Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ARGEȘ | DE LA BAL LA SPITAL! S-a îmbătat și a căzut de la etajul 3

Publicat

in

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, privind precipitarea de la înălțime a unei persoane în zona unui bloc de locuințe din municipiul Pitești, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 06 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați, in jurul orei 07.00, prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că un bărbat de 27 de ani, ar fi cazut de la etajul trei al unui bloc de locuințe de pe strada Alunului, din cartierul Găvana.

La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care a constatat că cele sesizate se confirmă.

Bărbatul a fost preluat, conștient, de către un echipaj medical și transportat la spital.

Din verificările preliminare, rezultă că bărbatul ar fi căzut, accidental, de la etajul trei al unui bloc, unde se afla la o petrecere.

Polițiștii efectuează verificări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis îl ia peste picior pe Vladimir Putin: Rusia s-a așteptat la o comunitate internațională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar a calculat greșit

Publicat

in

Rusia s-a așteptat la o comunitate internațională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar a calculat greșit, a transmis joi președintele României, Klaus Iohannis. 

Şeful statului a susţinut o alocuţiune în cadrul evenimentului World Leaders Forum cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei şi impactul acestuia asupra securităţii la Marea Neagră”, la Universitatea Columbia din New York.

„Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă şi la o Ucraină care se conformează. Dar, prin ameninţările cu utilizarea forţei şi apoi folosirea acesteia, a obţinut exact opusul. Rusia a calculat greşit şi a subestimat răspunsul nostru, ca o comunitate de valori şi securitate, şi a calculat greşit răspunsul Ucrainei”, a transmis Iohannis.

Şeful statului a reiterat că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei nu a început pe 24 februarie 2022.

„A început încă din 2008, atunci când Rusia a atacat Georgia. A continuat în 2014, când aşa-numiţii ‘mici omuleţi verzi’ au ocupat ilegal Crimeea. Şi apoi a continuat în Donbas. România, fiind foarte aproape de toate aceste conflicte, a tot semnalat consecvent că este în curs o astfel de escaladare foarte brutală şi periculoasă, şi, din păcate, am avut dreptate”, a susţinut Iohannis.

Klaus Iohannis a amintit că Occidentul a fost deschis la dialog.

„În acea perioadă, Rusia a susţinut că întreaga comunitate internaţională, în special ceea ce aceasta numeşte ‘Vestul colectiv’, nu a dorit să intre în dialog şi să identifice soluţii la problemele existente – create chiar de Rusia – în Ucraina. Acest fapt nu a fost, desigur, adevărat. Comunitatea internaţională, inclusiv Ucraina, chiar s-a angajat în dialog cu Rusia. Au fost sute de ore de negociere care s-au derulat în cadrul oferit de Acordurile de la Minsk. Şi a fost chiar Rusia cea care a încălcat grosier aceste acorduri. Înainte de invazia din 2022, atât NATO, cât şi SUA au înaintat propuneri de discuţii cu Rusia. Dar Rusia le-a respins”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a amintit că România a pledat de mult timp în favoarea prevenirii şi soluţionării aşa-numitelor conflicte prelungite sau îngheţate din această regiune.

„Aşa cum am spus de multe ori, războiul împotriva Ucrainei ne-a învăţat că, în astfel de conjuncturi, absenţa războiului nu înseamnă pace”, a completat Iohannis.

Klaus Iohannis a evidenţiat că, „în mod ironic, drept consecinţă directă a acţiunilor iresponsabile şi ilegale ale Rusiei, am reuşit să atingem rezultate incredibile la nivel global”, anume Ucraina şi Republica Moldova au primit statutul de ţări candidate, a fost redusă dependenţa energetică de Rusia, Finlanda a devenit aliat NATO, iar Suedia este în curs de a deveni stat aliat. „Ucraina însăşi este acum mai aproape, din punct de vedere politic şi practic, de Alianţă”, a completat preşedintele.

De asemenea, a mai spus Iohannis, NATO a luat decizii istorice pentru a întări apărarea şi descurajarea pe Flancul Estic şi la Marea Neagră, iar Marea Neagră „a fost consfinţită irevocabil ca regiune de importanţă strategică pentru securitatea euroatlantică, toată lumea înţelegând că ceea ce se întâmplă în Marea Neagră nu rămâne doar în Marea Neagră”.

„România, ca partener strategic al SUA şi aliat NATO, este acum la cel mai înalt nivel de siguranţă din istoria sa recentă. Avem acum o abordare mai coerentă şi axată pe mai multe domenii în ceea ce priveşte apărarea pe Flancul Estic. Am adoptat măsuri concrete pentru a intensifica cooperarea cu alţi aliaţi la Marea Neagră, mai ales cu Statele Unite ale Americii. Aşteptăm, în acelaşi timp, cu interes implementarea recent adoptatei Strategii a SUA pentru regiunea Mării Negre, la care România a avut o contribuţie consistentă”, a spus preşedintele României, informează AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ANPC a dat o nouă ‘lovitură’! Opt unităţi din Veranda Mall din Buurești au fost închise temporar pentru mai multe nereguli

Publicat

in

Mai multe firme din Mall-ul Veranda din Bucureşti au fost închise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce inspectorii au depistat mai multe nereguli.

În acest caz au fost date amenzi de 70.000 de lei, opt unităţi fiind închise temporar iar pentru o societate s-a propus închiderea între 6 şi 12 luni.

Reprezentanţii ANPC au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că au fost făcute 18 acţiuni de control de către comisarii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov la societăţile comerciale aflate în Mall-ul Veranda din Bucureşti.

“În urma verificărilor, au fost aplicate, până în acest moment, controlul fiind încă în curs pentru 13 operatori economici, amenzi contravenţionale în valoare de 70.000 lei. De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare totală de peste 10.000 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru opt operatori economici (şapte unităţi şi un culoar de aprovizionare), propunerea închiderii temporare pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru un operator economic”, se arată în comunicat.

ANPC a transmis şi lista operatorilor economici care au fost sancţionaţi.

1. „Mesopotamia” – SC Set Corporation SRL – verificări în curs
Echipele de control au găsit următoarele deficienţe: folosirea unor ustensile de gătire neconforme; utilizarea unor produse de tip toping ce nu aveau menţionată data deschiderii pentru a stabili trasabilitatea produsului; folosirea unor produse etichetate cu data greşită.

2. Gourmet, Rustic Food SRL – verificări în curs
Comisarii ANPC au decis oprirea temporară a prestării serviciilor.

3. Cartofisserie SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate de echipele de control au fost: utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produsele alimentare; folosirea unor produse alimentare decongelate, fără a fi menţionată data decongelării; utilizarea unor grătare metalice cu exfolieri de vopsea (care au fost îndepărtate din spaţiul frigorific în timpul controlului); depozitarea băuturilor răcoritoare în proximitatea soluţiilor pentru curăţenie; lipsa menţiunilor referitoare la ingredientele produselor şi la valoarea lor nutriţională, în lista meniu.

4. Coffee Ted’s – verificări în curs
Neregulile găsite aici au fost: lipsa traducerii etichetei pe mai multe sortimente de cafea şi ceai; lipsa elementelor de caracterizare şi identificare pentru produsele de patiserie.
În acest caz au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

5. SC Rex Concepts BK România SRL, Burger King
Reprezentanţii ANPC au descoperit mai multe nereguli: folosirea unor sosuri pentru prepararea hamburgerilor depozitate la temperaturi de 29-30°, nefiind respectată temperatura de păstrare şi depozitare recomandată de producător; utilizarea unor sosuri fără informaţii în limba română, pe etichetă; folosirea unor spatii de depozitare frigorifice cu acumulări masive de gheaţă şi murdărie; lipsa menţiunilor referitoare la ingredientele produselor şi la valoarea lor nutriţională, în lista meniu.
Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei şi a fost închisă temporar, până la remedierea deficienţelor.

6. SC Veranda Kbor SA
Deficienţe constatate de comisarii ANPC au fost folosirea culoarului de aprovizionare pentru zona de food neigienizat, cu porţiuni din pavimente exfoliate, pereţi loviţi, depozitare necontrolată de deşeuri de carton, plastic, lemn, tomberoane, cărucioare metalice.

“Din cauza faptului ca prin acest culoar se făcea aprovizionarea cu produse şi preparate alimentare pentru unităţile de alimentaţie publică, putea exista riscul contaminării acestora, ceea ce ar fi condus la afectarea vieţii, sănătăţii consumatorilor ce foloseau produsele preparate de aceştia”, au precizat reprezentanţii ANPC.

Unitatea a fost amendată cu 10.000 de lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor pe culoarul de aprovizionare.

“Pentru această abatere, operatorul a mai fost sancţiunat de ANPC, urmând ca, dacă se va mai repeta, să fie aplicate măsuri mai drastice. Profesionistul şi-a asumat, prin declaraţie pe propria răspundere, remedierea neconformităţilor în termen de două săptămâni”, a precizat sursa citată.

7. SC Carrefour România SA
Echipele de control au găsit mai multe deficienţe: în zona de recepţie marfă, s-a constatat existenţa următoarelor obiecte: deşeuri din carton, paletizat de lemn, cutii din plastic şi metalice în care au fost depozitate produse alimentare şi nealimentare, cărucioare metalice defecte pentru transportul cumpărăturilor, navete din plastic, hârtie; în zona rampei de descărcare s-a constatat existenţa pavimentului neigienizat, cu resturi menajere, la compactor scurgeri de lichid urât mirositor.
Societatea şi-a asumat remedierea neconformităţilor în termen de şapte zile.
În acest caz a fost dată o amendă de 5.000 de lei.

8. SC Nuvola BY Diana SRL – verificări în curs
Echipele ANPC au descoperit folosirea unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare; utilizarea bureţilor de sârmă, folosirea unor coşuri de gunoi neacoperite.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

9. SC Panda Grill Express SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate: nerespectarea temperaturii de păstrare la masa caldă (37,3 grade măsurate cu termometrul din dotare, faţă de 60 grade, cât ar fi fost conform); folosirea, în blocul alimentar, a unor ustensile depreciale, bureţi de sârmă, recipiente din material plastic cu capace depreciate.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme şi au fost închisă temporar unitatea.

10. SC Zoomserie SRL
Deficienţe constatate: folosirea unor produse fără data limită de consum menţionată pe etichete; lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu; săvârşirea repetată a unor abateri sancţionate şi în trecut de ANPC.
Unitatea a fost amendată cu 10.000 de lei şi va fi făcută propunere de închidere temporară a unităţii, pe o perioadă de la şase luni la 12 luni.

11. SC Cmmx Cinema Company SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate: folosirea unor produse din carne congelate fără ca unitatea sa fie dotată cu abatitor; folosirea unor produse cu starea termică a fost modificată; utilizarea unor produse fără elemente de identificare; utilizarea unor sosuri cu data limită de consum depăşită.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

12. VIETFOOD SRL
Deficienţe constatate: prezenţa insectelor vii, folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură, şi a unor coşuri de gunoi fără capac, folosirea materiei prime şi a preparatelor fără elemente de identificare, modificarea stării termice a materiei prime, nerespectarea regimului de temperature pentru masa rece şi masa caldă, lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu.
Unitatea a primit o amendă de 25.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme şi a fost oprită temporar prestarea de servicii.

13. SC Sushi Univers SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate: folosirea unor agregate frigorifice cu depuneri de gheaţă; utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depăşită; schimbarea stării termice a produselor alimentare refrigerare/congelate; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf şi impurităţi; preparate finite calde pastrate la temperaturi de max 8 grade C; nerespectare temperaturii de depozitare recomandate de producător.
Unitatea a fost închisă temporar şi au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

14. Noodle Pack SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate: masa caldă neigienizată şi deteriorate, cu geam fisurat; nerespectarea temperaturii de depozitare la masa caldă; lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu.
Unitatea a fost închisă temporar.

15. Royal Boba Cream SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate: folosirea unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum, pentru a se putea stabili conformitatea acestora; nerespectarea temperaturii de depozitare recomandate de producător; lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu.
Unitatea a fost oprită temporar.

16. ” COF NEDELYA” SC NEDELYA BUCHAREST SRL – verificări în curs
Deficienţe constatate: folosirea unor produse fără a avea menţionată data deschiderii, pentru a stabilii trasabilitatea, sau fără elemente de identificare; comercializarea unor produse ce nu erau afişate pe meniu, fără a avea menţionate preţ şi gramaj, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend