Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Analistul economic Adrian Negrescu: ‘Dacă lăsăm prețurile să se ducă până la cer, cum să avem garanția că în țara asta se întâmplă ceva pozitiv, cum să atragi investitori, nu să fie un fel de sat fără câini, în care fiecare trage spuza pe turta lui’

Publicat

in

Analistul economic Adrian Negrescu a vorbit despre actuala situație economică a României.

După declarațiile guvernatorului Băncii Naționale a României pe care acesta le-a făcut cu ocazia raportului trimestrial analiștii sunt dezamăgiți.

Legat de afirmația lui Mugur Isărescu care a spus că ”nu e de glumit cu inflația”, în replică, Adrian Negrescu a spuns că: ”Nu e de glumit cu apetitul statului de a face bani de pe urma inflației, pentru că, dacă într-adevăr voiam să stăvilim această inflație, luam niște măsuri încă din primăvară în zona de energie, gaze naturale, poate și din zona de carburanți puteam să reducem TVA-ul, să reducem accizele în așa fel încât să nu ne trezim cu această inflație de care suntem surprinși. Nu cred că suntem surprinși, pentru că, la urma urmei, statul a avut de câștigat cu vârf și îndesat din această inflație, din această taxă a tuturor taxelor.

Iar faptul că politica practicată de Banca Națională nu a coincis cu cea prevăzută de către autorități de către guvernanți, denotă faptul că nu există un cap limpede în această structură a statului român care să gândească la consecintele inflației. Noi totdeauna am dat vina pe alții, am dat vina pe ruși, am dat vina pe occidentali că avem prețuri mari în România. Dar nu e chiar așa, pentru că 60, dacă nu chiar 70 la sută din creșterile de prețuri vin din cauza scumpirilor de la producătorii de stat de energie și gaze”, a explicat analistul.

Despre profiturile companiilor energetice de stat, Adrian Negrescu a afirmat tranșant că:

Sunt profituri speculative. Da, este lăcomia statului care și a pus firmele care îi produc energia să își tripleze, să-și crească de cinci-șase ori tarifele pentru a aduce mai mulți bani la buget. Noi să facem reforme, să reducem cheltuielile bugetare și să încercăm să eficientizăm statul ăsta român?” a întrebat retoric analistul și a continuat spunând că: ” Am avut nevoie de mai mulți bani. Cum am făcut acest lucru? Crescând practic prețurile în zona de energie și bucurându-ne de faptul că din TVA și din accize am adus mai mulți bani la buget.

Gândiți-vă că nu am redus economia subterană în această perioadă. Nu am am luat măsuri semnificative pentru a reduce evaziunea fiscală. Nu! Pur și simplu încasările statului au crescut cu 22 la sută, pentru că am avut prețuri mai mari în economie, iar statul din TVA și din toate celelalte taxe aduna mai mulți bani la buget. Faptul că domnul Isărescu este surprins de acest lucru denotă faptul că joacă un rol în toată această situație și faptul că de trei ani de zile Banca Națională nu reușește să stăvilească inflația arată cât de profesioniști sunt acei oameni!”.

Analistul a mai adăugat că: ”Dacă lăsăm prețurile să se ducă până la cer, cum să atragi investitori, cum populația să consume mai mult, cum să avem garanția că în țara asta se întâmplă ceva pozitiv, nu să fie un fel de sat fără câini, în care fiecare trage spuza pe turta lui și încearcă să profite de pe urma acestei situații”, a conchis Adrian Negrescu, conform dcbusiness.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Sacrificarea porcului în gospodărie de Sărbători poate aduce probleme! Regulile care trebuie respectate 

Publicat

in

Direcţia Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să respecte unele reguli înainte, și după sacrificarea porcului din gospodărie.

„Direcţia Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa (DSVSA) recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar, astfel, vor avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică”, se arată în comunicatul DSV Dâmbovița

După cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează conform indicațiilor de pe etichetă.

Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave, mai spune sursa citată

DSVSA spune că, carnea și produsele din carne provenite de la porcul din gospodărie sunt interzise a fi comercializate!

„De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA)”

Solicitaţi vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului, pentru a:
– verifica starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare;
– da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare şi analizele ce trebuie făcute pentru a nu vă pune sănătatea în pericol;
– asomarea porcul înaintea sacrificării, pentru a scuti animalul de suferinţă şi a respecta cerinţele de bunăstare a animalelor.

Deținătorul animalelor are obligația de a preda medicului veterinar de liberă practică împuternicit crotaliile auriculare ale animalelor sacrificate, în termen de maxim 7 zile de la sacrificare, pentru actulizarea Bazei Naționale de Date (BND).

Nu consumaţi carnea şi nu o preparaţi, până nu obţineţi de la medicul veterinar rezultatul examinării pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ.

„În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscați sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului, numai dacă acesta este identificat și înregistrat.
Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea examinării pentru Trichinella spp. este obligatorie și se efectuează pe probe provenite atât de la porcii identificați și introduși în BND, cât și de la porci neidentificați, care nu figurează în BND”, se arată în comunicat

Probele se recoltează din musculatura intercostală, pilierii diafragmatici, , partea musculară a diafragmei situate în apropierea costelor sau a sternului.

Este interzisă introducerea cărnii și a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vită, pasăre, etc.) dintr-o țară terță în Uniunea Europeană, respectiv în România, prin bagajele personale ale călătorilor. Interdicția se aplică și în sens invers, din România într-un stat membru sau țară terță.

Este recomandat ca ouăle și alte produse alimentare care se consumă în mod tradiţional în această perioadă, cum sunt: cozonacii, prăjiturile, legumele de sezon etc. să fie achiziţionate din spaţii amenajate,autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, aflate sub controlul personalului de specialitate.

De asemenea, înainte de achiziţionarea alimentelor de origine animală din locuri specializate în acest sens, asiguraţi-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuşi curate sau de unică folosinţă.

„Având în vedere intensificarea comerțului on-line în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreuna cu produse nealimentare, recomandăm consumatorilor să urmarească cu atenție sporită, atunci când cumpară produse alimentare prin comerțul on-line, cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru produsele alimentare ușor alterabile), precum și respectarea condițiilor prescrise de păstrare și consum ale acestora”, a conchis sursa citată

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europarlamentar român: Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an

Publicat

in

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an.
Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota”, spune Tomac

Eugen Tomac subliniază faptul că Nehammer ne umilește din nou într-un mod absolut scandalos!

„Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România.

Altele sunt prioritățile lor, vizite prin Africa, Dubai și măriri de taxe și impozite.
Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să muncești pentru fiecare obiectiv și să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când ești umilit”, a conchis europarlamentarul român

Consiliul JAI care va avea loc, pe 4 şi 5 decembrie, nu va supune la vot aderarea României la Schengen, desi subiectul se află pe ordinea de zi a reuniunii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend