Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anchetă la Ministerul de Interne din Franța, după ce poliția ar fi folosit ilegal un software de recunoaștere facială

Publicat

in

Gérald Darmanin a anunțat luni că a solicitat o anchetă administrativă cu privire la utilizarea de către Ministerul de Interne a recunoașterii faciale prin software de supraveghere video, după ce site-ul de investigații Disclose a scris că polițiștii ar folosi software-ul de analiză a imaginilor de supraveghere video de la compania BriefCam încă din 2015, scrie AFP.

Recunoastere faciala la birouFoto: Jiraroj Praditcharonekul / Alamy / Profimedia Images

„Folosim BriefCam ca și alte programe, dar sub autoritatea unui magistrat”, a spus el la France 5. „Dar”, a adăugat el, „nu, din câte știu eu, „noi nu folosim recunoașterea facială”.

Gérald Darmanin a anunțat că a „solicitat o anchetă administrativă în termen de trei luni”, așa că, a spus el, că „nu există nicio îndoială”.

CNIL, o autoritate independentă pentru viața privată a francezilor, a anunțat miercurea trecută lansarea unei „proceduri de control” care vizează Ministerul de Interne după publicarea anchetei Disclose.

Disclose a scris că, până în luna mai, poliția națională avea voie să folosească VSA doar în cazuri foarte rare. Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, guvernul a reușit să adopte o lege în parlament care autorizează experimentarea pe scară largă a acesteia de către poliția națională până la 31 martie 2025.

Cu toate acestea, potrivit documentelor de la Ministerul de Interne obținute de Disclose, oamenii legii au folosit sistemele Briefcam din 2015, în mod ilegal.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ucrainenii pregătesc ceva mare în Crimeea (VIDEO)

Publicat

in

Andri Iusov, reprezentant al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, susţine că incursiunile militare ucrainene efectuate în peninsula Crimeea, aflată sub ocupaţie rusă, vor continua, iar scopul acestora este colectarea de informații și desfăşurarea de misiuni de sabotaj, relatează Rador Radio România.

„Există informații publice despre câteva incursiuni. De fapt, au fost mai multe, dar încă nu vom dezvălui toate detaliile. Putem afirma că, în mod sigur, acestea nu sunt ultimele incursiuni și operațiuni. Acestea au întotdeauna un caracter complex” – a afirmat Iusov.

Potrivit acestuia, incursiunile în Crimeea ocupată permit spionilor ucraineni să adune informații și să execute sarcini subversive. „După fiecare astfel de operațiune, Forțele noastre de Securitate și Apărare primesc informații importante pentru a continua înfrângerea forțelor și bunurilor inamice în peninsula ocupată” – a adăugat reprezentantul GUR.

Context

Amintim că una dintre cele mai de succes operațiuni ale ofițerilor de informații ucraineni a fost reîntoarcerea controlului asupra „turnurilor lui Boiko” – platforme petroliere de lângă țărmurile Crimeii, controlate de fostul deputat pro-rus Iuri Boiko, pe care Rusia le-a capturat în 2015.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Europarlamentarul român care aruncă la gunoi aderarea la Schengen: Șansele sunt zero

Publicat

in

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, afiliat grupului Verzilor, susţine că şansele ca România să adere la Schengen anul acesta sunt aproape de zero. Nicu Ştefănuţă le cere românilor să nu voteze AUR din supărare pentru eşecul Schengen. ”Dacă noi venim cu extrema dreapta la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, susţine Ştefănuţă.

„O spun cu regret pentru români: aderarea la Schengen are şanse aproape zero. Ştiu că în România lumea vede acest lucru ca o înfrângere a clasei politice actuale şi e corect să o vadă aşa. Problema e că românul poate vedea asta ca un imbold în a vota extrema dreapta. Eu îi spun românului: extrema dreapta a fost problema de la început. Din cauza extremei dreapta nu avem noi Schengen acum. Din cauza extremei dreapta care mătură Austria şi face ca Nehammer să se ia după extrema dreapta nu avem Schengen. Din cauza rezultatului din Olanda, care a dus extrema dreapta la putere, nu avem Schengen acum. Şi atunci soluţia să alegi AUR din supărare pentru Schengen este exact contraindicată, este tratamentul greşit. Va face problema şi mai groasă”, a declarat Nicu Ştefănuţă la o conferinţă organizată de biroul Parlamentului european în România.

Europarlamentarul român susţine că aderarea României la Schengen va fi împinsă spre anul 2025, în contextul în care anul viitor statele europene sunt concentrate pe alegerile europarlamentare.

„Suntem împinşi cu aderarea la Schengen spre anul 2025, dar dacă noi venim cu extrema dreaptă la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, a concluzionat Ştefănuţă, cu trimitere la faptul că AUR ar putea ajunge la putere în România.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend