Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alexandru Rafila, despre demisia lui Baciu din funcţia de preşedinte al CNAS: Am aflat de pe Facebook

Publicat

in

Am aflat de pe Facebook. Eu mă aştept să existe o demisie asumată şi comunicată în mod oficial, a transmis luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, referitor la demisia lui Baciu din funcţia de preşedinte al CNAS.

„Am aflat de pe Facebook. Eu mă aştept să existe o demisie asumată şi comunicată în mod oficial. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este condusă de un preşedinte, propunerea este făcută de ministrul Sănătăţii, iar numirea este făcută de către primul ministru. Nu ştiu dacă la cabinetul primului ministru a ajuns această demisie. Eu nu am avut niciun fel de discuţie, nu am aflat decât de pe Facebook, întâmplător mi-au trimis colegii, că nu am timp aşa de mult să accesez această cale de comunicare. Cred că demisiile, mai ales când discutăm de responsabilităţi extrem de importante în statul român, cred că trebuie să existe discuţie prealabilă, cred că trebuie să fie asumată şi trebuie să ştim ce avem de făcut”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări legate de modul cum a aflat de demisia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit ministrului, marţi va avea loc o şedinţă a Consiliului de administraţie a CNAS şi până atunci se va şti dacă va exista un interimat pentru această funcţie.

„Eu cred că va exista un interimat şi ulterior o decizie politică de numire a unui nou preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a mai afirmat Rafila, conform AGERPRES

Andrei Baciu a scris luni, pe pagina sa de Facebook, că, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, a luat decizia de a-şi înainta demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu faţă de principiile etice şi morale în care cred şi pe care le-am susţinut întotdeauna, şi nu dintr-o obligaţie legală. De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România şi în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acţionat cu un respect neclintit pentru legislaţie, instituţii şi cetăţeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienţilor. Am încredere deplină în actul de justiţie, convins fiind că adevărul şi dreptatea vor prevala”, a scris Baciu pe Facebook

Citeste mai mult

NATIONAL

Ana Bogdan și mesajul postat după calificarea României la turneul final al Billie Jean King Cup

Publicat

in

De

Echipa României a revenit spectaculos de la 0-2 contra Ucrainei, s-a impus cu 3-2 și s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup. Ana Bogdan, care a adus un punct la simplu și unul la dublu, a postat un scurt mesaj la finalul în confruntării din Florida (SUA).

Ana BogdanFoto: James Gilbert / Getty images / Profimedia

Ana Bogdan, după victoria cu Ucraina: „Am reușit”

Jucătoarea din Sinaia a fost învinsă de Lesia Tsurenko în prima zi, dar a câștigat apoi meciul cu Elina Svitolina și a adus punctul decisiv la dublu (alături de Jaqueline Cristian) în fața surorilor Lyudmyla și Nadiia Kichenok.

„We did it! (Am reușit! – n.r.)”, a scris Ana Bogdan pe Instagram.

„Pentru mine, acest moment înseamnă foarte mult. Am jucat din toată inima. Am trecut prin momente grele, nu mai câștigasem un meci de o lună și jumătate. Dar să fiu aici, reprezentându-mi țara, e uimitor. Prima zi a fost dezamăgitoare. Dar am spus că vom lupta azi. Am făcut asta pentru România” – Ana Bogdan.

Jaqueline Cristian, care a stat aproximativ cinci ore pe teren în cele două zile de concurs, le-a mulțumit fanilor care au fost prezenți la Amelia Island (Fernandina Beach).

„Eram pe val și am continuat să jucăm. Suntem fericite că există oameni care ne-au susținut azi. A făcut diferența, v-am auzit tot meciul și vă mulțumim foarte mult. Vom merge și vom juca cu aceeași pasiune, vom lupta. Nu va conta scorul” – Jaqueline Cristian.

România – Ucraina 3-2, în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup

Ana Bogdan – Lesia Tsurenko 6-3, 2-6, 0-6

Jaqueline Cristian – Elina Svitolina 3-6, 5-7

Ana Bogdan – Elina Svitolina 6-4, 4-6, 6-3

Jaqueline Cristian – Lesia Tsurenko 2-6, 6-4, 6-4

Ana Bogdan / Jaqueline Cristian – Nadiia Kichenok / Lyudmyla Kichenok 6-2, 7-6(7).

Componența echipelor:

România: Ana Bogdan (64 WTA), Jaqueline Cristian (75 WTA), Anca Todoni (191 WTA), Mara Gae (1.062 WTA). Căpitan nejucător: Horia Tecău

Ucraina: Elina Svitolina (18 WTA), Lesia Tsurenko (42 WTA), Yuliia Starodubtseva (138 WTA), Lyudmyla Kichenok (18 WTA la dublu), Nadiia Kichenok (42 WTA la dublu). Căpitan nejucător: Mikhail Filima.

România vs Ucraina, 4-1 în meciurile directe

1997, Bari (Italia): România – Ucraina 3-0

1999, Murcia (Spania): România – Ucraina 2-0

2003, Estoril (Portugalia): România – Ucraina 1-2

2014, Budapesta (Ungaria): România – Ucraina 2-0

2024, Florida (SUA): România – Ucraina 3-2.

Citeste mai mult

NATIONAL

Pacea lumii, amenințată! Iranul avertizează că răspunsul său va fi ‘mai puternic şi mai hotărât’ dacă Israelul ripostează

Publicat

in

De

Iranul a avertizat că va răspunde cu mai multă forţă dacă Israelul ripostează pentru atacurile din acest weekend, despre care Teheranul afirmă că sunt, la rândul lor, o replică la un atac al Israelului de luna aceasta asupra complexului ambasadei sale de la Damasc, capitala Siriei, potrivit CNN.

”Republica Islamică Iran nu va ezita să îşi exercite dreptul intrinsec la auto-apărare când este nevoie”, a afirmat ambasadorul Iranului şi reprezentantul permanent la ONU, Amir Saeid Iravani, într-o declaraţie.

”În cazul în care regimul israelian va mai comite vreo agresiune militară, răspunsul Iranului va fi cu siguranţă şi în mod hotărâtor mai puternic  şi mai hotărât”, a adăugat ambasadorul Iravani.

Invocând auto-apărarea în faţa repetatelor agresiuni militare ale Israelului, Iravani a afirmat că atacurile au fost o ripostă în mod special pentru atacul israelian din 1 aprilie împotriva a ceea ce Iranul a numit centrul său diplomatic de la Damasc.

Iranul susţine că atacul a încălcat dreptul internaţional şi a dus la moartea a şapte consilieri militari iranieni, inclusiv comandanţi cu rol cheie din Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene.

În declaraţie este criticat, de asemenea, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite pentru că ”a eşuat în a menţine pacea internaţională”, permiţând Israelulul să ”nesocotească” normele internaţionale stabilite şi să ”escaladeze” tensiunile din regiune.

Israelul a desfăşurat numeroase atacuri asupra unor ţinte din Siria sprijinite de Iran, deseori vizând livrări de arme care ar fi destinate Hezbollah, un importat reprezentant al Iranului în Liban.

Israelul nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul de la 1 aprilie care a distrus clădirea consulatului iranian din capitala Damasc, inclusiv pe Mohammed Reza Zahedi, un comandant de top al Gărzilor Revoluţionare.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului a declarat pentru CNN că informaţiile lor arată că acea clădire nu era un consulat, ci ”o clădire militară a forţelor Quds, deghizată în clădire civilă”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend