Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alertă pe piața alimentară din România: Sute de kilograme de pește au fost retrase de pe piață

Publicat

in

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.400 lei, după o acţiune de verificare a originii şi trasabilităţii peştelui şi a produselor din pescuit la 57 de operatori din 22 de judeţe, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, a fost reţinută oficial şi trimisă spre neutralizare o cantitate de 464 de kg de peşte, pentru lipsa elementelor de identificare.

“ANSVSA a desfăşurat, în data 10 aprilie, o acţiune de verificare a originii şi trasabilităţii peştelui şi a produselor din pescuit. Verificările au avut loc în 22 de judeţe (Alba, Bacău, Bihor, municipiul Bucureşti, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea), unde au fost verificaţi 57 de operatori. În urma controalelor, inspectorii sanitari-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au constatat abateri de la legislaţie privind: etichetarea produselor, respectarea normelor privind întreţinerea igienică a spaţiilor, recipientelor, ambalajelor şi a utilajelor de lucru şi respectarea termenului de valabilitate al produselor”, se arată într-un comunicat al ANSVSA, remis luni AGERPRES.

Se fac și teste de laborator

Cu ocazia acestor controale, au fost recoltate 44 de probe în vederea efectuării examenelor de laborator pentru determinarea metalelor grele (plumb, cadmiu) şi pentru determinarea gradului de prospeţime.

“Pentru neconformităţile constatate la unităţile verificate din judeţele Bacău, Brăila, Cluj, Galaţi, Iaşi, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 149.400 lei. De asemenea, a fost reţinută oficial şi trimisă spre neutralizare o cantitate de 464 de kg de peşte (pentru lipsa elementelor de identificare), iar pentru cantitatea de 1.165 kg de peşte s-a dispus sechestru, până la eliberarea buletinului de analiză”, spune ANSVSA.

Potrivit sursei citate, controalele ANSVSA cu această tematică vor fi întreprinse şi în perioada următoare.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că a agravat problema drogurilor în București: a retras polițiștii din proximitatea școlilor

Publicat

in

De

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că cea mai mare problemă a Bucureştiului, astăzi, este fenomenul drogurilor care a scăpat de sub control, el criticându-l pe primarul în funcţie, Nicuşor Dan, că a retras poliţiştii din proximitatea şcolilor, din parcuri şi locuri publice.

”Cea mai mare problemă a Bucureştiului, astăzi, este acest fenomen al drogurilor care a scăpat de sub control, în special în ultimii ani de zile. Undeva la peste 80% din drogurile ilicite se consumă în Bucureşti, consumul s-a triplat în ultimii 10 ani de zile. Ce poate face Primăria Generală şi nu a făcut în ultimii ani. Ai Poliţia Locală, ca instrument al primarului, care asigură ordinea publică. Nicuşor Dan a retras poliţiştii din proximitatea şcolilor, a retras poliţiştii din parcuri şi locurile publice”, a declarat la Antena 3 Sebastian Burduja, potrivit news.ro.

Sistem de monitorizare video împotriva drogurilor

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a mai spus că se poate face şi un sistem de monitorizare video în zonele sensibile din Capitală, unde se întâmplă în general astfel de tranzacţii. Burduja a precizat că mai trebuie să faci un lucru, care nu ţine neapărat de consumul de droguri ci şi de modul în care arată Bucureştiul.

”Eşti obligat să reabilitezi casele dărăpănate din acest oraş unde astăzi sunt focare pentru dealerii de droguri şi consumatorii de droguri”, a subliniat el. ”Problema drogurilor nu se poate rezolva de azi pe mâine şi de către o singură instituţie. Când mă refer la Primăria Generală, trebuie să ai un om de dialog, care să facăechipă şi cu ministrul de Interne şi cu Agenţia Naţională Antidrog, şi cu Ministerul Educaţiei pentru programele de prevenţie, şi cu ministerul Sănătăţii”, a subliniat Burduja.

Nicușor Dan, vinovat de felul în care arată orașul

Sebastian Burduja l-a criticat pe Nicuşor Dan pentru modul în care arată centrul oraşului, precizând că primarul general ”nu are grijă de lucrurile simple”.

”Dacă oraşul ar arăta curat, îngrijit, un infractor nu comite astfel de fapte într-un loc public curat. Este teoria ferestrelor sparte, e validată de sociologici, de zeci de ani de zile”, a completat Sebastian Burduja.

Citeste mai mult

NATIONAL

Proiectul Bumbești-Livezeni al Hidroelectrica va furniza energie electrică curată suficientă pentru peste 85.000 de gospodării

Publicat

in

De

Finalizarea proiectului Bumbeşti-Livezeni va asigura injectarea în Sistemul Energetic Naţional (SEN) a unei cantităţi de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii şi care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica, remis, miercuri, AGERPRES.

Conform sursei citate, în perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru şi discuţii cu autorităţile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie la Bumbeşti-Livezeni.

“În perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru a Secretarului de stat în Ministerul Energiei, Marius Negru, la amenajarea Hidroelectrica de la Bumbeşti Livezeni, acesta fiind însoţit de Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, de Marius Grecu -Inginer Şef Uzină la Târgu-Jiu, precum şi de alţi reprezentanţi locali ai companiei. Cu prilejul evenimentului, la iniţiativa secretarului de stat Marius Negru, au fost invitaţi la discuţii reprezentanţi ai autorităţilor locale implicate în re-emiterea autorizaţiei de construire pentru amenajarea hidro-energetică Bumbeşti-Livezeni, scopul demersului fiind acela de a pune în acord părţile implicate şi de a accelera procesul de autorizare. Au participat Cosmin Popescu, preşedinte Consiliul Judeţean Gorj, Alexandru Camui, arhitect şef Consiliul Judeţean Gorj, Marin Şerban, director al Administraţiei Parcului Naţional Defilul Jiului, Bogdan Lazie, director direcţia avizări DRDP Timişoara, Gheorghe Enache, consilier Ministerul Energiei, Nica Alexandru şi Lucian Raban – Reţele Banat.”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Hidroelectrica susţin că, în cazul proiectului AHE Bumbeşti – Livezeni, Curtea de Apel Bucureşti a admis în data de 14 decembrie 2017, recursul unor ONG-uri de mediu şi a anulat autorizaţiile de construire emise de consiliile judeţene din Hunedoara şi Gorj, decizia fiind definitivă, deşi lucrările erau realizate deja în proporţie de circa 90%.

“Punerea în funcţiune a amenajării este astăzi posibilă în condiţiile declarării proiectului ca fiind de utilitate publică şi interes naţional, printr-o Hotărâre de Guvern emisă în acest an. Finalizarea proiectului va asigura injectarea în SEN a unei cantităţi de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii şi care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an.”, se menţionează în comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend