NATIONAL
Aliații NATO se reunesc la un summit important și simbolic, cu ochii pe Ucraina și cu gândul la Trump. Ce urmărește România
Publicat
acum 2 luniin
De
adminLiderii celor 32 de state membre ale NATO se întâlnesc marți la Washington la un summit al alianței transatlantice în care sprijinul pentru Ucraina ocupă cel mai important loc pe agendă. Reuniunea vine într-un moment tensionat, în care alianța militară se confruntă cu amenințări existențiale din exterior și din interior, scriu Reuters și Associated Press.
Summitul care marchează cel de-al 75-lea an de existență al NATO începe marți la Washington și aduce la un loc cel mai mare număr de state membre din istoria alianței militare: 32, după sosirea Finlandei și Suediei.
Momentul nu este unul de sărbătoare însă.
Dacă războiul Rusiei din Ucraina, provocările reprezentate de o Chină din ce în ce mai asertivă și conflictul Israel-Hamas din Gaza nu erau suficiente pentru a genera anxietate, angajamentul unor membri-cheie de a-și apăra aliații este și el pus acum sub semnul întrebării.
Pe de o parte, există temeri serioase cu privire la capacitatea președintelui Joe Biden de a-l învinge în noiembrie pe scepticul NATO Donald Trump.
Pe de altă parte, țările din Europa se confruntă și ele cu propriile lor probleme, cu o creștere a populismului de extremă dreaptă, în special în Franța și Ungaria, care amenință ceea ce a fost un pilon de bază al securității și stabilității de după cel de-al Doilea Război Mondial.
În tot acest timpt, Ucraina are nevoie disperată de ajutorul aliaților săi. Vestea bună pentru Kiev este că îl va primi – inclusiv sub forma unor sisteme Patriot – deși Ucraina nu va căpăta și o invitație clară de aderare la alianța militară, ceea ce și-ar fi dorit.
Pentru România, summitul este un moment de a milita pentru consolidarea flancului estic și pentru susținerea Republicii Moldova.
Vulnerabilitatea NATO
În multe privințe, alianța nu a părut niciodată mai puternică. După invazia Rusiei în Ucraina, NATO a câștigat încă doi membri – Suedia și Finlanda – ajungând la un total de 32. În același timp, membrii din Europa Centrală și de Est mai apropiați de granițele Rusiei – statele baltice, Polonia și Republica Cehă – și-au sporit sprijinul pentru Ucraina și NATO ca instituție.
Dar NATO și-a arătat în același timp fragilitatea. Politicile sale trebuie să fie adoptate prin consens, iar tulburările politice din fiecare țară în parte împiedică luarea deciziilor în viitor.
Se așteaptă ca liderii NATO să își reafirme încă o dată politica „ușilor deschise”, conform căreia orice țară care îndeplinește condițiile poate deveni membră. Însă Ucraina nu va fi invitată formal să se alăture alianței.
Cheltuielile de apărare au fost una dintre cele mai mari nermulțumiri ale lui Trump cu privire la NATO, el sugerând în mod repetat că SUA nu ar apăra țările care nu îndeplinesc obiectivul convenit de a cheltui 2% din produsul intern brut pentru apărare.
Oficialii NATO au subliniat totuși o creștere semnificativă – la 23 – a numărului de aliați care respectă acest angajament. Se așteaptă ca, în timpul summitului, alți câțiva să declare că îndeplinesc acest standard.
Perspectiva unui al doilea mandat al lui Trump îi sperie pe mulți dintre membrii NATO, având în vedere criticile frecvente ale acestuia la adresa alianței transatlantice.
Un purtător de cuvânt al campaniei Trump a observat însă că aceste temeri nu sunt justificate.
„Am avut patru ani de pace și prosperitate sub președintele Trump, dar Europa a văzut moarte și distrugere sub Obama-Biden și acum mai multă moarte și distrugere sub Biden. Președintele Trump i-a făcut pe aliații noștri să își mărească cheltuielile NATO cerându-le să plătească”, a spus acesta.
Va fi Ucraina invitată aă adere la NATO? Nu încă
Pentru Kiev, summitul va reprezenta un moment de reasigurare a unei alianței vitale pentru războiul său cu Rusia.
În ultimul an, mulți aliați NATO au semnat propriile acorduri de securitate cu Ucraina pentru a oferi garanții de asistență pe termen lung Kievului, pentru a se apăra de Rusia și pentru a preveni posibile atacuri viitoare.
Rusia a înregistrat câștiguri semnificative pe câmpul de luptă în ultimele câteva luni, pe fondul întârzierilor Congresului SUA în aprobarea ajutorului militar american. Acestea au fost depășite, iar un nou pachet de mai multe miliarde de dolari este așteptat să fie anunțat săptămâna aceasta.
Însă obiectivul Ucrainei este aderarea la NATO, care ar plasa-o sub umbrela de securitate colectivă a alianței prevăzută de articolul 5, care obligă ceilalți membri să îi ia apărarea în caz de atac. Aderarea este însă foarte puțin probabilă în timp ce conflictul este încă îndesfășurare.
La summitul de la Vilnius, Lituania, de anul trecut, liderii NATO au declarat că „viitorul Ucrainei este în NATO” și și-au reafirmat angajamentul față de o declarație făcută la București în 2008, potrivit căreia Kievul va adera la alianță.
Anul acesta, multe țări NATO doresc să stabilească că drumul Ucrainei către aderare este „ireversibil”. Este o poziție pe care o susține și România. Cu toate acestea, membrii alianței discută încă pe forma declarației finale a summitului.
Aliații intenționează să ofere Ucrainei o „punte” către aderare, o foaie de parcurs care ar stabili practic pașii următori.
În ce va consta ajutorul pentru Kiev
Se așteaptă de asemenea ca liderii să aprobe un acord încheiat săptămâna trecută între aliații NATO pentru a oferi Ucrainei un ajutor militar de 40 de miliarde de euro în următorul an, au declarat pentru Reuters doi diplomați vest-europeni.
Alianța spune că această sumă este egală cu cea acordată anual de la invazia Rusiei din 2022. Pactul include o prevedere de reevaluare a contribuțiilor aliate la viitoarele summituri NATO, potrivit unuia dintre diplomați.
Membrii NATO „vor încerca să îndeplinească acest angajament prin contribuții proporționale”, se arată în acord. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sugerat un angajament pe cinci ani de 100 de miliarde de euro. Însă mai mulți aliați au obiectat, afirmând că normele lor bugetare nu permit un astfel de angajament pe termen lung sau că nu se pot angaja în numele viitoarelor guverne.
NATO, ca organizație, nu furnizează arme Ucrainei în mod direct, dar mulți dintre membrii săi se numără printre cei mai mari furnizori de arme ai Kievului.
Alianța a convenit să preia o mare parte din coordonarea livrărilor de arme de la Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei condus de SUA, o coaliție ad-hoc formată din aproximativ 50 de națiuni, denumită și Grupul Ramstein, după numele bazei aeriene americane din Germania, unde s-a reunit prima dată.
Acest lucru conferă NATO un rol mai direct în războiul împotriva invaziei Rusiei, evitând însă angajarea propriilor forțe. Alianța va coordona, de asemenea, instruirea forțelor ucrainene, mare parte din aceasta fiind asigurată de Uniunea Europeană și Marea Britanie.
Unii diplomați văd în această mișcare o modalitate de a se proteja împotriva oricărei încercări a lui Donald Trump – în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale americane din noiembrie – de a opri ajutorul militar pentru Ucraina.
Prin plasarea coordonării sub umbrela NATO, personalul militar al alianței are mai multă autonomie pentru a-și face treaba fără implicare politică directă.
Dar acest lucru ar avea un efect limitat, deoarece SUA este puterea dominantă a NATO și furnizează majoritatea armamentului Ucrainei. Prin urmare, dacă Washingtonul ar dori să reducă ajutorul occidental pentru Kiev, ar putea face acest lucru.
Jens Stoltenberg a declarat că efortul va fi condus de la o bază americană din Wiesbaden, Germania, comandat de un general cu trei stele și va implica aproape 700 de persoane.
Prim-ministrul ungar Viktor Orban, care a menținut legături strânse cu Rusia, a obținut o excludere din inițiativă.
Sisteme Patriot pentru Ucraina, inclusiv unul din România
Aliații sunt așteptați să anunțe și noi livrări de arme către Ucraina.
Kievul solicită sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv baterii Patriot, rachete sol-aer care sunt deosebit de eficiente împotriva rachetelor balistice. Atacurile rusești au ucis deja zeci de persoane și au distrus jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei.
În aprilie, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a solicitat șapte astfel de sisteme pentru a proteja orașele și infrastructura.
Până în prezent, doar Germania și România au răspuns la această cerere, angajându-se să furnizeze câte un sistem Patriot. Olanda încearcă să asambleze diverse piese pentru a forma o baterie completă pentru Ucraina.
Statele Unite au sugerat că vor furniza, de asemenea, o altă baterie Patriot.
Ce vrea România
România, care marchează și ea două decenii de apartenență la NATO, va fi prezentă la Washington unde își va susține obiectivele.
Potrivit unui comunicat al președinției, Klaus Iohannis va susține deciziile Aliate privind consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare și va solicita acordarea unei atenții sporite Flancului Estic și Mării Negre, regiune de importanță strategică pentru securitatea euroatlantică.
Iohannis, a subliniat comunicatul, va sublinia, totodată, că postura NATO se fundamentează pe forțe, capabilități și aranjamente de comandă și control robuste și eficiente, capabile să răspundă tuturor amenințărilor.
Șeful statului va pleda de asemenea pentru continuarea sprijinului în favoarea partenerilor vulnerabili ai NATO, în special pentru Republica Moldova, și creșterea capacității acestora de a răspunde amenințărilor hibride în creștere.
Poate vrei sa citesti
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe sarcinile pe care le au. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Experții cer Guvernului să ia una dintre cele mai controversate decizii din istoria Marii Britanii: Eliminarea tradiționalei halbe de bere englezească
Giganții din social media, sub lupa SUA! Ce arată raportul FTC și ce acuzații le sunt aduse
Vin vremuri tulburi, potrivit șefei Băncii Centrale Europene – Situația de azi, asemănătoare celei dinainte de marea criză și de război
‘Ianis Hagi trăiește cea mai urâtă față a fotbalului’ (presă)
Elveția renunță la neutralitate! Declarație de război împotriva practicilor Temu
NATIONAL
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe sarcinile pe care le au. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Publicat
acum 7 minutein
21 septembrie 2024De
adminHoroscopul zilei de 22 septembrie 2024 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe sarcinile pe care le au. Nativii acestei zodii nu trebuie să se mai lase duși de val, mai ales în această perioadă. Timpul le rezolvă pe toate, mai ales atunci când grijile de viitor nu sunt o preocupare.
Gemenii au parte în viața lor de o perioadă în care pot face mai multe îmbunătățiri în viața lor personală. Nativii acestei zodii au nevoie să fie mai conectați cu sentimentele pe care le au și să le acorde o importanță mai mare.
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024 spune că nativii zodiacului trec printr-o perioadă în care Universul le aduce în cale toate oportunitățile de care au nevoie ca să obțină ceea ce își doresc. De asemenea, nativii zodiacului vor culege cât de curând roadele muncii lor.
Descoperă ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut.
Berbec: 21 martie – 19 aprilie
Dacă ai trăit recent pe pilot automat, acum este un moment bun pentru a te recentra și a te concentra asupra sarcinilor și priorităților pe care le ai. Nu trebuie să-ți mai faci griji pentru viitor, deoarece timpul le rezolvă pe toate. Aceasta este o oportunitate grozavă pentru a determina ceea ce îți oferă pace interioară.
Taur: 20 aprilie – 20 mai
Învață cum să rămâi fidelă viziunii tale creative fără a te epuiza. Ia în considerare care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a rămâne ancorată în realitate.
Ai nevoie de odihnă și de o atmosferă confortabilă pentru a duce toate planurile la bun sfârșit.
Gemeni: 21 mai – 21 iunie
În acest timp este posibil să poți face mici îmbunătățiri în viața ta personală. Toate aceste lucruri îți vor permite să fii mai atentă la sentimentele și trăirile pe care le ai și să dai mai multă atenție detaliilor din viața ta. Nu uita că tu ești cea care contează cel mai mult.
Rac: 22 iunie – 22 iulie
Concentrarea ta se poate risip foarte ușor în această perioadă, așa că este important vezi de ce lucruri te poți agăța pentru a rămâne ancorată în realitate. Puterea și curiozitatea fac casă bună împreună. Profită de toate posibilitățile pe care le ai și învață să pui mai multe limite.
Leu: 23 iulie – 22 august
Aceasta este o șansă să îți oferi mai multă îngrijire și să verifici din ce cauză ai stările pe care le ai. Acest tranzit te invită să explorezi ce înseamnă să trăiești o viață pe deplin împlinită, în care prioritizezi nevoile tale de a accesa o vindecare mai profundă. Dacă ai simțit tensiune în ultima vreme, acesta este un moment bun pentru a vedea cum ai reușit să o interiorizezi astfel încât să ajungă să te macine.
Fecioară: 23 august – 22 septembrie
Este posibil să observi modele în viața ta care influențează deciziile pe care nu le-ai observat anterior. Poți avea realizări care te ajută să eliberezi și să renunți la răni vechi, deschizând o nouă legătură spre viitor. Fii deschisă la transformările interne care te sprijină în realizarea succesului de care ai nevoie.
Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie
Este important să îți reglezi emoțiile și să eviți să rămâi fixată pe o anumită experiență. Din păcate, astfel de situații te îndepărtează de realitate. Poate fi mai greu să identifici cum te simți astăzi și s-ar putea să te străduiești să-ți verbalizezi emoțiile.
Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie
Nu fi prea surprinsă dacă te vezi cu o persoană din trecut într-un loc pur întâmplător. Ai nevoie de această persoană pentru a te vindeca de ceva sau pur și simplu te lași pradă sentimentelor pe care le ai? Analizează cu mai multă atenție care sunt lucrurile de care ai nevoie în acest moment al vieții tale.
Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie
Dacă te-ai simțit confuză cu privire la cum arată succesul pentru tine sau ambițiile tale din plan profesional, s-ar putea să ai o idee mai clară despre lucrurile care îți aduc bucurie.
Amintește-ți că fiecare călătorie este unică și va arăta diferit pentru fiecare om în parte, te sfătuiește YourTango.com.
Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie
Cu cât zbori mai sus, cu atât ești mai departe de lumea ta interioară. Nu lăsa timpul să treacă și analizează mai repede care sunt trăirile ce stau la baza stărilor pe care le ai. Vezi ce poți încorpora în rutina zilnică pentru ca mintea și corpul să se alinieze mai ușor.
Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
Acesta este un moment incredibil pentru a elibera vechile emoții care te-au împovărat atât de mult timp. Ai putea obține informații valoroase despre ceea ce te face fericită, ceea ce te face să te simți în siguranță, vindecată și departe de stările de negare atât de prezente în ultimul timp.
Pești: 19 februarie – 20 martie
Aceasta nu este cea mai bună zi pentru a lua decizii semnificative în relație. Totuși, este o zi grozavă pentru a crea spațiu în relațiile tale. Dacă ai fost în mod constant în mișcare, acordând prioritate diferitelor sarcini, astăzi este un moment bun pentru a încetini și a te vedea cu cei pe care îi iubești și care îți oferă confort.
NATIONAL
Experții cer Guvernului să ia una dintre cele mai controversate decizii din istoria Marii Britanii: Eliminarea tradiționalei halbe de bere englezească
Publicat
acum 29 de minutein
21 septembrie 2024De
adminO analiză desfășurată în mai multe pub-uri din Marea Britanie a arătat că servirea berii în pahare mai mici reduce semnificativ consumul, cu până la 10%.
Această scădere ar duce la o populație mai sănătoasă și, implicit, la reducerea costurilor pentru sistemul public de sănătate, conform cercetării.
Englezii au o tradiție de a consuma bere din halbe mari, de aproximativ 570 de mililitri, încă din secolul al XVII-lea.
Specialiștii propun înlocuirea acestora cu pahare ce conțin doar două treimi din volumul obișnuit.
Cu toate acestea, proprietarii de pub-uri sunt sceptici, temându-se că berea servită în cantități mai mici va deveni mai puțin atractivă, ceea ce ar putea duce la scăderea vânzărilor.
NATIONAL
Giganții din social media, sub lupa SUA! Ce arată raportul FTC și ce acuzații le sunt aduse
Publicat
acum o orăin
21 septembrie 2024De
adminUn studiu efectuat de-a lungul mai multor ani arată că giganţii din domeniul platformelor sociale şi internetului practică “supravegherea în masă” pentru a capitaliza datele personale ale utilizatorilor de internet, conform Autorităţii americane pentru Concurenţă (FTC), citată joi de AFP, conform Agerpres.
Un raport publicat miercuri seara – realizat de FTC plecând de la solicitările lansate cu patru ani în urmă către nouă firme – a stabilit că aceste companii au colectat cantităţi importante de date, uneori prin intermediul operatorilor de date cu caracter personal, şi că pot păstra respectivele informaţii o perioadă nelimitată de timp.
“Acest raport pune în lumină modul în care reţelele de socializare şi companiile de streaming video colectează o cantitate enormă de date personale şi le monetizează pentru multe miliarde de dolari”, a explicat într-un comunicat şefa FTC, Lina Khan, declarându-se “deosebit de îngrijorată de eşecul multora dintre aceste companii de a proteja copiii şi adolescenţii în online”.
În multe dintre aceste companii, modelul economic, care implică recurgerea la publicitatea ţintită, încurajează colectarea în masă a datelor utilizatorilor, privilegiind profitul în detrimentul vieţii private, conform raportului.
FTC, despre viaţa privată a utilizatorilor
“Lucrative pentru companii, aceste practici de supraveghere pot pune în pericol viaţa privată a oamenilor, ameninţându-le libertăţile şi expunându-i la o serie de rele, de la furtul de identitate la hărţuire”, afirmă şefa FTC.
IAB “dezamăgit” de FTC
Într-un mesaj ca reacţie la publicarea acestui raport, şeful Interactive Advertising Bureau (IAB), o organizaţie a companiilor din acest sector, s-a declarat “dezamăgit de faptul că FTC continuă să considere industria publicităţii digitale ca fiind implicată în ‘supravegherea comercială în masă'”.
David Cohen susţine că internauţii înţeleg că publicitatea ţintită le permite să profite de servicii online, care altfel nu ar fi gratuite sau ieftine.
Totodată, IAB a dat asigurări joi că susţine “cu fermitate” legea exhaustivă cu privire la confidenţialitatea datelor personale la scară naţională, a cărei respectare o solicită raportul.
Raportul se bazează pe solicitările trimise la sfârşitul anului 2020 către companii precum Meta, YouTube (Google), Snap, Amazon (pentru Twitch), ByteDance (TikTok) şi Twitter devenit între timp X.
Un purtător de cuvânt al Google, Jose Cataneda, a declarat pentru AFP că grupul său sa “are normele cele mai stricte în domeniul privind confidenţialitatea datelor”. “Nu vindem niciodată informaţii personale şi nu folosim informaţii sensibile pentru a difuza publicitate”, a dat asigurări el.
NATIONAL
Vin vremuri tulburi, potrivit șefei Băncii Centrale Europene – Situația de azi, asemănătoare celei dinainte de marea criză și de război
Publicat
acum 2 orein
21 septembrie 2024De
adminEconomia globală se confruntă cu o fragmentare similară celei din epoca „naţionalismului economic”, care a cauzat colpasul comerţului internaţional şi Marea Criză de la sfârşitul anilor 1920, a spus preşedinta Băncii Centrale Europene, scrie Ziarul Financiar.
„Ne-am confruntat cu cea mai dură pandemie din 1920, cel mai dur conflict în Europa din 1940 şi cea mai mare criză a energiei din 1970”, a declarat Christine Lagarde. Aceste tulburări au schimbat permanent activitatea economic globală, adaugă preşedinta BCE.
„Parelele dintre 1920 şi 2020 incep să iasă în evidenţă”, explică Lagarde.
Politica monetară a anilor 1920 ai secolului trecut a fost pusă în dificultate de standardul aur, economiile intrând în deflaţie şi crize bancare. „Suntem astăzi într-o poziţie mult mai bună pentru a adresa aceste schimbări structurale decât au fost predecesorii noştri”, sublinează Christine Lagarde.
Bancherii au fost nevoiţi să înveţe că aderenţa la standarul aur şi ratele fixe de schimb „nu au fost robuste în vremuri de schimbări structurale”, întrucât au contribuit la „un ciclu de naţionalism economic”, conchide Lagarde.
NATIONAL
‘Ianis Hagi trăiește cea mai urâtă față a fotbalului’ (presă)
Publicat
acum 2 orein
21 septembrie 2024De
adminTrimis la echipa a doua a lui Rangers, Ianis Hagi se află într-o situație disperată, comentează presa sportivă spaniolă.
„Fiul lui Hagi trăiește cea mai urâtă față a fotbalului! Ianis se află într-o situație dificilă la Rangers”, apreciază jurnaliștii de la as.com. Conform acestora, intervențiile tatălui său, Gică Hagi, au pus paie pe foc, scrie Adevărul.
„Fotbalistul român, fiul legendarului Gică Hagi, care a jucat pentru Real Madrid și Barcelona, a fost exclus din lotul primei echipe după un conflict cu antrenorul Philippe Clement, petrecut la jumătatea lunii august. Ianis, care a fost împrumutat sezonul trecut la Alaves, l-a acuzat pe antrenor pe rețelele sociale că a mințit atunci când a spus că jucătorul și agentul săi i-a cerut clubului să îi caute echipă. După aceste acuzații, Clement i-a întors spatele lui Hagi, care a jucat doar 27 de minute de la începutul sezonului, la meciurile pe care naționala României le-a jucat în Liga Națiunilor, împotriva lui Kosovo și a Lituaniei. Ianis nu a fost ajutat nici de cuvintele tatălui său, care a spus că Rangers l-a tratat ‘oribil’ pe Ianis. Pentru acesta, consecințele au fost cele mai rele posibile, fiind nevoit să rămână la echipă știind că Philippe Clement nu se va baza pe el și a fost trimis la echipa a doua”, conform sursei citate.
„Totuși, lucrurile nu merg bine pentru Ianis Hagi nici la echipa de rezerve. Rangers a jucat un meci împotriva lui Fraserburgh în Scottish Challenge Cup, iar Hagi nu a primit niciun minut. Un mesaj puternic pentru jucător, care a spus recent că vrea să continue să lupte pentru un loc în prima echipă”, au mai scris jurnaliștii spanioli.
Citește și: Ianis Hagi: Vreau să fie clar. Nu am cerut niciodată să plec de la Glasgow Rangers
NATIONAL
Elveția renunță la neutralitate! Declarație de război împotriva practicilor Temu
Publicat
acum 2 orein
21 septembrie 2024De
adminDeclarațiile împotriva Temu se înmulțesc, după ce și Handelsverband, asociația națională de comerț cu amănuntul din Elveția, a depus o plângere la Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO).
Acuzațiile se referă la practici comerciale neloiale, asociația susținând că platforma de comerț electronic din China încalcă legislația elvețiană privind divulgarea prețurilor (OIP) prin prezentarea unor prețuri false și autocomparate, care nu respectă intervalul de timp legal pentru comparare.
Acesta nu este singurul aspect problematic al activității Temu în Elveția. Handelsverband a semnalat și încălcarea Legii privind răspunderea pentru produse (LRFP), acuzând compania că încearcă să se exonereze de responsabilitatea pentru produsele vândute, transferând această responsabilitate consumatorilor, care sunt tratați ca și cum ar fi importatori.
Retailerii elvețieni denunță concurența neloială și menționează că Temu recurge la metode de vânzare agresive și că există probleme și în gestionarea retururilor. În loc să își asume preluarea și eliminarea deșeurilor electrice și electronice, compania este acuzată că încearcă să se sustragă de la această obligație legală.
Probleme și acuzații în întregul spațiu economic european
Problemele Temu nu se limitează doar la Elveția. Acuzații similare au fost lansate și în alte state din spațiul economic european, precum, Austria, Germania, Ungaria, Polonia și România. Autoritățile de reglementare de pe întreg continentul sunt chemate să investigheze practicile comerciale ale platformei, acuzată de înșelăciune și încălcarea legislației europene.
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe sarcinile pe care le au. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Experții cer Guvernului să ia una dintre cele mai controversate decizii din istoria Marii Britanii: Eliminarea tradiționalei halbe de bere englezească
Giganții din social media, sub lupa SUA! Ce arată raportul FTC și ce acuzații le sunt aduse
Vin vremuri tulburi, potrivit șefei Băncii Centrale Europene – Situația de azi, asemănătoare celei dinainte de marea criză și de război
‘Ianis Hagi trăiește cea mai urâtă față a fotbalului’ (presă)
El este tânărul din Curtea de Argeș care s-a sinucis la Vidraru – George Țelinoiu era fotograf iar familia sa avea o afacere in același domeniu
Prin Pitești și Curtea de Argeș, calea ferată de mare viteză București – Budapesta prinde contur – VEZI TRASEUL COMPLET
Klanar Imobiliare, tranzacțiile toamnei la Curtea de Argeș: cunoscută vilă de lux și o pensiune, vândute în timp record
Se dă startul celui mai frumos eveniment al toamnei în Argeș: ROD CU SPOR – târgul de produse tradiționale de la Muzeul Golești
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
Consiliul Național al Audiovizualului a adus o veste bună pentru telespectatorii din Argeș, aprobând în ședința de ier, în unanimitate,...
Prin Pitești și Curtea de Argeș, calea ferată de mare viteză București – Budapesta prinde contur – VEZI TRASEUL COMPLET
Realizarea unei linii de cale ferată de mare viteză între București și Budapesta, proiect convenit luna trecută de premierul Marcel Ciolacu și...
Turneul național de lansare a cărții „Corneliu Vadim Tudor și România Mare – o moștenire pentru viitor” continuă la Pitești
Joi, 19 septembrie 2024, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu, sala de conferințe, între orele 18:00 – 20:00, va avea loc...
S-A DECIS: Teatrul de Vară din Ștrand, aflat în plin proces de modernizare, va purta numele marelui naist Gheorghe Zamfir
Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a informat azi dimineață că, după ce maestrul Gheorghe Zamfir și-a dat acordul, s-a mai...
Curtea de Argeș
VIDEO | Scandal monstru în Primăria Curtea de Argeș – Un bărbat a amenințat cu briceagul și o cheie metalică funcționarii publici
În ziua de 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați telefonic despre faptul...
Prinși in flagrant când furau motorina de pe un șantier din Curtea de Argeș – AU FOST ARESTAȚI
În noaptea de 17 spre 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat în flagrant...
El este tânărul din Curtea de Argeș care s-a sinucis la Vidraru – George Țelinoiu era fotograf iar familia sa avea o afacere in același domeniu
Așa cum relatam într-o știre anterioară, o tragedie fără limite a avut loc în această dimineață în Argeș după ce...
Sinucidere șocantă! Un bărbat de 34 ani din Corbeni s-au aruncat în gol de pe Barajul Vidraru
Sinucidere șocantă în Argeș. Un bărbat s-a aruncat în gol la 112 m înălțime de pe Vidraru. Cu puțin timp...
VIDEO | Accident grav la Băiculești – A PLONJAT CU LOGANUL ÎN CANAL
Un grav accident rutier în care este implicat un autoturism s-a produs in aceasta dimineata in comuna Băiculești, pe drumul...
Mioveni
DSV a făcut prăpăd! Zeci de amenzi și zeci de tone de alimente retrase din magazinele din Argeș
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au efectuat 154 controale în cursul lunii august...
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Până la sfârșitul lunii septembrie primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și...
ISU Argeș angajează personal – 30 pompieri și 6 șoferi VEZI DETALII
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș scoate la concurs un număr de 36 de posturi cu încadrare directă...
Câmpulung
ARGEȘ | Un bărbat de 38 ani și-a snopit mama în bătaie, în plină stradă
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria...
Elena Lasconi neagă faptul că Primăria Câmpulung e anchetată de Parchetul European: „Știu cine a plătit minciuna şi cine a dat-o în presă”
Lidera Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, care este și candidata formațiunii în alegerile prezidențiale, a respins vineri seară afirmaţiile...
VIDEO Elena Lasconi, interviu cu Mihai Gâdea: A ciocnit o prună cu vedeta Antenei 3 și i-a prezentat cățelușa Hermesina. „România e super pregătită pentru un președinte femeie”
„Mi-aș dori să fiu președintele care unește și sunt sigură că pot să fac asta. Sunt sigură, uită-te la mine”,...
În Trend
- ACTUALacum 2 zile
El este tânărul din Curtea de Argeș care s-a sinucis la Vidraru – George Țelinoiu era fotograf iar familia sa avea o afacere in același domeniu
- ACTUALacum 3 zile
Prin Pitești și Curtea de Argeș, calea ferată de mare viteză București – Budapesta prinde contur – VEZI TRASEUL COMPLET
- ACTUALacum o săptămână
ANUNȚ DECES!
- NATIONALacum 2 săptămâni
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
- ACTUALacum 2 zile
Klanar Imobiliare, tranzacțiile toamnei la Curtea de Argeș: cunoscută vilă de lux și o pensiune, vândute în timp record
- ACTUALacum 5 zile
Se dă startul celui mai frumos eveniment al toamnei în Argeș: ROD CU SPOR – târgul de produse tradiționale de la Muzeul Golești
- ACTUALacum 2 zile
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
- ACTUALacum 2 zile
Sinucidere șocantă! Un bărbat de 34 ani din Corbeni s-au aruncat în gol de pe Barajul Vidraru