Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘Indiferent cine ar fi fost în Guvern vremurile ar fi fost tulburi. ‘Execuția’ lui Cîțu dovedește faptul că lumea a vrut liniște și pare că acolo e liniște’

Publicat

in

Guvernul României are în același timp și un mare avantaj, dar și un mare dezavantaj că trăiește „vremuri tulburi”, dar premierul Ciucă inspiră încredere, spune analistul politic Bogdan Teodorescu.

„Guvernul care este acum în funcție are un mare avantaj și un mare dezavantaj. Marele dezavantaj este că trăiește aceste vremuri foarte tulburi. Indiferent cine ar fi fost în Guvern vremurile ar fi fost tulburi. Marele avantaj pe care îl are este că lumea este cu ochii după altceva.

Este o clasică perdea de fum în care cetățeanul se uită, totuși bubuitul bombelor se aude în anumite părți din România. Ipoteza rușilor este aia care este..Lumea e cu ochii în altă parte astfel încât activitatea guvernamentală este foarte ținută sub supraveghere

Nu știu dacă la umbra acestei perdele de fum, fac totuși ceva și vom vedea în timp că s-au făcut niște lucruri, poate utile, necesare. Eu sper ca la umbra acestei conflagrații, Guvernul României să facă ceea ce ar fi trebuit să facă astfel că atunci când vom ieși să ne trezim într-o postură mai bună decât cea în care am intrat.

Trebuie să spun cu sinceritate – am încredere în „General” (premierul Ciucă). Ideea de general care  a participat în luptă și care are un pic de sentiment patriotic, pe care noi îl devalorizăm în ultima perioadă, dar care se dovedește foarte util în Ucraina”, a declarat  Bogdan Teodorescu.

Analistul spune că are încredere în premierul Nicolae Ciucă pentru că un om care a servit toată viața patria în funcția de militar are o altă percepție asupra conceptului de țară.

„Un om care a stat toată viața în uniformă și sub drapel are o anumită percepție asupra conceptului de țară”, spune el.

„Legat de funcționarea coaliției, Bogdan Teodorescu spune că „totul depinde de relația Ciolacu – Ciucă și această relație pare a fi normală. „Execuția” lui Cîțu dovedește faptul că lumea a vrut liniște și pare că acolo e liniște.

Faptul că acești politicieni sunt mai normali este evident pentru toată lumea. Nu știm dacă sunt și pricepuți. Caracteristica fundamentală într-o guvernare PSD față de una liberală e că nu prea se afla nimic, nu erau scandaluri”, a spus Teodorescu, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică

Publicat

in

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit duminică despre zborurile anulate. 

Acesta spune că noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air, iar în acel proiect este un articol ce poate să le dea pârghiile necesare pentru a interveni, pentru că ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”.

Preşedintele ANPC a declarat la Prima News că în cazul zborurilor anulate autoritatea nu are pârghiile necesare pentru a lua măsuri şi să sancţioneze o companie care îşi desfăşoară activitatea administrativ şi juridice pe teritoriul altei ţări europene.

”Trebuie ca prin Centrul European al Consumatorilor, structură europeană, să fie anunţată autoritatea din ţara respectivă”, a spus Constantinescu, el precizând că i-a invitat pe reprezentanţii din România ai Wizz Air şi ”au avut o atitudine mai mult decât fermă”.

”Ministerul Transporturilor, prin domnul secretar de stat Bogdan Mândrescu, i-a invitat la o video întâlnire, s-au pus tranşant problemele şi au fost continuate discuţiile înclusiv până la nivelul săptămânii trecute de către Autoritatea noastră. Am înţeles că au rămas undeva la două zeci şi ceva de consumatori ce nu şi-au primit banii înapoi”, a mai spus Horia Constantinescu, el arătând că Ministerul Economiei, coordonatorul ANPC, a invitat la o discuţie faţă în faţă reprezentanţii companiei Wizz Air şi s-au stabilit clar o serie de măsuri.

Şeful ANPC a subliniat că ”noua lege a Protecţiei Consumatorilor, iniţiată de deputatul PSD Laura Vicol, după 30 de ani, Autoritatea desfăşurându-şi activitatea după o Ordonanţă din 1992, este ”blocată de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air”.

Acolo este un articol ce poate să ne dea pârghiile necesare”, a afirmat Horia Constantinescu, el explicând că în legea aflată în Parlament, ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”, notează news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Horia Constantinescu, ANPC: Se desfăşoară acţiuni de control de fond. Există suspiciuni plecând de la situaţia francului elveţian până la IRCC şi ROBOR

Publicat

in

Horia Constantinescu, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a declarat că au loc acţiuni de control de fond, de o anvergură mult mai mare, în raport cu patru instituţii bancare, existând suspiciuni plecând de la situaţia francului elveţian până la IRCC şi ROBOR.

În privinţa controalelor efectuate de ANPC la bănci, Horia Alexandrescu a afirmat că ”peste 20 de milioane de euro au fost date unui număr de peste 9.000 de consumatori, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a câştigat procesul cu banca Raiffeisen”.

”Am făcut ceea ce trebuie. Mai mult decât atât, se desfăşoară în timp ce noi vorbim acţiuni de control de fond, de o anvergură mult mai mare. Chiar în timp ce noi vorbim, din ce ştiu a fost demarată în raport cu patru instituţii bancare, existând suspiciuni plecând de la situaţia francului elveţian până la IRCC şi ROBOR”, a spus Constantinescu.

Şeful ANPC a precizat că a semnalat şi Băncii Naţionale a României  faptul că o bancă le-a spus că ”gradul de îndatorare se calculează cât din rată îţi poţi permite să achiţi la momentul acordării”.

”Şi, după aceea, ăla nu mai plăteşte utilităţi, nu mai mănâncă, nu mai are copii de crescut? Pentru că ei calculează ca la momentul acordării să nu depăşeşti 40%, dar ştim cu toţii că, în raport cu francul elveţian, cu IRCC, cu ROBOR, undele rate au deveni de patru ori mai mult, deci ăia 40% au dispărut, ducând familiile într-o situaţie greu de imaginat, nu din punct de vedere al stabilităţii financiare, ci al stabilităţii emoţionale, al stabilităţii relaţionare pentru că sunt oameni ce au ales să divorţeze şi să ducă doar unul din ei povara aceasta. Ori, pare că acest grad de îndatorare este facultativ”, a completat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Constantinescu a precizat că băncile au totuşi cel mai mare profit din Europa. ”Interesant este că singurii care par să deconteze acest profit exagerat sunt consumatorii români”, a mai spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend