Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Am avut 3 teste antidrog și 5 etiloteste negative. Degeaba, era ceva cu mine!”. Povestea unei manii din tulburarea bipolară

Publicat

in

Andreea și Andrei locuiesc într-un oraș la sud de București. Ea e casnică și în clasa a 10-a de liceu la seral. El e între joburi, dar e un bărbat descurcăreț, care întotdeauna a căzut în picioare.
Am avut discuții separate cu cei doi pornind de la episodul maniacal al Andreei, povestit mai jos. Vorbind cu ei, am descoperit însă o viață ca-n filme, a celor doi împreună, dar și separat, înainte de a se cunoaște. 

„Găsim foarte multe articole despre tulburarea bipolară, însă rareori povestite de cineva care chiar trece prin aceasta situație. Episodul maniacal prin care a trecut soția mea este de… povestit. Bănuiesc că ar face bine altor oameni care nu realizează prin ce trec și mai ales de ce. (…) Prezența bolii am descoperit-o anul trecut, când s-au întâmplat multe minuni într-un episod maniacal care ne-a marcat și care totuși nu ne-a făcut să ne despărțim în ciuda celor petrecute”, ne-a scris Andrei, după ce a citit povestea unui bărbat cu tulburare bipolară.

„Nu aveam stare.” Începutul episodului maniacal

„Între, nu știu, 18-19 octombrie (n.r. – 2023) și până în noiembrie nu am fost chiar bine. Mi-am revenit cam în decembrie complet, de fapt. Totul a început cu soțul. Ne-am certat, iar apoi eu n-am știut exact ce se întâmplă cu mine. Dar, de fapt, eu încă de mică m-am considerat diferită”, începe Andreea să povestească în discuția pe care am avut-o pe WhatsApp Video.

De câteva luni bune se certase cu Andrei și deciseseră să se despartă, dar încă locuiau în aceeași casă. În octombrie, pur și simplu, din senin, a început să creadă că Andrei e dracul pe pământ, așa că a urcat copiii în mașină și a plecat cu ei fără să spună unde.

A luat de-acasă vreo 7.000 de lei, bani pe care îi strânsese să-i facă gard pentru casa tatălui ei, și s-a dus la munte vreo patru zile. Mica vacanță nu a fost deloc liniștitoare, pentru că Andreea n-avea stare.

De la Predeal a ajuns la Brașov, apoi la Târgoviște, totul într-o stare combinată de libertate, extaz și teamă. „A fost foarte ciudat tot ce s-a întâmplat. Credeam că sunt urmărită de soțul meu, că vrea să mă omoare. O mare perioadă din timp am fost foarte apropiată de mașină, n-a putut nimeni să mă despartă de ea, de-aia și toate problemele pe care le-am avut ulterior cu poliția. Simțeam că mașina este scopul meu în viața asta și mă simțeam cea mai bună șoferiță din lume”, spune ea.

Citiți continuarea articolului pe www.smartliving.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

MAE intervine în cazul violențelor provocate de români în Anglia – Familia rămasă fără copii, sfătuită să urmeze procedura legală

Publicat

in

MAE reacționează în urma violențelor provocate de români în Leeds, Anglia, ca urmare a deciziei autorităților locale de a lua în custodie copiii unei familii de conaționali. Deocamdată, MAE îi sfătuiește pe cei implicați să urmeze procedurile legale și indicațile autorităților locale.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Manchester, s-a autosesizat încă din seara zilei de 18 iulie 2024, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, serviciile sociale și comunitare din cadrul consiliului local Leeds. De asemenea, consulul general al României la Manchester este în legătură permanentă atât cu familia de cetățeni români implicată în incident, cât și cu autoritățile locale de poliție pentru monitorizarea situației. În contextul discuțiilor cu cetățenii români, reprezentantul Consulatului General al României la Manchester le-a recomandat ferm acestora să respecte instrucțiunile autorităților locale, să-și păstreze calmul și să realizeze demersurile legale pentru clarificarea situației minorilor în cauză, în conformitate cu legislația aplicabilă, dispozițiile instanței de judecată, în interesul minorilor.

În acelasi timp, și atașatul pe linia afacerilor interne din cadrul Ambasadei României la Londra este în contact cu omologii.

De asemenea, până la stabilizarea situației din zona în care locuiesc cetățenii români, consulul general al României la Manchester a fost în legătură directă cu reprezentanții cultelor religioase din localitate, care au transmis cetățenilor români aceleași recomandări.

Din informațiile existente la acest moment, situația minorilor nu a fost anterior adusă la cunoștința consulatului nici de către părinții minorilor, motiv pentru care nu au solicitat asistență consulară, și nici de către autoritățile locale.

Consulatul General al României la Manchester continuă dialogul cu familia cetățenilor români implicați în acest caz, cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunității românești pentru a identifica cele mai bune soluții legale în vederea soluționării situației cetățenilor români minori, în condiții de calm și siguranță”, transmite MAE.

Violențele din Leeds

Români au fost implicaţi în incidente violente care au avut loc joi seară la Leeds, care par să fi fost declanşate de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului, relatează vineri news.abplive.com.

“Comunitatea română versus poliţia antirevoltă la Harehills, Leeds”, se menţionează într-o postare pe X care a adunat peste 200.000 de vizualizări.

“Serviciile sociale au luat cinci copii de la părinţii lor după ce un bebeluş de 7 luni a fost transportat la spital cu o rană la cap. Au atacat poliţia şi au dat foc la lucruri”, a mai postat jurnalistul Sulaiman Ahmed, alături de câteva scurte înregistrări, în care se poate vedea cum un autobuz este incendiat şi o maşină de poliţie atacată cu pietre.

Potrivit poliţiei, până acum nimeni nu a fost rănit, iar incidentele ar fi fost “instigate de o minoritate infracţională care vrea să distrugă relaţiile comunitare”.

Un autobuz a fost incendiat şi o maşină de poliţie a fost răsturnată după ce violenţele au izbucnit în zona Harehills din oraşul Leeds joi seară. Securitatea a fost sporită în zonă, în timp ce poliţia din West Yorkshire afirmă că se confruntă cu un incident grav şi că desfăşoară resurse specializate în menţinerea ordinii publice.

Citeste mai mult

NATIONAL

De la ‘Beach, Please!’ la ‘Help me!’ – Sute de tineri au fost diagnosticați cu Covid după festival

Publicat

in

Apar primele efecte după evenimentul cu sute de mii de tineri de la malul mării. Se înregistrează un val de îmbolnăviri după festivalul “Beach, Please!”, organizat de Sell.

Sute de tinerii se plâng că s-au infectat cu SARS Cov-2 după ce au participat la festivalul “Beach, Please!”, scrie realitatea.net.

Adolescenții susțin că de câteva zile se simt extrem de rău și au fost diagnosticați cu COVID.

Festivalul “Beach, Please!”, organizat de influencerul Selly, a dat naștere unor controverse uriașe după ce pe scenă s-au cântat melodii cu versuri obscene. Mai mult, un trapper a fredonat versuri ce par a promova consumul de droguri, deși chiar Selly anunța o campanie antidrog, în timpul evenimentului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend