Cătălin Mirea, Adrian Duță.
PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ este o comedie savuroasă, cu dese schimbări de situație, actorii fiind aleși perfect pe tipologia personajelor cu care ne-a obișnuit autorul.
Personajele etalează în mod clar atitudini din sfera socialului prezent.
Situațiile sunt exploatate în funcție de interesul de moment, corupția macină sistemul fiscal până într-acolo încât, pentru a ajunge la îndeplinirea unui obiectiv, se ajunge la șantaj.
Pentru niciunul dintre personajele principale nu există un etalon al valorii, ci doar un comportament bazat pe modele luate din lumea prezentă, pur comercială, în care, fără riscul de a greși, putem spune că nu există valori. În ideea de a fi ceea ce nu sunt, personajele își aplică, fiecare într-un stil propriu, o mască ce nu poate acoperi nicidecum caracterul infect și bazat pe interesul de moment al fiecăruia, indiferent de cadavrele pe care se calcă…
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând link-ul
https://www.mystage.ro/bilete/prostii-sub-clar-de-luna-4138/#/r=38573
ACTUAL
Azi, Întâmpinarea Domnului, sărbătoare cu cruce roșie. Ce e bine să faci în această zi

Publicat
acum 3 luniin
2 februarie 2025De
admin
Întâmpinarea Domnului este sărbătorită în fiecare an pe 2 februarie, la 40 de zile de la Crăciun. Este unul dintre praznicele împărătești și ziua este marcată de mai multe obiceiuri și tradiții.
Întâmpinarea Domnului este una dintre sărbătorile importante din calendarul ortodox. Este zi cu cruce roșie și este sărbătorită pe 2 februarie. În popor, Întâmpinarea Domnului mai este cunoscută și drept Ziua Ursului, căci se spune că oamenii pot să își transfere din puterea acestui animal.
Ce e bine să faci pe 2 februarie, de Întâmpinarea Domnului
Cele mai multe superstiții cu privire la Întâmpinarea Domnului sunt legate de vreme. Se spune că dacă pe 2 februarie, boul bea apă din urma lui, înseamnă că iarna nu mai durează mult. În schimb, dacă animalul bea apă din streașina casei, se crede că va fi un an prost din punct de vedere al recoltelor.
Se mai crede că dacă în ziua Întâmpinării Domnului este cald, atunci și în sezonul cald vor fi temperaturi ridicate.
Ce nu ai voie să faci de sărbătoarea Întâmpinării Domnului
Având în vedere că este o sărbătoare cu cruce roșie, nu este bine să se lucreze în ziua Întâmpinării Domnului. De altfel, tot în popor se spune că nu trebuie să existe nici conflicte în familie sau între oamenii apropiați.
Se spune că aceia care refuză mâncarea pregătită de altcineva vor fi urmăriți de ghinion. Tot la fel se crede și dacă folosești foarfeca în ziua Întâmpinării Domnului.
Se mai crede că oamenii care nu mănâncă pe 2 februarie până când se termină Liturghia vor avea noroc.
Alte tradiții și obiceiuri importante
Un alt obicei care se practica în ziua de 2 februarie era acela de a unge copiii cu grăsime de urs. Se spune că așa erau feriți de boli. În schimb, cei care erau bolnavi erau tratați prin afuma cu păr de urs.
Se mai crede că dacă ursul iese din bârlog și își vede umbra, iarna va mai dura șase săptămâni. Dacă rămâne afară, înseamnă că iarna nu mai durează mult.
ACTUAL
A murit un îndrăgit preot din Argeș, paroh la Băiculești și fost director al Seminarului Teologic

Publicat
acum 4 luniin
3 ianuarie 2025De
admin
Început de an trist pentru enoriașii din Băiculești dar și pentru cei din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Parintele Ionel Ursu a plecat în această dimineață să slujească la ceruri unde se va ăntalni cu fiul să Ionuț. Ion Ursu a fost parohul bisericii din satul Baiculesti și, anterior preluării parohiei, a fost profesor si director al Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe-Vodă Basarab” Curtea de Argeș.
„La 3 ani si cateva zile de la moartea unicului său fiu, părintele Ionel a plecat să se întâlnească cu acesta in alta lume. Durerea despărțirii este foarte mare, de fapt sfinții părinți spun că ați ingropa copilul este una dintre cele mai mari si grele Cruci. Nu exista zi ca părintele Ionel să nu se duca la căpătîiul fiului său cu o floare si o lumânare. Scriu aceste rânduri cu lacrimi în ochi, datorită respectului si generozitatii pe care părintele Ionel le-a avut față de mine”, este mesajul emotionant al lui Gheorghe Petrescu, cel care a și anunțat decesul preotului Ion Urs.
Preotul Ion Urs era un apropiat al IPS Calinic iar soția acestuia lucra în cadrul Arhiepiscopiei Argesșului și Muscelului.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
CULTURA
Renovata si curata, Fontana di Trevi a fost redeschisa

Publicat
acum 4 luniin
22 decembrie 2024
Lucrarile de renovare au durat 2 luni, iar incheierea acestora vine cu reguli noi. Nu vor putea fi in preajma celebrului monument baroc din Roma mai mult de 400 de persoane simultan. Se doreste evitarea aglomeratiei de dinaintea lucrarilor de renovare. De asemenea, e posibila introducerea unei taxe de vizitare. Capodopera datand din anul 1762, Fontana din Trevi e unul dintre punctele de atractie turistice ale Romei. Anul viitor in cetatea eterna vor sosi 30 de milioane de pelerini catolici, iar acesta a fost motivul principal al lucrarilor de renovare si curatare. Toate informatiile aici https://newsin.ro/a-fost-redeschisa-fontana-di-trevi-dar-numarul-vizitatorilor-e-limitat/

ATENȚIE! De luni, se închide temporar un segment al autostrăzii A1 București–Pitești

DE INTERES! Duminică puteți vizita galeriile tunelului autostrăzii de pe dealul Momaia

Bani de la stat ca să lași iarba să crească. Cum pot românii intra în posesia sumei meritate, plătite de APIA din 15 iunie 2025

Andreea Tonciu a făcut anunțul despre relația cu soțul ei: „Am fost la un pas de despărțire”

Pensii 2025. Recalcularea pensiilor a fost FINALIZATĂ, dar nu toţi seniorii şi-au primit deciziile. CALENDAR plată pensii mai 2025

ARGEȘUL PE PRIMUL LOC! Turiști cu mașinile avariate din cauza gropilor de pe DJ 703 H – GROAPA ROȘIE, UN BRAND CJ și PSD ARGEȘ

RUȘINOS! Cine sunt cei doi șoferi din Argeș, prinși la furat motorină într-o parcare în Franța

Accident tragic la Călinești! O tânără de 15 a murit după ce a căzut după o trotinetă electrică

ACUM! Accident grav la Băiculești – 3 mașini implicate

VIDEO | Polițistă cu BMW din Pitești aruncă cu petarde în curțile oamenilor – IPJ ARGEȘ, CLARIFICĂRI

VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum

VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș

VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni

VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
PITEȘTI


ATENȚIE! De luni, se închide temporar un segment al autostrăzii A1 București–Pitești
De luni, 28 aprilie 2025, traficul rutier va fi închis pe Calea 2 a autostrăzii A1 București–Pitești, pe sensul de...


DE INTERES! Duminică puteți vizita galeriile tunelului autostrăzii de pe dealul Momaia
Duminică, 27 aprilie, între orele 10:00 și 16:00, publicul este invitat să participe la un eveniment inedit organizat pe șantierul Secțiunii 4...


Argeșean iresponsabil! A călcat un cățeluș cu mașina și a fugit – POLIȚIA ÎL CAUTĂ
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș a anunțat în această dimineață că a demarat o anchetă în urma apariției unor...


VIDEO | Polițistă cu BMW din Pitești aruncă cu petarde în curțile oamenilor – IPJ ARGEȘ, CLARIFICĂRI
Scene incredibile pe o stradă din Pitești, acolo unde o polițistă cu un BMW arunca cu metarial explozibil pe proprietatea...
Curtea de Argeș


ALERTĂ! Puneți mâna pe lopată, curățați-vă sanțurile și lăsați TikTok-ul! E COD PORTOCALIU de ploi în Argeș
In urma cu putin timp a intrat in vigoare in județul Argeș o ALERTĂ COD PORTOCALIU – averse torențiale care...


ACUM! Accident grav la Băiculești – 3 mașini implicate
Un grav accident rutier în care sunt implicate trei vehicule s-a produs în urmă cu puțin timp în comuna Băiculești....


Mașină în flăcări la Curtea de Argeș
Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au acționat în municipiul Curtea de Argeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un...


Incendiu la o gospodărie din Valea Danului
Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină în comuna Valea Danului, strada Principală, pentru stingerea...


ARGEȘUL PE PRIMUL LOC! Turiști cu mașinile avariate din cauza gropilor de pe DJ 703 H – GROAPA ROȘIE, UN BRAND CJ și PSD ARGEȘ
Vacanța de Paște s-a transformat într-o neplăcută aventură pentru mai mulți turiști care au ales județul Argeș ca destinație. În...
Mioveni


ALERTĂ COD GALBEN ÎN ARGEȘ! Ninsoare și frig în aprilie – Vreme severă și temperaturi sub 0 grade
ANMH a emis in aceasta dimineață o atenionare COD GALBEN care vizează bună parte din țară, inclusiv județul Argeș.Interval de...


Bugetul orașului Mioveni, votat în unanimitate: priorități clare, în ciuda constrângerilor financiare
onsiliul Local Mioveni a aprobat joi seară, în unanimitate, bugetul orașului pentru anul 2025. Decizia vine în contextul unor constrângeri...


VIDEO | Argeșean de 35 ani găsit mort în apele unui râu, la Micești
Pompierii de la Detașamentul Mioveni au fost solicitați să intervină, în urmă cu puțin timp, în comuna Micești, satul Purcăreni,...


VIDEO | Accident groaznic în Argeș provocat de un șofer beat – 3 victime la spital
Un grav accident rutier provocat de un șofer beat în urma căruia au rezultat trei victime, dintre care una în...
Câmpulung


Mașină în flăcări în Argeș – S-A FĂCUT SCRUM
Pompierii de la Punctul de Lucru Rucăr au intervenit azi noapte în comuna Rucăr, strada Lunca Rucărului, pentru stingerea unui...


VIDEO | ȘI-a bătut unchiul la cârciuma din sat – Argeșeanul a fost arestat
În ziua de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au continuat cercetările într-un dosar penal...


VIDEO | Incendiu violent la Rucăr – Casă făcută scrum
Un puternic incendiu la care au intervenit pompierii argeșeni, s-a produs luni dimineața într-o gospodărie din comuna Rucăr, strada Păpușa....
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
Se deschide primul Mall din Curtea de Argeș – Zeci de magazine și un celebru fast food
- ACTUALacum o săptămână
Un proiect finanțat cu 20 milioane Euro împarte Curtea de Argeș în două tabere – Ce vor argeșenii: pasarele pentru biciclete sau canalizări și strazi reparate?
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Autostrada A1 ajunge până la Curtea de Argeș – VEZI CÂND SE VA CIRCILA
- ACTUALacum 2 săptămâni
ATENȚIE! Azi s-a închis circulația pe Autostrada A1 de la Pitești la Băiculești – 3 ZILE BLOCATĂ
- ACTUALacum 2 săptămâni
În sfârșit! Autobuzele electrice au intrat în probe la Curtea de Argeș, cu un an întârziere
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO! Comisar șef de poliție din Argeș, în rezervă, reținut pentru contrabandă!
- ACTUALacum o săptămână
Valentin Enache, politician PSD și medic șef la Pediatrie Pitești, găsit incompatibil de ANI
- ACTUALacum 4 zile
ARGEȘUL PE PRIMUL LOC! Turiști cu mașinile avariate din cauza gropilor de pe DJ 703 H – GROAPA ROȘIE, UN BRAND CJ și PSD ARGEȘ