Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Analistul Radu Magdin, convins că Mircea Geoană intră în cursa pentru prezidențiale: ‘N-am niciun dubiu’ / Ce sfaturi primesc Ciolacu și Ciucă

Publicat

in

Analistul politic Radu Magdin e convins că adjunctul NATO Mircea Geoană va candida la alegerile prezidenţiale din acest an, „însă problema lui e că nu are aparatul care să-i garanteze intrarea în turul doi”. Radu Magdin crede că Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă ar trebui să investească mai mult în imaginea lor de lideri în perspectiva scrutinului prezidenţial. Nicuşor Dan şi Dominic Fritz, în cazul în care vor câştiga noi mandate de primar la alegerile locale de duminică, ar putea fi variatne pentru Cotroceni în 2029, susţine Magdin.

Analistul politic Radu Magdin a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă estimează că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă.

„Sunt sigur că va candida domnul Geoană, n-am niciun dubiu. Altfel, nu ar avea un calendar atât de disciplinat comunicaţional şi nu s-ar ţine de acest calendar. Are şanse foarte mari tocmai pentru că ceilalţi nu au grijă suficientă de imaginea lor. Dacă domnul Ciolacu şi domnul Ciucă ar investi mai mult în imaginea lor, ca şi cauze în care cred, ca definire a portretului de lider… Nu-i uşor să candidezi ca prim-ministru PSD în funcţie la preşedinţie pentru că orice rău în ţară e din vina ta, în percepţia unei părţi din public. Pe partea cealaltă, cu Ciucă, el se defineşte din timp, precaut, dar şi el va trebui să accelereze dacă vrea să aibă succes. Ciolacu, cu plus 25%, va intra în turul doi. Apoi va fi interesant ce se va întâmpla. Ciucă creşte în sondaje, dar va avea suficient peste Geoană, peste Simion, să intre în turul doi? Geoană va reuşi să între printr-o campanie disciplinată? Sau Simion va reuşi să se resusciteze după alegerile acestea şi să intre în finală? Într-o confruntare cu Simion, e uşor pentru Ciolacu sau Ciucă să vină cu o campanie de anul 2000: ”Haideţi să salvăm ţara!”. Argumentul democratic. Altfel, e mai greu. Geoană este fresh, are o favorabilitate foarte mare în sondaje. Provocarea pentru adjunctul NATO e că nu are o maşină de război politic, nu are un partid, o platformă, o coaliţie. Problema lui nu e notorietatea, problema lui e că nu are aparatul care să-i garanteze intrarea în turul doi. Aici, PNL a profitat foarte multe în ultimele luni, s-a redisciplinat şi s-a reorganizat în spatele lui Ciucă”, a explicat analistul politic Radu Magdin.

Analistul politic este de părere că Nicuşor Dan nu va intra în competiţia pentru alegerile prezidenţiale nici dacă va câştiga al doilea mandat de primar general. Însă Nicuşor Dan ar putea fi o variantă pentru Cotroceni peste cinci ani, susţine Radu Magdin.

”Nu cred că se bagă Nicuşor Dan la prezidenţiale. Eu mă uit cu atenţie la Nicuşor Dan şi la Dominic Fritz pentru 2029. Mă uit şi la Simion, şi la Burduja tot pentru 2029. Mă uit la o nouă generaţie politică”, a conchis Radu Magdin.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Catalog online pentru câinii fără stăpân ce pot fi adoptați în București / Anunțul făcut de Nicușor Dan

Publicat

in

ASPA a lansat joi un catalog online unde se află peste 1000 de câini, pentru a fi dați spre adopție. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook. 

Catalogul conţine fotografii cu căţeii disponibili pentru adopţie şi informaţii detaliate despre aceştia – vârstă, sex, culoare sau talie.

„În catalog veţi găsi datele de contact, dar şi procedura şi actele necesare pentru adopţie. După ce aţi identificat un căţel care vă place, puteţi contacta ASPA pentru detalii şi finalizarea adopţiei”, menţionează Nicuşor Dan.

Cel mai bătrân câine din adăpost, care așteaptă sa fie adoptat, are aproape 15 ani. 

ASPA este o instituție din subordinea primăriei București, care se ocupă de câinii fără stăpân. ASPA deține trei adăposturi pentru câini: ASPA Pallady, ASPA Bragadiru și ASPA Mihăilești. În prezent, ASPA Pallady este închis pentru modernizări, iar în cele două centre funcționale se află aproximativ 2.000 de câini.

Citeste mai mult

NATIONAL

Alexandru Rafila îi dă replica lui Raed Arafat, în scandalul mutării Centrului Operativ la MS

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat, pentru B1 TV, la criticile lansate de Raed Arafat în urma mutării Centrului Operativ la Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a precizat că nu este normal ca o structură operativă a Ministerului Sănătății să nu poată să funcționeze în sediul Ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila, replică pentru Raed Arafat

“Domnul Arafat întotdeauna prezintă lucrurile într-un mod particular. Întotdeauna suntem în pragul unei crize majore, nu vreau să intru în genul acesta de discuții.

Centrul Operativ pentru Situații de Urgențe este o structură a Ministerului Sănătății. Eu când am venit la Minister acest centru era la nivelul unui birou. Pentru că avem o responsabilitate pentru dezvoltarea medicinei de urgență, am crescut structura de personal a acestui centru. În momentul de față discutăm despre o direcție de medicină de urgență. Nu este normal ca o structură operativă a Ministerului Sănătății să nu poată să funcționeze în sediul Ministerului Sănătății. Mai mult decât atât, și noi ca și Minister suntem găzduiți chiar în clădirea Ministerului de Interne.

Noi am oferit condiții de lucru acestor oameni care lucrează 24 don 24 încât să poată să facă lucrul ăsta așa cum trebuie, să se poată odihni, să se poată spăla, să aibă acces la condiții igenico-sanitare de bună calitate”, spune ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a mai spus că mutarea Centrului Operativ nu va avea drept consecință împiedicarea colaborării între structurile serviciilor de urgență

“În ceea ce privește colaborarea, ea continuă exact ca și până acum. Mi se pare ciudat ca domnul Arafat care este un specialist în comunicare să facă comentarii legate de faptul că nu se poate comunica în timp real, pentru că discutăm de mijloace de comunicare avansate în momentul de față și nu se pune problema că această coordonare nu este posibil”.

Rafila a mai precizat că nu crede că este o coincidență faptul că acest centru s-a mutat de la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne exact când Arafat s-a mutat în 2014 în funcția de secretar de stat la MAI:

“Acest centru operativ pentru situații de urgență s-a mutat de la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne exact când domnul Arafat s-a mutat în 2014 din funcția de secretar de stat de la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne. Probabil e o coincidență, dar eu nu prea cred în coincidențe de felul ăsta și cred că toți avem responsabilități. Noi avem responsabilități în dezvoltarea medicinei de urgență a părții medicale a urgențelor. Am exstins foarte mult competențele în această direcție, am informatizat spitalele din țară. În momentul de față avem resurse să putem face repartiția rapidă a pacienților la secțiile performante de ATI sau la secțiile de mari arși. Lucrul ăsta nu se face fără să ne coordonăm cu DSU. Coordonearea și cooperarea cel puțin din punctul nostru de vedere este exact la fel. Am instalat mijloace de comunicații foarte puternice la acest centru și nu văd o problemă”, spune Rafila.

Alexandru Rafila a criticat faptul că serviciile de ambulanță funcționează fără ambulanțe noi, iar coordonarea achiziției de ambulanțe este la DSU:

“Rezultatele acestei integrări s-au reflectat de-a lungul timpului și în situații mai puțin plăcute, cea de la Colectiv, știți bine ce s-a întâmplat atunci, știți bine ce s-a întâmplat și în pandemie. De foarte multe ori suntem în situația în care avem servicii de ambulanță fără ambulanțe noi, cu foarte multe ambulanțe vechi, iar coordonarea achiziției de ambulanțe este la DSU. Una este să lucrezi integrat, și altceva este să neglijezi serviciul de medicină de urgență”.

Citește și: Raed Arafat tună și fulgeră după lovitura primită de la Rafila: ‘Este o problemă care ar putea să coste vieţi la un anumit moment’

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend