Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ar putea începe cel de-al Treilea Război Mondial? Premierul polonez îl avertizează pe Vladimir Putin: ‘Trebuie să știm că acest timp de pace, o perioadă lungă, s-a încheiat, poate pentru mulți ani’

Publicat

in

Vorbind la deschiderea unui poligon de tragere cu pistol cu ​​aer comprimat în Silezia, Morawiecki a anunțat intenția de a finanța „un poligon de tragere în fiecare municipalitate” a țării.

Trebuie să știm că acest timp de pace, o perioadă lungă, s-a încheiat, poate pentru mulți ani”, a spus premierul polonez. „S-a întâmplat din cauza atacului barbar și neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei”, a adăugat el.

Dacă Rusia a avut vreodată ideea să atace Polonia, Rusia trebuie să știe, Kremlinul trebuie să știe, că în Polonia există 40 de milioane de polonezi gata să stea cu arma în mână pentru a-și apăra patria”, a susținut Morawiecki.

Polonia respinge imperialismul rus

Le respingem colonialismul, imperialismul lor. Ne aflăm într-o țară liberă și ne vom strădui, vom lupta pentru libertatea noastră”, a spus liderul polonez, subliniind că națiunea nu se va întoarce în anii anteriori „sub cizma captivității ruse”.

Potrivit lui Morawiecki, parlamentarii polonezi vor legifera pentru un acces mai reglementat la armele de foc pentru toți cetățenii polonezi în viitorul apropiat, insistând că sunt necesare mai multe poligoane de tragere în toată țara și că guvernul se va asigura că rezidenții polonezi sunt „mai puternici și mai bine pregătiți în domeniul folosirea armelor.”

Trebuie să fim suficient de înarmați pentru a descuraja un inamic”, a adăugat Morawiecki.

După invazia rusă în Ucraina, Polonia și-a anunțat intenția de a-și crește drastic bugetul pentru apărare, viceprim-ministrul polonez Jaroslaw Kaczynski afirmând în martie camerei inferioare a parlamentului că guvernul va cheltui 3% din PIB pentru apărare în 2023.

Ministrul Apărării al țării, Mariusz Błaszczak, a anunțat, de asemenea, planurile de a achiziționa trei distrugătoare suplimentare din clasa Kormoran II, pe măsură ce națiunea își continuă programul de modernizare și dezvoltare a armatei sale.

Spre deosebire de Ucraina, în calitate de membru NATO, Polonia este protejată de apărarea colectivă a organizației, piatra de temelie a alianței care tratează un atac asupra oricărui membru NATO ca pe un atac asupra tuturor.

Chiar luna trecută, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a asigurat Polonia că NATO îi va veni în ajutor dacă Rusia ar decide vreodată să atace națiunea, scrie RMX, citat de dcnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ ÎN ARGEȘ – BĂRBAT SFÂRTECAT DE ANIMALE – Părți ale corpului găsite prin pădure

Publicat

in

Descoperire șocantă azi noapte în localitatea Dragoslavele, unde un fragment dintr-un cadavru uman a fost găsiut într-o zonă nelocuită. Din primele informații, este vorba despre mâna dreaptă a unei persoane care și-a pierdut viața, în circumstanțe necunoscute momentan, în respectiva zonă. La fața locului s-au deplasat criminaliștii și oamenii legii și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, căutările vor continua pentru găsirea întregului cadavru.

„La data de  08.12.2023, în jurul orei 23.50, pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmbovița, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de mușcături de animale. Se continuă cercetările pentru găsirea restului cadavrului, identificarii persoanei și stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul. A fost intocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă” potrivit IPJ Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Poliția Română anunță câți șoferi drogați a prins în ultimele 24 de ore

Publicat

in

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a prezentat un nou bilanț privitor la șoferii drogați sau băuți ce au fost prinși în ultimele 24 de ore.

Conform IGPR, în ultimele 24 de ore au fost reținute 397 de permise de conducere.

Dintre acestea 76 au fost luate pentru viteză, 37 pentru consum de alcool alcool și 4 pentru droguri.

Bilanțul IGPR pentru ultimele 24 de ore:

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.500 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 5.700 de fapte contravenționale și 397 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 458 de acțiuni și au intervenit la 2.544 de evenimente, dintre care 2.178 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 33 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 69 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 5.764 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.729.109 lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 86 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 397 de permise de conducere, dintre care 76 pentru viteză, 37 pentru alcool și 4 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 208 certificate de înmatriculare”.

„Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.600 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate peste 400 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.916 autovehicule și legitimate 9.648 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.451 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 112 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 9 de conducere sub influența alcoolului și 3 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 170 de permise de conducere, dintre care 24 pentru alcool și 42 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 120 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare”, a precizat IGPR.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend