Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ambasadorul rus la ONU spune că niciun civil nu a fost torturat la Bucha

Publicat

in

Ambasadorul Moscovei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că niciun civil nu a fost torturat și ucis în suburbia Bucha din Kiev, în ciuda dovezilor privind atrocitățile comise de armata rusă, potrivit Al Jazeera.

Vasili NebenziaFoto: Agerpres/Xinhua

„Niciun localnic nu a avut de suferit de pe urma vreunei acțiuni violente”, a declarat Nebenzia, calificând fotografiile și înregistrările video cu cadavre pe străzi drept „un fals grosolan” pus în scenă de ucraineni.

Astfel de declarații au fost infirmate de autoritățile ucrainene și internaționale, de grupurile pentru drepturile omului și de jurnaliștii care au adunat dovezi pe măsură ce trupele rusești se retrăgeau din zonă.

Urmărește ultimele evoluții din a 310-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

NATIONAL

Dezvăluiri bombă din armata ucraineană: mii de soldați nu au fost niciodată pe front (șeful unui partid)

Publicat

in

Noul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski, efectuează un audit al armatei pentru a determina sfera unei „rezerve interne” de trupe, a declarat președintele partidului parlamentar Servitorul Poporului, David Arakhamia aflat la guvernare, pe 22 februarie.

Arakhamia a făcut acest comentariu la o zi după președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut întâlniri cu parlamentarii partidului. El a afirmat că auditul a scos deja la iveală unități întregi care nu au fost o singură dată în prima linie în cei doi ani de război. El a spus că numărul acestor trupe este de mii.

„Am găsit provizoriu 8.000 de oameni care tocmai sunt detașați la Statul Major și nu au luptat…”, a spus Arakhamia. „Cred că cifra va fi mult mai mare când auditul va fi finalizat.” Parlamentarul  adăugat că rezultatele auditului ar putea probabil ajusta nevoile de mobilizare.

În decembrie 2023, Zelensky a spus că armata ucraineană a cerut mobilizarea a 400.000-500.000 de oameni suplimentari în rândurile sale.

Context

Războiul din Ucraina intră sâmbătă în cel de-al treilea an. Reuters a intervievat peste 20 de soldaţi şi comandanţi ucraineni din unităţi de infanterie, drone şi artilerie de pe diferite secţiuni ale frontului de 1.000 de kilometri din estul şi sudul Ucrainei. Deşi sunt încă motivaţi să lupte împotriva ocupaţiei ruseşti, aceştia au vorbit despre provocările de a ţine piept unui inamic mai mare şi mai bine aprovizionat, în timp ce sprijinul militar din partea Occidentului încetineşte, în ciuda apelurilor insistente din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează News.ro. Pe măsură ce războiul din Ucraina intră în al treilea an, infanteria Brigăzii 59 se confruntă cu o realitate sumbră: rămân fără soldaţi şi muniţie pentru a rezista rușilor (mai multe, aici).

Citeste mai mult

NATIONAL

Satu Mare: Depozit închis temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorului; peste o tonă de produse, expirate

Publicat

in

Satu Mare: Depozit închis temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorului; peste o tonă de produse, expirate

Depozitul de la Vetiş al unei firme care deţine un lanţ de magazine a fost închis temporar de către comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare, în urma unui control, fiind aplicate amenzi de 172.000 de lei, informează instituţia, vineri, printr-un comunicat de presă.

“Ca urmare a informaţiilor apărute în mediul online, începând cu data de 19.02.2024, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a desfăşurat acţiuni de control la operatorul economic SC Unicarm Supermarket SRL; au fost verificate 7 magazine şi depozitul din Vetiş”, a anunţat CJPC.

Pentru neregulile constatate, echipele de control au aplicat următoarele sancţiuni: 18 amenzi contravenţionale în valoare totală de 172.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de 7.400 lei; oprirea definitivă de la utilizare a materiilor prime cu data durabilităţii minimale depăşită, în cantitate de peste o tonă de produse; oprirea temporară de la comercializare a produselor în valoare de 14.500 lei; oprirea temporară a prestării serviciilor la depozitului din Vetiş; oprirea temporară a prestării serviciilor în zonele vitrinelor frigorifice neigienizate; decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte/înşelătoare.

Printre abaterile constatate se numără utilizarea de practici comerciale incorecte, neconcordanţe dintre elementele de identificare şi caracterizare ale produselor specificate pe eticheta aplicată de producător şi cele prezentate pe eticheta de la raft, nerespectarea ofertelor promoţionale, comercializarea unor legume şi fructe depreciate calitativ, a unor produse scoase din ambalajele originale, fără elemente de identificare şi fără posibilitatea stabilirii încadrării în data durabilităţii minimale stabilită de producător, comercializarea unor produse cu data durabilităţii depăşită.

De asemenea, comisarii au depistat comercializarea unor produse din carne cu prezenţa masivă a gheţii şi zăpezii în interiorul ambalajului, ridicându-se suspiciunea rezonabilă a întreruperii lanţului frigorific, folosirea unor spaţii frigorifice de păstrare/expunere a produselor cu resturi alimentare, praf, impurităţi, comercializarea unor produse alimentare cu ambalajul devidat, depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment sau utilizarea unor rafturi, cărucioare de manipulare marfă sau navete neigienizate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend