Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anunț îngrijorător făcut de specialiști: Lumina telefonului mobil distruge pielea – Cum vă puteți proteja

Publicat

in

Social media este plină de afirmații conform cărora obiceiurile zilnice vă pot afecta pielea. De asemenea, sunt pline de recomandări sau reclame pentru produse care vă pot proteja.

Acum, social media are în vizor lumina albastră de la dispozitivele noastre, conform Sciencealert.com.

Așadar, poate scrollingul pe telefoanele noastre să vă afecteze cu adevărat pielea? Și aplicarea cremelor sau a loțiunilor va ajuta?

Iată ce spun dovezile și pe ce ar trebui să ne concentrăm cu adevărat.

Ce este de fapt lumina albastră?

Lumina albastră face parte din spectrul luminii vizibile. Lumina soarelui este cea mai puternică sursă. Dar și dispozitivele noastre electronice – cum ar fi telefoanele, laptopurile și televizoarele – o emit, deși la niveluri de 100-1.000 de ori mai mici.

Având în vedere că petrecem atât de mult timp folosind aceste dispozitive, au existat unele îngrijorări cu privire la impactul luminii albastre asupra sănătății noastre, inclusiv asupra ochilor și somnului.

Acum, aflăm mai multe despre impactul luminii albastre asupra pielii noastre.

Cum afectează lumina albastră pielea?

Dovezile privind impactul luminii albastre asupra pielii sunt încă emergente. Dar există câteva constatări interesante.

1. Lumina albastră poate crește pigmentarea

Studiile sugerează că expunerea la lumina albastră poate stimula producția de melanină, pigmentul natural al pielii care îi dă culoarea.

Astfel, prea multă lumină albastră poate agrava hiperpigmentarea – supraproducția de melanină care duce la apariția petelor întunecate pe piele – în special la persoanele cu pielea mai închisă la culoare.

2. Lumina albastră vă poate crea riduri

Unele cercetări sugerează că lumina albastră ar putea deteriora colagenul, o proteină esențială pentru structura pielii, accelerând potențial formarea ridurilor.

Un studiu de laborator sugerează că acest lucru se poate întâmpla dacă țineți dispozitivul la un centimetru de piele timp de doar o oră.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, dacă țineți dispozitivul la mai mult de 10 cm distanță de piele, expunerea s-ar reduce de 100 de ori. Așadar, este mult mai puțin probabil ca acest lucru să fie semnificativ.

3. Lumina albastră vă poate perturba somnul, afectându-vă pielea

Dacă pielea din jurul ochilor pare ternă sau umflată, este ușor să dai vina direct pe lumina albastră. Dar cum știm că lumina albastră afectează somnul, ceea ce vezi probabil sunt unele dintre semnele vizibile ale privării de somn.

Știm că lumina albastră este deosebit de bună la suprimarea producției de melatonină. Acest hormon natural semnalează în mod normal corpului nostru când este timpul pentru somn și ajută la reglarea ciclului somn-veghe.

Prin suprimarea melatoninei, expunerea la lumina albastră înainte de culcare perturbă acest proces natural, îngreunând adormirea și putând reduce calitatea somnului.

Natura stimulativă a conținutului ecranului perturbă și mai mult somnul. Fluxurile social media, articolele de știri, jocurile video sau chiar e-mailurile de la serviciu ne pot menține creierul activ și alert, împiedicând trecerea la o stare de somn.

Problemele de somn pe termen lung pot, de asemenea, să agraveze afecțiunile cutanate existente, cum ar fi acneea, eczema și rozaceea.

Privarea de somn poate crește nivelul de cortizol, un hormon al stresului care descompune colagenul, proteina responsabilă de fermitatea pielii. Lipsa somnului poate, de asemenea, să slăbească bariera naturală a pielii, făcând-o mai sensibilă la daunele cauzate de mediu și la uscăciune.

Mă pot proteja produsele de îngrijire a pielii?

Industria frumuseții a profitat de preocupările legate de lumina albastră și oferă o gamă de produse de protecție, cum ar fi brumele, serurile și luciurile de buze.

Dintr-o perspectivă practică, probabil că doar persoanele cu hiperpigmentare mai problematică, cunoscută sub numele de melasmă, trebuie să fie preocupate de lumina albastră de la aparate.

Această afecțiune necesită ca pielea să fie protejată în permanență de toată lumina vizibilă. Singurele produse care sunt total eficiente sunt cele care blochează toată lumina, și anume cremele solare pe bază de minerale sau unele produse cosmetice. Dacă nu puteți vedea pielea prin ele, acestea vor fi eficiente.

Însă în afara laboratoarelor nu există teste riguroase pentru produsele neopacice. Astfel, este dificil să se evalueze dacă acestea funcționează și dacă merită să le adăugați la rutina de îngrijire a pielii.

Ce pot face pentru a minimiza expunerea la lumina albastră?

Iată câteva măsuri simple pe care le puteți lua pentru a minimiza expunerea la lumina albastră, în special noaptea, când aceasta vă poate perturba somnul:

utilizați setarea „mod de noapte” de pe dispozitivul dvs. sau utilizați o aplicație de filtrare a luminii albastre pentru a reduce expunerea la lumina albastră seara

reduceți la minimum timpul petrecut pe ecran înainte de culcare și creați o rutină relaxantă înainte de culcare pentru a evita tipurile de tulburări de somn care pot afecta sănătatea pielii dumneavoastră

țineți telefonul sau dispozitivul departe de piele pentru a minimiza expunerea la lumina albastră

folosiți protecție solară. Cremele de protecție solară minerale și fizice care conțin dioxid de titan și oxizi de fier oferă o protecție largă, inclusiv împotriva luminii albastre.

Pe scurt

Expunerea la lumina albastră a fost asociată cu unele probleme ale pielii, în special pigmentarea pentru persoanele cu pielea mai închisă la culoare. Cu toate acestea, cercetările sunt în curs.

Deși produsele de îngrijire a pielii care protejează împotriva luminii albastre sunt promițătoare, este nevoie de mai multe teste pentru a determina dacă funcționează.

Deocamdată, acordați prioritate unei bune protecții solare cu o cremă cu spectru larg, care protejează nu numai împotriva UV, ci și împotriva luminii.

Loading

NATIONAL

CSM Volei Alba Blaj a debutat cu dreptul la turneul pe care îl organizează

Publicat

in

Echipa feminină CSM Volei Alba Blaj a învins-o pe CSM Constanţa cu scorul de 3-0 (25-21, 25-23, 25-15), miercuri seara, într-un turneu de pregătire pe care îl organizează în Alba Blaj Arena, potrivit Agerpres.

În alt meci, CSM Târgovişte a fost învinsă de echipa maghiară Vasas Obuda Budapesta cu 3-1 (15-25, 25-23, 25-15, 25-17), potrivit paginii de Facebook a clubului ardelean.

Joi vor avea loc partidele CSM Târgovişte – CSM Constanţa (16:00) şi CSM Volei Alba Blaj – Vasas Obuda Budapesta (19:00).

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Ciucă, despre bătălia de la Nassirya: Un general britanic a venit a doua zi să se convingă că ne-am îndeplinit misiunea / Despre investigația Recorder: Acel material mi se pare absolut denigrator

Publicat

in

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, în legătură cu bătălia de la Nassirya, că a doua zi un general britanic a venit la militarii români să vadă dacă şi-au îndeplinit misiunea. El a reproșat din nou că în reportajul Recorder, care a dezvăluit că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, nu a fost abordat niciun militar de la Batalionul 26 și că „acel material” i se pare  „absolut denigrator”.

“Am fost cu oamenii mei în două operaţii majore, prima în 2002, în Afganistan, a doua în 2004, în Irak. În ambele mi-am condus oamenii din fruntea lor. Nu am lipsit niciodată din operaţiile majore. Am fost tot timpul cu ei. Tot ceea ce apare în acel material mi se pare absolut denigrator pentru tot ceea ce a însemnat activitatea şi … (…) Nu m-am uitat la material, mă credeţi? Şi nici nu vreau să mă uit”, a declarat Ciucă, întrebat la Digi24 dacă a participat sau nu la lupta de la Nassirya, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, a la Nassirya a fost pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial în care Armata Română a fost implicată într-o acţiune în care s-a tras pentru prima dată cu muniţie de război

”Am fost cu oamenii şi vă rog să luaţi în calcul un amănunt absolut important: de ce nu apare în acel reportaj niciun militar de la Batalionul 26 dintre cei care au fost acolo? Din moment ce un general nu îşi aduce aminte dacă am fost acolo sau nu, eu vă prezint date şi articole cu comandantul diviziei de la Basra, un general de două stele britanic care a venit la noi în teren, a doua zi, după ce s-au întâmplat toate aceste chestiuni, să se convingă că ne-am îndeplinit misiunea. Nu este vorba de a brava. Nu am spus niciodată chestiunea asta. Nu am spus niciodată că noi am făcut ceva ieşit din comun. Atunci s-a întâmplat la prima dată după Al Doilea Război Mondial Armata Română să fie implicată într-o acţiune în care s-a tras pentru prima dată cu muniţie de război. În noaptea aia s-au tras peste 3.500 de cartuşe. S-a reacţionat cu tot armamentul din dotare”, a afirmat preşedintele PNL.

El a dezvăluit care a fost ordinul din ţară pentru activitatea desfăşurată în Irak. 

”Am avut ordin din ţară să ne respectăm mandatul. Şi mi-am respectat mandatul şi mi-am îndeplinit misiunea cu militarii Batalionului”, a menţionat Ciucă. 

Recorder a publicat, sub titlul ”Mitul eroului de la Nassiriya. Mărturiile generalilor italieni care au coordonat bătălia”, mărturiile unor generali italieni care au condus trupele NATO din oraşul irakian Nassiriya în 2004, perioadă în care Ciucă conducea ”Scorpionii Roşii”. Cei doi generali relatează că românii nu au fost implicaţi direct în lupte, ci au asigurat protecţia în zona Suq al Shuyukh, în afara oraşului.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Ciucă, despre bătălia de la Nassirya: Un general britanic a venit a doua zi să se convingă că ne-am îndeplinit misiunea / Despre investigația Recorder: Acel material mi se pare absolut denigrator

Publicat

in

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, în legătură cu bătălia de la Nassirya, că a doua zi un general britanic a venit la militarii români să vadă dacă şi-au îndeplinit misiunea. El a reproșat din nou că în reportajul Recorder, care a dezvăluit că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, nu a fost abordat niciun militar de la Batalionul 26 și că „acel material” i se pare  „absolut denigrator”.

“Am fost cu oamenii mei în două operaţii majore, prima în 2002, în Afganistan, a doua în 2004, în Irak. În ambele mi-am condus oamenii din fruntea lor. Nu am lipsit niciodată din operaţiile majore. Am fost tot timpul cu ei. Tot ceea ce apare în acel material mi se pare absolut denigrator pentru tot ceea ce a însemnat activitatea şi … (…) Nu m-am uitat la material, mă credeţi? Şi nici nu vreau să mă uit”, a declarat Ciucă, întrebat la Digi24 dacă a participat sau nu la lupta de la Nassirya, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, a la Nassirya a fost pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial în care Armata Română a fost implicată într-o acţiune în care s-a tras pentru prima dată cu muniţie de război

”Am fost cu oamenii şi vă rog să luaţi în calcul un amănunt absolut important: de ce nu apare în acel reportaj niciun militar de la Batalionul 26 dintre cei care au fost acolo? Din moment ce un general nu îşi aduce aminte dacă am fost acolo sau nu, eu vă prezint date şi articole cu comandantul diviziei de la Basra, un general de două stele britanic care a venit la noi în teren, a doua zi, după ce s-au întâmplat toate aceste chestiuni, să se convingă că ne-am îndeplinit misiunea. Nu este vorba de a brava. Nu am spus niciodată chestiunea asta. Nu am spus niciodată că noi am făcut ceva ieşit din comun. Atunci s-a întâmplat la prima dată după Al Doilea Război Mondial Armata Română să fie implicată într-o acţiune în care s-a tras pentru prima dată cu muniţie de război. În noaptea aia s-au tras peste 3.500 de cartuşe. S-a reacţionat cu tot armamentul din dotare”, a afirmat preşedintele PNL.

El a dezvăluit care a fost ordinul din ţară pentru activitatea desfăşurată în Irak. 

”Am avut ordin din ţară să ne respectăm mandatul. Şi mi-am respectat mandatul şi mi-am îndeplinit misiunea cu militarii Batalionului”, a menţionat Ciucă. 

Recorder a publicat, sub titlul ”Mitul eroului de la Nassiriya. Mărturiile generalilor italieni care au coordonat bătălia”, mărturiile unor generali italieni care au condus trupele NATO din oraşul irakian Nassiriya în 2004, perioadă în care Ciucă conducea ”Scorpionii Roşii”. Cei doi generali relatează că românii nu au fost implicaţi direct în lupte, ci au asigurat protecţia în zona Suq al Shuyukh, în afara oraşului.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Kelemen Hunor, despre proiectul PNL pentru ca Iohannis să poată deveni senator: „E rândul partidului să plătească factura”

Publicat

in

Liberalii au o datorie faţă de preşedintele Klaus Iohannis, care i-a ajutat să ajungă la guvernare, a afirmat miercuri liderul UDMR, Kelemen Hunor, referindu-se la propunerea legislativă prin care şeful statului poate candida, în ultimele trei luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţă la alegerile parlamentare, informează Agerpres.

„Au majoritate, au stabilitate, vor rezolva problema pentru Iohannis, deci nu e problema noastră. Dacă ei spun că au majoritate şi există o stabilitate PSD – PNL, dacă asta este dorinţa preşedintelui Iohannis, au toată posibilitatea şi au şi majoritatea să găsească o soluţie pe urmele lui Iliescu, bineînţeles, fiindcă a fost un precedent pentru Iliescu”, a declarat Kelemen Hunor, într-o emisiune la TVR Info.

Liderul UDMR a reafirmat că se poate din punct de vedere juridic, mai ales că mandatul preşedintelui expiră pe 21 decembrie, iar mandatul actualului Parlament tot pe 21 decembrie.

„Acum e rândul domnului Ciucă să-l ducă pe spate pe Iohannis”

„Din acest punct de vedere, se suprapun perfect cele două mandate, deci nu e nicio încurcătură. Sigur, aici PNL are o datorie faţă de Klaus Iohannis şi acest lucru trebuie spus. Klaus Iohannis i-a ajutat pe PNL-işti să ajungă la guvernare şi i-a ţinut la guvernare. A făcut campanie în 2020 pentru ei, împotriva PSD, şi din 2019 ţine PNL la guvernare. Totuşi a fost un efort din partea lui Iohannis pentru PNL în această perioadă de cinci ani de zile”, a continuat Kelemen Hunor.

„Fără să câştige alegerile PNL, el la guvernare, acum e rândul PNL să plătească factura, deci aşa e viaţa, aşa e în politică. Şi eu mă uit la toată povestea asta din această perspectivă. Că e o strategie bună sau nu pentru PNL nu vreau să comentez, e treaba lor, dar cum domnul Iohannis i-a dus pe spate, acum e rândul domnului Ciucă să-l ducă pe spate pe Klaus Iohannis”, a explicat el.

Potrivit acestuia, „PSD nu trebuie să se gândească la o strategie, că au rezolvat PNL-iştii în locul lor”.

„Eu cred că pentru PSD e ok. (…) Deci toate problemele care sunt legate de mandatul şi nemulţumirea oamenilor faţă de mandatele lui Iohannis acum se descarcă pe PNL. Pentru PSD, nici nu trebuie să se gândească ei la o strategie că au rezolvat PNL-iştii în locul lor, dar eu nu sunt analist. Eu mă uit din această perspectivă – datoria PNL faţă de Iohannis. Iohannis a muncit mult pentru ei în 2020. (…) Acum cinci ani, noi, prin moţiune de cenzură, am dat jos pe doamna Dăncilă şi imediat a venit cu Guvernul lui Ludovic Orban. Deci de cinci ani, PNL guvernează datorită lui Iohannis sau din cauza lui Iohannis, depinde din ce perspectivă vă uitaţi la această guvernare”, a arătat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a menţionat că schimbarea legii „se face pentru un singur om”, iar „electoratul va decide cum va considera”.

Miercuri, parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, la Parlament, propunerea legislativă prin care preşedintele României poate candida, în ultimele trei luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţă la alegerile parlamentare. Ulterior, Biroul permanent al Senatului a transmis instituţiilor avizatoare – Consiliul Legislativ, Guvern, Consiliul Economic şi Social – proiectul de act normativ.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a explicat miercuri faptul că proiectul liberalilor care i-ar permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare de anul acesta vine să restabilească un drept democratic al fiecărui cetăţean de a alege şi de a fi ales, menţionând că Iohannis are o experienţă în politica externă şi de apărare, care „nu se iroseşte”, ci „trebuie valorificată într-un anume fel”.

Tot miercuri, președinta USR, Elena Lasconi, l-a atacat dur pe Klaus Iohannis și le-a cerut parlamentarilor PNL să nu voteze proiectul de lege prin care i s-ar permite președintelui să candideze pe listele partidului pentru Senat. Laconi a afirmat că Iohannis „ne-a păcălit pe toți” și că a avut un mandat „contrareformist”.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Kelemen Hunor, despre proiectul PNL pentru ca Iohannis să poată deveni senator: „E rândul partidului să plătească factura”

Publicat

in

Liberalii au o datorie faţă de preşedintele Klaus Iohannis, care i-a ajutat să ajungă la guvernare, a afirmat miercuri liderul UDMR, Kelemen Hunor, referindu-se la propunerea legislativă prin care şeful statului poate candida, în ultimele trei luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţă la alegerile parlamentare, informează Agerpres.

„Au majoritate, au stabilitate, vor rezolva problema pentru Iohannis, deci nu e problema noastră. Dacă ei spun că au majoritate şi există o stabilitate PSD – PNL, dacă asta este dorinţa preşedintelui Iohannis, au toată posibilitatea şi au şi majoritatea să găsească o soluţie pe urmele lui Iliescu, bineînţeles, fiindcă a fost un precedent pentru Iliescu”, a declarat Kelemen Hunor, într-o emisiune la TVR Info.

Liderul UDMR a reafirmat că se poate din punct de vedere juridic, mai ales că mandatul preşedintelui expiră pe 21 decembrie, iar mandatul actualului Parlament tot pe 21 decembrie.

„Acum e rândul domnului Ciucă să-l ducă pe spate pe Iohannis”

„Din acest punct de vedere, se suprapun perfect cele două mandate, deci nu e nicio încurcătură. Sigur, aici PNL are o datorie faţă de Klaus Iohannis şi acest lucru trebuie spus. Klaus Iohannis i-a ajutat pe PNL-işti să ajungă la guvernare şi i-a ţinut la guvernare. A făcut campanie în 2020 pentru ei, împotriva PSD, şi din 2019 ţine PNL la guvernare. Totuşi a fost un efort din partea lui Iohannis pentru PNL în această perioadă de cinci ani de zile”, a continuat Kelemen Hunor.

„Fără să câştige alegerile PNL, el la guvernare, acum e rândul PNL să plătească factura, deci aşa e viaţa, aşa e în politică. Şi eu mă uit la toată povestea asta din această perspectivă. Că e o strategie bună sau nu pentru PNL nu vreau să comentez, e treaba lor, dar cum domnul Iohannis i-a dus pe spate, acum e rândul domnului Ciucă să-l ducă pe spate pe Klaus Iohannis”, a explicat el.

Potrivit acestuia, „PSD nu trebuie să se gândească la o strategie, că au rezolvat PNL-iştii în locul lor”.

„Eu cred că pentru PSD e ok. (…) Deci toate problemele care sunt legate de mandatul şi nemulţumirea oamenilor faţă de mandatele lui Iohannis acum se descarcă pe PNL. Pentru PSD, nici nu trebuie să se gândească ei la o strategie că au rezolvat PNL-iştii în locul lor, dar eu nu sunt analist. Eu mă uit din această perspectivă – datoria PNL faţă de Iohannis. Iohannis a muncit mult pentru ei în 2020. (…) Acum cinci ani, noi, prin moţiune de cenzură, am dat jos pe doamna Dăncilă şi imediat a venit cu Guvernul lui Ludovic Orban. Deci de cinci ani, PNL guvernează datorită lui Iohannis sau din cauza lui Iohannis, depinde din ce perspectivă vă uitaţi la această guvernare”, a arătat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a menţionat că schimbarea legii „se face pentru un singur om”, iar „electoratul va decide cum va considera”.

Miercuri, parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, la Parlament, propunerea legislativă prin care preşedintele României poate candida, în ultimele trei luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţă la alegerile parlamentare. Ulterior, Biroul permanent al Senatului a transmis instituţiilor avizatoare – Consiliul Legislativ, Guvern, Consiliul Economic şi Social – proiectul de act normativ.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a explicat miercuri faptul că proiectul liberalilor care i-ar permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare de anul acesta vine să restabilească un drept democratic al fiecărui cetăţean de a alege şi de a fi ales, menţionând că Iohannis are o experienţă în politica externă şi de apărare, care „nu se iroseşte”, ci „trebuie valorificată într-un anume fel”.

Tot miercuri, președinta USR, Elena Lasconi, l-a atacat dur pe Klaus Iohannis și le-a cerut parlamentarilor PNL să nu voteze proiectul de lege prin care i s-ar permite președintelui să candideze pe listele partidului pentru Senat. Laconi a afirmat că Iohannis „ne-a păcălit pe toți” și că a avut un mandat „contrareformist”.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Raluca Turcan lasă în mister scandalul zilei: ‘În partid nu s-a discutat până în acest moment despre candidatura lui Klaus Iohannis’

Publicat

in

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că în partid nu s-a discutat despre candidatura independentă, pe lista PNL, a președintelui României, Klaus Iohannis. Dacă Iohannis va decide să candideze pe liste la Sibiu, el va fi primit, spune Turcan, care este președintele organizației.

Raluca Turcan a declarat, miercuri, la Antena 3, că proiectul depus la Parlament aduce mai multe aspecte pozitive, mai ales în materie de dezbatere publică.

„Avem ocazia să vobim despre Constituție și prin Constituție, dreptul de a fi ales este garantat cu excepțiile prevăzute de Constituție, iar președintele României nu intră într-o asemenea excepție. Se mai poate discuta despre legislație care a fost modificată în decursul timpului în funcție de anumite interese de moment și care acum, cu această modificare, practic, este readusă la o formă care a funcționat din anul 2004 până în 2008. Întâmplarea face că am trăit ambele momente, și când a fost modificată (…) În 2008 legislația a interzis prin cumularea cu textul Constituției (…) posibilitatea președintelui de a candida pentru Camera Deputaților sau pentru Senat”, spune Raluca Turcan.

Vicepreședintele PNL a spus că după ce proiectul de lege a fost depus în Parlament, e nevoie de o majoritate, de promulgare, de voturi. „Ulterior vom vedea dacă președintele României până urmă va candida la Camera Deputaților sau la Senat”.

Turcan fiind președintele organizației județene a PNL Sibiu, a fost întrebată dacă îl va primi pe listă la Sibiu pe Klaus Iohannis pentru a candida. Ea a răspuns afirmativ.

„Bineînțeles! Și cred cu tărie că experiența unui fost președinte, indiferent de la ce partid a plecat președintele respectiv, este una benefică pentru un for legislativ și, de ce nu, executiv, chiar și pentru Parlamentul European. (…) Nu cred că poate cineva, oricât de tendențios ar fi, să spună că experiența unui fost președinte nu este mai valoroasă decât experiența unor alți oameni politici”, afirmă Turcan.

Vicepreședintele PNL a mai spus, totuși, că„în partid nu s-a discutat până în acest moment despre candidatura lui Klaus Iohannis”.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a confirmat că PNL a depus un proiect de lege prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida pentru o funcție aleasă în Parlamentul României.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend