Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Americanii joacă dur – Biden afirmă că SUA vor apăra Taiwanul în cazul unui atac al Chinei

Publicat

in

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat joi că Statele Unite sunt pregătite să apere militar Taiwanul în cazul unui atac al Chinei care consideră că insula face parte din teritoriul său, notează AFP preluat de agerpres.

“Da, avem un angajament în acest sens”, a declarat Joe Biden într-o discuţie cu alegători din Baltimore, transmisă la CNN.

Primele două economii ale lumii se opun frontal în multe dosare într-o atmosferă de Război Rece, dar problema taiwaneză este adesea considerată singura care poate provoca o confruntare armată.

Viitorul ambasador la Beijing, diplomatul de carieră Nicholas Burns, a estimat miercuri că “nu trebuie să se aibă încredere în China” în privinţa Taiwanului şi a recomandat să fie vândut mai mult armament insulei pentru a-i consolida apărarea.

Nicholas Burns s-a exprimat în faţa Comisiei pentru afaceri externe a Senatului, care urmează să confirme numirea sa. El a denunţat, de asemenea, recentele incursiuni chineze în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze, menţionând că sunt “reprobabile”.

Statele Unite recunosc din 1979 Republica Populară Chineză, dar Congresul american impune în acelaşi timp furnizarea de arme către Taiwan pentru autoapărare.

Insula are propriul guvern de la victoria comuniştilor în partea continentală a Chinei, în 1949, dar Beijingul consideră acest teritoriu ca una din provinciile sale şi ameninţă că va recurge la forţă în cazul în care insula îşi proclamă oficial independenţa.

Cu toate acestea, preşedintele chinez Xi Jinping şi-a reafirmat recent dorinţa de a se ajunge la o reunificare “paşnică”, potrivit AFP.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Incendiu extrem de puternic, în creierii nopții, după un scurtcircuit/ VIDEO

Publicat

in

De

Azi-noapte, echipa de pompieri militari din Detașamentul Tulcea a intervenit pentru a stinge și a limita un incendiu izbucnit la o locuință de pe strada Ion Nenițescu, în municipiul Tulcea.

Pentru a gestiona situația de urgență, au fost trimise la fața locului trei autospeciale de stingere, însoțite de 18 subofițeri, împreună cu un echipaj SMURD de prim ajutor.

În scurt timp de la sosirea primelor echipaje de intervenție, salvatorii din Tulcea au reușit să localizeze incendiul și să protejeze proprietățile din vecinătate. Riscul de propagare la alte locuințe era mare, datorită construcțiilor aflate în proximitate. De asemenea, au fost extrase 3 butelii de gaz, eliminând astfel pericolul unei explozii.

Suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 300 m², incluzând dependințe de pe trei proprietăți, o anexă și o locuință. Din fericire, nu au existat victime în urma acestui incident.

Se presupune că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la unul dintre aparatele electrocasnice.

Citeste mai mult

NATIONAL

Fenomen meteo bizar în această săptămână: Vor fi patru anotimpuri în următoarele zile (Accuweather)

Publicat

in

De

În luna aprilie, vremea pare să fie mai schimbătoare decât ne-am fi așteptat inițial. Conform prognozei meteorologilor de la Accuweather, săptămâna viitoare se anunță a fi una în care practic experimentăm toate cele patru anotimpuri.

În mod concret, previziunile arată că temperaturile vor fluctua considerabil de la o zi la alta, conform Gândul.

De exemplu, pe 15 aprilie se așteaptă să avem 32 de grade Celsius, o temperatură tipică pentru anotimpul cald.

Însă, pe 17, 18, 20 și 21 aprilie, temperaturile vor fi mai degrabă ca cele din toamnă. Vor fi ploi și temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

Pe 19 aprilie, în schimb, vremea va fi mai degrabă iernatică, cu minime de 7 grade Celsius.

content-image

ANM face un anunț îngrijorător

Luna aprilie a început cu temperaturi de vară, cu termometrele indicând peste 20 de grade Celsius în majoritatea regiunilor din România. Cu toate acestea, vremea frumoasă nu pare să se fi stabilizat definitiv în țara noastră, iar meteorologii nu aduc vești prea îmbucurătoare.

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că vremea se va schimba radical în săptămâna următoare.

„Vom continua să avem o vreme caldă, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și în debutul săptămânii următoare. La nivel național, temperaturile se vor situa între 20 și 29 de grade Celsius. Ziua de luni a săptămânii viitoare pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod, iar în sudul extrem al țării este posibil să avem temperaturi de 30 de grade, chiar 31 de grade Celsius în Câmpia Română, în extremitatea sudică a acesteia”, a explicat Elena Mateescu.

Conform șefei ANM, vremea se va schimba ulterior, temperaturile vor scădea sub limita înghețului, iar precipitațiile vor acoperi întreaga țară.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend