Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alege viitoarea ta destinaţie de vacanţă împreună cu agenţia de turism online Roju

Publicat

in

Călătoreşte într-una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume

Egiptul a devenit una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din ultimii ani în rândul turiştilor, şi asta datorită peisajelor sale extreme, de la deşert la mare, şi datorită numeroaselor pachete de vacanţă ofertante puse la dispoziţie de către diversele agenţii de turism din ţară. Dacă şi tu ai ales să spui ,,Da!” acestei destinaţii de vacanţă, haide să aflăm împreună câteva dintre atracţiile turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi odată ce calci pe tărâmul egiptean.

În primul rând, nu trebuie să ratezi celebrele piramide din Giza şi Sfinxul. Aici vei avea ocazia de a descoperi şi admira cele mai vechi şi mari piramide din ţara faraonilor şi te vei putea plimba chiar cu cămila în jurul lor. În al doilea rând, nu trebuie să pierzi şansa de a vizita Valea Regilor, locul în care se află mormintele unor renumiţi faraoni, precum Ramses XI şi Tutankamon şi unde vei găsi numeroase reliefuri şi picturi murale care datează de mai bine de 4500 de ani.

Nu în ultimul rând, Egiptul este fără îndoială o destinaţie de vacanţă potrivită până şi celor mai exigente preferinţe, întrucât pune la dispoziţia turiştilor săi, dincolo de toate obiectivele turistice spectaculoase, numeroase activităţi şi experienţe autentice, printre care se numără excursiile Safari în deşert, nopţile petrecute în deşert alături de babuini, scufundări în reciful de corali al mării Roşii, snorkelling, vizită la fabrica de papirus, descoperirea gastronomiei autentice şi plimbările pe Nil cu felucca, barca tradiţională egipteană cu motor.

Oferte de vacanţă disponibile pentru Egipt

Egiptul are un potenţial turistic fantastic, mai ales datorită faptului că soarele este prezent aici tot timpului anului. Printre cele mai populare staţiuni din Egipt pe care merită să le ai în vedere se numără Hurghada, Sharm El Sheik şi Marsa Alam. Indiferent dacă vrei să-ţi planifici călătoria din timp în una dintre aceste destinaţii extraordinare sau pur şi simplu optezi pentru oferte de tip last minute Egipt, agenţia de turism Roju vine în întâmpinarea ta cu pachete turistice foarte avantajoase, oferindu-ţi totodată sprijinul necesar în vederea alegerii destinaţiei de vacanţă cât mai potrivită, conform nevoilor şi aşteptărilor tale.

Acest operator de turism pune la dispoziţia clienţilor săi pachete de vacanţă all inclusive pentru Egipt: zbor charter disponibil cu plecare din mai multe destinaţii din ţară, transport la cazare, masă şi resorturi de 5 stele cu numeroase facilităţi pentru toate categoriile de vârstă, de la piscine, aqua park-uri, tobogane şi până la magazine cu suveniruri.

Astfel, cu roju.ro, ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă vastă de pachete turistice disponibile pentru Egipt, începând cu o vacanţă de o săptămână în Sharm el Shekih cu cazare la Xperience Sea Breeze şi până la diverse oferte de călătorie de Crăciun 2021 sau promoţii charter pentru Revelion 2022 Hurghada la Royal Lagoons Resort & Aqua Park. De asemenea, dacă vrei să descoperi o staţiune turistică în plină expansiune, alege din oferta agenţiei de turism Roju un sejur Marsa Alam.

Descoperă beneficiile de a fi client Roju

În momentul în care alegi să îţi pui la cale călătoria împreună cu Roju, cu o bogată experienţă în turism, ai parte automat de servicii complete, suport permanent, oferte şi pachete turistice avantajoase şi profesionalism şi transparenţă la cote maxime.

Pasionații de călătorii aleg o vacanță în Egipt cu Roju – Love to Travel, Love to Book, Love to ROJU!

Citeste mai mult

ACTUAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 876: Reuniune cu lideri din 40 de țări în Marea Britanie / Atac cu drone maritime asupra portului rusesc Novorossiisk

Publicat

in

Premierul britanic Keir Starmer se va folosi joi de rolul său de gazdă a unui forum european pentru a-și exprima dorința de a redefini relația Regatului Unit cu UE post-Brexit cu Uniunea Europeană și de a reafirma sprijinul pentru Ucraina, scrie Reuters. Comunitatea politică europeană (CPE), formată din peste 40 de națiuni, se reunește joi la Palatul Blenheim, locul de naștere al lui Winston Churchill, pentru a consolida cooperarea în domeniul securității frontierelor. Întâlnirea de o zi a grupului înființat după invazia rusă în Ucraina îi oferă noului lider al Marii Britanii o altă ocazie de a face presiuni pentru o cooperare mai strânsă în domeniul apărării, în special înainte de posibila alegere a lui Donald Trump, care a sugerat că Europa trebuie să facă mai mult pentru propria securitate.

Cele mai importante evenimente legate de războiul din Ucraina, ziua 876, LIVETEXT:

Primarul orașului-port rus Novorossiisk din Marea Neagră a emis joi dimineață o alertă de drone maritime care a durat mai mult de două ore, în timp ce un grup de ambarcațiuni ucrainene fără echipaj ar fi fost distrus în apropiere de Crimeea, transmite Reuters.

Primarul Andrei Kravchenko a îndemnat locuitorii să stea departe de malul mării în mesajul său inițial de pe aplicația Telegram.

Novorossiisk este cel mai mare port rusesc de la Marea Neagră și o poartă-cheie pentru exporturile de țiței și produse petroliere. De asemenea, aici se încarcă pe vase petrol din Kazahstan și Azerbaidjan, plus cereale, cărbune, îngrășăminte, lemn, precum și mărfuri alimentare.

Separat, Ministerul rus al Apărării, citat de TASS, a afirmat că 10 drone maritime ucrainene au fost distruse în timp ce se apropiau de Crimeea, iar 33 de drone aeriene au fost distruse deasupra peninsulei în cursul nopții.

Antiaeriana ucraineană a doborât azi-noapte o dronă deasupra unei suburbii din estul Kievului, dar resturile căzute nu au provocat pagube la sol, a spus primarul Vitali Klitschko.

Klitschko a scris pe Telegram că echipele de salvare trimise în cartierul Darnitskyi din capitală nu au găsit pagube materiale sau victime.

Explozii și alerte aeriene auzite la Kiev. Explozii și alerte aeriene s-au auzit miercuri seară la Kiev, potrivit jurnaliștilor AFP aflaţi la faţa locului, alerte ce survin la zece zile după lovituri masive ale Rusiei care au însângerat capitala Ucrainei.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Citeste mai mult

ACTUAL

Dacă Trump este reales, lumea ar putea avea rapid o a zecea putere nucleară

Publicat

in

În timp ce după războiul rece, denuclearizarea globală părea a fi un obiectiv realist, astăzi chiar și neproliferarea armelor atomice pare a fi o falsă speranță, scrie publicația belgiană 7SUR7.

Luna trecută, rapoartele diferitelor ONG-uri au confirmat creșterea bugetelor alocate armelor nucleare în rândul țărilor care le dețin. Or, este din ce în ce mai credibil ca o a zecea țară din lume să decidă să se echipeze cu arma supremă.

Această țară este Coreea de Sud. Problema puterii nucleare militare este dezbătută acolo de ani de zile și revine cu fiecare provocare din partea vecinului din nord. Potrivit unui nou sondaj al think tank-ului Korea Institute for National Unification, 66% dintre respondenți ar fi „favorabili” sau „foarte favorabili” unei arme atomice sud-coreene. Acesta este un record și este, de asemenea, cu 6% mai mult decât în același sondaj efectuat anul trecut.

Factorul Trump

De la anunțul retragerii forțelor americane din Coreea de Sud în 1970, problema apare în mod regulat, în situația în care Seulul nu a semnat niciodată un acord de pace cu Phenianul. United States Forces Korea, care însumează aproape 30.000 de soldați, mai există în continuare. Dar problema nucleară a revenit cu adevărat în prim plan în 1991, când Washingtonul a anunțat retragerea rachetelor americane încă prezente în bazele din străinătate.

Programul nuclear nord-coreean, cu fiecare nou test, a schimbat treptat opinia publică. Iar ultimul cui în sicriul tratatelor de denuclearizare a peninsulei – pe care, evident, Nordul nu le mai respectă deloc – se numește Donald Trump.

De la începutul primului său mandat, președintele Trump și-a exprimat ostilitatea față de menținerea forțelor americane în străinătate. Și dacă a pus sub semnul întrebării angajamentul SUA față de NATO, a vrut să revină și la desfășurarile din Asia, inclusiv la cea a scuturilor antirachetă – prea scumpe, după părerea lui. Jurnalistul american Bob Woodward, în cartea sa „Fear: Trump in the White House” /”Teamă: Trump la Casa Albă”/ publicată în 2018, discută pe larg această adevărată obsesie pentru Trump. Și manevrele consilierilor săi de atunci, care încercau să-i explice că această retragere americană din Sud ar putea fi luată ca un semn de atac iminent din partea Nordului.

Potrivit „Financial Times”, există o corelație clară între sprijinul pentru un program nuclear sud-coreean și teama că Trump se va întoarce la Casa Albă. În situația în care această eventualitate pare din ce în ce mai realistă, cu 11% mai mulți respondenți la sondaj decât anul trecut consideră armele nucleare preferabile angajamentelor americane.

O opinie publică în schimbare

Și Coreea de Sud are mijloacele pentru a lansa un program nuclear militar. Este doar una dintre țările care, până acum, au decis să se abțină. Dar asta s-ar putea schimba foarte repede. Han Duck-soo, actualul prim-ministru al țării, a asigurat din nou luna trecută că această alegere nu este pe ordinea de zi. Dar primarul Seulului, Oh Se-hoon, susține cu ardoare opțiunea atomică și este presupus candidat la alegerile prezidențiale din 2027, amintește cotidianul britanic.

„Armele nucleare pot fi contracarate doar cu arme nucleare”, a insistat din nou Oh Se-hoon recent. „A miza numai pe cooperarea dintre Coreea de Sud și Statele Unite sub umbrela nucleară americană pune limite semnificative securității noastre”.

„Asistență reciprocă” între Moscova și Phenian

Contextul global alimentează acest sentiment de teamă pentru securitatea țării. Nu numai că Trump s-ar putea întoarce la Casa Albă, dar sud-coreenii sunt martori și la apropierea dintre Coreea de Nord și Rusia lui Vladimir Putin. Phenianul și Moscova sunt acum unite printr-un tratat care include o clauză de „asistență reciprocă”. Ceea ce, de facto, creează garanții de securitate pentru o Coreea de Nord care și-a consacrat statutul de stat cu arme nucleare în constituția sa. Pentru că un atac preventiv împotriva programului său ar putea însemna intrarea Rusiei în război.

Clubul nuclear include în prezent cinci țări, conform Tratatului de neproliferare a armelor nucleare (Statele Unite ale Americii, Rusia, Regatul Unit, Franța, China). O listă la care se adaugă alte trei, care au recunoscut că au focoase, dar nu au semnat tratatul: India, Pakistan și Coreea de Nord. Trebuie să luăm în considerare și Israelul, care nu a recunoscut niciodată oficial că le posedă. Prin urmare, acestor nouă țări li s-ar putea alătura o a zecea, și deși s-a crezut multă vreme că va fi Iranul, Coreea de Sud ar putea foarte bine să ocupe un loc în cursă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend